דיון מה קשר חנויות סגורות??????????

מצב
הנושא נעול.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
בסמינר הישן שבו למדתי היינו נעצרות בצפירה ואומרות תהילים ע"פ הוראת הרבנים.

(אציין שבאמת לפעמים אם החלונות היו סגורים לר שמענו את הצפירה אז לא עמדנו עם השעון שיתחיל להדלק בשניה של הצפירה אלא השיעור המשיך כרגיל...)
בסמינר שאני למדתי לא התיחסו לצפירה ע"פ הוראת הרבנים.
סמינר מרכזי מאוד.

סטיל יאנג

משתמש מקצוען
גם ביום הזיכרון יפה לומר תהילים לע"נ החיילים שאנחנו חייבים להם הכרת הטוב ונהרגו על קידוש ה'.
יפה להתפלל עבור החיילים כיום, וללמוד לזכותם. אגב, לא חייבים דווקא ביום הזיכרון אבל נראה מי יזכור ביום אחר....

זאת חובתינו היהודית. לא המדינית ולא האזרחית.

eh

משתמש פעיל
למעשה הנידון הארוך פה האם לעמוד בצפירה כדי לא לעשות חילול ה'קשור בעיקר האם
זה ממש אסור מחוקות הגויים או שזה לא ממש רק אם ניכר שכוונתו לכך וזה נידון הלכתי. אם זה איסור בעצם לא שייך אף פאם לומר חילול ה ושיחשבו מה שרוצים כמו שיאמרו חילול ה ללכת אם חוטים של ציצית שזה ממש לא נכון אנחנו צריכים לעשות מה שצריכים ושיחשבו מה שרוצים(שמעתי באוזני ממרן הרב זילברשטיין)וגם מה שמישהו כתב שמוכן לעמוד כדי שישמרו שבת לא נכון דאין אומרים לאדם חטוא בשביל שיזכה חברך.
אבל מכיוון שכל זה כנראה בדגש כנראה אינו נכון וזה לא ממש אסור אם עומד וכפי שכבר כתבו צריכים לומר תהילים באותו זמן אבל זה לא בגלל מה שהם חושבים רק מכיוון שזה לא אסור אז כמו שכתבו לא צריך לדרוך להם על היבלות.
ומי שרוצה להחמיר שלא יימצא בצפירה ברחוב או שיימצא באיזור חרדי כי גם אם הוא לא עומד הוא לא חייב לעשות בדווקא.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
יחלקו על זה שאנחנו חייבים להם הכרת הטוב?
אני לא כ"כ מבינה את זה... האמת.
אם באמת מאמינים שהתורה מגינה ומצילה, הצניעות מגנה (וראה בך ערות דבר ושב מאחריך)
וכול אלו שלא שומרים תורה ומצוות ולא לומדים תורה הם אלו שגורמים לנו לסיכון גבוה לאסונות ולמלחמות
אז כל ההסתכלות היא שונה
אבל יש הרבה חרדים שלמרבה הצער לא באמת מאמינים שכול לומד תורה חוסך פיגוע וכו
ואז הם באמת מרגישים אסירי תודה לצבא

אבו מאיר

משתמש מקצוען
התייחסות מעניינת שמצאתי של הרב רצאבי מאתר המחדש לגבי צפירה
בגדול לא להתייחס אלא א''כ מפחד שיצלמו ויעשו בלאגן בתקשורת...

נערך לאחרונה ב:

סטיל יאנג

משתמש מקצוען
אם באמת מאמינים שהתורה מגינה ומצילה, הצניעות מגנה (וראה בך ערות דבר ושב מאחריך)
וכול אלו שלא שומרים תורה ומצוות ולא לומדים תורה ולא שומרים תו"מ הם אלו שגורמים לנו לסיכון גבוה לאסונות ולמלחמות
אז כל ההסתכלות היא שונה
אבל יש הרבה חרדים שלא באמת מאמינים שכול לומד תורה חוסך פיגוע וכו
ואז הם באמת מרגישים אסירי תודה לצבא
אהה.
אין גלות! כפירה כמעט.
איו גלות ואין השתדלות.
כל לימוד תורה- לא "חוסך" לנו כלום! אנחנו עושים את זה כי הקב"ה ציווה אותנו!
תורה מגנה ומצילה אותנו, עליה אנחנו נשענים ומאמינים.
אבל חברה בעוונותינו אנחנו בג-לות. צר לי להיות זו שמבשרת את זה...
ובעוונותינו (עוונות כל אחד ואחד) יש צרות ואסונות שאנחנו לא יודעים בכלל למה הם קורים.
התפקיד שלנו זה להאמין ולהמשיך ללמוד, לקיים מצוות לעשות את רצון ה' ולשאול מה הוא רוצה ממני....
ואני אסירת תודה להקב"ה ומכירת טובה לחיילים תינוקות שנשבו שנלחמים ועושים השתדלות כדי שאני אוכל לשנוא אותם.... (חלילה!!!!!)
אגב, זה לא חדש לי שיש כאלו שחושבים שהלוואי והיינו אנחנו מנהלים את המדינה ח"ו)

eh

משתמש פעיל
יחלקו על זה שאנחנו חייבים להם הכרת הטוב?
אני לא כ"כ מבינה את זה... האמת.
הסבר קצר יועיל לי בהחלט.
יש שיחה ידועה של מרן הגרי"ג על כך שחייל שנהרג מסר נפש למען כלל ישראל כי תכלס נהרג בגלל זה.
מאידך גיסא יש שיחה גם כן ידועה של ר ישראל אלה ויינטרויב על ההשוואה בין בחורי ישיבות לחיילים נדמה לי במלחמת עופרת יצוקה שם יצא חריף נגד לאמץ שם ועל איזה נס שהיה שם שפורסם שלא יתכן נס כזה לרשעים.אין לי מושג אם הדברים סותרים כי צריך לירד לעומקם של גדולים מה גם שהדברים לא זכורים לי לגמרי ברור.
יש את הסיפור הידוע של הח"ח שכמה מיטות הבחרי ישיבות חסכו שלא יצטרכו בכלל.
כנראה שבסוף הכרת הטוב כן יש אבל יהיו שיגידו אתם יצרתם את הבעיה אז מה אתם רוצים?
זאת אומרת הקמת מדינה והקמתם עלינו את העולם ואתם רוצים עוד הכרת הטוב כידוע שהציונים התנגדו לפשרה עם הערבים עיין ערך רצח די-האן הדברים ארוכים כידוע. רק כתבתי טיפה להעלות את הנושא.

אדם קדמון

משתמש פעיל
בסמינר הישן שבו למדתי היינו נעצרות בצפירה ואומרות תהילים ע"פ הוראת הרבנים.

(אציין שבאמת לפעמים אם החלונות היו סגורים לר שמענו את הצפירה אז לא עמדנו עם השעון שיתחיל להדלק בשניה של הצפירה אלא השיעור המשיך כרגיל...)
אין שום ענין להגיד דווקא בזמן הזה במיוחד כשאת נמצאת באותה העת בסביבה חרדית.
אפשר להגיד יום למחרת באותה מידה ועדיף אז.
לא מכיררה גדו"י חרדי אחד שאומר תהילים בצפירה כך שמענין מי הורה את זה. אמרו לכם שמות?

eh

משתמש פעיל
אהה.
אין גלות! כפירה כמעט.
איו גלות ואין השתדלות.
ובעוונותינו (עוונות כל אחד ואחד) יש צרות ואסונות שאנחנו לא יודעים בכלל למה הם קורים.
התפקיד שלנו זה להאמין ולהמשיך ללמוד, לקיים מצוות לעשות את רצון ה' ולשאול מה הוא רוצה ממני....
ואני אסירת תודה להקב"ה ומכירת טובה לחיילים תינוקות שנשבו שנלחמים ועושים השתדלות כדי שאני אוכל לשנוא אותם.... (חלילה!!!!!)
אגב, זה לא חדש לי שיש כאלו שחושבים שהלוואי והיינו אנחנו מנהלים את המדינה ח"ו)
אין זה סתירה יתכן שמצד אחד הכרת הטוב להודות על מה שעשו מצד אחד לשנוא על מה שעשו לא טוב כמו שאומרים משנאיך ה אשנא והשאלה האם הם בכלל משנאיך עצם זה לדוגמא שמחללים שבת אפילו באונס וגם זה שהם תינוקות שנישבו שכתבתם בפשיטות הוא נידון גדול ידוע שהחזון איש כך חשב ויש שחלקו הדברים לא פשוטים כי תכלס הם עושים עבירות חמורות.ואכמ"ל.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
אהה.
אין גלות! כפירה כמעט.
איו גלות ואין השתדלות.
ולמה אנחנו עדיין בגלות??? רק בעקבות עוונותינו!!!
כל דור שלא נבנה בימיו כאילו נחרב בימיו, אם כל עמי"י ישמרו 2 שבתות מיד הם נגאלים
וגם בתוך הגלות-
הקב"ה נותן צרות על עבירות, זה הבסיס, שכר ועונש
משערת שאת אומרת לפחות פעם אחת את פרשיות קריאת שמע
זה הבסיס.
כמה שיותר עם ישראל גם בגלות מתחזק בתורה ובמצוות הקב"ה מגביר את ההשגחה ולא נותן לשונאינו להוציא לפועל את מחשבותיהם הרעות.
בפרט בזמן שלנו אפשר לראות את ההשגחה הפרטית שאין עצה ואין תבונה נגד ד' וכמה שהצבא יהיה מתוחכם רק ניסים שומרים עלינו, וכשהקבה רוצה שום דבר לא עוזר
אף אחד לא אמר לשנוא אותם אבל כן לדעת מי מגן על מי!!!

סטיל יאנג

משתמש מקצוען
ולמה אנחנו בגלות??? רק בעקבות עוונותינו!!!
כל דור שלא נבנה בימיו כאילו נחרב בימיו, אם כל עמי"י ישמרו 2 שבתות מיד הם נגאלים
וגם בתוך הגלות-
הקב"ה נותן צרות על עבירות, זה הבסיס, שכר ועונש
משערת שאת אומרת לפחות פעם אחת את פרשיות קריאת שמע
זה הבסיס.
כמה שיותר עם ישראל גם בגלות מתחזק בתורה ובמצוות הקב"ה מגביר את ההשגחה ולא נותן לשונאינו להוציא לפועל את מחשבותיהם הרעות.
בפרט בזמן שלנו אפשר לראות את ההשגחה הפרטית שאין עצה ואין תבונה נגד ד' וכמה שהצבא יהיה מתוחכם רק ניסים שומרים עלינו, וכשהקבה רוצה שום דבר לא עוזר
אף אחד לא אמר לשנוא אותם אבל כן לדעת מי מגן על מי!!!
אז אולי נתמקד בעוונות שלנו ונזכור מהי הסיבה העיקרית שבגללה אומרים שנחרב ביהמ"ק שלא קם עוד ממנו?
ורק ניסים שומרים עלינו!!!!!!!!! אני מסכימה עם זה ונראה לי שאפילו אלו שמתגאים בצבא יודעים את זה טוב טוב בתוכם..
הקב"ה לא נותן צרות על עבירות, יש שכר ועונש. וזה ממש לא משהו שאפשר לראות בעין.
וצריך כלי שיחול עליו הנס אז בואו נכיר תודה לחיילים בצבא שהם כלי לנס?

מתכנתת+

משתמש מקצוען
ללאז אולי נתמקד בעוונות שלנו ונזכור מהי הסיבה העיקרית שבגללה אומרים שנחרב ביהמ"ק שלא קם עוד ממנו?
ורק ניסים שומרים עלינו!!!!!!!!! אני מסכימה עם זה ונראה לי שאפילו אלו שמתגאים בצבא יודעים את זה טוב טוב בתוכם..
הקב"ה לא נותן צרות על עבירות, יש שכר ועונש. וזה ממש לא משהו שאפשר לראות בעין.
וצריך כלי שיחול עליו הנס אז בואו נכיר תודה לחיילים בצבא שהם כלי לנס?
ברור שיש שכר ועונש, גם בעולם הזה. זה בסיס האמונה.
כתוב אם מגיעה לאדם צרה יפשפש במעשיו.
ידוע שתמיד שיש צרה גדולי ישראל אומרים להתחזק באותו ענין
ועד שמדברים על כלי לנס, אם באותו הזמן הם עושים את העברות החמורות שבתורה הם מעוררים על עם ישראל קטרוג גדול
אנחנו לא שונאים אותם, אנחנו מרחמים עליהם, מתפללים שהקב"ה יפקח את עיניהם.
אבל להיות אסירי תודה, זה לא.
אנחנו אסירי תודה למי שבאמת גורם שהקב"ה ישמור עלינו, ואלו לומדי התורה ושומרי תו"מ, אם יהיה רגע שלא יהיה לימוד תורה בעולם הקב"ה יהפוך את העולם.
אין משהו שיכול להגן עלינו ויכול להוות את השפע בעצמו ואת הכלי לשפע כמו התורה.
ולכן את הכרת התודה האמיתית והעמוקה שלנו אנחנו נותנים ללומדי התורה ואלו שהולכים בדרך התורה.

טאבו

משתמש סופר מקצוען
‏יהודי תושב אילת שאל פעם את הרבי מליובאוויטש:
נהוג לעלות בערב ראש השנה לפקוד קברי צדיקים ובעיר אילת לא קיים קבר של צדיק, מה עלי לעשות?
ענה לו הרבי, לך לחלקה הצבאית של חללי מערכות ישראל, כולם שם צדיקים טהורים.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
‏יהודי תושב אילת שאל פעם את הרבי מליובאוויטש:
נהוג לעלות בערב ראש השנה לפקוד קברי צדיקים ובעיר אילת לא קיים קבר של צדיק, מה עלי לעשות?
ענה לו הרבי, לך לחלקה הצבאית של חללי מערכות ישראל, כולם שם צדיקים טהורים.
זה לא סותר, אדם שנהרג על קידוש ד' נמחלים לו כל עוונותיו ומגיע לדרגה מאוד גבוהה בשמיים
לא סותר שכשעוד יהודי נהרג מצידנו רק תפילות והתחזקות יכולים לעזור ולא עוד פיתוח משוכלל של הצבא

טאבו

משתמש סופר מקצוען
זה לא סותר, אדם שנהרג על קידוש ד' נמחלים לו כל עוונותיו ומגיע לדרגה מאוד גבוהה בשמיים
לא סותר שכשעוד יהודי נהרג מצידנו רק תפילות והתחזקות יכולים לעזור ולא עוד פיתוח משוכלל של הצבא
זה לא סותר את זה שאנחנו צריכים לכבד את הזכר שלהם ולא לזלזל בו
וכמובן שלנהוג בבני משפחתם בכבוד כמו שננהג בבני משפחת צדיק שנהרג על קידוש ה'
בטח שלא לזלזל בהם ולתקוע להם אצבעות בעיניים

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ואם תגיד לך אם שכולה שכשהיא רואה בחור ישיבה היא מרגישה רע שהבן שלה הלך לצבא ונהרג ואלה לא הולכים אז מה?
אולי גם נלך לצבא כדי שלא לפגוע באמהות השכולות?
ואצלינו לשמור שבת זה חובה מוחלטת והיא מבטאת את הכבוד להקב''ה ומי שמחלל שבת או מכניס בגאט בפסח לבית חולים הוא יורק על הקב''ה ועל ציבור שלם אז אולי אני ידרוש מהם לשמור שבת? ויש הרבה נשים שנפגעות מזה שמברכים כל יום שלא עשני אשה אז אולי נפסיק עם זה?
זה הכל מגיע מהפטרונות החילונית שהם רוצים לקבוע לנו איך להתנהג ולאיזה הופעות ללכת- רק מעורבות ואיך נסע באוטובוסים באיזור שלנו!
אנחנו ננהל את החיים שלנו לפי הערכים שלנו וחילוני שיש לו שאלות מוזמן לשאול את הרבנים! לא חסר את מי!
דרך אגב מעולם לא שמעתי או ראיתי רב שאומר לעמוד צפירה!
ברור שיש מחירים שא"א לשלם גם בעבור רגשות הזולת,
אבל לעמוד או להיכנס לאיזה בנין פעם בשנה,
ולהתארגן עם חלב שעה לפני שהחנויות נסגרות זה לא מחיר כ"כ כבד...

מתכנתת+

משתמש מקצוען
זה לא סותר את זה שאנחנו צריכים לכבד את הזכר שלהם ולא לזלזל בו
וכמובן שלנהוג בבני משפחתו בכבוד כמו שננהג בבני משפחת צדיק שנהרג על קידוש ה'
בטח שלא לזלזל בהם ולתקוע להם אצבעות בעיניים
אף אחד לא אמר לזלזל בהם
אבל מותר לנו ללכת עם האמת של התורה, אנחנו בפורום חרדי,
באמת מול חילוני אין שום ענין לומר את כל זה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...