א. רק לשם הדיוק : השר אריה דרעי והשר ליצמן לקחו תוכנית שהייתה מתוכננת כבר לציבור הכללי ואמרו בוא נתכנן מחדש לחרדים (תהליך שהיה לוקח שנה) בא השר אלקין ואמר אני מחזיר לתוכנית המקורית וכבר יוצא לשיווק (במקום להמתין שנה) ומקדם לחרדים את שפיר, עכו רמלה וזה ייקח את אותו זמן פחות או יותר (לפחות עכו - רמלה), בעיני (למרות כל ההתלהמות) לא דבר פסולקודם שלא יבטלו תוכניות קודמות שקדמו בממשלה הקודמת.
ועכשיו דרוש גילוי נאות מה הקשר בינך לתקוה חדשה?
בקרית גת היה חיבור לאיזור שיש בו כבר חרדים.א. רק לשם הדיוק : השר אריה דרעי והשר ליצמן לקחו תוכנית שהייתה מתוכננת כבר לציבור הכללי ואמרו בוא נתכנן מחדש לחרדים (תהליך שהיה לוקח שנה) בא השר אלקין ואמר אני מחזיר לתוכנית המקורית וכבר יוצא לשיווק (במקום להמתין שנה) ומקדם לחרדים את שפיר, עכו רמלה וזה ייקח את אותו זמן פחות או יותר, בעיני (למרות כל ההתלהמות) לא דבר פסול
ב. שום קשר, הדבר היחיד שאני מחוייב אליו זו האמת, וסתם חשוב לדעת מה מתכננים ואיפה
חבל גם שלא תכננו שכונה יהודית בג'אסר אזרקא ועוד מעין אלה.א. רק לשם הדיוק : השר אריה דרעי והשר ליצמן לקחו תוכנית שהייתה מתוכננת כבר לציבור הכללי ואמרו בוא נתכנן מחדש לחרדים (תהליך שהיה לוקח שנה) בא השר אלקין ואמר אני מחזיר לתוכנית המקורית וכבר יוצא לשיווק (במקום להמתין שנה) ומקדם לחרדים את שפיר, עכו רמלה וזה ייקח את אותו זמן פחות או יותר (לפחות עכו - רמלה), בעיני (למרות כל ההתלהמות) לא דבר פסול
ב. שום קשר, הדבר היחיד שאני מחוייב אליו זו האמת, וסתם חשוב לדעת מה מתכננים ואיפה
יו"ר ועדת תכנון ובניה באלעד הופיע הועדת הכלכלה וכן התראיין בלילה בקול ברמה והפריך את הנתונים של משרד הבינויאם יש לכם מקור אחר אשמח לדעת
לצערנו אתמול העיד מנכ"ל משרד השיכון כך:
"משיחות שקיים עם 30 ראשי רשויות, עולה כי רק 9 ראשי רשויות הסכימו להיפגש עמו כדי לדון בנושא, ומתוכם רק 2 הראו מוכנות אמתית לחתימה על הסכמי גג עבור הציבור החרדי"
https://main.knesset.gov.il/Activity/committees/Economics/News/Pages/pr_0802222.aspx
ואחת הסיבות לכך היא:
"כל תושב שנמצא בעיר, עולה לרשות כ-9,000 שקלים, ציין, ולעומת זאת אזרח חרדי עולה לרשות כ-30 אלף שקלים בשנה, דבר המחייב את המדינה לתת יותר כסף לרשויות עבור התושבים החרדים. פרידמן הסביר כי בדיונים עם ראשי הערים ומשרד האוצר עלתה בקשה מטעם משרד השיכון להעלות את התקציבים הניתנים לרשויות עבור תושבים חרדים כדי שניתן יהיה לקדם שכונות חרדיות ביתר קלות"
ראה מה שנכתב למעלה לגבי ערים מעורבות (דרך אגב משרד השיכון עוד בתקופתו של לצימן קידם את מזרח עכו לחרדים) מבחינתי זו עיר שלמה וזה שהיא קרובה לעיר מעורבת זה פחות מענייןחבל גם שלא תכננו שכונה יהודית בג'אסר אזרקא ועוד מעין אלה.
אתה באמת קונה את השטויות האלו, אתה לא שם לב שכל הפתרונות המוצעות הם רק כדי שנפתור להם את בעיות הבדואים בנגב ואת בעיית הערים המעורבות? עד שיש תוכנית נורמלית בשפיר [שהיתה לוקחת עוד שנה, אז מה, לתכנן עוד עיר חדשה באפיון כזה יקח עוד 8 שנים].
כמו מה לדוגמא?אולי כדאי שנפנים גם את החסרונות הכלכליים שיוצרים שכונות חרדיות ונחשוב על פתרונות
באו להסביר לך מדוע ראשי ערים חילוניים לא רוצים הקמת שכונות חרדיות כי זה גורם להם חוסר איזון תקציבי.התקצוב של הרשויות לביתר / אלעד / מודיעין עילית / עמנואל וכו' אכן גדול פי שלושה משל ערים חילוניות מובהקות? מעניין.
תכלס, מה הם באים להגיד בזה?
אנחנו ממש מצטערים חברה, או שתשתנו או שתניחו לנו ותמשיכו לגור במרתפים של 20 מ'?
או שתגידו תודה על כל חור שנותנים לכם, כי ממש קשה להתנהל אתכם גם ככה?
כמו למשל שמשפחה של 6-7 ילדים בהשוואה ל2-3 ילדים מייצרת הרבה יותר שירותים כגון מבני חינוך רבים ואשפה גדולה יותר בקיצר לפחות פי שתיים הוצאותכמו מה לדוגמא?
מה באו להסביר לי הבנתי מעולה (בכל זאת, 16 שנים של לימודי ליבה )באו להסביר לך מדוע ראשי ערים חילוניים לא רוצים הקמת שכונות חרדיות כי זה גורם להם חוסר איזון תקציבי.
אוי אוי אוי איזה עיוות....כך נוצר עיוות
תביאו נתונים, סתם אמירה כללית לא עוזר להפריך את הנתוניםיו"ר ועדת תכנון ובניה באלעד הופיע הועדת הכלכלה וכן התראיין בלילה בקול ברמה והפריך את הנתונים של משרד הבינוי
תבדוק מאזנים של רשויות חרדיות כמו ביתר, מודיעין עילית וכו' ותבוא עם נתונים עובדתיים.אני לא יודע מה הפתרון כי לשנות את מבנה הארנונה יביא להוצאות גדולות למגזר החרדי מאידך המצב כיום הוא מאד בעייתי.
רק להזכיר שמוסדות החינוך שלנו מתוקצבים הרבה פחות.כמו למשל שמשפחה של 6-7 ילדים בהשוואה ל2-3 ילדים מייצרת הרבה יותר שירותים כגון מבני חינוך רבים ואשפה גדולה יותר בקיצר לפחות פי שתיים הוצאות
שים לב שחינוך זה לא תקציב של הרשות המקומית אלא חינוך.רק להזכיר שמוסדות החינוך שלנו מתוקצבים הרבה פחות.
כל ילד חיידר חוסך המון לרשות העירונית.
וישנם עוד המון תקציבי תרבות שנדרשים פחות באזורים החרדיים.
לי אישית מאד נוח לקרוא את זה ואני גאה - אשרי שזכיתי!כותב נתונים שלא נוחים כל כך לקריאה. אבל קשה מאד להפריך אותם...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: