דגים מה מתכון הדגל שלכם לסלומון?

נומנום

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
סלומון עם דבש וחרדל-
מורחים את הסלומון בדבש ובחרדל מכל הכיוונים
מערבבים בקערה
פפריקה
מלח
פלפל שחור
כמון
ומפזרים מעל לדג.
מוסיפים פרוסות של שיני שום
אפשר להוסיף כוסברה קצוצה
 

הילרי

משתמש צעיר
4 מנות
1/3 כוס שמן
כף מיונז
1/3 פלפל אדום
כף עלי פטרוזיליה טרי
כף עלי שמיר טרי
2 שיני שום
קורט פלפל שחור
קורט מלח
לטחון את כל המוצרים
להגיש חם
 

צ'יק צ'אק

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מתכון הדגל שלי:
מה שיש נגיש בבית!

זה יכול להיות תערובת של תבילינים.
טריקי סויה קטשופ מינוז
בצל ופטריות
בצל מטוגן ותבלינים
והרשימה עוד ארוכה--------------
 

ESTI FRAIMAN

משתמש רשום
מתכון מושלםםם לסלמון מתוק
מיונז
דבש
חרדל
שום כתוש
הכמויות איך שאתם אוהבים והסוד הוא להוציא מהתנור מיד כשמתחיל לצאת מסביב לדג קרום לבן
ואז הדג יוצא עסיסי ולא יבש
בתיאבון !
 

יאנגית

משתמש צעיר
יש לי מתכון מוששששששששלם של סלומון
טעים בטרוף
ממליצה ממש!!!!!!!!
מערבבים דבש
קטשופ
מיונז, ביחס של 1:1כפית אחת בשלושתם.
כדאי לעשות כמות גדולה
משרים את הדג בתוך התערובת.
בינתיים מאדים בצל ומוסיפים פלפלים עד לריכוך
מוסיפים מלח, פפריקה וגריל דג
ואז שופכים את הירקות על הבלילה והדג
יוצא שלמות
ללק את הצלחת
בהצלחה
 

אקטיבית

משתמש פעיל
דבר ראשון כדאי לאמץ את השיטה שאביגיל מייזליק הביאה בקטיפה לפני כמה שמן אודות השרית הסלומון במי מלח
הדג מקבל טעם של סלומון טרי אמיתי ולא צריך תיבול חזק בכלל כדי שהוא יצא מדהים.
אחרי ההשריה (שיש לה כמויות מסוימות לפי יחס של מים ומלח)
אני מורחת בסילאן, סויה ומעט גריל דג
אפשר גם להשתמש בתבלין פילדלפיה שנותן טעם מצוין
תוכלי לכתוב לי איך בדיוק משרים ובמה?
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בלת"ק
קודם כל לבשל רק על הפלטה לשבת
דבר שני יש לי 2 מתכונים אלופים- אחד בתנור/ על הפלטה והשני ברוטב
ברוטב
בצל מטוגן
רסק עגבניות
עגבניות קצוצות
שום
פלפל אנגלי
עלי דפנה
מבשלים רבע שעה ואז מוסיפים את הדג ל7 דקות או לפני שבת על הפלטה כשהרוטב כבר רותח
בתנור/ על הפלטה
מערבבים- 3 כפות מיונז, 2 כפות חרדל, רבע כוס מיץ לימון, פלפל אנגלי טחון וקצת דבש, שופכים על הדג. 15 דקות בתנור או ישר על הפלטה
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
יש את המתכון של בלהה ויסנשטרן ע"ה מהחוברת מתכונים של פסח, יוצא כל כך טעים שאימצנו אותו לכל השנה..
מתאים לסלומון ולמושט כאחד.
המלצה שלי תכיני כמות גדולה ותקפיאי בשקיות חוסך הרבה זמן ומאמץ.
ואז פשוט להפשיר למרוח מהתיבול על הדגים ולהעיף לתנור

יוצא טעים ברמות אחרות!

אין לי כאן אצרף בהמשך.
 

tamar_prog_acc

משתמש רשום
סלמון עם פסטו (פשוט מורחת מעל) ולצד זה מגישה איולי כוסברה (קר כמובן, אפשר גם ממיונז מוכן אם אין לך כח להכין מביצים)
יוצא מושלם
 

2020AYELET

משתמש צעיר
באיקאה מוכרים רוטב לדג סלמון טעים ברמות!!
את קונה בקבוק רוטב שופכת על הדג ולתנור(צירפתי קישור)
רוטב לדג
 

think about it

משתמש מקצוען
לכל מי שניסתה את הטיפ של אביגיל מייזליק - השריה במי מלח
לא יצא מלוח??
הכנתי לפי ההוראות בדקדקנות רבה,
הסלמון באמת היה מושלם בכל פרמטר. אבל יצא מלוח בטירוף
וזאת למרות שהשמטתי מלח ואבקת מרק מהתיבול
@רחליז @גמד ביער
 

rivkar

משתמש מקצוען
יש את המתכון של בלהה ויסנשטרן ע"ה מהחוברת מתכונים של פסח, יוצא כל כך טעים שאימצנו אותו לכל השנה..
מתאים לסלומון ולמושט כאחד.
המלצה שלי תכיני כמות גדולה ותקפיאי בשקיות חוסך הרבה זמן ומאמץ.
ואז פשוט להפשיר למרוח מהתיבול על הדגים ולהעיף לתנור

יוצא טעים ברמות אחרות!

אין לי כאן אצרף בהמשך.
אפשר להעלות כאן?
 

גמד ביער

משתמש רשום
לכל מי שניסתה את הטיפ של אביגיל מייזליק - השריה במי מלח
לא יצא מלוח??
הכנתי לפי ההוראות בדקדקנות רבה,
הסלמון באמת היה מושלם בכל פרמטר. אבל יצא מלוח בטירוף
וזאת למרות שהשמטתי מלח ואבקת מרק מהתיבול
@רחליז @גמד ביער
@think about it
לי לא יצא מלוח, כמה זמן השרית? אני משרה רבע שעה - עשרים דקות (אולי תורידי מזמן ההשריה, אבל בטח לא יותר מחצי שעה) ובאמת צריך לזכור להשמיט מלח מהתיבול. (פעם אחת שכחתי יצא מלוח)
עוד דבר - היא כתבה (אביגיל מייזליק) שאח"כ לנגב את זה בלי לשטוף, אני ספציפית כן שטפתי את הדג אח"כ סתם כי לא היה לי כח לנגב ועדיין הדג יצא מעולה ועסיסי, אולי זה גם מפחית מהמליחות.
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
המתכון מבוסס על:
גמבה אדומה
רסק עגבניות
סילאן/דבש
שמן זית/רגיל
מים
סוכר
מלח
שיני שום

טוחנים הכל בבלנדר יד
מצפים את הדג וזהו.

כמויות מדוייקות אצרף בהמשך
עד שבת בלנ"ד ;)
 

think about it

משתמש מקצוען
@think about it
לי לא יצא מלוח, כמה זמן השרית? אני משרה רבע שעה - עשרים דקות (אולי תורידי מזמן ההשריה, אבל בטח לא יותר מחצי שעה) ובאמת צריך לזכור להשמיט מלח מהתיבול. (פעם אחת שכחתי יצא מלוח)
עוד דבר - היא כתבה (אביגיל מייזליק) שאח"כ לנגב את זה בלי לשטוף, אני ספציפית כן שטפתי את הדג אח"כ סתם כי לא היה לי כח לנגב ועדיין הדג יצא מעולה ועסיסי, אולי זה גם מפחית מהמליחות.
האמת שהשריתי 30 דקות בדיוק,
אצלינו רגישים מאוד לטעם 'דגי' ואני נוהגת להדר בהשריה :)
אז עשיתי את המקסימום שמותר לפי אביגיל מייזליק
ולא, לא שטפתי אח"כ כי הלכתי בדיוק לפי מה שכתוב, ניגבתי בניר מגבת.
אבל אין חולק ע"כ שהסלמון היה מעולה++ וקיבל מההשריה צבע כתום מטורף
(אבל האמת שהוא היה מלכתחילה יקר ואיכותי)
 

לומדת מהצד

משתמש רשום
מוזיקה ונגינה
מחפשת להשתדרג עם מתכון מוצלח לסלומון
(עד עכשיו היינו מכינים עם טריאקי / שום ודבש ועל זו הדרך)
כעת אני מארחת ורוצה יותר להשקיע ועל הדרך גם להתחדש עם רעיונות מעניינים

אשמח לשמוע הצעות!
סלמון מתוק - מתכון פשוט שתמיד עובד אצלנו בבית והילדים או האורחים מתלקקים ומבקשים עוד ועוד:

- מזלפים ישירות על חתיכות הסלמון רוטב מייפל (לא צריך את ה'אמיתי'. החיקוי הזול במקרה הזה טעים לא פחות).
- מזלפים 'רוטב אסייתי למוקפץ' או רוטב דומה אחר בסדרה (העיקר שיהיה מבוסס על רוטב סויה).
- (לא חובה: מעט רוטב צ'ילי מתוק).
- עם מברשת מורחים את הרטבים על הסלמון עד שהם נהפכים לרוטב אחד...
- מכניסים לתנור על חום 200 מעלות למשך 8-10 דקות ולא יותר (אחרת זה מתייבש). בודקים שהסלמון קיבל צבע לבן מהצדדים וזה סימן שזה מוכן.

טיפ: להשאיר רווחים בין חתיכות הסלמון בתנור. כך זה נאפה היטב גם מבפנים בזמן הקצר שזה בתנור ולא נשאר נא.

בהצלחה!!
 

אורית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יש לי בשבילך מתכון מקורי שלא רואים אותו הרבה אבל התוצאה פצצה!

לטגן מלא בצל עד להזהבה.
לתבל את הדג
מלח גרוס
פלפל שחור גרוס
לשפוך את הבצל המטוגן על הדג
ב4 פינות של התבנית לשפוך קצת מיץ תפוזים
10 דקות בתנור, זהירות שלא יתייבש לך...
בתאבון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה