דרוש מידע מחאת הקונים מול מחירי הדיור....

מצב
הנושא נעול.

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נתונים חלקיים
להציג את מערב קרית גת כמיועדת לחילונים עם איזה מחשבה עלומה להפוך את זה לחרדים זה חלקי מאד.
זה היה בתהליכים אחרונים להכשרה לציבור החרדי. בזמן שהיו מספיק פרוייקטים לציבור הכללי.

ותקוה חדשה פשוט עשקה את זה מהחרדים

משתדלים

משתמש פעיל
להציג את מערב קרית גת כמיועדת לחילונים עם איזה מחשבה עלומה להפוך את זה לחרדים זה חלקי מאד.
זה היה בתהליכים אחרונים להכשרה לציבור החרדי. בזמן שהיו מספיק פרוייקטים לציבור הכללי.

ותקוה חדשה פשוט עשקה את זה מהחרדים
מה זה בדיוק תהליכים אחרונים ?
הרי היה צריך לתכנן מחדש את השכונה לחרדים
וזה היה במצב של התחלת תכנון מחדש

אני גם הייתי מאד שמח שזה היה נשאר לחרדים אבל אני לא משתולל כשמישהו מעביר את זה, אלא דורש למצוא חלופות אחרות

כמו שהבנתי מדוע השר דרעי וליצמן לקחו שכונה שהיתה מתוכננת לציבור הכללי (בניינים גבוהים, ללא מרפסות סוכה מיעוט שטחים לחינוך ובתי כנסת וכו') והתחילו לתכנן אותה מחדש כי זה צורך של הבוחרים שלהם, כך אני מבין שיש פוליטיקאים אחרים שבחרו בהם אנשים אחרים שסדר העדיפויות שלהם שונה.
ומבחינתם שכונה שהיא בגודל קרית גת הנוכחית תהפוך אותה לבית שמש והם לא מעוניינים בכך.
זה טוב לי ? לא, אבל אני מבין את זה.

משתדלים

משתמש פעיל

אני גם הייתי מאד שמח שזה היה נשאר לחרדים אבל אני לא משתולל כשמישהו מעביר את זה, אלא דורש למצוא חלופות אחרות

כמו שהבנתי מדוע השר דרעי וליצמן לקחו שכונה שהיתה מתוכננת לציבור הכללי (בניינים גבוהים, ללא מרפסות סוכה מיעוט שטחים לחינוך ובתי כנסת וכו') והתחילו לתכנן אותה מחדש כי זה צורך של הבוחרים שלהם, כך אני מבין שיש פוליטיקאים אחרים שבחרו בהם אנשים אחרים שסדר העדיפויות שלהם שונה.
ומבחינתם שכונה שהיא בגודל קרית גת הנוכחית תהפוך אותה לבית שמש והם לא מעוניינים בכך.
בנוסף אל תהיו תמימים ראש העיר הבין היטב שאם בעירו יהיו קרוב ל 50% חרדים (במערב קרית גת יש אומנם פחות אבל יש גם חרדים בקריית גת עצמה)+ כמה מסורתיים שיש גם בעיר הזאת הסיכוי בשנים הבאות שהוא ימשיך להיות ראש העיר כמעט ולא קיים. (עיין ערך בית שמש)
זה נושא שמטריד לא רק אותו ולדעתי זה חלק מהסיבה שראשי ערים לא רוצים חרדים בתחומם.

נערך לאחרונה ב:

החכמה צודקת

משתמש מקצוען

כולם מודעים שנבחר נמצא במשמרת כדי לשרת את ציבור בוחריו , זה לא נותן סיבה למה שיהיה על חשבון השני.

משתדלים

משתמש פעיל
כולם מודעים שנבחר נמצא במשמרת כדי לשרת את ציבור בוחריו , זה לא נותן סיבה למה שיהיה על חשבון השני.
בעינך זה על חשבון השני אבל מבחינת תושבי העיר דרעי וליצמן עשו מחטף שיהפוך את קרית גת לבית שמש על חשבונם. תצאו בבקשה מהקופסה.

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
היה איזה מחסור מיוחד שהצריך את הפוליטיקאים שונאי החרדים לקחת את זה לחרדים?

המצב הפשוט הוא תכנון לציבור הכללי, אא"כ מייעדים את זה לחרדים. [שיש להם צרכים מיוחדים ומחסור גדול יותר.]

פה כבר ייעדו את זה לחרדים. בזמן שלחילונים יש פחות מחסור בדירות. מה בער להם לגזול את זה? איזה סדר עדיפויות?

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בנוסף אל תהיו תמימים ראש העיר הבין היטב שאם בעירו יהיו קרוב ל 50% חרדים (במערב קרית גת יש אומנם פחות אבל יש גם חרדים בקריית גת עצמה)+ כמה מסורתיים שיש גם בעיר הזאת הסיכוי בשנים הבאות שהוא ימשיך להיות ראש העיר כמעט ולא קיים. (עיין ערך בית שמש)
זה נושא שמטריד לא רק אותו ולדעתי זה חלק מהסיבה שראשי ערים לא רוצים חרדים בתחומם.
מה זה קשור לענין?
ומי שואל אותו?

זה לא שיקול משום כיוון. חוץ ממי שרוצה להגן בכל דרך על הממשלה. [לא קוראים לזה נייטרליות.]

משתדלים

משתמש פעיל
היה איזה מחסור מיוחד שהצריך את הפוליטיקאים שונאי החרדים לקחת את זה לחרדים?

המצב הפשוט הוא תכנון לציבור הכללי, אא"כ מייעדים את זה לחרדים. [שיש להם צרכים מיוחדים ומחסור גדול יותר.]

פה כבר ייעדו את זה לחרדים. בזמן שלחילונים יש פחות מחסור בדירות. מה בער להם לגזול את זה? איזה סדר עדיפויות?
קראתם את זה ?
בעינך זה על חשבון השני אבל מבחינת תושבי העיר דרעי וליצמן עשו מחטף שיהפוך את קרית גת לבית שמש על חשבונם. תצאו בבקשה מהקופסה.

משתדלים

משתמש פעיל
מה זה קשור לענין?
ומי שואל אותו?

זה לא שיקול משום כיוון. חוץ ממי שרוצה להגן בכל דרך על הממשלה. [לא קוראים לזה נייטרליות.]
מי פנה לשר אלקין שקד וליברמן לשנות את תוכנית מערב קרית גת אם לא ראש העיר
הוא הודה בזה בקולו בתקשורת ובירך את אלקין על זה

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
קראתם את זה ?
כן.
אבל בפירוש זה לא מה שעמד לזאב אלקין נגד עיניו.

וחוץ מזה מאיפה המידע שרוב תושבי העיר לא רצו שיבואו חרדים?
מישהו עשה סקר? יצאה עצומה שחתומים רוב התושבים?
מידי כוללני לומר מבחינת תושבי העיר מה שגורם לפקפק בטענה זו.

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מי פנה לשר אלקין שקד וליברמן לשנות את תוכנית מערב קרית גת אם לא ראש העיר
הוא הודה בזה בקולו בתקשורת ובירך את אלקין על זה
מידע שגוי!
הוא ממש לא אמר שביקש מהם כזה דבר. [וחוץ מזה בזמן הממשלה הקודמת אמר דברים הפוכים בדיוק.]
אלא רק בירך לאחר מעשה. [חסר לו שלא.]

משתדלים

משתמש פעיל
כן.
אבל בפירוש זה לא מה שעמד לזאב אלקין נגד עיניו.

וחוץ מזה מאיפה המידע שרוב תושבי העיר לא רצו שיבואו חרדים?
מישהו עשה סקר? יצאה עצומה שחתומים רוב התושבים?
מידי כוללני לומר מבחינת תושבי העיר מה שגורם לפקפק בטענה זו.
ראש העיר מייצג את התושבים והוא פנה אליו ולשרים הרלוונטיים
אתם מתכחשים לעובדות

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
ממש לא מעריץ של הממשלה הנוכחית
הו, ב"ה.
אפשר לנעול את האשכול:sneaky:
אגב, אני גרה בעיר מעורבת וסוברת שזה מאד לא חכם לחכות עד בוש לעיר חרדית חדשה, בואו תשתלטו על ערים מעורבות ואז גם הם יעדיפו לסגור אותנו בשכונה בקרית גת...

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוד דבר ששכחתם ולזה קוראים השמטת נתונים.

הצעד השנוי המחלוקת של אלקין ושקד נוגד את החלטת המועצה הארצית לתכנון ובנייה שהכריעה רשמית להתאים את המתחם הענק המיועד לבניית כ – 10,000 יח"ד עבור צרכיו הייחודים של המגזר החרדי. "יקודם תכנונו של רובע עירוני על שני תאי השטח האמורים בבינוי מותאם לאוכלוסייה החרדית, ובכלל זה ביטול מגרשים צמודי קרקע, הרחבת שטחי הציבור בהתאם לפרוגרמה עדכנית והעתקת תשתיות", נכתב בהחלטה המקצועית.

משתדלים

משתמש פעיל
עוד דבר ששכחתם ולזה קוראים השמטת נתונים.

הצעד השנוי המחלוקת של אלקין ושקד נוגד את החלטת המועצה הארצית לתכנון ובנייה שהכריעה רשמית להתאים את המתחם הענק המיועד לבניית כ – 10,000 יח"ד עבור צרכיו הייחודים של המגזר החרדי. "יקודם תכנונו של רובע עירוני על שני תאי השטח האמורים בבינוי מותאם לאוכלוסייה החרדית, ובכלל זה ביטול מגרשים צמודי קרקע, הרחבת שטחי הציבור בהתאם לפרוגרמה עדכנית והעתקת תשתיות", נכתב בהחלטה המקצועית.
אז מה ?
הפה שאסר הוא הפה שהתיר

די

משתמש סופר מקצוען
אולי הבעיה העיקרית היא תמ"א 35 שאומרת לא לבנות ערים חדשות אלא רק להרחיב ערים קיימות.
החרדים בכלל לא רוצים להשתלב בעיר קיימת החרדים רוצים עיר שלמה חרדית.
מה תגידו העיר תהיה גרעונית?
א. כל עיר היא גרעונית! (בכלל בני אדם זה דבר גרעוני ולכן ראשי ערים לא רוצים תושבים חדשים גם לא חילונים)
ב. הבעיה היא שהארנונה מתחלקת לפי ערים ולא הולכת למדינה ויתחלק בשווה בין כל אזרחי המדינה.
למה בת ים שאין לה כמעט תעסוקה וכל תושביה עובדים בתל אביב, אז תל אביב היא עירייה עשירה כי יש לה המון משרדים ובת ים עיר גרעונית כי אין לה מקום לאזורי תעסוקה? לכן יש מענקי איזון. וגם בעיר החרדית (נניח שפיר) או שיהיו מענקי איזון (כמו בשאר הערים החרדיות היום שכמעט ואין אזורי תעסוקה) או שיקימו אזורי תעסוקה ואז תהיה עיר עשירה ולא תצטרך שום מענקי איזון למרות שהעיר חרדית.

נערך לאחרונה ב:

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא מעריצה את הממשלה הזו
אבל אפשר לשמוע מה החכי"ם החרדים שנבחרו בקולות שלנו עשו בדיוק בנושא הדיור בעשר השנים בהם היו בממשלה והממשלה עמדה עליהם??????
חוכמה שהם צועקים עכשיו על אלקין
כשהם לא עשו כלום!!!!!!
בדקתם את הנושא?
בית שמש מוכר לכם?
אחיסמך?
מערב קרית גת?
ליד אלעד?
ועוד ועוד.
הבעיה שמה שלא התחיל נעצר ע"י הממשלה הרעה הזאת.

אפיפית

משתמש מקצוען
בדקתם את הנושא?
בית שמש מוכר לכם?
אחיסמך?
מערב קרית גת?
ליד אלעד?
ועוד ועוד.
הבעיה שמה שלא התחיל נעצר ע"י הממשלה הרעה הזאת.
בית שמש אולי
מה הקשר שלהם לאחיסמך? מה שקידם את זה זה הראש עיר שהתחלף ולא תקע גלגלים
קרית גת ואלעד ? הם הצליחו למרוח את זה עשר שנים - ולכן המצב של זה כמו שהוא היום
מידיעה ממישהו ששמע מחברי הכנסת בעצמם - הדיור מש אבל ממש לא היה בראש מעיניהם -
מה שהם רצו באמת!!! הם הצליחו השאלה מה הם רצו
אז יצאנו עם בית שמש חצי עיר לכל החרדים במשך עשר שנות ממשלה??
נווו אם זה התועלת שאני הייתי מביאה בעבודה ... ממזמן הייתי בחוץ

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה