הנך צודק בכל מילה.לדעתי בלהט הדברים יש הרבה אי דיוקים.
(רק כהקדמה אני יגיד שאני לא עצוב על כל הענין מסיבה אחת ששנה הבאה אולי ירשמו יותר לגני עירייה ועל ידי זה ירויחו עוד כמה גננות משכורת נורמלית ולא של רעב בעמותות. עד היום הגננת שילמה שנים רבות את המחיר של ההחלטה שלכם לשלוח לעמותה במקום גן עירוני ועכשיו גם ההורים ראו את פניהם היפות של מנהלי העמותות.ולא אני לא מפסיד אישית מזה רק כואב לי על העוול שנים)
א.למרבה התדהמה מפעילי הצהרונים ביד השניה יש להם גם עמותות של גנים וזה אותם שיטות. מה שהשכר יותר גבוה אין קשר לאי מיקסום רווחים.
ב. המון כשלים טכנים ופדגוגים נובעים מזה שהצהרון הוא לא המשך של יום הלימודים בגן כמובן הניזוקים זה העובדות והילדות.
ג. לגבי הזכיין זה תלוי בעירייה עיריית מודיעין עילית למשל השנה החליטה שאין זכיין חיצוני עיריית בני ברק בגנים שלה יש זכיין אחר משאר רשתות הגנים בעיר (ויש לה פיקוח הדוק עליו) אבל יש מקומות שהעירייה לא רוצה להתעסק עם זה מכל מיני סיבות ואז מתחיל מלחמה על גב ההורים.
ד. הכסף שניתן לעמותות אין לו קשר לצהרון הוא ניתן להם בין אם היה צהרון בין אם לא היה (משהו בשם שעות טיפוח וכדו) שזה כולל באופן רשמי פעילות עד שעה יותר מאוחרת בגן עד שיום אחד מישהו במשרד החינוך עלה על זה שלמעשה יש כפל תקציבים על אתם השעות ומשנה שעברה התחיל המריבות (זה מידע מעובד בעמותה מפעילת גנים).
אך לגבי הגנים העירוניים זה שייך רק בבני ברק.
בשאר ערי הקודש אין דבר כזה גן עירוני חוץ מממ"ד ממ"ח וחב"ד.
אולי תאיר את עיננו כיצד בירושלים שהגנים הינם פרטיים ישנם צהרונים המופעלים ע"י זכיינים ללא תשלום נוסף?