קורונה מה יהיה ?הנתונים נכונים? מלחיץ הכל חוזר על עצמו

מצב
הנושא נעול.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בכל אופן אחוזי התמותה המדווחים בקורונה, הם מספרים מוגזמים ולא נכונים בעליל. מה כן נכון, מאוד קשה לחשב,
כבר הסבירו: מדובר על אחוזים מתוך המאומתים בלבד בלי לחשב את הנשאים שהוא נתון נעלם.

אבל למה כל הזמן לדבר על אחוזים במקום על מספרים??
מוסכם שמתקרבים לשלוש מאות אלף מתים בתוך תקופה של חודש וחצי בלבד!!! (באמצע מרץ היו רק 6,000 מתים בכל העולם והיום 279,000)
והמספר רק עולה בהרבה מדינות.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
תתעוררו! ארגון הבריאות העולמי משקר, מסלף, מביא נתוני פייק! זה שהוא משחיל לפעמים את המשפט שיש גם חולים לא מאומתים, לא מצדיק את הפשע !

נא לא להתכחש, הנתונים המוגזמים של ארגון הבריאות העולמי פורסמו על ידי כל העיתונים, הפוליטיקאים ומקבלי ההחלטות.

תראו איך ראש שממשלה לקח את הנתון המוגזם והמופקע של בין 2- ל4 אחוז שפרסם ארגון הבריאות העולמי, הנה ציטוט של נתניהו באחד מהנאומים שלו (ב20.03):

"זאת מגפה אמיתית, ידידתי אנגלה מרקל העריכה שבגרמניה בין 60 ל-70 אחוז מכלל האוכלוסיה ידבקו בנגיף הקורונה. מדובר, אם היא צודקת, בכ-50 מיליון בני אדם. "כיוון ששיעור התמותה הוא בין 2 ל-4 אחוזים, מדובר במספרים גדולים מאוד".

הדברים מדברים בעד עצמם ! אתם רואים איך שבתחילת המגיפה כולם הבינו שהתמותה כל כך גדולה, המערכת פעלה לפי הנתונים המוגזמים והמופקעים האלה. נכון שהיום מבינים שזה היה הטעיה, אבל ארגון הבריאות העולמי ממשיך לסלף !

זה פשע בלתי נסלח מצד ארגון הבריאות העולמי לפרסם נתון של בין 2 ל4 אחוז נתון שאין לו שום משמעות, טפשי וחסר אחריות.
משל למה הדבר דומה: רופא אבחן שתי חולים עם דלקת ריאות ואחד מהם ל"ע מת. הרופא מחליט לפרסם שחמישים אחוז מהחולים בדלקת ריאות מת... למה? כי הוא אבחן שתי חולים ואחד מהם מת.
אז ככה, או שהרופא הזה פושע נאלח או שהוא טיפש.

נראה לי שארגון הבריאות העולמילא טיפשים ויודעים טוב טוב מה שהם עושים לכל העולם, מי שחושב שאין כאן כוונת מכוון טועה ומטעה.
ככל שתעלה את מספר הנשאים השקטים (כדי לנסות להקטין את אחוזי המתים)
כך תוכיח יותר ויותר שמדובר כאן במחלה מדבקת באחוז מטורף.
ניק מקביל אמר לא מזמן שאחוזי החולים הם פי חמישים מהמאומתים, זה אומר שכל אחד מדביק פי עשר משפעת. ממילא אחוזי המוות יהיו גבוהים בהרבה.

ואני חוזר על הודעתי הקודמת:
מאיזו מחלה בהסטוריה מתו יותר מרבע מליון בני אדם תוך פחות מחודש וחצי???
זה שפעת??

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
באמת נתניהו אמר שיעורים כללים, אבל לא צריך לעשות דיוקים ופלפולים במה שהוא אמר.
ארגון הבריאות מביא נתונים יבשים הידועים לו, ומשווה ביניהם. אין עליו שום טענה בזה

מצות

משתמש פעיל
באמת נתניהו אמר שיעורים כללים, אבל לא צריך לעשות דיוקים ופלפולים במה שהוא אמר.
ארגון הבריאות מביא נתונים יבשים הידועים לו, ומשווה ביניהם. אין עליו שום טענה בזה
הרי כל מקבלי ההחלטות מחליטים לפי נתונים שמוצגים לפניהם, הרי אינו דומה החלטות שמתקבלות במחלה שהתמותה 4 אחוז למחלה שהתמותה שלו הרבה יותר נמוכה.
אני כותב שוב: כל ילד בגן מבין שזה טיפשי לפרסם נתונים יבשים אלה, שאין להם שום משמעות רפואית, ובפרט שעל סמך זה מתקבלים ההחלטות על ידי ראשי המדינות.

נערך לאחרונה ב:

מצות

משתמש פעיל
ככל שתעלה את מספר הנשאים השקטים (כדי לנסות להקטין את אחוזי המתים)
כך תוכיח יותר ויותר שמדובר כאן במחלה מדבקת באחוז מטורף.
ניק מקביל אמר לא מזמן שאחוזי החולים הם פי חמישים מהמאומתים, זה אומר שכל אחד מדביק פי עשר משפעת. ממילא אחוזי המוות יהיו גבוהים בהרבה.
מאיפה אתה יודע כמה נשאים שקטים יש בשפעת ?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הרי כל מקבלי ההחלטות מחליטים לפי נתונים שמוצגים לפניהם, הרי אינו דומה החלטות שמתקבלות במחלה שהתמותה 4 אחוז למחלה שהתמותה שלו הרבה יותר נמוכה.
אני כותב שוב: כל ילד בגן מבין שזה טיפשי לפרסם נתונים יבשים אלה, שאין להם שום משמעות רפואית, ובפרט שעל סמך זה מתקבלים ההחלטות על ראשי המדינות.
מהנאום של נתניהו "הוכחת" מה היה השיקולים של מקבלי ההחלטות?

מצות

משתמש פעיל
מוסכם שמתקרבים לשלוש מאות אלף מתים בתוך תקופה של חודש וחצי בלבד!!! (באמצע מרץ היו רק 6,000 מתים בכל העולם והיום 279,000)
והמספר רק עולה בהרבה מדינות.
גם אם מתים מקורונה כפול משפעת בכל אופן ההחלטות שמתקבלות אינם אותם החלטות כמו אם מתים 4 אחוז.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מאיפה אתה יודע כמה נשאים שקטים יש בשפעת ?
שפעת היא מחלה ידועה ישנה ומוכרת ומסוקרת מכל הכיוונים.
ולכן ארגוני הבריאות גם מעריכים כמה חולי שפעת יש בס"ה כולל השקטים.

חוץ מזה לא הבנתי למה אתה חותר? אתה רוצה להגדיל את מספר נשאי השפעת?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
גם אם מתים מקורונה כפול משפעת בכל אופן ההחלטות שמתקבלות אינם אותם החלטות כמו אם מתים 4 אחוז.
אני סומך על מקבלי ההחלטות שעשו זאת משיקולים מקצועיים ואחרי בדיקה ובירור כל הפרטים שעמדו לנגד עיניהם.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
תתעוררו! ארגון הבריאות העולמי משקר, מסלף, מביא נתוני פייק! זה שהוא משחיל לפעמים את המשפט שיש גם חולים לא מאומתים, לא מצדיק את הפשע !

נא לא להתכחש, הנתונים המוגזמים של ארגון הבריאות העולמי פורסמו על ידי כל העיתונים, הפוליטיקאים ומקבלי ההחלטות.

תראו איך ראש שממשלה לקח את הנתון המוגזם והמופקע של בין 2- ל4 אחוז שפרסם ארגון הבריאות העולמי, הנה ציטוט של נתניהו באחד מהנאומים שלו (ב20.03):

"זאת מגפה אמיתית, ידידתי אנגלה מרקל העריכה שבגרמניה בין 60 ל-70 אחוז מכלל האוכלוסיה ידבקו בנגיף הקורונה. מדובר, אם היא צודקת, בכ-50 מיליון בני אדם. "כיוון ששיעור התמותה הוא בין 2 ל-4 אחוזים, מדובר במספרים גדולים מאוד".

הדברים מדברים בעד עצמם ! אתם רואים איך שבתחילת המגיפה כולם הבינו שהתמותה כל כך גדולה, המערכת פעלה לפי הנתונים המוגזמים והמופקעים האלה. נכון שהיום מבינים שזה היה הטעיה, אבל ארגון הבריאות העולמי ממשיך לסלף !

זה פשע בלתי נסלח מצד ארגון הבריאות העולמי לפרסם נתון של בין 2 ל4 אחוז נתון שאין לו שום משמעות, טפשי וחסר אחריות.
משל למה הדבר דומה: רופא אבחן שתי חולים עם דלקת ריאות ואחד מהם ל"ע מת. הרופא מחליט לפרסם שחמישים אחוז מהחולים בדלקת ריאות מת... למה? כי הוא אבחן שתי חולים ואחד מהם מת.
אז ככה, או שהרופא הזה פושע נאלח או שהוא טיפש.

נראה לי שארגון הבריאות העולמילא טיפשים ויודעים טוב טוב מה שהם עושים לכל העולם, מי שחושב שאין כאן כוונת מכוון טועה ומטעה.
א. זה פשע בלתי נסלח שאתה ממשיך להפיץ כאן שטויותיך בלי שום פיקוח.
הדחף הבלתי נלאה שלך להטיף אותן לציבור,
שעה שגרונם של המשיבים כבר ניחר זה מכבר,
מעורר חשד כבד על המניעים.
מה כל כך בוער?!

אנחנו סבורים שהמחלה מסוכנת מאד.
אתה משוכנע שלא.
אמרת את זה לפחות פעם אחת.
גמרנו.

או שאולי כבודו מנסה לרמוס בכל הכח את האמון במערכת הבריאות,
ברפואה הקונבנציונאלית,
ולשווק לנו אחר כך טיפות של הרב ממעלות תרשיחא,
שזה יעזור לנו להכל.
תודה מראש,
אין לי מזומן כרגע.

ב. בכל טענותיך הפופוליסטיות אתה מסרב להתחשב בנתון אחד זמין ופשוט מאד -
אחוז החולים מכלל הנבדקים.

לדבריך, במדינה נדבקו בערך 10 אחוז מהאוכלוסייה, תקן אותי אם אני טועה בדעתך הקדושה.
אתה מנצל את המורכבות של המספרים כדי להפריח טיעון הזוי כל כך לאויר הפתוח (והמזוהם).
הרי מכלל הבדיקות שנעשו בימים האחרונים (=מדגם סימפטומטיים), פחות מאחוז חיוביים.
מה שאומר שבשבועות האחרונים נדבקו פחות מאחוז מכלל הסימפטומטיים.
כלומר, לטענתך אחוז הא-סימפטומטיים שנדבקו גבוה מאחוז הסימפטומטיים פי כמה וכמה/

כולם נדבקו בפורים עצמו והבריאו מזמן.

מסתבר שלדעתך חציל סגול צומח על עצי תפוזים כשהוא ארוז כבר בתוך קופסת שימורים,
ואחוז הג'ינג'ים באוכלוסייה גבוה פי שמונה מאחוז הערבים.
כעת תורנו כמובן לנסות להוכיח שפני הדברים שונים.
יפה.

מצות

משתמש פעיל
א. זה פשע בלתי נסלח שאתה ממשיך להפיץ כאן שטויותיך בלי שום פיקוח.
הדחף הבלתי נלאה שלך להטיף אותן לציבור,
שעה שגרונם של המשיבים כבר ניחר זה מכבר,
מעורר חשד כבד על המניעים.
מה כל כך בוער?!

אנחנו סבורים שהמחלה מסוכנת מאד.
אתה משוכנע שלא.
אמרת את זה לפחות פעם אחת.
גמרנו.

או שאולי כבודו מנסה לרמוס בכל הכח את האמון במערכת הבריאות,
ברפואה הקונבנציונאלית,
ולשווק לנו אחר כך טיפות של הרב ממעלות תרשיחא,
שזה יעזור לנו להכל.
תודה מראש,
אין לי מזומן כרגע.

ב. בכל טענותיך הפופוליסטיות אתה מסרב להתחשב בנתון אחד זמין ופשוט מאד -
אחוז החולים מכלל הנבדקים.

לדבריך, במדינה נדבקו בערך 10 אחוז מהאוכלוסייה, תקן אותי אם אני טועה בדעתך הקדושה.
אתה מנצל את המורכבות של המספרים כדי להפריח טיעון הזוי כל כך לאויר הפתוח (והמזוהם).
הרי מכלל הבדיקות שנעשו בימים האחרונים (=מדגם סימפטומטיים), פחות מאחוז חיוביים.
מה שאומר שבשבועות האחרונים נדבקו פחות מאחוז מכלל הסימפטומטיים.
כלומר, לטענתך אחוז הא-סימפטומטיים שנדבקו גבוה מאחוז הסימפטומטיים פי כמה וכמה/

כולם נדבקו בפורים עצמו והבריאו מזמן.

מסתבר שלדעתך חציל סגול צומח על עצי תפוזים כשהוא ארוז כבר בתוך קופסת שימורים,
ואחוז הג'ינג'ים באוכלוסייה גבוה פי שמונה מאחוז הערבים.
כעת תורנו כמובן לנסות להוכיח שפני הדברים שונים.
יפה.
נראה לי שנכנסת לפן האישי, ולא עונה לגופם של דברים

מצות

משתמש פעיל
אני סומך על מקבלי ההחלטות שעשו זאת משיקולים מקצועיים ואחרי בדיקה ובירור כל הפרטים שעמדו לנגד עיניהם.
נכון גם אני סומך עליהם, אני פשוט מראה לך אלו נתונים שגויים היו אז לפניהם ועל סמך זה הם קבלו את ההחלטה.
אני גם מסביר שנתונים אלו הובררו כשגויים ולכן מקבלי ההחלטות החליטו על אסטרטגיית יציאה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני פשוט מוכיח שאלו הם הנתונים שהיו מונחים לפניו.
אז תרגע, יושבים שם מומחי מגיפות מהשורה הראשונה ומתכננים את זה בצורה הכי טובה.
בכל העולם נושאים עינים לישראל בהערכה. כולם סופרים אלפים ורבבות מתים וארה"ב מתקרבת למאה אלף כבר ואין שום כיוון של עצירה באופק.

מצות

משתמש פעיל
אז תרגע, יושבים שם מומחי מגיפות מהשורה הראשונה ומתכננים את זה בצורה הכי טובה.
בכל העולם נושאים עינים לישראל בהערכה. כולם סופרים אלפים ורבבות מתים וארה"ב מתקרבת למאה אלף כבר ואין שום כיוון של עצירה באופק.
זה מה שאני אומר שהמומחים מהשורה הראשונה הבינו מהר מאוד שארגון הבריאות העולמי הגזים בתחזיות ועל פי זה החליטו לשנות כיוון.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
נכון גם אני סומך עליהם, אני פשוט מראה לך אלו נתונים שגויים היו אז לפניהם ועל סמך זה הם קבלו את ההחלטה.
אני גם מסביר שנתונים אלו הובררו כשגויים ולכן מקבלי ההחלטות החליטו על אסטרטגיית יציאה.
א. אני שמח שמוסכם שבתנאי השטח של לפני חודש וחצי היה חובה לעשות את מה שעשו, ורק היום התברר שזה שונה.
ב. לא נראה לי שהנתונים הובררו כשגויים, מכיון שבהודעה הרשמית של היציאה נאמרו שלושה תרחישים שבכל אחד מהם יחזירו את ההחלטות הקודמות לתוקפם בדיוק אותו דבר.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
זה מה שאני אומר שהמומחים מהשורה הראשונה הבינו מהר מאוד שארגון הבריאות העולמי הגזים בתחזיות ועל פי זה החליטו לשנות כיוון.
אם יחזרו למספר החולים של אז (אפילו פחות מזה) יחזירו את אותם החלטות ואותו כיוון שהיה אז.
מה שהשתנה זה לא ההגזמות אלא ירידת ההדבקה בזכות הצעדים של אז.

מצות

משתמש פעיל
ב. לא נראה לי שהנתונים הובררו כשגויים, מכיון שבהודעה הרשמית של היציאה נאמרו שלושה תרחישים שבכל אחד מהם יחזירו את ההחלטות הקודמות לתוקפם בדיוק אותו דבר.
לא בדיוק.
משרד הבריאות תמיד מפרסם את תרחיש הקיצון ביותר לצאת את כל הדעות. לא מחייב שהם חושבים שיהיה שינוי

מרחבית

משתמש מקצוען
קראתי בעיתון המודיע, שבניו יורק שיש שם ל''ע המוני חולים ומתים, מתלוננים שלא סגרו אותה מספיק מוקדם.
בקלפורניה סגרו מוקדם, ולכן שבחו את מושל המדינה. עכשיו תוקפים אותו בחריפות - כי התחזיות הקודרות שלו התבדו...

בגרמניה קוראים לתופעה הזו ''פרדוקס המניעה''. אם מצליחים לבלום מגיפה, מתגברים הקולות שטוענים, שבעצם אין מגיפה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה