מידע שימושי מזכירי קלפי לכנסת ה- 23

מצב
הנושא נעול.

איציק הצדיק

משתמש מקצוען
לא הצלחתי להבין מכל התגובות שם איך הם הצליחו לפתוח את הקלפי ב7:00 כשהנץ היה אז ב6:24 ועוד יש להם נסיעה למקום הקלפי?
א. הפעם הנץ קצת יותר מוקדם.
ב. אפשר להתפלל גם לפני הנץ.
ג. מתפללים באזור הקלפי, אצלי מרחק 5 דק' נסיעה מהקלפי.
ד. מתפללים שחברי הועדה, הסדרן וכו' יגיעו מוקדם, כך שמיד כשאתה מגיע אתה יכול לתפקד כמה ביחד, ע"י מתן הוראות והאצלת סמכויות.
הדבר הראשון סידור מקום הקלפי בצורה הנכונה ומיקום כל דבר במקום אח"כ הסדרן יסדר את הפרגוד שיעמוד כמו שצריך, ידביק את המודעות במקומות הרלבנטיים כמו: על הפרגוד, בחוץ כולל שילוט הכוונה, חברי הועדה יסדרו את פתקי ההצבעה, וברגע שאפשר שיחתמו מעטפות, ותסביר להם מה כל אחד צריך לעשות מבחינת רישום פנקס מחיקות וטופס 1000.
אתה צריך לדעת שבדר"כ חברי הועדה וכדו' אינם יודעים בכלל מה התפקיד שלהם כך שאתה מחליט מה התפקיד שלהם ואם תאמר להם לעשות משהו כי זה התפקיד שלהם הם יעשו את זה בשמחה...
בזמן שכולם מסדרים ואתה עוקב אחריהם בחצי עין אתה מארגן את החומר הרגיש כשבראש ובראשונה זה לא הפרוטוקול כפי שוודאי חושבים אלא המעטפות!!! להושיב 2 חברי ועדה או לחלופין אם יש רק 1, לחתום מעטפות - הפעם רק 25 (תמיד הייתי מחתים על תחילת היום 100).
את הפרוטוקול אתה יכול למלאות גם אח"כ רק תזכור את השעות בערך של הגעת חברי הועדה ושלך,

Violinist

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
השאילה איך מסדרים את זה? מגיעים בבוקר עם שקית ענקית מליאה באוכל ?
(אגב, מותר גם להשתמש בטלפון חכם או MP3 בקלפי? כי אז זה גם יכול להיות קצת תעסוקה לשעות המשעממות.
האמת היא שאפשר גם ללמוד דף היומי או משהו אחר..)
לא הצלחתי להבין מכל התגובות שם איך הם הצליחו לפתוח את הקלפי ב7:00 כשהנץ היה אז ב6:24 ועוד יש להם נסיעה למקום הקלפי?
יש איסור לדבר בטלפון בזמן ההצבעה אין איסור להשתמש בטלפון חכם ונגן בלי לדבר
לגבי האוכל אין ברירה זה מה יש
והתשובה לשחרית היא פשוטה מתפללים צמוד לקלפי וברגע שנגמר התפילה פותחים
אני אישית התפללתי עד תחנון ואחר כך חזרתי והשלמתי במנין אחר... (היינו שני מזכירים..)
הפעם הנץ יותר מוקדם אבל עדיין לא נשאר כזה הרבה זמן.. אז גם הפעם כנראה ככה נצטרך לעשות
יש כאן מישהו מועדת יהודה שעוד לא קיבל הודעה שהוא התקבל ובאיזה קלפי הוא משובץ?
תתקשר אליהם ופשוט תשאל אם אתה משובץ או לא
ויתכן מאוד שגם אם לא משובץ אז תשאר בתור מזכיר מחליף...

sl הנהלת חשבונות וחשבות שכר

משתמש סופר מקצוען
מישהו יכול לכתוב בבקשה טיפים להתנהלות ביום הבחירות?
א. תפילות שחרית מנחה מעריב. ( נץ החמה 06:04 )
ב. אוכל..
ג. ספירת מעטפות. (איך סופרים בצורה נוחה 500 מעטפות..?)
ועוד ועוד ככל העולה בדעתכם מנסיונכם העשיר..
@הכלבויניק

נ.ב. יש כאן מישהו מועדת יהודה שעוד לא קיבל הודעה שהוא התקבל ובאיזה קלפי הוא משובץ?
א. שחרית קודם מנחה סגרתי את הקלפי ל5 דקות ויצאתי להתפלל (ואל תצעקו עלי שאסור, כי היה לי חברי ועדיה נחמדים שהסכימו) ומעריב אח"כ שמחזירית את הקלפי לועדה
ב. מביאים או סומכים על פעילי יהדות התורה
ג. בערימות ביחד עם חברי הועדה

ג'ינג'י

משתמש מקצוען
תתקשר אליהם ופשוט תשאל אם אתה משובץ או לא
יש לכם מספר טלפון של ועדת יהודה?
באשכול הנ"ל של הטיפים כתב @חחח, להגיד לאנשים שלא יסגרו את המעטפה. כי זה סיוט אח"כ לפתוח את המעטפות.
להעיר שבתדרוך עמ' 43 כתוב: ועדת הקלפי תנחה את הבוחר להדביק את מעטפת ההצבעה לפני הטלתה לתוך תיבת הקלפי.

Violinist

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
באשכול הנ"ל של הטיפים כתב @חחח, להגיד לאנשים שלא יסגרו את המעטפה. כי זה סיוט אח"כ לפתוח את המעטפות.
להעיר שבתדרוך עמ' 43 כתוב: ועדת הקלפי תנחה את הבוחר להדביק את מעטפת ההצבעה לפני הטלתה לתוך תיבת הקלפי.
ההנחיה היא שיעשו מה שבא להם
כמובן שלנו יותר נח כשלא סוגרים אבל אם מישהו שואל התשובה היא מה שתרצה...

איציק הצדיק

משתמש מקצוען
ההנחיה היא שיעשו מה שבא להם
כמובן שלנו יותר נח כשלא סוגרים אבל אם מישהו שואל התשובה היא מה שתרצה...
ההנחיה היא כפי שנכתב ע"י @ג'ינג'י אבל 'אוף-דה-רקורד' אמרו לנו בתדריך שאין צורך להנחות לסגור אבל להיזהר מלהנחות לא לסגור...

אגב פעם שעברה היה אמור להיות בחומר הקשיח משהו מיוחד לפתיחת מעטפות ולא היה, מה שהפך את התהליך של פתיחת המעטפות לסיוט...

הפעם אני הולך להביא אתי סכין יפני... והנה עוד המלצה/טיפ

חחח

משתמש סופר מקצוען
לנו בהדרכה אמרו שמותר לנו לבקש מהאנשים לא לסגור.

sl הנהלת חשבונות וחשבות שכר

משתמש סופר מקצוען
לנו בהדרכה אמרו שמותר לנו לבקש מהאנשים לא לסגור.
אני אמרתי לאנשים שלא צריך לסגור
והתחילו לצעוק עלי שאני פוגע בטוהר הבחירות
והזמינו משטרה וכו'
היה מעניין

חחח

משתמש סופר מקצוען
אני אמרתי לאנשים שלא צריך לסגור
והתחילו לצעוק עלי שאני פוגע בטוהר הבחירות
והזמינו משטרה וכו'
היה מעניין
סבבא מוזמנים להזמין.
גם אני רבת על זה בבחירות לעיריה עם הנציגים של לחמני.
אגב, הפעם אני משובצת בקלפי חרדית כך שלא אמורות להיות בעיות בעניין.

איציק הצדיק

משתמש מקצוען
אגב, הפעם אני משובצת בקלפי חרדית כך שלא אמורות להיות בעיות בעניין.
קלפי חרדית = אחוזי הצבעה סופר גבוהים = עבודה כפולה בספירה וחוסר מנוחה במהלך היום...

אברךליטאי

משתמש מקצוען
קלפי חרדית = אחוזי הצבעה סופר גבוהים = עבודה כפולה בספירה וחוסר מנוחה במהלך היום...
לא בדיוק, בגלל שבספירת המעטפות בגלל חוסר הרב גוניות (ג' וש"ס כמעט בלבד) זה עושה עבודה קלה יותר

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה