אם כבר ביזפורטל...
המסקנה העולה היא, שבקרנות ממונפות בשונה ממינוף בהלוואה על 50%-60% שהמינוף די סולידי והרבה פחות מסוכן, אפשר להרוויח בגדול ואפשר גם להפסיד בגדול.
בקיצור-הכי לא פאסיבי...
דבר ראשון יש כאן קצת בעיה נראה לי בהבנה של השקעה פאסיבית
השקעה פאסיבית אין פירושה השקעה נטולת סיכונים, כיון שאם כך ההשקעה היחידה שנכנסת לקטגוריה זו, זה השקעה בקרנות כספיות וכדומה.
השקעה פאסיבית פירוש הדבר שלא מנסים לתזמן את השוק מתוך הנחה שלא ניתן אף פעם לצפות את השוק, אחד מהמעלות שלה (אבל ממש לא המעלה העיקרית) זה שיש פחות סיכון שהמשקיע לא יעמוד בלחץ וימכור בירידות, שבהשקעה ממונפת יש יותר קושי לעמוד בזה מטבע הדברים.
חוץ מזה יש השקעה סולידית והשקעה בסיכון גבוה יותר, תדבר עם הדור המבוגר יותר הם יהיו בטוחים שאתה מהמר שאתה משקיע בS&P כיון שמבחינתם כל מה שהוא מניות הוא סיכון מטורף, תדבר עם מי שמאמין בלב שלם שהעולם הולך להתפתח לכיון הטכנולוגי והוא יהיה בטוח שמי שלא משקיע בנאסד"ק מכלה את כספו לשווא.
ואותו הדבר לגבי מניית אפל וכדו' אפשר להשקיע בה פאסיבי ואפשר להשקיע בה אקטיבי, רק שהשקעה תהיה בסיכון הרבה יותר גבוה מטבע הדברים.
השקעה בקרן ממונפת יכולה להיות גם בצורה פאסיבית וגם בצורה אקטיבית אתה יכול לקרוא
כאן היה על זה דיון.
אבל אם אתה מחליט להשקיע בזה בצורה שלא לנסות לתזמן את השוק בהגדרה זו השקעה פאסיבית.
ולגבי המאמרים בביזפורטל, כל אחדד זה מכתב אחר, מה שכן
בכתבה הראשונה יש נתונים של כמה הרווח של הממונף על פני הרגיל היסטורית, שנכון שבטווח הארוך זה עדין לא X3 אבל זה לא מפריע לי כל עוד אני משיג תשואה עודפת.
לעומת זאת
בכתבה השנייה יש רק הסבר של המושג הידוע של גרירת תנודתיות שבממונף חודשי קיים הרבה פחות, כיון שהאיזון נעשה אחת לחודש.
כך שאני לא רואה את החסרונות הגדולים של ממונף על פני הלוואה, ובנוסף יש לו מעלה אחת שאני חושב שהיא עולה על כל החסרונות האחרים, אתה לא יכול בסוף ההשקעה להישאר חייב, אם אתה מלווה כסף לצורף השקעה ובצורה כזאת או אחרת ההשקעה נכשלה, או הפסידה כל כך שיצאת מההשקעה אתה נשאר חייב וזה פתח לסחרור כלכלי, בניגוד לנייר ממונף המקסימום זה שבקרה של ירידות מטורפות בשוק נמחק הקרן, אבל אתה לא נשאר חייב ואפשר להתאושש מזה.