דרוש מידע מחאת הקונים מול מחירי הדיור....

מצב
הנושא נעול.

חסיד אחד

משתמש פעיל
היה איזה כתבה בהמודיע בשבוע שעבר
שהולך להיות בחודש הקרוב עוד הגרלות של מחיר למשתכן לחרדים ??

משתדלים

משתמש פעיל
קודם שלא יבטלו תוכניות קודמות שקדמו בממשלה הקודמת.

ועכשיו דרוש גילוי נאות מה הקשר בינך לתקוה חדשה?
א. רק לשם הדיוק : השר אריה דרעי והשר ליצמן לקחו תוכנית שהייתה מתוכננת כבר לציבור הכללי ואמרו בוא נתכנן מחדש לחרדים (תהליך שהיה לוקח שנה) בא השר אלקין ואמר אני מחזיר לתוכנית המקורית וכבר יוצא לשיווק (במקום להמתין שנה) ומקדם לחרדים את שפיר, עכו רמלה וזה ייקח את אותו זמן פחות או יותר (לפחות עכו - רמלה), בעיני (למרות כל ההתלהמות) לא דבר פסול
ב. שום קשר, הדבר היחיד שאני מחוייב אליו זו האמת, וסתם חשוב לדעת מה מתכננים ואיפה

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
א. רק לשם הדיוק : השר אריה דרעי והשר ליצמן לקחו תוכנית שהייתה מתוכננת כבר לציבור הכללי ואמרו בוא נתכנן מחדש לחרדים (תהליך שהיה לוקח שנה) בא השר אלקין ואמר אני מחזיר לתוכנית המקורית וכבר יוצא לשיווק (במקום להמתין שנה) ומקדם לחרדים את שפיר, עכו רמלה וזה ייקח את אותו זמן פחות או יותר, בעיני (למרות כל ההתלהמות) לא דבר פסול
ב. שום קשר, הדבר היחיד שאני מחוייב אליו זו האמת, וסתם חשוב לדעת מה מתכננים ואיפה
בקרית גת היה חיבור לאיזור שיש בו כבר חרדים.
והיתה תוכנית מוכנה כבר לעד 40000 יחי"ד לציבור החרדי.

ובאו נציגי המפלגה שאתה מייצג ולקחו את זה לחרדים.

ממש תודה על הפירורים שזורקים עכשיו בעכו. [אגב מתי זה יהיה מוכן? ושאלה קטנה נוספת, מה התעריף על הגנה על הממשלה בשעות הלילה?]

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק

הסיבה שמחאה כזאת לא תצליח
כי ל70 אחוז ממדינת ישראל יש דירות
מה שאומר שהם לא מעוניינים שהמחירים ירדו
ולכן המחאה הזאת תעזור אולי עוד 20 שנה

יערי

משתמש מקצוען
א. רק לשם הדיוק : השר אריה דרעי והשר ליצמן לקחו תוכנית שהייתה מתוכננת כבר לציבור הכללי ואמרו בוא נתכנן מחדש לחרדים (תהליך שהיה לוקח שנה) בא השר אלקין ואמר אני מחזיר לתוכנית המקורית וכבר יוצא לשיווק (במקום להמתין שנה) ומקדם לחרדים את שפיר, עכו רמלה וזה ייקח את אותו זמן פחות או יותר (לפחות עכו - רמלה), בעיני (למרות כל ההתלהמות) לא דבר פסול
חבל גם שלא תכננו שכונה יהודית בג'אסר אזרקא ועוד מעין אלה.
אתה באמת קונה את השטויות האלו, אתה לא שם לב שכל הפתרונות המוצעות הם רק כדי שנפתור להם את בעיות הבדואים בנגב ואת בעיית הערים המעורבות? עד שיש תוכנית נורמלית בשפיר [שהיתה לוקחת עוד שנה, אז מה, לתכנן עוד עיר חדשה באפיון כזה יקח עוד 8 שנים].
אני די מעריך את הכנות של ליברמן ודומיו שאומרים שאנחנו אשמים בכל מה שרע כאן במדינה ולכן לא מגיע לנו כלום.
אבל אני בז לאלו שיורקים עלי ואומרים לי שזה גשם נעים.

די

משתמש סופר מקצוען
אפשר להביא 10 קרוונים ולהנחית אותם צמוד לאיזה עיר חרדית (בשביל מוסדות לימוד ובתי כנסת וכו') להביא גנרטור (לחשמל) ומכלי מים.
כמובן לגור שם 24/7 כדי שלא יוכלו לפרק את הקרוונים. ואם יבואו להוציא את האנשים בכוח זה יעשה רעש גדול בתקשורת, כי יסבירו שזה לא מתנחלים שמחפשים לגור דווקא ליד הערבים אלא אנשים מסכנים שאין להם בית.
האנשים לא יצאו מהקרוונים עד שייצאו לשיווק קרקעות ל20,000 דירות לחרדים.
ואם הרשויות לא יפנו את הקרוונים אפשר להמשיך את השיטה ולבנות שכונות שלמות כאלו כשהמחירים יהיו כמה שעולה קרוון (נניח 100 אל"ש מקסימום לקרוון מאובזר). או פתרון דומה כמו שערבים בונים בניה לא חוקית (לא להרחיב בית קיים, אלא לבנות בתים שלמים חדשים לא חוקיים) שעלות בניה היא הבלוקים בלבד (בלי כיבוי אש מעליות פיקוד העורף הגנת הסביבה בלה בלה בלה וכמובן בלי עלות הקרקע)
מאמין שיהיו 10 משפחות שיתנדבו לעניין. ושיימצאו תורמים לקמפיין זה...

אני456

משתמש מקצוען
לצערנו אתמול העיד מנכ"ל משרד השיכון כך:
"משיחות שקיים עם 30 ראשי רשויות, עולה כי רק 9 ראשי רשויות הסכימו להיפגש עמו כדי לדון בנושא, ומתוכם רק 2 הראו מוכנות אמתית לחתימה על הסכמי גג עבור הציבור החרדי"
https://main.knesset.gov.il/Activity/committees/Economics/News/Pages/pr_0802222.aspx
ואחת הסיבות לכך היא:
"כל תושב שנמצא בעיר, עולה לרשות כ-9,000 שקלים, ציין, ולעומת זאת אזרח חרדי עולה לרשות כ-30 אלף שקלים בשנה, דבר המחייב את המדינה לתת יותר כסף לרשויות עבור התושבים החרדים. פרידמן הסביר כי בדיונים עם ראשי הערים ומשרד האוצר עלתה בקשה מטעם משרד השיכון להעלות את התקציבים הניתנים לרשויות עבור תושבים חרדים כדי שניתן יהיה לקדם שכונות חרדיות ביתר קלות"

התקצוב של הרשויות לביתר / אלעד / מודיעין עילית / עמנואל וכו' אכן גדול פי שלושה משל ערים חילוניות מובהקות? מעניין.

תכלס, מה הם באים להגיד בזה?
אנחנו ממש מצטערים חברה, או שתשתנו או שתניחו לנו ותמשיכו לגור במרתפים של 20 מ'?
או שתגידו תודה על כל חור שנותנים לכם, כי ממש קשה להתנהל אתכם גם ככה?

משתדלים

משתמש פעיל
חבל גם שלא תכננו שכונה יהודית בג'אסר אזרקא ועוד מעין אלה.
אתה באמת קונה את השטויות האלו, אתה לא שם לב שכל הפתרונות המוצעות הם רק כדי שנפתור להם את בעיות הבדואים בנגב ואת בעיית הערים המעורבות? עד שיש תוכנית נורמלית בשפיר [שהיתה לוקחת עוד שנה, אז מה, לתכנן עוד עיר חדשה באפיון כזה יקח עוד 8 שנים].
ראה מה שנכתב למעלה לגבי ערים מעורבות (דרך אגב משרד השיכון עוד בתקופתו של לצימן קידם את מזרח עכו לחרדים) מבחינתי זו עיר שלמה וזה שהיא קרובה לעיר מעורבת זה פחות מעניין

הפתרון של שפיר נשאר ושומר למגזר החרדי
לגבי הפתרון הזמין של 9300 יח"ד, העיד מנכ"ל משרד השיכון שיש ראשי ערים שלא רוצים חרדים בתחומם, וכידוע גם ראש עיריית קרית גת לא מעוניין בחרדים בעיר שלו (ראו מה שפורסם מיד לאחר שהשר אלקין קיבל את ההחלטה לציבור הכללי) והוא זה שהפעיל את הלחץ , וממילא לתכנן עכשיו במשך שנה וחצי ואח"כ הוא ישים רגליים (והוא יכול) זה לא מקדם כלום

אולי כדאי שנפנים גם את החסרונות הכלכליים שיוצרים שכונות חרדיות ונחשוב על פתרונות.

משתדלים

משתמש פעיל
התקצוב של הרשויות לביתר / אלעד / מודיעין עילית / עמנואל וכו' אכן גדול פי שלושה משל ערים חילוניות מובהקות? מעניין.

תכלס, מה הם באים להגיד בזה?
אנחנו ממש מצטערים חברה, או שתשתנו או שתניחו לנו ותמשיכו לגור במרתפים של 20 מ'?
או שתגידו תודה על כל חור שנותנים לכם, כי ממש קשה להתנהל אתכם גם ככה?
באו להסביר לך מדוע ראשי ערים חילוניים לא רוצים הקמת שכונות חרדיות כי זה גורם להם חוסר איזון תקציבי.

משתדלים

משתמש פעיל
כמו מה לדוגמא?
כמו למשל שמשפחה של 6-7 ילדים בהשוואה ל2-3 ילדים מייצרת הרבה יותר שירותים כגון מבני חינוך רבים ואשפה גדולה יותר בקיצר לפחות פי שתיים הוצאות
ומאידך לפי שיטת הארנונה בישראל ככל שיש לך משפחה גדולה יותר אתה משלם פחות ואם יש לך הכנסה קטנה יותר אתה משלם פחות.
כך נוצר עיוות שמי שצורך הרבה שירותים יכול לקבל הנחה של 80% על הארנונה ואז צריך לפנות למשרד הפנים ולהתחנן למענקי איזון חלקיים ואת זה ראשי רשויות לא רוצים.
אני לא יודע מה הפתרון כי לשנות את מבנה הארנונה יביא להוצאות גדולות למגזר החרדי מאידך המצב כיום הוא מאד בעייתי.

אני456

משתמש מקצוען
באו להסביר לך מדוע ראשי ערים חילוניים לא רוצים הקמת שכונות חרדיות כי זה גורם להם חוסר איזון תקציבי.
מה באו להסביר לי הבנתי מעולה (בכל זאת, 16 שנים של לימודי ליבה :) )
את זה שיש אנשים מהתחום שחולקים על ההנחה הזו, הבנתי גם.

בואו נהיה כנים, לא חסרות ערים בארץ שמאופיינות בעיקר באוכלוסיות חלשות, והן לא ממוקמות רק בפריפריה הכי פריפריאלית שאפשר לחלום עליה. עוד לא פגשתי את ראש העיר שאומר "תביאו לי הייטקיסטים בלבד"

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אני לא יודע מה הפתרון כי לשנות את מבנה הארנונה יביא להוצאות גדולות למגזר החרדי מאידך המצב כיום הוא מאד בעייתי.
תבדוק מאזנים של רשויות חרדיות כמו ביתר, מודיעין עילית וכו' ותבוא עם נתונים עובדתיים.
עם כל ההנחות המעוותות(לדבריך) שיש בערים חרדיות אני לא חושבת שהגירעון התקציבי שלהם גדול יותר .....
ואל תבדוק לי מול ת"א, תעשה את זה הוגן.

אגב, לא מה שאחינו החילונים מגדירים בעיות זה אכן כך. אל נא תתבלבלו.....

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
כמו למשל שמשפחה של 6-7 ילדים בהשוואה ל2-3 ילדים מייצרת הרבה יותר שירותים כגון מבני חינוך רבים ואשפה גדולה יותר בקיצר לפחות פי שתיים הוצאות
רק להזכיר שמוסדות החינוך שלנו מתוקצבים הרבה פחות.
כל ילד חיידר חוסך המון לרשות העירונית.
וישנם עוד המון תקציבי תרבות שנדרשים פחות באזורים החרדיים.

ברכון

משתמש מקצוען
ציטוט מה שאמר אבי שטרן (יו"ר ועדת ת"וב ) אתמול בכנסת: (לגבי התרחבות העיר אלעד)
"כשאנחנו מדברים על יח"ד ועל שיווק יחידות בעיר אלעד, שהיא הקטנה והיא המיקרו שאני רואה אותה יום יומית,
אני יושב בתכנון ובניה קרוב לשמונה שנים, אני רואה דבר אחד: אתם מייצרים בתכנון חסמים, למשל הבטמ"ל החליט על יצירת יחידות דיור בעיר אלעד,
בו זמנית בהחלטה שלו, הוא יצר ככה: שינוי מסוף התחבורה יהיה אך ורק לאחר העברת המחצבה שקרובה לאלעד,
העברת המחצבה בתמ"א כבר היתה צריך להתבצע ב2021, אני מודיע לכם היא לא תתבצע לפני 2031, כי זו המציאות וכי היא מביאה כסף למדינת ישראל, וזה בסדר גמור, אבל לא תוכלו לשווק... , ישנם חסמים נופיים שהם קיימים בתוך התמ"ל, ישנם חסמים תחבורתיים שקיימים בתוך התמ"ל, כל דבר הוא מותלה אחד בשני... ישנו למשל תוכנית מחוזית בעיר אלעד של 700 יחידות דיור לשיווק , התוכנית המחוזית עברה בשנת 2014 אנחנו נמצאים במחוז עד לרגע זה לא ניתן לשווק שם, משרד השיכון יודע את זה, ולמה? כי בתוך התוכנית הכניסו לייצר כביש שיושב על מסוף התחבורה - היום, ולייצר לו קיר אקוסטי..
אם לא לא ניתן לשווק לא ניתן להפיק לו היתרים.... אז אין תוכנית, ואין שיווק, כי כל שיווק וכל תוכנית קיימת הן מחוזית והן בתמלית נוצרת עם חסמים בציבור החרדי.....

אני רוצה לציין דבר נוסף: שמדברים פה רבות בנושא המסדרון האקולוגי, אני יכול להגיד מהניסיון שלי בנושא העיר אלעד, המסדרון האקולוגי הובא ע"י אירגוני הירוקים, וע"י איכות הסביבה אך ורק במקום אחד - בעיר החרדית שקוראים לה אלעד,
לידינו יושבת עיר שקוראים לה ראש העין, המסדרון האקולוגי שלה הוא 170 מטר, בעיר אלעד החליטו שהמסדרון האקולוגי צריך להיות 2 קילומטר!!! אתם מבינים את המשמעות? למה המסדרון האקולוגי צריך להיות 2 קילומטר?...."

אני בטוחה שאף ראש עיר לא רוצה חרדים בעיר שלו מסיבות מובנות יותר או פחות, אבל לתקוע דווקא את החרדים בכל מיני נושאים.. למה?

דבר נוסף בנוגע לאשכול כולו: צריך להפנים שבעיית הדיור האי בעיה כללית! בעיית מדינה! היא לא שייכת דווקא לציבור החרדי,
אממה אצל החרדים זה יותר כאוב מ2 סיובות:
ריכוזיות- חרדים רוצים לגור ליד הקהילה שלהם ולכל הפחות ליד קהילה חרדית ...
יש ילודה גבוה יותר - ככה שהבעיה היא גדולה יותר ...

כמוכ זוג חרדי מתחתן בגיל צעיר מאד, וגם אם יש לו הון ראשוני מההורים בגיל כזה כשלבעל אין השכלה בכלל, והאיש עדיין ללא עבודה או ללא הרבה ניסיון , והמשכורת שלה בהתאם... קשה להם לגייס משכנתא לטובתם....

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
רק להזכיר שמוסדות החינוך שלנו מתוקצבים הרבה פחות.
כל ילד חיידר חוסך המון לרשות העירונית.
וישנם עוד המון תקציבי תרבות שנדרשים פחות באזורים החרדיים.
שים לב שחינוך זה לא תקציב של הרשות המקומית אלא חינוך.
תקציבים עירוניים עבור מוסדות הלימוד שווים בין מוסדות ממלכתיים לחיידרים (חק נהרי) הכונה נקיון, אבטחה, שרותי משרד. מקבלים גם חיידרים.
תקציבי תרבות מקבלות רשויות מקומיות בלי קשר למגזר.. והרשויות המקומיות החרדיות משקיעות יפה מאד בתרבות (פעילויות קיץ, פעילויות לבני הישיבות, ספריות, משחקיות, מופעים בחגים, משאיות שמחה בקורונה ועוד ועוד)

@משתדלים כותב נתונים שלא נוחים כל כך לקריאה. אבל קשה מאד להפריך אותם...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה