כספרדים מספרדאכן,
אבל היהודים משם מקוטלגים , כספרדים...
לא כבני עדות המזרח
פשוט נוח נורא לשים את כולם ביחד באיזה סעיף סל
אבל הסיווג הזה בזמנו היה מבורות ותו לא.
כספרדים מספרדאכן,
אבל היהודים משם מקוטלגים , כספרדים...
ע"ע הפגנות השמאל והימין...מה שמותר לצד אחד מותר גם לצד השני
ממש לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חילול ה' לא לעמוד!!!!!!!!!! צריך לעמוד ולהגיד תהילים!מצווה גדולה ללכת ולא לעמוד בצפירה!
להראות שאנחנו לא נוהגים בחוקות הגוים.
ולא עושים דברים מוזרים שלא מועיל לאיש.
די כבר עם הגישה של ה'מה יפית' !!
אנחנו חרדים גאים !
מי שיש לו תלונות על איך אנחנו נוהגים יכול להגיש תלונה למועצת גדולי התורה...
יש לי גם מלא תלונות על החילונים ואני לא אומר להם!
זה מדינה דמוקרטית לא?
ואני עושה מה שאני חושב שנכון ומה שהרבנים שלי אומרים !
ודרך אגב אם נתקלתם בחילוני שיש לו בעיה שאנחנו לו מתגייסים תגידו לו שאתם לא מתגייסים עד שהרפורמה המשפטית עוברת במתכונתה הראשונה....
להם מותר הכל לעשות ואנחנו צריכים להתנצל???
אני חרדי לא מתנצל!!
רגע מה בדיוק הלכות הצפירה??ממש לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חילול ה' לא לעמוד!!!!!!!!!! צריך לעמוד ולהגיד תהילים!
ידוע לך איך מורידים את הסרטון הזה?צריך כבר להפסיק עם הגישה של כל היום מה יגידו וכו'
הם לא שואלים אותי כשהם הולכים לא צנוע למרות שזה מציק לי.
הם לא שואלים אותי כשהם פותחים מסעדות בתשעה באב!
הם לא שואלים אותי כשהם מחללים שבת בפהרסיא.
אלה שקבעו את היום הזה הם בעצמם שותפים ברצח של כמליון יהודים!!!
עיינו פה: https://hm-news.co.il/354123/
מי שאכפת לו מרצח יהודים היה צריך להציל אותם כשהיה אפשר!
אז מי הם שיגידו לי מה לעשות ואיך להתאבל על משהו שהם בעצמם גרמו לו!
מי שמתבייש בזה שהוא חרדי שיעשה חשבון נפש!
האם התנהגות של אותם אילו "שאיכפת להם על כל יהודי"קצת בענין אחר
אני חושבת שאפשר לחלק את ציבור שומר תורה המצוות ל2-
אותם יהודים שיש להם כאב אמיתי ועמוק לראות יהודי שאינו שומר תו"מ, ואלו שלא.
צריך להבין שהכאב העצום הזה מגיע מאהבת ישראל ולא ח"ו להפך.
הכאב הזה, לראות יהודי שאינו שומר תורה ומצוות, יהודי שמחלל שבת, הכאב עליו, דווקא בגלל שהוא אח שלי, הכאב על כבוד שמיים, הכאב על הגלות בכול פעם כזו, זה כאב עצום שאני מבינה לפי התגובות פה שיש כאלו שלא חווים אותו וחושבים שכל זעקת כאב כזו על אחינו החילוניים ודרכם באה מרצון "לתקן את העולם" ומשנאת חינם.
להפך הוא הנכון זו בדיוק אהבת חינם, אכפת לי באמת מאח שלי ובדיוק לכן כואב לי עליו כל כך.
אף אחד גם לא יחזור בתשובה מעמידה חסרת תועלת בצפירה(חזרה בתשובה לא תצא מקנאות וקיצוניות בדיוק כמו שכל מלחמות היהודים לדורותם לא תרמו לקרבה נפשית של הציבור הכללי לדת אלא עוררו אנטגוניזם וריחוק)
טוב, התאפקתי הרבה כדי לא להגיב באשכול הזה, אבל זהו, נשברתי.מצווה גדולה ללכת ולא לעמוד בצפירה!
להראות שאנחנו לא נוהגים בחוקות הגוים.
ולא עושים דברים מוזרים שלא מועיל לאיש.
די כבר עם הגישה של ה'מה יפית' !!
מדוייק!טוב, התאפקתי הרבה כדי לא להגיב באשכול הזה, אבל זהו, נשברתי.
אני מגיבה קצת ארוך אבל בבקשה תקראו:
קודם כל, גילוי נאות קטן, אני מדברת בכל מיני מקומות על עניינים השקפתיים ויודעת להסביר היטב למה יום השואה הוא לא יום חרדי ושאין בדורנו בר סמכא לקבוע ימים ותאריכים וכו'.... אוכל גם להסביר היטב למה אין לעמוד בצפירה וחוקות הגויים וכו'.... יש לי גם שיחה מאוד מעניינת על מהי גבורה יהודית לעומת ה"גבורה" שהמדינה שלנו בחרה לייצג...
והכל אמת ושריר וקיים. אני אישה חרדית אשת ת"ח ואם לבנים בני תורה בחסדי ה' המרובים.
ולכן, אני מרשה לעצמי לכתוב, כאישה אולטרה חרדית, אבל אחת שמכירה אנשים מהמגזר הכללי והדת"ל -
אצלם (לא אצלנו) יום השואה ויום הזיכרון הם ימים קדושים!
נכון - חגם הוא לא חגנו ואבלם - הוא לא לרוחנו, אבל - אין לחילוני או המזרוחניק הממוצע שום יכולת להבין זאת!!!!!!
תבינו, בימים הללו, התקשורת החילונית מלאה בשירים עצובים ונוגים, סיפורים על השואה הנוראה, על הניצולים (היום קוראים להם שורדים), ועל החיילים הצעירים שנהרגו, על המשפחות השכולות, על הפצועים, וזה כואב וזה קורע לב. בנאדם שמוצף בכ"כ הרבה כאב ושאין לו כלים וכושר להבין את השקפת עולמנו (המוצדקת!! המוצדקת!! אל תאכלו אותי....!) - רואה יהודי שהולך בזמן הצפירה - הוא לא יכול להכיל זאת!!!!
דיברתי עם כאלה מהצד השני, בשבילם העמידה בצפירה היא חובה מוחלטת, היא מבטאת את הכבוד לנרצחים ולנופלים במלחמות! אמרה לי אם שכולה שכשהיא רואה בתקשורת חרדי שהולך בצפירה היא מרגישה כאילו יורקים על הקבר של הבן שלה! כאילו דורכים עליו ועליה!! תיכנסו שניה לרגשות שלהם, באמת!
האם היא טועה? ברור שכן.
האם זה אמור שאסור לנו להתחשב בה? ברור שלא!
אם אתה בביתך עם חלונות סגורים - תעשה כרצונך הטוב, ברור שלא צריך לעמוד, ויפה בעיני לקרוא תהילים / משניות.
אבל ברשות הרבים? עמידה פירושה התחשבות בכאב וברגשות של השני, גם אם הוא שונה ממני.
אין כאן שום קשר ל'מה יפית'.
קוראים לזה להיות מענטש.
"לעולם יהא אדם ירא שמים".
קומה ראשונה בבניין - להיות אדם. רק אח"כ אפשר לעלות לקומה הבאה.
שכוייח!טוב, התאפקתי הרבה כדי לא להגיב באשכול הזה, אבל זהו, נשברתי.
קודם כל, גילוי נאות קטן, אני מדברת בכל מיני מקומות על עניינים השקפתיים ויודעת להסביר היטב למה יום השואה הוא לא יום חרדי ושאין בדורנו בר סמכא לקבוע ימים ותאריכים וכו'.... אוכל גם להסביר היטב למה אין לעמוד בצפירה וחוקות הגויים וכו'.... יש לי גם שיחה מאוד מעניינת על מהי גבורה יהודית לעומת ה"גבורה" שהמדינה שלנו בחרה לייצג...
והכל אמת ושריר וקיים. אני אישה חרדית אשת ת"ח ואם לבנים בני תורה בחסדי ה' המרובים.
ולכן, אני מרשה לעצמי לכתוב, כאישה אולטרה חרדית, אבל אחת שמכירה אנשים מהמגזר הכללי והדת"ל -
נכון - חגם הוא לא חגנו ואבלם - הוא לא לרוחנו, אבל - אין לחילוני או המזרוחניק הממוצע שום יכולת להבין זאת!!!!!!
תבינו, בימים הללו, התקשורת החילונית מלאה בשירים עצובים ונוגים, סיפורים על השואה הנוראה, על הניצולים (היום קוראים להם שורדים), ועל החיילים הצעירים שנהרגו, על המשפחות השכולות, על הפצועים, וזה כואב וזה קורע לב. בנאדם שמוצף בכ"כ הרבה כאב ושאין לו כלים וכושר להבין את השקפת עולמנו (המוצדקת!! המוצדקת!! אל תאכלו אותי....!) - רואה יהודי שהולך בזמן הצפירה - הוא לא יכול להכיל זאת!!!!
דיברתי עם כאלה מהצד השני, בשבילם העמידה בצפירה היא חובה מוחלטת, היא מבטאת את הכבוד לנרצחים ולנופלים במלחמות! אמרה לי אם שכולה שכשהיא רואה בתקשורת חרדי שהולך בצפירה היא מרגישה כאילו יורקים על הקבר של הבן שלה! כאילו דורכים עליו ועליה!! תיכנסו שניה לרגשות שלהם, באמת!
האם היא טועה? ברור שכן.
אם אתה בביתך עם חלונות סגורים - תעשה כרצונך הטוב, ברור שלא צריך לעמוד, ויפה בעיני לקרוא תהילים / משניות.
אבל ברשות הרבים? עמידה פירושה התחשבות בכאב וברגשות של השני, גם אם הוא שונה ממני.
קוראים לזה להיות מענטש.
ואם תגיד לך אם שכולה שכשהיא רואה בחור ישיבה היא מרגישה רע שהבן שלה הלך לצבא ונהרג ואלה לא הולכים אז מה?טוב, התאפקתי הרבה כדי לא להגיב באשכול הזה, אבל זהו, נשברתי.
דיברתי עם כאלה מהצד השני, בשבילם העמידה בצפירה היא חובה מוחלטת, היא מבטאת את הכבוד לנרצחים ולנופלים במלחמות! אמרה לי אם שכולה שכשהיא רואה בתקשורת חרדי שהולך בצפירה היא מרגישה כאילו יורקים על הקבר של הבן שלה! כאילו
כתבת יפה ומחזקטוב, התאפקתי הרבה כדי לא להגיב באשכול הזה, אבל זהו, נשברתי.
האם היא טועה? ברור שכן.
קוראים לזה להיות מענטש.
אני חושבת שזה ברור שעמידה בזמן הצפירה לא יחזיר שום אדם בתשובה או משהו כזה אבל אם בזמן הצפירה אתה נמצא בבית פשוט מאוד אפשר אפילו לשבת ולהגיד פרק תהילים ואם נמצאים בחוץ אני חושבת שזה ממש חובה לעמוד מחילול השם שיכול להיגרם
חילול השם זה לעשות עבירות קידוש השם זה לעשות מצוות.מה שאת כותבת על עמידה בצפירה, ברור לי לגבי יום הזיכרון, כשהם מרגישים שהם מקריבים בשבילנו את הילדים שלהם, אבל מה הקשר להרגיש כך ביום השואה? זה שייך אלינו בדיוק ואולי יותר ממה שאליהם, כל אחד זכותו לכבד את המתים והשואה בדרך שהוא מחליט!
לגבי חילול ה', אני אשתדל וישמור מאוד לא להיות ברחוב בזמן כזה, אבל הצורה שבו הם מנפחים את היחס שלנו לרגשות שלהם לא הגיונית!
בסמינר הישן שבו למדתי היינו נעצרות בצפירה ואומרות תהילים ע"פ הוראת הרבנים.ואם תגיד לך אם שכולה שכשהיא רואה בחור ישיבה היא מרגישה רע שהבן שלה הלך לצבא ונהרג ואלה לא הולכים אז מה?
אולי גם נלך לצבא כדי שלא לפגוע באמהות השכולות?
ואצלינו לשמור שבת זה חובה מוחלטת והיא מבטאת את הכבוד להקב''ה ומי שמחלל שבת או מכניס בגאט בפסח לבית חולים הוא יורק על הקב''ה ועל ציבור שלם אז אולי אני ידרוש מהם לשמור שבת? ויש הרבה נשים שנפגעות מזה שמברכים כל יום שלא עשני אשה אז אולי נפסיק עם זה?
זה הכל מגיע מהפטרונות החילונית שהם רוצים לקבוע לנו איך להתנהג ולאיזה הופעות ללכת- רק מעורבות ואיך נסע באוטובוסים באיזור שלנו!
אנחנו ננהל את החיים שלנו לפי הערכים שלנו וחילוני שיש לו שאלות מוזמן לשאול את הרבנים! לא חסר את מי!
דרך אגב מעולם לא שמעתי או ראיתי רב שאומר לעמוד צפירה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: