מי מנותק?פשוט מנותק
את לא מתמצאת כנראה בהרבה אזורים בירושלים, אוכלוסיה מתאגרת מאוד גם באזורי יוקרה
אני יודעת שיש המון בעיתיים ואזורים יותר ופחות
אני מדברת באופן כללי.
וסיימתי דיון.
מי מנותק?פשוט מנותק
את לא מתמצאת כנראה בהרבה אזורים בירושלים, אוכלוסיה מתאגרת מאוד גם באזורי יוקרה
מחיר הדירה בהרבה פעמים לא קובע את מהות האוכלוסיהמי מנותק?
אני יודעת שיש המון בעיתיים ואזורים יותר ופחות
אני מדברת באופן כללי.
וסיימתי דיון.
פשוט שטות שיצאה מתחת יד של מישהו שלא מכיר.ויכול להיות שיש בניינים ייחודיים ויוצאי דופן (מכירים כאלה?) אבל מידיעה אין בניין ברמה שאין בו מחיר למשתכן. (פרט לרמה א' וב')
אפשר באמת למצוא דירת 4 חדרים ברמת בית שמש ב-2 מיליון?ברמב"ש דירת 4 חדרים מתחילה ב2 מיליון בהר נוף זה 3-4?????
הרבה פעמים??מחיר הדירה בהרבה פעמים לא קובע את מהות האוכלוסיה
אמת.מחיר הדירה בהרבה פעמים לא קובע את מהות האוכלוסיה
כנ"לאמת.
ההורים שלי גרים באחת השכונות היקרות בירושלים, שלא יודע אם הייתי בוחר לגדל שם את ילדי, גם אם היתה לי שם דירה במחיר של דומה לה בבית שמש...
יש לה עדיין יתרון של הקרבה לירושלים, שם גרים (כנראה) רוב ההורים.הייתרון של בית שמש היה המחיר, ברגע שהוא עלה אין לה ייתרון יוצא דופן,
אין שם אופציה לתעסוקה נורמלית.
אם המחיר שלה קרוב מאוד למחירים של ירושלים היא מאבדת את הייתרון הזה....יש לה עדיין יתרון של הקרבה לירושלים, שם גרים (כנראה) רוב ההורים.
לאמא לילדים זאת בהחלט קריעת ים סוף..גם נסיעה למרכז אינה קריעת ים סוף.
השאלה אם תיהיה חרדית... ואיזה סגנון...אבל נכון, חבל שהיא איבדה את הפתרון האמיתי שאפיין אותה בשנים האחרונות.
לצד זאת, היא עדיין גדלה באופן אקספוננציאלי.
רק בשבוע שעבר אושרה בה עוד שכונה ענקית חדשה - ה'2 - עם 4,600 דירות שיאוכלסו בבני הציבור החרדי. מלבד אלפי אלפי דירות שכבר בבניה - ברמה ד', וברמת אברהם [רמתיים].
אכן אושרו בה שוכנות נוספותרק בשבוע שעבר אושרה בה עוד שכונה ענקית חדשה - ה'2 - עם 4,600 דירות שיאוכלסו בבני הציבור החרדי. מלבד אלפי אלפי דירות שכבר בבניה - ברמה ד', וברמת אברהם [רמתיים].
אם זה ישווק דרך מחיר למשתכן אז ברור שאלו יהיו המחירים...אכן אושרו בה שוכנות נוספות
אם ישווק דרך מחיר למשתכן - אפילו מבורך,
אבל, אם דירת 4 חדרים תעלה בה 3 מיליון - לא יגורו בה הרבה חרדים....
הירושלמים ישארו בירושלים,הבני ברקים ישארו בבני ברק - ויקנו בה דירות זולות יותר,
יתכן כמה זוגות מבוססים שמסוגלים לקנות בה , והיא משום מה תקרוץ להם יותר מירושלים.
אבל הרוב החרדי יפסיק לרוץ משם (במחיר הנל...)
ומידיעה יש הרבה משפחות דתליות מבוססות שטוענות שהשכונות הבאות יהיו למשפחות הדתי לאומי....(ובמחירים כאלו - הם כראה לא טועות)
אבל אם כן יש סיכוי שמתוך ה80 אחוז של המשתכן יהיו 60-70 אחוז חרדים, ואז זה אוטמטי יהפך לשכונה חרדית...(בעקבות המחלחמה , לא בטוח בכלל כל תוכנית למשתכן, - אז גם זה בסימן שאלה גדול)אם זה ישווק דרך מחיר למשתכן אז ברור שאלו יהיו המחירים...
הקבלן צריך להרויח..
אבל אם זה ישווק לא דרך מחיר למשתכן אז יש סיכוי
זאת הגרלה... לא יודעת כמה אפשר לחזותאבל אם כן יש סיכוי שמתוך ה80 אחוז של המשתכן יהיו 60-70 אחוז חרדים, ואז זה אוטמטי יהפך לשכונה חרדית...(בעקבות המחלחמה , לא בטוח בכלל כל תוכנית למשתכן, - אז גם זה בסימן שאלה גדול)
אם המחיר שלה קרוב מאוד למחירים של ירושלים היא מאבדת את הייתרון הזה....
התכוונתי ליתרון שלה על פני ערים אחרות, במחיר אטרקטיבי יותר.יש לה עדיין יתרון של הקרבה לירושלים, שם גרים (כנראה) רוב ההורים.
דעה שלי..אם המחירים של בית שמש ישארו גבוהים אין סיכוי שהיא תיהיה עיר חרדית,
רוב האנשים החרדים שמתגוררים היום בבית שמש קנו את הדירות שלהם במחיר זול משמעותית לעומת ירושלים.
חרדים בעיקר גרים ב:
קרבת ההורים
מקומות עם תעסוקה
מקומות זולים.
בנוסף חסידים יחפשו מקום עם קהילה מבוססת של החסידות.
צריך לקחת בחשבון שדירת שלושה חדרים בירושלים קרי רמות/נווה יעקב וכו' היא בסביבות ה60 מ"ר עד 65 מ"ררציני?
יותר זול ממודיעין עילית? לא נשמע לי הגיוני
אלא אם כן דירה זנוחה בבנין עם שכנים בעייתיים
במחירים כיום ובמחירי הצפי המוגזמים שכאן של דירה 4 חדרים עולה 3 מליון שקל , אין סיבה כלכלית (שמהווה הרבה פעמים משקל רב בהחלטה לעבור ליד הילדים) לא יהיו שווה להורים המבוגרים לעזוב את המוכר והידוע- הקהילה בית הכנסת ועוד, בשביל לקבל דירה פחות או יותר באותו המחיר...כמה ילדים נשואים שקונים דירה ועוברים לגור שם מביאים את ההורים אחריהם.
שבמשך עשרות שנים היתה זולה משמעותית מירושלים וב"ב,זה מה שקרה בקריית ספר
אלו שקנו דירות במתחרדים בירושלים, קנו שם בגלל קירבה יחסית להורים, + המוסדות המוכרים מקדמת דנן, וכל זה במחיר זול יותר מהשכונה בה גרו ההורים,וקרה גם בשכונות מתחרדות בירושלים...
תעסוקה פנים חרדית - אתה צודק תיווצר במוקדם או במאוחר...ותעסוקה תיווצר... אין סיבה שלא..
בשונה ממקומות שונים שלא היה לזה מספיק תמיכה מנהלתית מהעירייה שם יש בעירייה [ודאי היום אבל גם אצל הפוליטקאים החרדים] מודעות רחבה לצורך מה שייצר מרכזים גדולים לתעסוקה וכדו'
כן ולאצריך לקחת בחשבון שדירת שלושה חדרים בירושלים קרי רמות/נווה יעקב וכו' היא בסביבות ה60 מ"ר עד 65 מ"ר
מוזנחת ועלובה
לעומת דירה בבית שמש/מודיעין עילית /ביתר ששלושה חדרים מתחילה ב80 מ"ר בדרך כלל די חדישה שווה ערך בגודל לארבעה ולפעמים חמישה חדרים בירושלים
בהר נוף הדירות שלושה חדרים קצת יותר גדולות והמחיר בהתאם חוץ מהמיקום היות מרכזי שגם תורם
ולכן מי שרוצה למדוד מחיר חייב לבדוק רק מטר רבוע ואז אפשר להשוות.
אבל עדין לומר שדירת שלושה חדרים בבית שמש שווה היום כמיליון שמונה מאות ובנווה יעקב דירה עולה גם בסביבות המחיר הזה צריך לזכור שהגודל של דירת שלושה חדרים בבית שמש היא בגודל של חמישה חדרים בירושלים ולהשוות כךכן ולא
דירה קטנה תעלה יותר למטררבוע מדירה גדולה יותר
בלי קשר למיקום
זה תמיד ככה.... קונים דירה, לא 65 מ"ר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: