עזרה מתכנן לקחת הלוואה מקופת גמל להשקעה?

ציוץ לשבח

משתמש פעיל
מה הקשר,
אם אתה רוצה למנף, קרן ממונפת יכולה להיות אופציה לא רעה, וע"ז שכתבת שאתה ממונף ב100% כתבתי שאתה לא חייב, אתה יכול למשל לקנות ב50% קקרן לא ממונפת, וב50% ממונפת X2
כי ברגע שאתה קונה קרנות ממונפות, אז זה כבר לא צמוד למדד שאותו היא מחקה, בשונה מ"מינוף מסורתי". זה נהיה מין מדד בפני עצמו שהוא תנודתי קצת יותר מהנאסד"ק...
עיין בקישור לביזפורטל ששמתי למעלה. מצטט:

מרגע יצירת הקרן הממונפת היא מתחילה לאט לאט "לאבד קורלציה"; כלומר לעלות ולרדת שלא בהתאמה למדד. מסובך מדי? נסביר בטבלה:

דשדוש
dessdos16062021_hh2ugh.png

אומנם התנודות בטבלה קיצוניות ונכתבו לצורך כך שהמדד הרגיל יחזור למחיר ההשקעה המקורי לצורכי נוחות, אבל העיקרון הוא אותו העיקרון. בעוד שלאחר "הדשדוש" - כלומר לאחר שהמדד ירד וחזר למחירו המקורי, מי שהשקיע במדד הלא ממונף נשאר ללא הפסד - המשקיע במדד בקרן הממונפת פי 3 על המדד הפסיד כמעט 80% מהשקעתו והוא צריך כעת עלייה של יותר מ-100% במדד הרגיל רק בשביל "לחזור אל הקרן".

משושי

משתמש מקצוען
אפשר גם להשקיע חלק מהכסף במניית אפל או אנבידיה..
פאסיבי זה לא כ"כ, לא?
זה יותר פאסיבי מלא פאסיבי
הדבר היחיד שבו יש לו חסרון על פני הלא ממונף, הוא בלמכור בירידות, כיון שהירידות הינם יותר חדות יש יותר חשש שלא תצליח לעמוד בלחץ ותמכור בירידות.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כי ברגע שאתה קונה קרנות ממונפות, אז זה כבר לא צמוד למדד שאותו היא מחקה. עיין בקישור לביזפורטל ששמתי למעלה. מצטט:

מרגע יצירת הקרן הממונפת היא מתחילה לאט לאט "לאבד קורלציה"; כלומר לעלות ולרדת שלא בהתאמה למדד. מסובך מדי? נסביר בטבלה:

דשדוש
dessdos16062021_hh2ugh.png

אומנם התנודות בטבלה קיצוניות ונכתבו לצורך כך שהמדד הרגיל יחזור למחיר ההשקעה המקורי לצורכי נוחות, אבל העיקרון הוא אותו העיקרון. בעוד שלאחר "הדשדוש" - כלומר לאחר שהמדד ירד וחזר למחירו המקורי, מי שהשקיע במדד הלא ממונף נשאר ללא הפסד - המשקיע במדד בקרן הממונפת פי 3 על המדד הפסיד כמעט 80% מהשקעתו והוא צריך כעת עלייה של יותר מ-100% במדד הרגיל רק בשביל "לחזור אל הקרן".

ב
אכן כן.
משקיע פאסיבי יכול בהחלט למנף, ומשקיע אקטיבי יכול לא למנף.
מה הקשר בין הדברים?
ומדוע לדעתך אחרי כל מה שכתוב שם, מינוף ע"י הלוואה זה פאסיבי, וע"י קרן ממונפת זה לא?

ציוץ לשבח

משתמש פעיל
אכן כן.
משקיע פאסיבי יכול בהחלט למנף, ומשקיע אקטיבי יכול לא למנף.
מה הקשר בין הדברים?
ומדוע לדעתך אחרי כל מה שכתוב שם, מינוף ע"י הלוואה זה פאסיבי, וע"י קרן ממונפת זה לא?
השאלה היא מה ההגדרה של פאסיבי ואקטיבי..
אם ההגדרה של פאסיבי זה רק לשים את הכסף בשיטת שגר ושכח, אז אפשר לעשות את זה כאמור גם במניית אפל...רק אף אחד לא ייקח אחריות על ההפסדים.
כשהמינוף הוא עם הלוואה, ההשקעה במדד לא משתנה, בשונה מקרן ממונפת שכמו שהובא למעלה זה לא צמוד למדד שאותו הוא מחקה, אלא הוא ייצר מין מדד חדש תנודתי מאוד.
אשאל אותך שאלה.
אם אני משקיע במדד שמחקה את 7 המופלאות, זו השקעה פאסיבית?

נערך לאחרונה ב:

ציוץ לשבח

משתמש פעיל
כשהמינוף הוא עם הלוואה, ההשקעה במדד לא משתנה, בשונה מקרן ממונפת שכמו שהובא למעלה זה לא צמוד למדד שאותו הוא מחקה, אלא הוא ייצר מין מדד חדש תנודתי מאוד.
מה שגם מוחק את "הבטוחות" ההיסטוריות, שלטווח ארוך המדד תמיד מתקן את עצמו וכו'...

משושי

משתמש מקצוען
אם כבר ביזפורטל...
המסקנה העולה היא, שבקרנות ממונפות בשונה ממינוף בהלוואה על 50%-60% שהמינוף די סולידי והרבה פחות מסוכן, אפשר להרוויח בגדול ואפשר גם להפסיד בגדול.
בקיצור-הכי לא פאסיבי...
דבר ראשון יש כאן קצת בעיה נראה לי בהבנה של השקעה פאסיבית
השקעה פאסיבית אין פירושה השקעה נטולת סיכונים, כיון שאם כך ההשקעה היחידה שנכנסת לקטגוריה זו, זה השקעה בקרנות כספיות וכדומה.
השקעה פאסיבית פירוש הדבר שלא מנסים לתזמן את השוק מתוך הנחה שלא ניתן אף פעם לצפות את השוק, אחד מהמעלות שלה (אבל ממש לא המעלה העיקרית) זה שיש פחות סיכון שהמשקיע לא יעמוד בלחץ וימכור בירידות, שבהשקעה ממונפת יש יותר קושי לעמוד בזה מטבע הדברים.

חוץ מזה יש השקעה סולידית והשקעה בסיכון גבוה יותר, תדבר עם הדור המבוגר יותר הם יהיו בטוחים שאתה מהמר שאתה משקיע בS&P כיון שמבחינתם כל מה שהוא מניות הוא סיכון מטורף, תדבר עם מי שמאמין בלב שלם שהעולם הולך להתפתח לכיון הטכנולוגי והוא יהיה בטוח שמי שלא משקיע בנאסד"ק מכלה את כספו לשווא.

ואותו הדבר לגבי מניית אפל וכדו' אפשר להשקיע בה פאסיבי ואפשר להשקיע בה אקטיבי, רק שהשקעה תהיה בסיכון הרבה יותר גבוה מטבע הדברים.

השקעה בקרן ממונפת יכולה להיות גם בצורה פאסיבית וגם בצורה אקטיבית אתה יכול לקרוא כאן היה על זה דיון.
אבל אם אתה מחליט להשקיע בזה בצורה שלא לנסות לתזמן את השוק בהגדרה זו השקעה פאסיבית.

ולגבי המאמרים בביזפורטל, כל אחדד זה מכתב אחר, מה שכן בכתבה הראשונה יש נתונים של כמה הרווח של הממונף על פני הרגיל היסטורית, שנכון שבטווח הארוך זה עדין לא X3 אבל זה לא מפריע לי כל עוד אני משיג תשואה עודפת.
לעומת זאת בכתבה השנייה יש רק הסבר של המושג הידוע של גרירת תנודתיות שבממונף חודשי קיים הרבה פחות, כיון שהאיזון נעשה אחת לחודש.

כך שאני לא רואה את החסרונות הגדולים של ממונף על פני הלוואה, ובנוסף יש לו מעלה אחת שאני חושב שהיא עולה על כל החסרונות האחרים, אתה לא יכול בסוף ההשקעה להישאר חייב, אם אתה מלווה כסף לצורף השקעה ובצורה כזאת או אחרת ההשקעה נכשלה, או הפסידה כל כך שיצאת מההשקעה אתה נשאר חייב וזה פתח לסחרור כלכלי, בניגוד לנייר ממונף המקסימום זה שבקרה של ירידות מטורפות בשוק נמחק הקרן, אבל אתה לא נשאר חייב ואפשר להתאושש מזה.

ציוץ לשבח

משתמש פעיל
דבר ראשון יש כאן קצת בעיה נראה לי בהבנה של השקעה פאסיבית
השקעה פאסיבית אין פירושה השקעה נטולת סיכונים, כיון שאם כך ההשקעה היחידה שנכנסת לקטגוריה זו, זה השקעה בקרנות כספיות וכדומה.
השקעה פאסיבית פירוש הדבר שלא מנסים לתזמן את השוק מתוך הנחה שלא ניתן אף פעם לצפות את השוק, אחד מהמעלות שלה (אבל ממש לא המעלה העיקרית) זה שיש פחות סיכון שהמשקיע לא יעמוד בלחץ וימכור בירידות, שבהשקעה ממונפת יש יותר קושי לעמוד בזה מטבע הדברים.
ואותו הדבר לגבי מניית אפל וכדו' אפשר להשקיע בה פאסיבי
ויקיפדיה חולקת עליך... (או שגם לה יש בעיה בהבנה של השקעה פסיבית... ;) ;) )
השקעה פסיבית בשוק ההון מתבצעת באמצעות רכישת תעודות סל או מוצרים פיננסיים שעוקבים אחר מדדי שוק מגוונים (סל של עשרות, מאות או אלפי מניות). בהשקעה פסיבית הביצועים של תיק ההשקעות זהים כמעט לגמרי לביצועים של מדד המניות הנבחר. לדוגמה, השקעה פסיבית בתעודת סל שעוקבת אחר מדד ת"א 125, תייצר רווחים (או הפסדים) בהתאמה לביצועים של כלל החברות במדד בתקופת ההשקעה.[1][2]

משך ההשקעה

משקיעים פסיביים בדרך כלל רוכשים תעודות סל או קרנות "מחקות מדד" - בתקווה לייצר רווחים בטווחים ארוכים.[3] השקעה לטווח ארוך אמורה גם למזער את החשיפה לתנודתיות חזקה בשווקים (דוגמת ההתרסקות של שווקים ברחבי העולם בשנים 2008–2009).[4]

נערך לאחרונה ב:

משושי

משתמש מקצוען
ויקיפדיה חולקת עליך... (או שגם לה יש בעיה בהבנה של השקעה פסיבית... ;) ;) )
השקעה פסיבית בשוק ההון מתבצעת באמצעות רכישת תעודות סל או מוצרים פיננסיים שעוקבים אחר מדדי שוק מגוונים (סל של עשרות, מאות או אלפי מניות). בהשקעה פסיבית הביצועים של תיק ההשקעות זהים כמעט לגמרי לביצועים של מדד המניות הנבחר. לדוגמה, השקעה פסיבית בתעודת סל שעוקבת אחר מדד ת"א 125, תייצר רווחים (או הפסדים) בהתאמה לביצועים של כלל החברות במדד בתקופת ההשקעה.[1][2]

משך ההשקעה

משקיעים פסיביים בדרך כלל רוכשים תעודות סל או קרנות "מחקות מדד" - בתקווה לייצר רווחים בטווחים ארוכים.[3] השקעה לטווח ארוך אמורה גם למזער את החשיפה לתנודתיות חזקה בשווקים (דוגמת ההתרסקות של שווקים ברחבי העולם בשנים 2008–2009).[4]
זה לא משנה הרבה את גוף הטענה שלי, כיון שממונף הוא עוקב אחרי השוק רק בX3
בכל מקרה מה אני אעשה שאני נצמד להגדרת המונח פאסיבי, כיון שלפי ההגדרה הזו השקעה בS&P גם לא תוגדר כפאסיבית כיון שאפשר לקנות ממד עולמי, וכו'.
לכן אני לא בהכרח מתווכח שכך מקובל בעולם לקרוא להשקעה פאסיבית, אני כן טוען שצריך להבין את האסטרטגיה שלה, ומשכך לדון על כל השקעה האם היא בכלל האסטרטגיה הפאסיבית, שהיא לא קודש אלא הצורה הטובה ביותר לאנשים שלא ניתנה בהם נבואה להרוויח בוודאות, ועל זה הייתה התגובה שלי שממונף הוא בכלל השקעה פאסיבית בסיכון יותר גבוה.

1 היה אברהם

משתמש מקצוען
צריך לבדוק האם אין בעיה הלכתית בהלוואה מקופת גמל
מקרן פנסיה יש בעיה ובחלק מהכשרות האפשרות הזו חסומה לנמצאים במסלול הכשר

משושי

משתמש מקצוען
זה לא משנה הרבה את גוף הטענה שלי, כיון שממונף הוא עוקב אחרי השוק רק בX3
בכל מקרה מה אני אעשה שאני נצמד להגדרת המונח פאסיבי, כיון שלפי ההגדרה הזו השקעה בS&P גם לא תוגדר כפאסיבית כיון שאפשר לקנות ממד עולמי, וכו'.
לכן אני לא בהכרח מתווכח שכך מקובל בעולם לקרוא להשקעה פאסיבית, אני כן טוען שצריך להבין את האסטרטגיה שלה, ומשכך לדון על כל השקעה האם היא בכלל האסטרטגיה הפאסיבית, שהיא לא קודש אלא הצורה הטובה ביותר לאנשים שלא ניתנה בהם נבואה להרוויח בוודאות, ועל זה הייתה התגובה שלי שממונף הוא בכלל השקעה פאסיבית בסיכון יותר גבוה.
יכול להיות שווה להרחיב בזה עוד מילה, כיון שהיה על כבר כמה וכמה דיונים בפורום בצורות כאלו ואחרות.

השקעה פאסיבית זו אסטרטגיה שכשמה כן היא השקעה בצורה פאסיבית מבלי לנסות לתזמן את השוק, אלא לקנות ולשכוח מההשקעה עד סיומה.

שהמעלות של זה, זה רווח וודאי כיון שבטווח הארוך השוק וודאי עולה, ויכולת לעמוד בלחץ של ירידות כיון שלא עוסקים בהשקעה באופן יום יומי, כמו כן אין צורך להתעדכן בחדשות על השוק ההון כיון שזה לא משנה להשקעה.

את האסטרטגיה הזו אפשר לעשות גם במניות בודדות גם בקרנות סל על סקטורים מסוימים וכדומה.

רק שלא תמיד נכון להשתמש באסטרטגיה פאסיבית, דוגמא מי שיקנה מניית קוקה קולה לצורך העניים בצורה פאסיבית עלול לאבד את כל הקרן, על אף שמבחינת הסבירות אין סיבה להניח שקוקה קולה לא תרוויח בטווח הארוך בכל אופן לא ניתן לחזות את העתיד, ויתכן שמחר יתברר שהרכיב העיקרי בקולה הינו רכיב מסרטן, ברור שבאותה רגע החברה נסגרת, וההשקעה נעלמת, כך שחייבים להיות כל הזמן מעודכנים וישנם סיכונים קלושים עד למאוד של מחיקת הקרן, אותו הדבר לגבי כל מניה ספציפית, או סקטור מצומצם יותר, כך שהשקעה בS&P אל מול השקעה במדד עולמי זו השקעה אקטיבית יותר לפי ההגדרה המקובלת, והשקה בנאסד"ק אל מול ה S&P הינה גם השקעה אטקיבית יותר, על אף שכולם בטווח הארוך היסטורית עלו, ואין שום סיבה שהתקדמות הטכנולוגיה תעצור, יותר מהסיכוי שנייק וקוקה קולה (שכלולים בS&P) יפשטו רגל וכו'.

כך שלא כל השקעה שהסיכון שלה גבוה יותר הופכת להשקעה אקטיבית, וגם השקעה במניות ניתן לעשות בצורה פאסיבית ובצורה אקטיבית, רק לא בטוח שנכון להשקיע במניות בצורה פאסיבית.
אנחנו חוזרים על עצמנו...
זה שזה הביא תשואה עודפת לא אומר שזה מהעקיבה של השוק עיין ערך מניות וכו' וכו'...
לא הבנתי מילה. לא מפריע לי שהנייר לא יעקוב אחרי השוק באופן מוחלט העיקר שהוא מביא לי תשואה עודפת של X2

ציוץ לשבח

משתמש פעיל
השקעה פאסיבית זו אסטרטגיה שכשמה כן היא השקעה בצורה פאסיבית מבלי לנסות לתזמן את השוק, אלא לקנות ולשכוח מההשקעה עד סיומה.
שוב, זו ההגדרה שלך כמו שכתבת בעצמך למעלה.
לא הבנתי מילה. לא מפריע לי שהנייר לא יעקוב אחרי השוק באופן מוחלט
הבנת מה נכתב על איבוד הקורלציה? שאחרי פעם אחת של הפסד או רווח גדול, זה עולה ויורד לא ביחס למדד כמו שמובא בטבלה למשל, אם המדד נפל פעם אחת ב-30% ואז עלה ב- 42.85%, אז המדד הרגיל תיקן את עצמו והחזיר את הירידה לגמרי, ובקרן הממונפת נשאר 22.85% מהקרן בלבד. ומכאן והלאה התשואות להבא הם מה-22.85% בעוד בקרן הרגילה זה מ-100% מהקרן וכן הלאה... מה שגורם לזה שזה איבד קשר בין המדד לקרן וזה לא עוקב אחרי המדד, גם אם זה הביא תשואה עודפת של פי 2.
ככה שאם יש "הבטחה" היסטורית שהממד תמיד יתקן את עצמו, זה במדד עצמו ולא בזה.
בסופו של דבר זה בערך כמו להשקיע במניית אלפבית שאתה מאמין שלטווח ארוך היא תמיד תעלה כי כולם יצטרכו את גוגל...
מי שמשקיע בגוגל/אפל וכו' בצורה של שגר ושכח, אולי הוא פאסיבי, אבל הוא לא משקיע...כנ"ל בקרן ממונפת.
לטווח הקצר זו בהחלט יכול להיות השקעה מניבה, עם הימור גדול, בדיוק כמו כל השקעה אקטיבית.
העיקר שהוא מביא לי תשואה עודפת של X2
אני לא מבין, אתה מחפש לעקוב אחרי השוק, או רק להשיג תשואה עודפת?

נערך לאחרונה ב:

bitcoin

משתמש פעיל
אם יש לך קופת גמל להשקעה או שאתם במחשבות לפתוח, קח בחשבון שבחלק מהקופות תוכלו לקבל הלוואה על 70-80% מהסכום.

יש לשים לב שהאפשרות לקבל הלוואה על סך 80% מהסכום שמושקע שם יכול להוסיף לרווח המון כסף - לדוגמה מי שיש לו 20,000 ש"ח ובנוסף יכול להשיג הלוואה מחבר/גמ"ח/בנק של 100,000 ש"ח, ילווה 100,000 ש"ח, ויניח בקופת גמל להשקעה את ה-100,000 ש"ח, יוציא הלוואה מהקופת גמל של 80,000 ש"ח, יחזיר את ההלוואה של ה-100,000 ש"ח, ומעתה יש לו בהשקעה בקופת גמל 100,000 ש"ח עם החזר חודשי נמוך מאוד.
וגם מי שלא מעוניין להשקיע מכסף של הלוואה, ההלוואה נותנת תועלת למקרה שצריך למשוך את הכסף שהושקע בקופת גמל - לפעמי כדאי במקום למשוך ולשלם מיסוי ולהפסיק את הרווחים, לקחת הלוואה ולהמשיך לקבלת רווחים גם על הכסף וגם על הרווח שחייב במיסוי.

ההלוואה מקופות הגמל היא בערך פריים-0.5

אבל, וחשוב לשים לב, ישנם הבדלים בין החברות
לדוגמה:
באלטשולר שחם אין אפשרות לקחת הלוואה למי שחבר במסלול כשר.
במור לדוגמה כן אפשר גם למי שחבר במסלול כשר.

ישנם חברות שדורשות תקופת המתנה כדי לקחת הלוואה.

ועוד שינויים משמעותיים בין החברות השונות לקבלת ההלוואה.
למי שיש עוד פרטים שיכולים לסייע נשמח שישתף, ובמיוחד נשמח מי שהתנסה בהוצאת הלוואה שיספר כמה אחוז קיבל ומה התנאים.

יש לשים לב שבדרך כלל ההלוואות שמאשרים הם בין 10,000 ש"ח ל1,000,000 ש"ח​
80 % אפשר לקחת רק במסלולים ׳כלליים׳

זהו אחת הטעויות שעושים בשוק !!

מסלולים כלליים חלקם הגדול (50 % אפילו) מושקעים בדברים שאינם מניבים כמעט בכלל תשואה !

מפסידים פעמיים:
1. ״ממנפים״ כסף שלא מושקע דהיינו משלמים ריבית - הלוואה על כארבעים % מהסך הכולל שמושקע-ללא שבסיס הכסף מושקע בדברים באמת מניבים.
2. משלמים דמי ניהול ללא צורך.

עדיף להשקיע רק את ההון העצמי במסלול מנייתי (עוקב מדדדים נניח) ואז אפשר לחשוב על לקחת הלוואה מחברת ההשקעות.

או אז נחשפים לסיכונים של מרג'ין קול Margin Call במקור: שיחה יזומה מצד בית ההשקעות על חריגה מהביטחונות שבית ההשעות אישר למשקיע בתיק השקעות, בשיחת המארג'ין קול הברוקר מודיע למשקיע שעליו להביא עוד כסף לבית ההשקעות בהקדם, במידה והמשקיע לא יבצע השלמה של הביטחונות בפרק הזמן שבית ההשקעות מציב יאלץ לסגור אז בית ההשקעות ימכור עבורו את הפוזיציות בכפיה במחיר השוק הנוכחי.

בקופות גמל הקופה הבסיסית מהווה ערבות להלוואה וחותמים בעת לקיחת ההלוואה שבמידה ואין בטחונות בית ההשקעות יכול להשתמש בתיק בכדי לכסות את עצמו !

דהיינו אם השוק יורד ב 50-30 % (זה קורה מידי פעם) הקרן תופסד ולא יעזור אם השוק יחזור לעצמו בעתיד​

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מסלולים כלליים חלקם הגדול (50 % אפילו) מושקעים בדברים שאינם מניבים כמעט בכלל תשואה !
ממש לא נכון!!!
אמנם זה לא מושקע במניות, אבל להגיד שזה לא מניב זה לא נכון.
אמנם זה נכון שזה ממש לא בטוח יניב יותר מאשר גובה הריבית על ההלוואה.
[גם במסלול המנייתי זה לא בטוח]

bitcoin

משתמש פעיל
ממש לא נכון!!!
אמנם זה לא מושקע במניות, אבל להגיד שזה לא מניב זה לא נכון.
אמנם זה נכון שזה ממש לא בטוח יניב יותר מאשר גובה הריבית על ההלוואה.
[גם במסלול המנייתי זה לא בטוח]
כתבתי במקור; אינם מניבים כמעט בכלל תשואה, הסיכוי שחלק זה יניב מעבר לעלות הלוואה נמוך עד לא קיים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כתבתי במקור; אינם מניבים כמעט בכלל תשואה,
ולכן כתבתי שזה לא נכון!!
להגיד שנניח לפחות 5% בשנה בתקופה הנוכחית זה נקרא "אינם מניבים כמעט תשואה", זה כאמור ממש לא נכון!!

bitcoin

משתמש פעיל
ולכן כתבתי שזה לא נכון!!
להגיד שנניח לפחות 5% בשנה בתקופה הנוכחית זה נקרא "אינם מניבים כמעט תשואה", זה כאמור ממש לא נכון!!
נדמה לי שלא הבנת לגמרי מה כתבתי, אחדד : אני לא מדבר על כלל הנכסים במסלול הכללי

אני מדבר על החלק שאינו מנייתי בתוך המסלולים הכללי

אלא על כלל הנכסים ביחד

ישנם דברים שמבינים ממש טוב בתוך המסלול הכללי-הם הם אלו המנויות שם

כל אגרות החוב ונכסים לא סחירים ועוד כל מיני ג׳אנק במסלולים אלו אינם מניבים כמעט בכלל תשואה !

אפשר לראות את זה בהסתכלות פשוטה על תשואות עבר של מסלולים אלו, כווולם הביאו תשואה של 8-11 % בלבד בשנה האחרונה

כאשר מסלולים עוקבי מדד הניבו תשואה כפולה ויותר ! 20-22 % וצפונה בלי ריבית בלי כפילויות בדמי ניהול בלי סיכונים של מארג׳ין

למה כפול ? כי 50 % ממה שיש במסלול הכללי ׳אינו עובד׳

מי שלקח לפני שנה מסלול כללי ו״מינף״ הפסיד פעמיים גם שילם על ריבית על ההלוואה גם שילם וגם קיבל פחות תשואה על נכס הבסיס,

השקעה ישירה בעוקבי מדדים שהם 100 % מניות כמובן - היה מרוויח ללא מינוף - יותר מכפול !

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כל אגרות החוב ונכסים לא סחירים ועוד כל מיני ג׳אנק במסלולים אלו אינם מניבים כמעט בכלל תשואה !
הבנתי היטב שאתה מדבר על זה.
ועל זה כתבתי שזה ממש לא נכון, והחלק הזה לבד מניב בתקופה הזאת לא פחות מ5% בשנה!!

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  72  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה