דרוש מידע מה יותר יקר דירה בהר נוף או ברמב"ש ג' / ד'?

מצב
הנושא נעול.

די

משתמש סופר מקצוען
הרבה מהתגובות נובעות מסיבה פסיכולוגית שיש לבית שמש שם של עיר בפני עצמה. אם היו קוראים לבית שמש "ירושלים" ובית שמש הייתה רק שם של שכונה הרבה מהשאלות היו נפתרות. מרחק הנסיעה בין בית שמש לירושלים, במיוחד שהדרך בינעירונית ומהירה, הוא מרחק נסיעה של שכונה לשכונה בירושלים (מקצה ירושלים למרכז).

די

משתמש סופר מקצוען
1. הייתכן שדירות בב"ש יקרות יותר מדירות בב"ב? (דירת 3 ח' חדשה מקבלן בב"ב עולה 2M ואפילו פחות.) ומה ההסבר לכך?
ייתכן במקרים מסוימים. הסבר אפשרי בגלל "איכות חיים" (כמו שירושלים יקרה מב"ב). אם כי מבחינות אחרות ב"ב עדיפה מבי"ש (ומירושלים).
2. במידה והדירות בב"ש יקרות יותר מב"ב שנחשבת לבירת הציבור החרדי, (עיר חרדית ברובה המוחלט עם כמעט 220K תושבים) למה שבני ברקים ינדדו לב"ש? (עד עכשיו קיבלתי את ההסברים על ירושלים).
לדעתי אין באמת הרבה בני ברקים שעוברים לבית שמש כמו שאין הרבה בני ברקים (ששני ההורים מבני ברק) שעוברים לירושלים. רוב תושבי בית שמש החדשים יש להם לפחות צד אחד בבית שמש/ביתר/ירושלים. אם כי כמעט לכולם יש אח/גיס וכו' בבית שמש. סיבה לעבור-"איכות חיים" משפחות צעירות וכדומה.
3. מה סגנון האוכלוסיה בב"ש? האם היא מתחרה בריכוזים עוצמתיים בב"ב ובי-ם? או שטרם הגיעה לרמה? (סליחה מראש על הבורות, נא לא להתנפל עליי כטוב ליבכם על המקלדת... לא כולנו מכירים את ב"ש).
מה זה מתחרה? יש קהילות איכותיות מכל הגוונים. ברור שבני ברק מטבע הדברים המשפחות יותר מבוגרות ויש יותר "חשובים".

בעל בעמיו

משתמש פעיל
וכולם צריכים להגיע לכביש 38
ולכזה הייתה הכוונה
א. לא נכון, יש עוד כבישים [ראה במצורף 3 אופציות].
ב. גם הדרכים המובילות ל-38 הם כבישים ברמה בינעירונית, צולחים אותם בדקות בודדות.

קבצים מצורפים

• בית שמש - ירושלים.png
    בית שמש - ירושלים.png
    KB 574.3 · צפיות: 28
נערך לאחרונה ב:

די

משתמש סופר מקצוען
לגבי הטענה שאם המחירים יהיו יקרים מי שיקנה זה רק דתי לאומי, כי חרדים יקנו כבר בירושלים ובני ברק, באותה מידה אפשר לומר שדתי לאומי יקנו כבר בגבעת שמואל פתח תקווה או ירושלים.

מבחינה עקרונית לכאורה בית שמש לא תהיה יקרה יותר מירושלים בוודאי לא דירה מקבילה, כלומר דירה חדשה בבית שמש לא תעלה יותר מדירה חדשה בירושלים.

מציאותי

משתמש פעיל
כביש 38 זה לא עשרות דקות, אולי עשרות שניות...
בואו לא ניסחף,
הייתי גרה שם תקופה ונסעתי מידי יום את הדרך הזו הלוך חזור, כמו נסיעה מעיר לעיר לכל דבר ועניין.
נסיעה בתוך ירושלים משכונה לשכונה לא מתחילה להשתוות..

בעל בעמיו

משתמש פעיל
בואו לא ניסחף,
הייתי גרה שם תקופה ונסעתי מידי יום את הדרך הזו הלוך חזור, כמו נסיעה מעיר לעיר לכל דבר ועניין.
הוא התכוון - אל כביש 38 זה עשרות שניות מכל פינה בעיר.
מבית שמש לירושלים לוקח בנסיעה רגילה כ-45-35 דקות.
זה פחות מהדרך בין הרבה שכונות בירושלים.
בפרט אחרי השלמת כביש 38 החדש.

מציאותי

משתמש פעיל
הוא התכוון - לכביש 38 זה עשרות שניות מכל פינה בעיר.
מבית שמש לירושלים לוקח בנסיעה רגילה כ-45-35 דקות.
זה פחות מהדרך בין הרבה שכונות בירושלים.
בפרט אחרי השלמת כביש 38 החדש.
הרבה מהתגובות נובעות מסיבה פסיכולוגית שיש לבית שמש שם של עיר בפני עצמה. אם היו קוראים לבית שמש "ירושלים" ובית שמש הייתה רק שם של שכונה הרבה מהשאלות היו נפתרות. מרחק הנסיעה בין בית שמש לירושלים, במיוחד שהדרך בינעירונית ומהירה, הוא מרחק נסיעה של שכונה לשכונה בירושלים (מקצה ירושלים למרכז).

נסיעה מבית שמש לירושלים לא!! לוקח 45-35 דקות ,
אולי ברכב בזמנים שהכביש ריק. מניסיון של המון שנים יומיום
ואני גרה היום בירושלים משכונה לשכונה מהיר בהרבה.
אא להשוות נסיעה בינעירונית רק האיסוף בתחנות בתוך בית שמש והפיזור אחכ בירושלים זה יותר מאוטובוס פנימי בירושלים..

בעל בעמיו

משתמש פעיל
אולי ברכב בזמנים שהכביש ריק. מניסיון של המון שנים יומיום
ואני גרה היום בירושלים משכונה לשכונה מהיר בהרבה.
אא להשוות נסיעה בינעירונית רק האיסוף בתחנות בתוך בית שמש והפיזור אחכ בירושלים זה יותר מאוטובוס פנימי בירושלים..
מצ"ב דוגמאות משלל שעות היום, מקווה שזה מספיק [ואני רואה שהפרזתי עם ה-45 דק', כי אין שעה ביום שזה לוקח כך].
לגבי האוטובוס, את כנראה כבר הרבה זמן לא גרה בבית שמש. יש כיום קווים ישירים לכמה מוקדים בירושלים, כמעט בלי איסוף בבית שמש, רק בצירים ראשיים [קו 600 לדוגמה], האיסוף לוקח להם פחות מ-10 דקות.

קבצים מצורפים

• אחת בצהריים.png
    אחת בצהריים.png
    KB 23.3 · צפיות: 31
  • אחת עשרה בבוקר.png
    אחת עשרה בבוקר.png
    KB 23.6 · צפיות: 36
  • שבע בבוקר.png
    שבע בבוקר.png
    KB 23.4 · צפיות: 32
  • תשע בבוקר.png
    תשע בבוקר.png
    KB 23.7 · צפיות: 27
נערך לאחרונה ב:

מציאותי

משתמש פעיל
מצ"ב דוגמאות משלל שעות היום, מקווה שזה מספיק [ואני רואה שהפרזתי עם ה-45 דק', כי אין שעה ביום שזה לוקח כך].
לגבי האוטובוס, את כנראה כבר הרבה זמן לא גרה בבית שמש, יש כיום קווים ישירים לכמה מוקדים בירושלים, כמעט בלי איסוף בבית שמש, רק בצירים ראשיים [קו 600 לדוגמה]
דבר ראשון מדובר בנסיעה ברכב פרטי,
שבתוך ירושלים בין שכונות זה מס דק.
בנוסף מכירה את האפליקציות מרחקים האלה בחיים לא נכונות, המציאות היא המוכיחה.
משום מה אני שומעת מנשים שנוסעות היום מהמשרד שלי רק כמה פעמים בשבוע מבית שמש לירושלים את הקושי שבנסיעה למרחוק.. אצל הירושלמיות אין אפילו דיבור על הנסיעה..
וזה לא כזה מעניין אותי, סיימתי תדיון בעניין..

בעל בעמיו

משתמש פעיל
דבר ראשון מדובר בנסיעה ברכב פרטי,
שבתוך ירושלים בין שכונות זה מס דק.
בנוסף מכירה את האפליקציות מרחקים האלה בחיים לא נכונות, המציאות היא המוכיחה.
משום מה אני שומעת מנשים שנוסעות היום מהמשרד שלי רק כמה פעמים בשבוע מבית שמש לירושלים את הקושי שבנסיעה למרחוק.. אצל הירושלמיות אין אפילו דיבור על הנסיעה..
וזה לא כזה מעניין אותי, סיימתי תדיון בעניין..
אין מדויק מווייז.
הנה מה שהוא נותן בתשע בבוקר בין שכונות בירושלים, ברכב פרטי!

קבצים מצורפים

• שכונות בירושלים - תשע בבוקר.png
    שכונות בירושלים - תשע בבוקר.png
    KB 23.3 · צפיות: 34
  • עוד דוגמה.png
    עוד דוגמה.png
    KB 24.4 · צפיות: 31

די

משתמש סופר מקצוען
הוא התכוון - אל כביש 38 זה עשרות שניות מכל פינה בעיר.
דווקא התכוונתי לנסיעה בכביש 38 עצמו. אפשר לבדוק נסיעה בכביש 38 מהכניסה לבית שמש עד מחלף שער הגיא (כביש 1) היא 5 דקות שזה קרוב יותר ל"עשרות שניות" מ"עשרות דקות".
כמובן שער הגיא זה לא ירושלים, התגובה הייתה על מה שכתבו שהנסיעה בכביש 38 היא עשרות דקות.

נערך לאחרונה ב:

די

משתמש סופר מקצוען
כנראה גרתם בבית שמש לפני כביש 38 החדש או נסיעה באוטובוס קו 417 מרמה א'.
נסיעה בקו 600 או 619 לא נדיר בכלל לעלות על האוטובוס ולרדת בירושלים בפחות מחצי שעה. (ברכב פרטי אז בכלל). וה"פיזור" בירושלים בכלל לא לוקח הרבה זמן עם הנת"צ החדש בירמיהו או שאר המסלולים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה