שזה אומר - מה??תשובת משרד התחבורה בעניין שאני שאלתי
"לא ניתן לשלם על נסיעה שכבר בוצעה"
שזה אומר - מה??תשובת משרד התחבורה בעניין שאני שאלתי
"לא ניתן לשלם על נסיעה שכבר בוצעה"
שבמדה ולא יכלת לשלם באוטובוס מכל סיבה שהיאשזה אומר - מה??
ואם לא יכלתי לשלם מסיבה פשוטה מאד, שאי אפשר לגשת לנהג לשלם, והאמת שגם אי אפשר לזוז בכלל.שבמדה ולא יכלת לשלם באוטובוס מכל סיבה שהיא
אינך חייב לשלם נסיעה
(בתשובה לשאלה ששאלתי, המקרה שלי היה שבררתי מראש על מחיר הנסיעה ואמצעי התתשלום ואמרו לי שניתן לשלם ב'רבקו' בפועל בנסיעה הנהג אמר לי שאין אפשרות, לאחמ"כ התקשרתי ל'כלקו' + שלחתי פניה וזה היה התגובה, שאין אפשרות לשלם על נסיעה שכבר בוצעה)
אפשר להניח שלאנשים נמאס להתלונן כי אין בשביל מה..ובכן, לאור מיעוט תלונות בשבוע האחרון.
האם ניתן להניח כי בשבוע האחרון חל שיפור מטלטל בקווי לכותל?
בלי תלונה באגד ובמשרד התחבורה - הסבל יהיה לשוואממש לא!
חיכיתי השבוע (יום ג', בערך ב11 בלילה) לאוטובוס ביציאה מהכותל, כמובן לפי השלט הופיע שקו 3 צריך לצאת עוד 6 דקות, בפועל זה התארך מעבר. (לקו אחד אפילו לא חשבתי לחכות, 23 דקות המתנה, נשמע לכם הגיוני?)
הגיע אוטובוס מפרקי (ב"ה) ועד שלא היה מקום לנשום הוא לא זז.
כן, נשים מבוגרות נאלצו לעמוד מחוסר מקום בצפיפות נוראה.
מחוסר גישה לנהג לא תיקפתי את הרב קו ועכשיו אני בחוב לאגד. כן, זה מעצבן, כי אני לא ירושלמית. ובסטודנט אי אפשר לבצע תיקוף כפול.
ואני צריכה להבין איך זה שברוב האוטובסים בירושלים כבר מותקן עמדות לתיקוף עצמי בתוך האוטובוס, ובקווי הכותל עוד לא?
הבטחתי לעצמי כבר אלף פעם שיותר אני לא עולה על האוטובוסים האלה, אבל הקושי לעלות את העליה מכריע...
נוסעת 2 תחנות עד הרכבת וממשיכה איתה.
רחלי
אין לי מושג איפה ואיך ועל מה מתלוננים.בלי תלונה באגד ובמשרד התחבורה - הסבל יהיה לשווא
לא צריך הוכחת נסיעה.אין לי מושג איפה ואיך ועל מה מתלוננים.
אין לי הוכחת נסיעה כי לא תיקפתי, והוכחות נוספות.
אני מוכן להתחייב, בשמי, שאם נגיע לרף של 200 תלונות - יהיה שינוי.לפני.... (הפרטים בפנים) שלחנו תלונה כזו לאגד ולמשרד התחבורה:
משרד התחבורה
אישור קבלת טופס מקוון
שם טופס: תלונה על התנהלות בקווי השירות בתחבורה הציבורית
נשלח בתאריך: 21:35:37 13/08/2015
אנא אל תענו להודעה זו, דוא"ל זה הוא הודעה אוטומטית שאינו מסוגל לקבל תשובות.
שם פרטי:
שם משפחה:
עיר מגורים בישראל:
מספר זיהוי:
מספר בית:
רחוב:
טלפון ראשי:
דואר אלקטרוני:
חברת האוטובוסים: אגד
מספר הקו: 402
פרטי הנהג: -
פרטי תחנת העלייה: ירושלים- גבעת שאול יציאה מהעיר
תאריך המקרה: 12/08/2015
נושא התלונה: המתנה ארוכה באופן חריג לאוטובוס בשעות הלילה המאוחרות מאוד, ויחס בוטה מצד נהגי החברה
פרטי התלונה בקצרה: אמש יום רביעי 12.8.15 הגענו אני ואשתי לתחנת האוטובוס בגבעת שאול יציאה מהעיר ירושלים בשעה 12 בלילה כשפנינו מועדות לעיר בני ברק. יחד עמנו בתחנה המתינו עוד כמאה איש נוספים שפניהם לבני ברק, מתוכם אנשים שהגיעו למקום עוד הרבה לפנינו ובהם נשים, ילדים ותינוקות. חלפו דקות ארוכות ואף אוטובוס קו 402 של אגד לא חלף במקום. כשאין אפילו למי לפנות בענין. עמדנו בתחנה תוהים, נבוכים ואובדי עצות, כייוון שגם שעתו של האוטובוס האחרון שאמור לצאת בשעה 1 בלילה (שעה לאחר בואינו לתחנה) מהמסוף חלפה עברה. במהלך הזמן הזה חלפו אוטובוסים רבים של חברת אגד למקומות השונים ובהם כאלו שחזרו על עצמם כל כמה דקות ריקים ברובם חסרי תועלת. בלית ברירה אנשים רבים שפניהם היו מיועדות לבני ברק עלו על אוטובוסים אלו שנסעו לתל אביב ומשם תכננו לקחת מוניות לבני ברק. חלק נוסף מהאנשים בתחנה נסעו ישירות לבני ברק במוניות במחירים מופקעים של כ-350 שקל למונית קטנה, מה שלא היה באפשרותינו דלת האמצעים. לאחר כשעתיים בסביבות השעה שתים בלילה (!), שעה לאחר צאת האוטובוס האחרון, הגיע למקום אוטובוס מלא עם 4 נוסעים בעמידה, והנהג סרב להעלות נוסעים מלבד שש אנשים, בשם החוק. כאשר כל האנשים פנו אליו בתחנונים שלפחות יצור קשר עם החברה ויבקש לדאוג לאוטובוס שיאסוף את עשרות הנותרים במקום - סרב בכל תוקף. בלית ברירה החליטו האנשים הנואשים להדחף לאוטובוס בניגוד לרצונו של הנהג, וכמו"כ מנעו ממנו את המשך הנסיעה. בתגובה לכך פנה הנהג למשטרה והתלונן שהוא תקוע בגלל נוסעים מפגינים על הכביש זאת במקום לנהוג כהוגן ולדאוג לאותם הנוסעים - מה שהתבקש ממנו בסיטואציה זו. המשטרה הגיע למקום וסדרה את הענינים בברוטאליות ללא דאגה לנוסעים הנותרים כלל. במשך זמן זה חלפו 4-5 אוטובוסים מלאים כולם לחלוטין שהעלו נוסעים בדוחק וצפיפות מרובה בעמידה כולם. (הרבה יותר מ10 עומדים בכל אוטובוס) תוך שהאנשים רצים ומתרוצצים בין האוטובוסים כדי לנסות לזכות לעלות עליהם, מלבד נשים ותינוקות שלא יכלו לנסוע בתנאים אלו וגם אני שנסעתי עם אשתי בתוכם. בסוף רק בשעה שתיים ואחת עשרה דקות הגיע אוטובוס ריק לקליטת הנוסעים המותשים. הגעתי לביתי בשעה שלוש וחמש דקות בלילה יותר משלוש שעות לאחר בואי לתחנה! נ.ב. 1. אחד הואוטבוסים שחלף במקום ומספר הרכב שלו 8879801פתח את הדלת ומשראה את ריצת האנשים בגר את הדלת על ידו של בחור שרצה לעלות עליו, כשצעקו לו וסמנו בכל האמצעים שיפתח ע"מ לשחרר את היד, לא התיחס. נוסעים שעמדו בחוץ ניסו לפתוח את הדלת וכשראה זאת לחץ כל הזמן על הכפתור שסוגרה.לאחר מכן, כשפתח הוא אף גיחך וטען שזו בעיות של הבחור שנדחף. 2. נוסעים רבים בתחנה העידו שזו לא פעם ראשונה השבוע עם התנהלות כזו. 3. גם אנו עמדנו לפני כשבועיים בתחנה בר אילן שמואל הנביא לכיוון בני ברק שהיא תחנת איסוף שניה בעיר של הקו הנ"ל עמדנו גם שנינו בתחנה החל מהשעה 12 וחצי בלילה וחיכינו לאוטובוס עד לשעה 1 וחצי שאז באו מספר אוטובוסים יחד. גם אז עמדנו תוהים ומבולבלים ולא ידענו אם עוד יבוא היום אוטובוס וגם שם אנשים התארגנו למוניות וטנדרנים במחירים מופקעים. מצורף בזה תמונת כרטיסי הנסיעה שלנו מאתמול עם שעת הנסיעה.
וזה מה קיבלנו ממשרד התחבורה: (מצורף)
צפה בקובץ המצורף 359753 ראיתי מכתב דומה לזה קודם שהעלה אחד הניקים, ורק רציתי להרגיע מראש - בעוד חצי שנה, לא יקרה כלום. אנחנו עד היום לא קבלנו מענה סופי.
אם לא קיבלתם מענה אחרי חצי שנה, יש טיפול המשך - פותחים תלונה אצל מבקר המדינה.ראיתי מכתב דומה לזה קודם שהעלה אחד הניקים, ורק רציתי להרגיע מראש - בעוד חצי שנה, לא יקרה כלום. אנחנו עד היום לא קבלנו מענה סופי.
יש עניין וודאי,אשמח להתלונן - אבל לא על קוי הכותל כי באמת לא נסעתי בהם הרבה זמן.
אלא על קוי 57 ו54.
יש ענין לעשות זאת?
נכנסים ללינקים בתחילת האשכול, וכתבים תלונה מפורטת.אתמול במוצא"ש הילדים שלי היו אמורים ליסוע מהרובע לכיוון העיר בקו 1. סביבות השעה 10.
4 אוטובוסים של קו 1 עברו ריקים בשער האשפות ולא עצרו!
לבסוף עלו על קו 3 וכשהגיעו לתחנה הפסידו את האוטובוס האחרון למקום מגורינו. לא היתה להם ברירה אלא לחזור את המסלול ללילה!
איך אני מתלוננת. מעבירה להם דוח שיאמינו לי שכך זה היה?
והילדים שלי לא רחפנים..
מעולה!!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: