טור דעה מזל טוב לשר השיכון ולציבור החרדי: שכונה חדשה (בגודל עיר וחצי) נולדה !

צבי1

משתמש פעיל
עדיין כמו שכתבתי השינוי הוא משמעותי לרעה לעומת מה שהיה קודם

כלומר מה ששיוקו לנו כהגדלת ההנחה ל25% במקום הנחה של 20%
הוא בעצם התייקרות של 250,000- 300,000 ש"ח לדירה ממוצעת בקרית גת !!!!!

אני דן את גולדקנופף וצוותו לכף זכות שהם לא הבינו את המלכודת שפקידי האוצר טמנו להם, אבל שגגת גם תלמוד עולה זדון...

מהדורה חוזרת של סיפורי ליצמן עם הגדלת ההנחות לפריפריה כביכול והתייקרות המחירים במרכז...
נכון אבל
כחלון התעקש שלא מעדכנים את עליית מחירי השמות, כי זה הרי מס לכל דבר ועניין, ולמה שזוג צעיר ישלם עוד מס על הדירה, ככה היה 5 שנים לפי שומות 2015
אחריו בא חכם ועדכן, עכשיו זה רק המשך של זרעי החבלה ההיא

נערך לאחרונה ב:

avi media

משתמש מקצוען
למה זה קשור לבחירות?
המציאות בשטח מוכיחה שלקראת בחירות מקומיות (באמת, לא עסקאות מכורות) כל מפלגה מתאמצת לתת שירות גם ברמה הארצית, וליחצן את ההצלחות ע"מ להצדיק את הדרישה לתמיכה בעירוני, ובפרט כעת שאפי' בב"ב הרוחות מאיימות לשבור הסכמים ישנים בגלל תסכולים של הציבור מהתנהלות מסוימת וד"ל, חשוב מאד לאותה מפלגה למצוא חן בעיני הציבור ולהראות שהיא דואגת לכלל הציבור החרדי. והעלאת המחירים לא בדיוק מראה כך... וכפי שכתבו קודמי למעלה, ואעצור כאן בל"נ.

נערך לאחרונה ב:

צבי1

משתמש פעיל
תקרא שוב
מחיר יחידת דיור במחיר מטרה:
מחיר יחידת דיור שייקבע בהתאם למכפלת שטחה בשווי מ"ר בנוי עיקרי כמפורט בטבלה שבסעיף 1 )"שווי מ"ר בנוי עיקרי בש"ח )ללא מע"מ( )לפי שומה נכון ליום 2020.12.31 , ))ובשקלול המקדמים הרלבנטים, ולאחר הנחה בשיעור .%25 ובלבד שסכום ההנחה עבור כל יחידת דיור כולל מע"מ, לא יעלה על 000,600 ש"ח בהשוואה למחיר הדירה המעודכן.. בכל מקרה מחיר הדירה לא יעלה על המחיר המתקבל בשקלול המקדמים ללא ההנחה לפי שומה נכון ליום 2020.12.31 ובהתאם להוראות פרק משנה 7.4 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל

מחיר הדירה המעודכן:
מחיר יחידת דיור שייקבע בהתאם למכפלת שטחה בשווי מ"ר בנוי עיקרי, שנקבע בהתאם לשומה עדכנית ומפורט בטבלה שבסעיף 1 לחוברת המכרז )"שווי מ"ר בנוי עיקרי לפי שומה עדכנית )ללא מע"מ( לצורך בדיקת ההגבלה"(, ובשקלול המקדמים הרלבנטים כולל מע"מ.

אני חושב שזה כמו שאמרתי 25% הנחה מ-10,288+מע"מ
אם הגבלת הנחה של-600,000 מ 14,017*1.17=16,400 ל100 מטר 1,040,000

קראתי גם את סעיף 3.4.13.5
ונראה לי שאני צודק

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
לפי מה שאתה אומר אז שומת 2020 ללא הנחה יותר זולה 10,288*1.17*100=1,203,696
ולא 1,230,000 לפי 75% משומה עדכנית
נכון. כאן אתה צודק, המחיר יהיה מעט נמוך יותר ממה שכתבתי.
תקרא שוב
מחיר יחידת דיור במחיר מטרה:
מחיר יחידת דיור שייקבע בהתאם למכפלת שטחה בשווי מ"ר בנוי עיקרי כמפורט בטבלה שבסעיף 1 )"שווי מ"ר בנוי עיקרי בש"ח )ללא מע"מ( )לפי שומה נכון ליום 2020.12.31 , ))ובשקלול המקדמים הרלבנטים, ולאחר הנחה בשיעור .%25 ובלבד שסכום ההנחה עבור כל יחידת דיור כולל מע"מ, לא יעלה על 000,600 ש"ח בהשוואה למחיר הדירה המעודכן.. בכל מקרה מחיר הדירה לא יעלה על המחיר המתקבל בשקלול המקדמים ללא ההנחה לפי שומה נכון ליום 2020.12.31 ובהתאם להוראות פרק משנה 7.4 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל

מחיר הדירה המעודכן:
מחיר יחידת דיור שייקבע בהתאם למכפלת שטחה בשווי מ"ר בנוי עיקרי, שנקבע בהתאם לשומה עדכנית ומפורט בטבלה שבסעיף 1 לחוברת המכרז )"שווי מ"ר בנוי עיקרי לפי שומה עדכנית )ללא מע"מ( לצורך בדיקת ההגבלה"(, ובשקלול המקדמים הרלבנטים כולל מע"מ.

אני חושב שזה כמו שאמרתי 25% הנחה מ-10,288+מע"מ
אם הגבלת הנחה של-600,000 מ 14,017*1.17=16,400 ל100 מטר 1,040,000

קראתי גם את סעיף 3.4.13.5
ונראה לי שאני צודק
כאן אתה לא צודק, כי לא עושים הנחה של 600K אלא של 25% שהיא הנמוכה יותר.

צבי1

משתמש פעיל
עדיין כמו שכתבתי השינוי הוא משמעותי לרעה לעומת מה שהיה קודם

כלומר מה ששיוקו לנו כהגדלת ההנחה ל25% במקום הנחה של 20%
הוא בעצם התייקרות של 250,000- 300,000 ש"ח לדירה ממוצעת בקרית גת !!!!!

אני דן את גולדקנופף וצוותו לכף זכות שהם לא הבינו את המלכודת שפקידי האוצר טמנו להם, אבל שגגת גם תלמוד עולה זדון...

מהדורה חוזרת של סיפורי ליצמן עם הגדלת ההנחות לפריפריה כביכול והתייקרות המחירים במרכז...
אני לא בטוח בתימחור
נראה לי שזה התייקר מ9,600 ל-10,400 למטר
נחכה לעוד דעות שיקראו את הפירוט הרלוונטי במכרז

צבי1

משתמש פעיל
לא נכון. 25% משומת 2023 עד מגבלה של 600K - הנמוך מביניהם.
קראת שוב את החוברת ועדיין חושב? או שאתה מתעקש בע"פ?
ציטוט, המספרים התהפכו

מחיר יחידת דיור שייקבע בהתאם למכפלת שטחה בשווי מ"ר בנוי עיקרי כמפורט בטבלה שבסעיף 1 )"שווי מ"ר בנוי עיקרי בש"ח )ללא מע"מ( )לפי שומה נכון ליום 2020.12.31 , ))ובשקלול המקדמים הרלבנטים, ולאחר הנחה בשיעור .%25 ובלבד שסכום ההנחה עבור כל יחידת דיור כולל מע"מ, לא יעלה על 000,600 ש"ח בהשוואה למחיר הדירה המעודכן..

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
קראת שוב את החוברת ועדיין חושב? או שאתה מתעקש בע"פ?
ציטוט, המספרים התהפכו

מחיר יחידת דיור שייקבע בהתאם למכפלת שטחה בשווי מ"ר בנוי עיקרי כמפורט בטבלה שבסעיף 1 )"שווי מ"ר בנוי עיקרי בש"ח )ללא מע"מ( )לפי שומה נכון ליום 2020.12.31 , ))ובשקלול המקדמים הרלבנטים, ולאחר הנחה בשיעור .%25 ובלבד שסכום ההנחה עבור כל יחידת דיור כולל מע"מ, לא יעלה על 000,600 ש"ח בהשוואה למחיר הדירה המעודכן..
אכן, אתה צודק. סליחה!

צבי1

משתמש פעיל
המציאות בשטח מוכיחה שלקראת בחירות מקומיות (באמת, לא עסקאות מכורות) כל מפלגה מתאמצת לתת שירות גם ברמה הארצית, וליחצן את ההצלחות ע"מ להצדיק את הדרישה לתמיכה בעירוני, ובפרט כעת שאפי' בב"ב הרוחות מאיימות לשבור הסכמים ישנים בגלל תסכולים של הציבור מהתנהלות מסוימת וד"ל, חשוב מאד לאותה מפלגה למצוא חן בעיני הציבור ולהראות שהיא דואגת לכלל הציבור החרדי.
עד כאן הכול נכון
והעלאת המחירים לא בדיוק מראה כך... וכפי שכתבו קודמי למעלה, ואעצור כאן בל"נ.
נראה לי התבלבלת
זה כבר קשור למשרד הבינוי ברמה הארצית (ואין בחירות באופק) ולא ישיר לפוליטיקאים העירוניים

ודרך אגב מי שרוצה ב"ב לשבור הסכמים זה דגל, ושר השיכון זה מאגודה, כך שהקונספירציה הפוך מהשכל הישר (העקום)

נערך לאחרונה ב:

חני וחיים

משתמש פעיל
באו נעשה סדר:
המחיר בשום מצב לא יכול להיות יותר מ- 10,288 למ"ר [ללא מע"מ]. - שזוהי שומת שנת 2020.

עכשיו יכול להיות עוד 2 אפשרויות הנמוכות מהמחיר הנ"ל.
הראשונה שהמחיר יהיה 25% פחות משומת 2020, ואז המחיר יהיה 7716 למ"ר [ללא מע"מ].
השניה אם ההנחה שבאפשרות הראשונה תיהיה יותר מ-600,000 ש"ח מהשומה העדכנית שהיא 14,017 ש"ח למ"ר [ללא מע"מ], אזי מגבלת ההנחה תיהיה 600,000 ש"ח.

כרגע בגלל כל מיני חישובים [שלא נעריך בהם, כי הם מסובכים במקצת, אבל הם קשורות לגודל הדירות...] המחיר יהיה 10,288 לפני מע"מ, שזה 12,037 כולל מע"מ.

צבי1

משתמש פעיל
באו נעשה סדר:
המחיר בשום מצב לא יכול להיות יותר מ- 10,288 למ"ר [ללא מע"מ]. - שזוהי שומת שנת 2020.

עכשיו יכול להיות עוד 2 אפשרויות הנמוכות מהמחיר הנ"ל.
הראשונה שהמחיר יהיה 25% פחות משומת 2020, ואז המחיר יהיה 7716 למ"ר [ללא מע"מ].
השניה אם ההנחה שבאפשרות הראשונה תיהיה יותר מ-600,000 ש"ח מהשומה העדכנית שהיא 14,017 ש"ח למ"ר [ללא מע"מ], אזי מגבלת ההנחה תיהיה 600,000 ש"ח.

כרגע בגלל כל מיני חישובים [שלא נעריך בהם, כי הם מסובכים במקצת, אבל הם קשורות לגודל הדירות...] המחיר יהיה 10,288 לפני מע"מ, שזה 12,037 כולל מע"מ.
דווקא כן תעריך כי על זה בדיוק הדיון
חוץ אם זה מאוד קשה לך או שאתה לא כל כך יודע

חני וחיים

משתמש פעיל
בצפון עלות מ"ר תיהיה לא יותר מ10,880 ש"ח למ"ר לפני מע"מ...
לא פערים כ"כ גדולים שמשכנעים חילוני ממוצע לנסות לזכות בשכונה חרדית.

פסי

משתמש רשום
ומה היה המחיר לפי התמחור הקודם ?
לפי 20% הנחה וללא מגבלת 600,000 משומה עדכנית ?

כמדומה שלפי דברי שניכם המחיר היה נמוך יותר השאלה רק בכמה.

בסופו של יום מה ששוק כהגדלת ההנחה הוא הקטנתה

צבי1

משתמש פעיל
בצפון עלות מ"ר תיהיה לא יותר מ10,880 ש"ח למ"ר לפני מע"מ...
לא פערים כ"כ גדולים שמשכנעים חילוני ממוצע לנסות לזכות בשכונה חרדית.
אתה כנראה טועה בתימחור של שתיהם, אתה יכול לנסות להסביר (אם אתה יודע)
אני הסברתי מפורט ונראה לי שהחשבון הוא 10,400 למערב 12,200 לצפון
שזה לפי מקסימום 600,000 הנחה משומה עדכנית

צבי1

משתמש פעיל
ומה היה המחיר לפי התמחור הקודם ?
לפי 20% הנחה וללא מגבלת 600,000 משומה עדכנית ?

כמדומה שלפי דברי שניכם המחיר היה נמוך יותר השאלה רק בכמה.

בסופו של יום מה ששוק כהגדלת ההנחה הוא הקטנתה
איפה שווק שהגדילו את ההנחה? ראית פוליטקאים מתפארים בזה? זה משהו שהובלע במכרז

עשו עדכוני שומות ללמעלה
אז הגדילו בהתאם את הסכום ואחוז ההנחה,
אנחנו רק מחשבים כמה יוצא הנזק

חני וחיים

משתמש פעיל
דווקא כן תעריך כי על זה בדיוק הדיון
אני יכתוב בקצרה, הנוסחה היא כזו "ככל שהדירות יהיו יותר גדולות מחיר ההנחה יפחת".

אתן דוגמא - כל המחירים מחושבים ללא מע"מ.

שנבוא לבדוק את המחיר ביחס לשומת 2020, אחרי הנחת 25%: [7716 ש"ח למ"ר]
לדירת 50 מ"ר המחיר יהיה - 385,800 ש"ח.
לדירת 100 מ"ר המחיר איהיה - 771,600 ש"ח.

שנבוא לבדוק את המחיר הנ"ל ביחס לשומה העדכנית שהיא 14,017 ש"ח:
לדירת 50 מ"ר - 700,850 ש"ח
לדירת 100 מ"ר - 1,401,700 ש"ח

עכשיו צריך לבדוק שההנחה היא לא יותר מ600,000 ש"ח.
לדירת 50 מ"ר ההנחה היא רק 315,050 ש"ח.
לדירת 100 מ"ר ההנחה היא 700,850 ש"ח.

ומכיון שבדירת 100 מ"ר ההנחה עברה את סף ה600,000 ש"ח, שיעור ההנחה יפחת,
ונקוט כלל זה בידך "ככל שהדירות יהיו יותר גדולות מחיר ההנחה יפחת".

במצב הנוכחי היזם יבנה דירות גדולות, וינסה לשחוק את ההנחה עד המגבלה של 10,288 ש"ח למ"ר.
[בפרט שהתב"ע הנוכחית למיטב זכרוני נותנת לבנות דירות ענק].

מקווה שדברי יובנו.

חני וחיים

משתמש פעיל
אתה כנראה טועה בתימחור של שתיהם, אתה יכול לנסות להסביר (אם אתה יודע)
אני הסברתי מפורט ונראה לי שהחשבון הוא 10,400 למערב 12,200 לצפון
שזה לפי מקסימום 600,000 הנחה משומה עדכנית
מתוך חוברת המכרז:

3.4.13.4 . על אף האמור בסעיף זה יובהר, כי בכל מקרה, מחיר הדירה הסופי לא יעלה על מחיר
הדירה בהתאם לשומה נכון ליום 31.12.2020 , ללא הנחה.

קבצים מצורפים

• 1693258042996.png
    1693258042996.png
    KB 23.5 · צפיות: 29

פסי

משתמש רשום
איפה שווק שהגדילו את ההנחה? ראית פוליטקאים מתפארים בזה?
שר הבינוי והשיכון הרב יצחק גולדקנופף: "העברנו אתמול בישיבת מועצת רמ"י שורה של החלטות חשובות ומשמעותיות לטובת כלל אזרחי ישראל, בהן החלטות של הגדלת ההיצע, מודל חדש של דירה בהנחה והסכמי גג לראשונה במרחב הכפרי. בנוסף העברנו החלטה לתת עדיפויות בהגרלת מחיר מטרה לחיילי מילואים, לצד הגדלת המענק לחיילים ברכישת קרקעות. החלטה חברתית מהמעלה הראשונה שהעברנו היום היא להרחיב את הזכאות להורים לילדים נכים רתוקים שיזכו לקדימות בהגרלות. בטוחני, כי שלל ההחלטות שהעברנו לצד פעולות נוספות שאנו נוקטים יהוו את יריית הפתיחה בעשייה שלנו למען שוק הדיור בישראל ויביאו לתחילת הפתרון של מצוקת הדיור בישראל".

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: בתום דיון ארוך ופורה הצלחנו להעביר במועצת מקרקעי ישראל חלק ראשון מתוך הבשורות של תוכנית הדיור שלנו. בין החלטות המועצה המשמעותיות שהתקבלו היום: הגדלת אחוז ההנחה בדירה בהנחה ל-25% ומתן קדימות בהגרלה לחיילי מילואים ומשפחות בהם ילדים נכים ועוד. ההחלטות הן צעד ראשון מתוך סל הכלים שעליו אנו עובדים בחודשים האחרונים במטרה להגדיל את ההיצע ולהציע פתרונות דיור מגוונים לכלל אזרחי ישראל. אנו מאמינים כי קיים פוטנציאל גדול גם בקידום פרויקטים בערים ויישובים מחוץ לאזורי הביקוש מתוך ההבנה כי הגדלת ההיצע צריכה לקרות בכל רחבי הארץ בכפרי ובעירוני יחדיו ובקרוב נציג החלטות משמעותיות גם בתחום זה. אני בטוח בהירתמות כלל הגורמים כדי לצלוח משימה חשובה זו".

להלן עיקרי ההחלטות שאושרו אתמול במועצה:​

הקצאת קרקעות במסלול מחיר מטרה​

מועצת מקרקעי ישראל אישרה בישיבתה אתמול מספר שינויים בהחלטה העוסקת בהקצאת קרקע לבנייה רוויה במסלול מחיר מטרה:

• יורחב היקף ההנחה שיידרש היזם לתת לזוכים בדירות במסלול דירה בהנחה עד ל-25% אך לא יותר מ-500,000 ₪ ליחידת דיור בהשוואה למחיר הדירה המעודכן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה