עזרה מחאת הענק של פרוג יוצאת לדרך - רוצים תחבורה נורמלית לכותל! ויש גם איור ממצֶה...

מצב
הנושא נעול.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים

יודלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תשמעו סיפור:

לפני זמן מה הגשתי תלונה למשרד התחבורה על נהג שלא עצר לי וכו' (עוד לפני אשכול הכותל), מאז חזרו אליי במייל מס' פעמים לעדכונים שהמקרה בטיפול,
היום התקשרה אליי פקידה מאגף התלונות בי-ם, לבקש להשלים מס' פרטים מהאירוע - עבור שימוע שייערך לנהג (שצבר הרבה תלונות),
היות שמטרתי הייתה רק לדאוג שמקרים כאלו לא יישנו, והנהגים יהיו יותר אדיבים, אך לא רציתי להזיק לשום נהג בפרנסתו באופן אישי ח"ו, ביקשתי מהפקידה שתמתין לי כמה שעות שאוכל לשאול את הרב שלי אם להמשיך או לבטל את התלונה (ערכאות וכו'),
עכשיו תשמעו מילים:
היא עונה לי: "אין לי זמן לחזור אליך שוב, יש לי בימים האחרונים עומס רב, ואני צריכה להתקדם בשאר הפניות".

ללמדנו, שהעולם אינו הפקר, וכל תלונה מגיעה ליעדה, משפיעה ומטופלת! וחזקו חזקו ותתחזקו!

מיכל Design

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
חיפוש מהיום
Screenshot-of-Google.jpg

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

מגלובס:

מצמצמים את כוחה של אגד בענף התחבורה הציבורית: בתום משא-ומתן ארוך,משרד התחבורה, משרד האוצר וקואופרטיב אגד אישרו היום (ד') הסכם חדש להפעלת קווי התחבורה הציבורית של אגד. על-פי מקורות בענף, ההסכם כולל סובסידיות בגובה שמוערך בכמיליארד שקל בשנה למשך 10 שנים. בתמורה הקואופרטיב יתייעל ויהפוך לחברה, כל הקווים בהפעלתו יוצאו למכרזים של משרד התחבורה עד שנת 2030, ו-3,100 חבריו יפרשו.

הסכם החדש שנחתם היום יספק לאגד, שלא היה רווחי בשנים האחרונות, אופק כלכלי חדש. יצוין כי תשלום הסובסידיה לאגד מותנה בביצוע נסיעות בפועל (שלא כמו בהסכם הקודם) ובתמריצי איסוף נוסעים.

מדובר בהסכם ארוך-טווח ל-10 שנים, שכולל כאמור הוצאה לתחרות של כל קווי השירות של אגד, עד לשנת 2030. מטרת המהלך היא להוציא את הקווים אותם מפעילה אגד למכרזים של משרד התחבורה ובכך לצמצם את נתח השוק של אגד בתחבורה הציבורית העומד היום על 35%.

על-פי התכנון, כבר בשנה הבאה כ-35% מקווי אגד יוצאו למכרזים - המשמעות היא באזורים מסוימים בהם פעיל אגד י יפורסמו בחודשים הקרובים מכרזים להפעלתם, כאשר כל חברות התחבורה הציבורית יוכלו להשתתף בהם (למשל, סופרבוס, קווים, דן, מטורפולין וכו').

רוב קווי השירות שיצאו לתחרות נמצאים במטרופולינים הגדולים. בירושלים, לדוגמה, כבר בחודשים הקרובים יוצאו לתחרות כ-50% מקווי התחבורה הציבורית - מדובר בכ-80 קווים המסיעים כ-60 מיליון נוסעים בשנה.

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
@נתן גלנט אולי כדאי איכשהו לאחד את האשכול עם האשכול הזה:
https://www.prog.co.il/threads/עדכון-מסעיר-ומטלטל-המאבק-עבור-קווי-הכותל-מגיע-לכנסת-ישראל.367914

כרגע כל הודעה צריך לכתוב פעמיים :eek:
הוא לא הפיק את מטרתו, ואיש לא שלח לי תיעוד.
נעלתי אותו.

אני תוהה אם לנעול את האשכול הזה.
אנשים לא מתלוננים על הקווים לכותל, כולם השלימו עם המצב.

זושא כץ

משתמש מקצוען
הוא לא הפיק את מטרתו, ואיש לא שלח לי תיעוד.
נעלתי אותו.

אני תוהה אם לנעול את האשכול הזה.
אנשים לא מתלוננים על הקווים לכותל, כולם השלימו עם המצב.
בטח לנעול.
חסר פה אשכולות נעולים בזמן האחרון.
יש גם לאשכול נעול ריח נוסטלגי משהו...

שלכם

משתמש פעיל
לכל אלו ששאלו מדוע לוקח למשרד התחבורה חצי שנה לטפל בפניה
אכן, זו שערוריה, אבל מה לעשות כך נקבע בנוהל הטיפול בתלונות של משרד התחבורה שבכל תלונה מטפלת וועדה שיושבת פעם בחודש, אגד מעבירה לה תשובות ואחר כך יכולה להגיש עירור על החלטתה לטיל קנס [על תתרגשו משהו כמו 500 ש"ח] על אגד, והתהליך הזה כמיטב הביורוקרטיה הישראלית לקוח חצי שנה.
ותלונות למשרד התחבורה אכן משפיעות, אבל מה שישפיע יותר זה אם תתבעו את אגד בבית משפט לתביעות קטנות [כזכור יש את ארגון זכותך <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>]
זה משפיע באמת על הכיס של אגד.
ואגב, לפני שאתם מתלוננים או תובעים חשוב שתבינו מהו בעצם השיורת שאגד מחויבת לספק לכם על פי חוק, מצורף הנהלים הרלוונטיים.

קבצים מצורפים

• נוהל מגבלת נוסעים בעמידה באוטובוסים בינעירוניים.pdf
    KB 337.5 · צפיות: 41
  • נוהל אוטובסים תקולים.pdf
    KB 412.4 · צפיות: 36
  • תקנות התעבורה חלק ה אוטבוסים.pdf
    KB 268.7 · צפיות: 36

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לכל אלו ששאלו מדוע לוקח למשרד התחבורה חצי שנה לטפל בפניה
אכן, זו שערוריה, אבל מה לעשות כך נקבע בנוהל הטיפול בתלונות של משרד התחבורה שבכל תלונה מטפלת וועדה שיושבת פעם בחודש, אגד מעבירה לה תשובות ואחר כך יכולה להגיש עירור על החלטתה לטיל קנס [על תתרגשו משהו כמו 500 ש"ח] על אגד, והתהליך הזה כמיטב הביורוקרטיה הישראלית לקוח חצי שנה.
ותלונות למשרד התחבורה אכן משפיעות, אבל מה שישפיע יותר זה אם תתבעו את אגד בבית משפט לתביעות קטנות [כזכור יש את ארגון זכותך <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>]
זה משפיע באמת על הכיס של אגד.
ואגב, לפני שאתם מתלוננים או תובעים חשוב שתבינו מהו בעצם השיורת שאגד מחויבת לספק לכם על פי חוק, מצורף הנהלים הרלוונטיים.
לא צריך את ארגון 'זכותך' כדי להגיש תלונה, נראה לי שהם לוקחים אחוזים מהתביעה והשופט יחקור אם נעזרתם בארגון.
יש קבוצת סטודנטית שנלחמת עבור תחבורה ציבורית בישראל יש להם אתר בשם '15 דקות' אפשר לשאול אותם שאלות ויש גם הסברים מפורטים כיצד להגיש תביעה קטנה.
http://15minutes.co.il/

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
הולכים ברגל או ברכב פרטי
בדיוק.
תח"צ לכותל צריכה להיות פרוייקט לאומי ברמה של הרכבת הקלה, לפחות.
אני רוצה קו ייעודי, שייקרא C1 ו- C3, ויהיה קו ייחודי לכותל, מהיר, זמין, ובעיקר:
אמין.

היום הייתי אמור להפגש עם האישיות הבכירה, לבסוף זה לא יצא.
מקווה שיתאפשר בהמשך, בס"ד.

ואתם, חבריא, תתלוננו, ותתלוננו, למה אתם מוותירם על הזכויות הבסיסיות שלכם?
אתם נהנים לנסוע לכותל דחוסים, מזיעים, דורכים אחד על השני ונדחפים כדי לעלות לאוטובוס?
אתם באמת נהנים מזה?

תתלוננו, תרימו קול זעקה, תנו לי חומר לבוא איתו לגורם הבכיר.
אנא.
שלכם, נתן.

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
****עדכון רותח וכעוס****
כעת התקשר אליי חבר, מדווח על מאות ממתינים ביציאה מהכותל.

למה
אתם
לא
מתלוננים????

למה?

אתם באמת נהנים לנסוע בתת תנאים, תוך רמיסת הכבוד האנושי הבסיסי שלכם?

(מתנצל על ההתנסחות החריפה, חברים, תצאו מהאדישות, תעזרו, בבקשה, חבר'ה, אם נישאר אדישים, כלום לא ישתנה, כלום!)

ליקי ;)

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
האם יש לנו כאן מתנדב/ת שיעצב לנו סטיקר נחמד ופשוט עבור המחאה, משהו בסגנון:
שכוייח מוישל'ה, שלא שכחת לזוז מהדלת.
- משהו צבעוני, שיתן שם וצבע למחאה הקטנה שלנו?
קריקטורה שלי מלפני כמה חודשים בהתאמה לאשכול זה.
בבקשה: (אפשר לשלוח ולהפיץ בכל דרך.)
נסיעה לכותל.jpg

קריאייטיבית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בדיוק.
תח"צ לכותל צריכה להיות פרוייקט לאומי ברמה של הרכבת הקלה, לפחות.
אני רוצה קו ייעודי, שייקרא C1 ו- C3, ויהיה קו ייחודי לכותל, מהיר, זמין, ובעיקר:
אמין.

היום הייתי אמור להפגש עם האישיות הבכירה, לבסוף זה לא יצא.
מקווה שיתאפשר בהמשך, בס"ד.

ואתם, חבריא, תתלוננו, ותתלוננו, למה אתם מוותירם על הזכויות הבסיסיות שלכם?
אתם נהנים לנסוע לכותל דחוסים, מזיעים, דורכים אחד על השני ונדחפים כדי לעלות לאוטובוס?
אתם באמת נהנים מזה?

תתלוננו, תרימו קול זעקה, תנו לי חומר לבוא איתו לגורם הבכיר.
אנא.
שלכם, נתן.
אנשים התיאשו מלהתלונן
במיוחד אם אחרי אשכול כזה ארוך
שמועלות בו עשרות תלונות
לא קורה כלוווווווווםםםםם
גם אני הייתי היום בכותל
והמצב היה קטסטרופלי
כמו באיזה מדינת עולם שלישי
מאות אנשים (אני לא מגזימה)
מחכים ומחכיםםם ושום אוטובוס לא מגיע
וכשמגיעעע , הוא קטן ודחיפות נוראיות
והוא לא מאכלס אפילו עשירית מהממתינים
גם אחרי שבאוטובוס אנשים היו פשוט דבוקים אחד לשני בצורה *******
פי 5 ממה שהוא אמור להכיל.

בקיצור, אני חושבת שאם תלונות לא עוזרות
צריך לנסות אולי כיוון אחר, משו חדשששש
כי ביננו, יושבים פקידים ומוחקים תלונות מהמערכת כדי שיהיה מקום לעוד..
וזה לא מענין אותם בכהוא זה. פשוט לא.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אתם באמת נהנים לנסוע בתת תנאים, תוך רמיסת הכבוד האנושי הבסיסי שלכם?

אנחנו לא נוסעים.

בערב שביעי של פסח לפני כמה שנים, חזרנו מהכותל מעולפים למחצה, כפשוטו.
היה חם, ועברנו את כל הסיוט הרגיל בהמתנה לאוטובוס ובנסיון להידחף אליו. זה גבל בסכנה מוחשית וד"ל.

אחרי חוויה כזו, לוקח איזה שנה-שנתיים עד שמנסים שוב.
בוחרים בקפידה תאריך שאמור להיות ריק, ומגלים שבכותל אין תאריכים ריקים, ושוב זוכים לנסיעת בלהות בחזור (מתוארת אי שם בראשית האשכול הזה או המקביל).

וזהו.
מזאת חנוכה ועד היום, לא נסענו לכותל.
כאם לילדים קטנים, אין לי כוח ויכולת לעבור שוב את הדחיסות בנסיון הנואש לעלות לאוטובוס.

דיסק שרוט

משתמש מקצוען
המצב מתסכל אין אימון במערכת אין אימון בחכי"ם מה עוד אפשר לעשות כמובן צריך להתלונן ולהתלונן שכל אחד יחשוב שבזה שהוא מתעצל ולא עושה את המוטל עליו יתכן והוא אשם אם יהודי ינזק מחר ח"ו מהצפיפות אני יושב ורואה את האשכול המתסכל וחושב עד שהתלונות ישאו פרי מה אפשר לעשות כדי לזעזע את המערכת עלה בדעתי מה היה קורה אם אותם מאות שהמתינו אתמול בחוסר אונים בתחנה היו פותחים ב"צעדת השיבה" (مسيرة العودة الكبرى)הבייתה על הכביש במעלה דרך השלום במסלול האוטובוס תחשבו איזה כאוס,איזה בלגן, פקקים, צפירות, איזה הד בעולם שבמקום הכי מתוייר בישראל אין תחבורה נורמלית הרי זה מאוד טבעי שאם אין אוטובוס צועדים רגלית אני משוכנע שכמה צעדות כאלו היו פוטרות את הבעי'ה לצמיתות
הכותב שומר חוק ואין בדברים כדי לעודד הפרת סדר לפי כל חוק

ספרים מ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
היינו אתמול בלילה בכותל.
מזעזע - זה מילה עדינה להתעללות בנוסעים שהיתה.
גם בהלוך וגם בחזור.
אחרי המתנה ארוכה בתחנה (שמואל הנביא) הגיע אוטובוס, שהעמיס על קרון המשא את החומר האנושי, מעמיס ומעמיס. עד שהחליט לדומם מנוע.
לא ממשיך בנסיעה עד שכל המרחב הקדמי של האוטובוס (מהדלת הקדמית עד מקומות הישיבה הראשונים) ריק לחלוטין, מכל צורת אדם.
וכולם נדחסים אחורה ככל האפשר.
והוא בעקשנותו. כלום.
יש מקום ריק בשפע לידו - וכלום. לא נוסע, ומנוע דומם.
אחרי דקות ארוכות שהוזיזו את האנשים פנימה וכו' - הסכים להמשיך בנסיעה.
תחנה אח"כ - מישהו רוצה לרדת - הנהג לא מסכים לפתוח מקדימה.
החוק אומר שיורדים מאחורה.
מסבירים לו שא"א - האוטובוס מפוצץ, אין סיכוי לעבור אחורה, אבל נאדה, אין עם מי לדבר. והנהג ממשיך הלאה, והנוסעים שצריכים לרדת - ממשיכים ליסוע איתו על כרחם...
אנשים מחכים בתחנה שעה ויותר, רואים אוטובוס עם מקום מקדימה, בטוחים שיפתח את הדלת וסוף סוף יעלו. והוא שואג עליהם - שאף אחד לא יעיז לעלות...
וכו' וכו' וכו'.

התעייפתי מלספר את התלאות

חזור - יותר גרוע, אשאיר זאת לדמיון שלכם.

אם ארץ ישראל נקנית בייסורים, כותל המערבי - המקום המקודש - כנראה יותר מזה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אהה,
בוחרים יום טוב עם אוויר נעים.
והולכים ברגל.

הלוך כן.
חזור - קשה מאד לטפס ברגל, עם ילדים קטנים, שכבר הלכו חצי שעה בהלוך.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה