עזרה מה לעשות עם 100K בבנק - לפרוע חלק מהמשכנתא או להשקיע בקרן השתלמות/קופת גמל?

אלף זעירא

משתמש רשום
שלום לכולם. יש לי שאלה ואשמח לשמוע את חוות דעתכם.
הצטברו לי קרוב למאה אל''ש בבנק, ואני מתלבט מה לעשות איתם.
קצת רקע:
יש לי משכנתא של סביבות ה - 800000 ש''ח, ובשנתיים האחרונות בעקבות גל העלאות הריבית ההחזר החודשי התייקר בכאלף ש''ח מההחזר שהייתי משלם לפני כן ושאותו תכננתי לשלם כשלקחתי את המשכנתא.
פירוט כללי על רכיבי המשכנתא נכון לעכשיו:
290000 ש''ח קל''צ: 2.98 אחוז
332000 ש''ח פריים: 5.45 אחוז
119000 ש''ח משתנה כל 5 שנים צמודה למדד: 1.8 אחוז
הלוואה 42000 ש''ח: פריים + 2, ס''ה 8 אחוז. [לא ברור לי כל כך סוג ההלוואה, כי מצד אחד רשום שזה פריים + 2, מצד שני רשום שם מעל ההלוואה שזה ערוך לפי מדד ואת שער הדולר. אז לא הבנתי האם זה צמוד למט''ח או למדד או שזה פריים + 2].
[אגב, אשמח לשמוע חוו''ד על נתוני המשכנתא, האם הם טובים או שכדאי למחזר, ללא קשר לשאלתי העיקרית לגבי הפירעון].
יודגש, ב''ה יש לי אפשרות לשלם את המשכנתא, כן יעזור השי''ת הלאה. אני רק מציג את המצב של התייקרות ההחזר החודשי, וההתלבטות שנוצרה בעקבות זה.
מלבד הדירה שב''ה יש לי אין לי בכלל חסכונות לטווח ארוך לחתונות ילדים וכדומה, מלבד החסכונות לכל ילד מהמדינה.
ועכשיו אני מתלבט מה לעשות במאה אל''ש שהצלחתי ב''ה לחסוך בעו''ש. האם לפרוע עם זה חלק מהמשכנתא, כמובן שהכיוון הוא לפרוע את הרכיב הכי יקר במשכנתא שהוא ככל הנראה הפריים שמאוד התייקר לאחרונה. או לחילופין להמשיך לשלם את המשכנתא ובכסף הזה לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל ולנעול את הכסף לשנים הקרובות שיעבוד קצת בשבילי.
יש לי עוסק פטור ולכן אני זכאי לפתוח קרן השתלמות, מה שלצערי לא עשיתי עד כה. כמובן שאני לא יכול להשקיע את כל המאה אל''ש מיידית בקרן כי יש תקרה של סביבות ה20000 בשנה, אבל כבר עכשיו אוכל להשקיע 40000 ש''ח עבור השנים 2024 ו2025, ואת שאר הכסף אוכל להשקיע בקופת גמל כזאת או אחרת.
ואם כבר מדברים אז איפה הכי מומלץ לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל, באיזו חברה ובאיזה מסלולים. כמובן כיוונים כלליים של חוכמת ההמונים, לא ייעוץ רישמי ומקצועי. מה בתכלס מניב את התשואות הגדולות של ה8 אחוז בשנה שכל כך מדובר לאחרונה? וכמובן מה לגבי ההכשרים, באיזה חברות יש כשרות טובה?
ועוד שאלה, כמה אחוז מס משלמים על הרווח בקופת גמל, במקום אחד ראיתי כתוב 25 אחוז ובמקום אחר ראיתי כתוב 35 אחוז.
אשמח לקבל עצות וטיפים, במיוחד מבעלי ידע ונסיון.
תודה רבה.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
[אגב, אשמח לשמוע חוו''ד על נתוני המשכנתא, האם הם טובים או שכדאי למחזר, ללא קשר לשאלתי העיקרית לגבי הפירעון].
תשאל בפורום יעוץ משכנתאות.
ועכשיו אני מתלבט מה לעשות במאה אל''ש שהצלחתי ב''ה לחסוך בעו''ש. האם לפרוע עם זה חלק מהמשכנתא, כמובן שהכיוון הוא לפרוע את הרכיב הכי יקר במשכנתא שהוא ככל הנראה הפריים שמאוד התייקר לאחרונה. או לחילופין להמשיך לשלם את המשכנתא ובכסף הזה לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל ולנעול את הכסף לשנים הקרובות שיעבוד קצת בשבילי.
עניתי כאן
מתי צפוי לעבור 5 שנים?
בנוסף, שים לב שההצמדה למדד מתחבאת בקרן ולא שמים לב אליה.
ואם כבר מדברים אז איפה הכי מומלץ לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל, באיזו חברה ובאיזה מסלולים.
חברה, פחות משנה.
לגבי מסלולים צריך ללמוד את הנושא.
יש כאן בפורום את המאמרים של @מקצועי בלבד.
וכמובן מה לגבי ההכשרים, באיזה חברות יש כשרות טובה?
בכל החברות.
ועוד שאלה, כמה אחוז מס משלמים על הרווח בקופת גמל, במקום אחד ראיתי כתוב 25 אחוז ובמקום אחר ראיתי כתוב 35 אחוז.
בגמל להשקעה 25% ריאלי.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שלום לכולם. יש לי שאלה ואשמח לשמוע את חוות דעתכם.
הצטברו לי קרוב למאה אל''ש בבנק, ואני מתלבט מה לעשות איתם.
קצת רקע:
יש לי משכנתא של סביבות ה - 800000 ש''ח, ובשנתיים האחרונות בעקבות גל העלאות הריבית ההחזר החודשי התייקר בכאלף ש''ח מההחזר שהייתי משלם לפני כן ושאותו תכננתי לשלם כשלקחתי את המשכנתא.
פירוט כללי על רכיבי המשכנתא נכון לעכשיו:
290000 ש''ח קל''צ: 2.98 אחוז
332000 ש''ח פריים: 5.45 אחוז
הלוואה 42000 ש''ח: פריים + 2, ס''ה 8 אחוז. [לא ברור לי כל כך סוג ההלוואה, כי מצד אחד רשום שזה פריים + 2, מצד שני רשום שם מעל ההלוואה שזה ערוך לפי מדד ואת שער הדולר. אז לא הבנתי האם זה צמוד למט''ח או למדד או שזה פריים + 2].
יודגש, ב''ה יש לי אפשרות לשלם את המשכנתא, כן יעזור השי''ת הלאה. אני רק מציג את המצב של התייקרות ההחזר החודשי, וההתלבטות שנוצרה בעקבות זה.
מלבד הדירה שב''ה יש לי אין לי בכלל חסכונות לטווח ארוך לחתונות ילדים וכדומה, מלבד החסכונות לכל ילד מהמדינה.
להבנתי, אתה יכול לשקול לפרוע את ההלוואה של פריים + 2% שזה החלק הכי לא רווחי במה שציינת.
את שאר הכסף הייתי משקיע לטווח ארוך, וכן את הכסף שאתה חוסך מפירעון מוקדם של ההלוואה.
אם אין לך מספיק שנים להשקעה לטווח ארוך, הייתי פורע גם את חלק המשתנה צמודה של המשכנתא. ואת ההחזר החודשי הפנוי הייתי משקיע בהשקעה המתאימה לטווח הזמן.
יש לי עוסק פטור ולכן אני זכאי לפתוח קרן השתלמות, מה שלצערי לא עשיתי עד כה. כמובן שאני לא יכול להשקיע את כל המאה אל''ש מיידית בקרן כי יש תקרה של סביבות ה20000 בשנה, אבל כבר עכשיו אוכל להשקיע 40000 ש''ח עבור השנים 2024 ו2025, ואת שאר הכסף אוכל להשקיע בקופת גמל כזאת או אחרת.
ואם כבר מדברים אז איפה הכי מומלץ לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל, באיזו חברה ובאיזה מסלולים. כמובן כיוונים כלליים של חוכמת ההמונים, לא ייעוץ רישמי ומקצועי. מה בתכלס מניב את התשואות הגדולות של ה8 אחוז בשנה שכל כך מדובר לאחרונה? וכמובן מה לגבי ההכשרים, באיזה חברות יש כשרות טובה?
עד לסכום של כ20,000 בשנה, תשקיע כאמור בקה"ש במסלול תואם את הטווח.
את הסכום שיותר מזה, תשקיע בקופת גמל או באופן עצמאי במסלול תואם את הטווח בפוסט זה תבין את ההבדל בין קופ"ג להשקעה, לבין השקעה עצמאית
אשמח לקבל עצות וטיפים, במיוחד מבעלי ידע ונסיון.
תודה רבה.
25% ויש אופנים שאפשר לבקש החזרים מסויימים.

אלף זעירא

משתמש רשום
מתי צפוי לעבור 5 שנים?
בעוד שנתיים
בנוסף, שים לב שההצמדה למדד מתחבאת בקרן ולא שמים לב אליה.
אתה מתכוון שהקרן עצמה גדלה בגלל המדד ללא קשר ל1.8 אחוז ריבית שאני משלם בכל חודש?
כלומר, יש ברכיב הזה 1.8 אחוז ריבית קבועה + המדד שמצטרף לקרן. הבנתי נכון?
ומה בעצם משתנה כל 5 שנים, הריבית הקבועה של 1.8?

ותודה על התשובות וההפניות.

אלף זעירא

משתמש רשום
אם אין לך מספיק שנים להשקעה לטווח ארוך, הייתי פורע גם את חלק המשתנה צמודה של המשכנתא. ואת ההחזר החודשי הפנוי הייתי משקיע בהשקעה המתאימה לטווח הזמן.
המשתנה צמודה עדיף מהפריים? אם תוכל להסביר למה? הרי על הפריים אני משלם כרגע 5.45 ועל המ''צ רק 1.8?
אולי זה קשור למה שכתבו למעלה '' בנוסף, שים לב שההצמדה למדד מתחבאת בקרן ולא שמים לב אליה'' ?
25% ויש אופנים שאפשר לבקש החזרים מסויימים.
תוכל לפרט באופן כללי על מה אפשר לקבל החזרים?

ותודה על התשובה המפורטת.

מאמין בניסים

משתמש פעיל
אבל כבר עכשיו אוכל להשקיע 40000 ש''ח עבור השנים 2024 ו2025, ואת שאר הכסף אוכל להשקיע בקופת גמל כזאת או אחרת.
יפה
והשאר במדד ותעביר בשנים הבאות עוד 20 תשלם מס על הריווח שצבר ותמשיך תן לזה לצמוח
ברכה והצלחה
אם אתה לא חי על השקל לא ממש תרגיש את החסכון שפירעון
אנשים מכריחים את עצמם לחסוך אין ברירה
אגב לגבי תמהיל המשכנתא זה כבר מורכב ונידון אחר
אני אישית מעולם לא לקחתי צמוד מדד כמה שלפני 15 שנה יועץ מכובד ניסה לעשות לי סוויץ במח

מאמין בניסים

משתמש פעיל
מה בתכלס מניב את התשואות הגדולות של ה8 אחוז בשנה שכל כך מדובר לאחרונה?
ספ 500
אתה בדרך הנכונה לפי ההודעה שלך
נראה שהחלטת לתפוס את עצמך בזמן
מאחל לך הצלחה שוב אוהב אנשים כאלה

מאמין בניסים

משתמש פעיל
מה הכוונה ''השאר במדד''?
את ה 60 הנותרים שים במדד ספיי 500 או מה שתבחר
ובשנים הבאות תעביר 20 לקרן השתלמות משם. תשלם מס קטן אם יהיה ריווח
או שתחליט להתאמץ אם אפשר להפריש 20 אחרים
שים לך יעד
20 אלף כל שנה בקהש זה חובה
נותנים לך סוכריה. תיקח

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
את ה 60 הנותרים שים במדד ספיי 500 או מה שתבחר
מסתבר שעדיף לפזר..
נניח 20 בנאסדאק 100, 20 במדד עולמי (אחרי חקירה, מי המועדף והרלוונטי)), ו-20 בs&p500.

אבל נשאיר את נושא הפיזור למומחים. איך בדיוק וכמה..

נערך לאחרונה ב:

מאמין בניסים

משתמש פעיל
מסתבר שעדיף לפזר..
נניח 20 בנאסדאק 100, 20 במדד עולמי (אחרי חקירה, מי המוצלח), ו-20 בs&p500.

אבל נשאיר את נושא הפיזור למומחים. איך בדיוק וכמה..
בקהש זה יותר מסובך
את השאר כמו שזה נראה הוא ישים בגמל. כך שזה גם מסובך
אני חוץ מהקהש קונה לבד ואכן מחלק ביניהם
מדד עולמי לא נוגע לא מעניין

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בקהש זה יותר מסובך
את השאר כמו שזה נראה הוא ישים בגמל. כך שזה גם מסובך
אני חוץ מהקהש קונה לבד ואכן מחלק ביניהם
מדד עולמי לא נוגע לא מעניין
אכן, אם הוא יניח גם את "השאר" בקהש, זה לא שייך (בקהש רגיל), אבל אם הוא יחליט לפזר את ההשקעה בשביל ביטחון, הוא יפתח חשבון מסחר עצמאי, ויפזר בצורה טובה.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
המשתנה צמודה עדיף מהפריים? אם תוכל להסביר למה? הרי על הפריים אני משלם כרגע 5.45 ועל המ''צ רק 1.8?
אתה משלם יותר,
אתה משלם 1.8 שסיכוי סביר שעוד שנתיים זה יעלה + מדד שנתי שבשנים האחרונות הוא רק עלה ועלה ב4 שנים האחרונות למעלה מ3% לשנה, שזה גם השפיע על הפריים.
במידה והמדד יחזור למה שצריך להיות כ2% הפריים יירד בחזרה ואתה תשאר עם הצמדה של כ2% לפחות.
תוכל לפרט באופן כללי על מה אפשר לקבל החזרים?
מאמר מקיף כאן גם על שאלת המיסוי וגם על צורת ההשקעה
ותודה על התשובה המפורטת.
בבקשה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה