טור דעה מזל טוב לשר השיכון ולציבור החרדי: שכונה חדשה (בגודל עיר וחצי) נולדה !

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אה וגם בכפר חבד לא נראה לי...;)
כתבתי למעט חבד, שהם בין 5000 ל50000 ויהיו שיאמרו 500000 תלוי באופן החישוב, בעלי סירטוקים לא נראה לי שיש בארץ יותר מחמשת אלפים, על אף שאני מודה שאין לי שום נתון, פשוט מנסה לחבר את לוד+כפר חבד+נחלה+כנען+קהילות שונות (שלא גרים בחרדים) = 5000 + -

צפוני מצוי

משתמש פעיל
כתבתי למעט חבד, שהם בין 5000 ל50000 ויהיו שיאמרו 500000 תלוי באופן החישוב, בעלי סירטוקים לא נראה לי שיש בארץ יותר מחמשת אלפים, על אף שאני מודה שאין לי שום נתון, פשוט מנסה לחבר את לוד+כפר חבד+נחלה+כנען+קהילות שונות (שלא גרים בחרדים) = 5000 + -
בבחירות אמרו שחבד שווים חצי מנדט

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מעניין מאוד מה שאתה כותב,
כי יש אלפי חרדים שגרים בבית שאן קרית שמואל קרית אתא קרית וכו מעלות נהריה ועוד,
נכון שרובם משתיכים לש"ס אבל מדובר על חרדים גמורים לכל הדעות
זה בדיוק מה שלא רציתי להיכנס: האם כל בעלי הכיפה השחורה מביצ'אן הם חרדים? ואם מישהו למד באל המעיין וסחף את אביו להלביש כיפה שחורה (יש רבבות כאלו, אנחנו האשכנזים יושבי המרכז לא מעלים על דעתנו מה המהפך שחולל מרן הרב עובדיה שלא היה מהפך חיובי כמותו מימי עזרא הסופר) אם כן, אפשר בקשט להוסיף עוד איזה מאה אלף.

פנרס

משתמש מקצוען
לענ"ד זה סטיה גדולה מהנושא.
הנושא שלנו הוא אנשים שמחפשים/מעדיפים מגורים באיזורים חרדיים, כלומר בתי כנסת ומוסדות חרדיים, פרהסיה של שבת וכיוצא.
כל השאר פחות חשוב לענייננו.

סי 2

משתמש פעיל
כמה משפחות זה אומר? הנתון בקובץ המצורף [של הלמ"ס]

קבצים מצורפים

• חרדים.png
    חרדים.png
    KB 31.3 · צפיות: 41

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
)בבחירות אמרו שחבד שווים חצי מנדט
א) 5000 משפחות זה יותר מחצי מנדט (אבא אמא והם מתחתנים מאוחר אז זה הרבה בז"ב)
ב) לדעתי בבחירות הם שווים פי כמה בגלל ההשפעה שלהם
ג) אני ספרתי סירטוקים (רק נשואים לושבים) ולא פתקים בקלפי.

יעקב 11

משתמש פעיל
לא.
התוכנית הזאת נקראת תמל 1011
ולמי היא מיועדת?
זה התוכנית שהובאה פה, יש שם בניינים של 14 ו-22 קומות.

התב"ע אושרה שם כבר ב-2016, אלקין הוציא שם מכרז לפני כשנתיים 1979 למחיר מטרה, ודוחים כל הזמן את הסגירה של המכרז.

(שמעתי בשם חברה ממשרד השיכון שהם לא סוגרים את המכרז כי בהמשך יכול להיות שזה יתואם לחרדים)

מצ"ב מפה של תמ"ל 1011
מערב קרית גת תמל 1011.jpg

צפוני מצוי

משתמש פעיל
זה בדיוק מה שלא רציתי להיכנס: האם כל בעלי הכיפה השחורה מביצ'אן הם חרדים? ואם מישהו למד באל המעיין וסחף את אביו להלביש כיפה שחורה (יש רבבות כאלו, אנחנו האשכנזים יושבי המרכז לא מעלים על דעתנו מה המהפך שחולל מרן הרב עובדיה שלא היה מהפך חיובי כמותו מימי עזרא הסופר) אם כן, אפשר בקשט להוסיף עוד איזה מאה אלף.
לא אני ממש לא מדבר על אלו,
אני מדבר על כמויוות בחורי ישיבות מכל מיני בפריפריה,(לומדים בנחלת הלויים ועוד)
אני מרכזניק בנשמתי שגליתי לצפון ואני מכיר כל ניואנס והסתובבתי בבית שאן בבין הזמנים והיתי בהלם מכמויות המקומיים החרים שם

פנרס

משתמש מקצוען
זה נובע בדיוק ממה שכתבנו לעיל

לענ"ד זה סטיה גדולה מהנושא שלנו.
הנושא שלנו הוא אנשים שמחפשים/מעדיפים מגורים באיזורים חרדיים, כלומר בתי כנסת ומוסדות חרדיים, פרהסיה של שבת וכיוצא. ולכן צריך לתכנן עבורם מגורים מתאימים
כל השאר פחות חשוב לענייננו.

סי 2

משתמש פעיל
ערד וחצור אתה צודק, אני מתבייש ששכחתי, ואולי יש עוד מקומות, אין לי מושג למשל אם עמנואל זוכה לקבל את ההשקופה הנכונה כל שבוע בת.ד.
דימונה זה לא רציני (למרות שאני חסיד שרוף של הפרוייקט הזה, אני מדבר כרגע במספרים יבשים בלי רגש) מדובר בכמה עשרות משפחות שנכנסות בכיף תחת ההגדרה של חרדים בודדים, שהם לדעתי מתקזזים מול לא חרדים שגרים אצלנו, כמו למשל פרדס כץ שעדיין מחציתה לא משלנו.
מדוע אתה לא סוחב לשם קהילות נוספות?

ברכה וישועה

משתמש פעיל
לדעתי לאור פסקי הרבנים הרב רובין והרב גלבר (אורחות שבת) שיש מעלית שבת חדשה שמותר לעלות איתה בשבת
התווספו עוד מלא יחידות דיור שפשוט אפשר לבנות יותר גבוה וכן אפשר לקנות בנינים גבוהים קיימים ולהחליף מעלית

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לא אני ממש לא מדבר על אלו,
אני מדבר על כמויוות בחורי ישיבות מכל מיני בפריפריה,(לומדים בנחלת הלויים ועוד)
אני מרכזניק בנשמתי שגליתי לצפון ואני מכיר כל ניואנס והסתובבתי בבית שאן בבין הזמנים והיתי בהלם מכמויות המקומיים החרים שם
"הסתובבתי בבין הזמנים בבית שאן ... כמויות החרדים" אתה מבין שבינהזמנים זה לא ראייה לכלום? אבל זה נכון שבבית שאן יש אפילו שכונה שלמה (אליהו) שנקראת אצל המקומיים "חרדית" כך גם בדימונה (הרבה לפני גור) העניין הוא שזה לאו דווקא מה שבבני ברק מכנים חרדים.

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בעיתון מדורים היה כתבה של יעקב ריינץ היום,
אני לא זוכר בעל פה את המילים אבל הוא כתב שזה בערך שש וקצת שנים לאיכלוס,
כמו השכונה החדשה בבני ברק ואפילו שם זה נקרא קבלן חזק וטוב.
הוא פםריט גם הכל והאריך על כל מה שכתוב כאן אבל לא היה לי כוח להעתיק הכל.
לדעתי חסר לו מספיק ידע והבנה בתחום
או שהוא מטעה אנשים מתוך כוונה תחילה

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה