קורונה מה יהיה ?הנתונים נכונים? מלחיץ הכל חוזר על עצמו

מצב
הנושא נעול.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
נראה לי שנכנסת לפן האישי
מתנצל אם פגעתי, אבל הקפדתי לא להיכנס לפן האישי,
דווקא משום שהטענות נשמעות אינטליגנטיות ומצביעות אכן על שליטה בחומר,
חשוב היה לי להדגיש שהן למעשה שטויות.

כדאי לדקדק שוב בדבריי ולשים לב שלא הייתה שום התייחסות לאישיות הכותב,
אלא אך ורק לדבריו באשכול זה.

מצות

משתמש פעיל
ב. בכל טענותיך הפופוליסטיות אתה מסרב להתחשב בנתון אחד זמין ופשוט מאד -
אחוז החולים מכלל הנבדקים.

לדבריך, במדינה נדבקו בערך 10 אחוז מהאוכלוסייה, תקן אותי אם אני טועה בדעתך הקדושה.
אתה מנצל את המורכבות של המספרים כדי להפריח טיעון הזוי כל כך לאויר הפתוח (והמזוהם).
הרי מכלל הבדיקות שנעשו בימים האחרונים (=מדגם סימפטומטיים), פחות מאחוז חיוביים.
מה שאומר שבשבועות האחרונים נדבקו פחות מאחוז מכלל הסימפטומטיים.
כלומר, לטענתך אחוז הא-סימפטומטיים שנדבקו גבוה מאחוז הסימפטומטיים פי כמה וכמה/

כולם נדבקו בפורים עצמו והבריאו מזמן.
מקבל את ההתנצלות הכנה
אתייחס לגופם של דברים בלי התלהמויות:

כן, אפילו יותר מ10 אחוז במדינה נדבקו בנגיף. בבדיקות סרולוגיות מדגמיות שנערכו בכמה מקומות ברחבי העולם (לאו דווקא במדינות נגועות) הוברר שאכן בערך 15 אחוז כבר נדבקו, (לדעתי בריכוזים החרדים זה רבה יותר מזה, על זה אפשר להתוכח).

ונכון, מהתקופה של פורים עד היום כבר עברו חודשיים, והרבה מאלה שהיו אמורים להדבק, נדבקו והוירוס כבר יצא מהם, גם וירוס השפעת לא נשאר לעולם הוא מדביק רק סביבות 15 אחוז בתקופה של 3 חודשים ואחרי זה הוא נעלם. (דרך אגב, יש גם הרבה שנדבקו כבר לפני פורים, אני אישית מכיר אנשים שהיה להם תסמיני קורונה לפני פורים).

עוד נתון שכדאי לדעת, לא כל אחד נדבק בוירוס, יש כאלה שהוירוס לא נכנס אליהם כלל לגוף.

עוד נתון: יש הרבה אנשים שהוירוס יוצא מהם אחרי כמה ימים.

מצות

משתמש פעיל
קראתי בעיתון המודיע, שבניו יורק שיש שם ל''ע המוני חולים ומתים, מתלוננים שלא סגרו אותה מספיק מוקדם.
בקלפורניה סגרו מוקדם, ולכן שבחו את מושל המדינה. עכשיו תוקפים אותו בחריפות - כי התחזיות הקודרות שלו התבדו...

בגרמניה קוראים לתופעה הזו ''פרדוקס המניעה''. אם מצליחים לבלום מגיפה, מתגברים הקולות שטוענים, שבעצם אין מגיפה...
אני מביא נתונים ברורים, לא קטעי עיתונות של ציטוטים של המוני חולים ומתים
אני מסביר פשוט שהיתה קריאה ועיבוד לא נכון של הנתונים שהוזנו על ידי ארגון הבריאות העולמי, ברגע שהבינו שהנתונים מוגזמים ומוטים שינו כיוון.
איך אמר בנט: צריך ללמוד תוך כדי תנועה.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
מקבל את ההתנצלות הכנה
אתייחס לגופם של דברים בלי התלהמויות:

כן, אפילו יותר מ10 אחוז במדינה נדבקו בנגיף. בבדיקות סרולוגיות מדגמיות שנערכו בכמה מקומות ברחבי העולם (לאו דווקא במדינות נגועות) הוברר שאכן בערך 15 אחוז כבר נדבקו, (לדעתי בריכוזים החרדים זה רבה יותר מזה, על זה אפשר להתוכח).

ונכון, מהתקופה של פורים עד היום כבר עברו חודשיים, והרבה מאלה שהיו אמורים להדבק, נדבקו והוירוס כבר יצא מהם, גם וירוס השפעת לא נשאר לעולם הוא מדביק רק סביבות 15 אחוז בתקופה של 3 חודשים ואחרי זה הוא נעלם. (דרך אגב, יש גם הרבה שנדבקו כבר לפני פורים, אני אישית מכיר אנשים שהיה להם תסמיני קורונה לפני פורים).

עוד נתון שכדאי לדעת, לא כל אחד נדבק בוירוס, יש כאלה שהוירוס לא נכנס אליהם כלל לגוף.

עוד נתון: יש הרבה אנשים שהוירוס יוצא מהם אחרי כמה ימים.
הבה ונמתין לבדיקות הסרולוגיות בישראל, ונדע בדיוק מי צדק.
אגב, לפי הדיווחים, במשרד הבריאות מקווים שאתה צודק.

ד"ר יאיר שינדל מסר לניו יורק טיימס,
כי מטרת הבדיקות היא לדעת האם 10 אחוז נדבקו כעת (כדעת המצות),
ואז אחוז התחלואה והתמותה אכן נמוך וסביל,
וסכנת קריסת מערכת הבריאות בגל השני אינה על הפרק;
או שרק אחוז אחד בלבד נדבק (כדעת הרב המרובע),
ואז כל התרחישים האפוקליפטיים על השולחן.

מרחבית

משתמש מקצוען
הדברים מדברים בעד עצמם ! אתם רואים איך שבתחילת המגיפה כולם הבינו שהתמותה כל כך גדולה,
הבינו שהתמותה גדולה, כי זה מה שהיה. ראו מה קרה בסין. באזור המצומצם בו המחלה התפשטה, היא התפשטה בצורה מטורפת. והיו המוני מתים.
גם ראו שמה שהצליח בע''ה לעצור את המגיפה, היה סגר ובידוד ברמות הזויות.
זו מחלה חדשה. התחילו רק אז ללמוד אותה, ועדיין היום יש עוד הרבה שאלות פתוחות.

תוך כדי הלמידה, היו צריכים לפעול ולהחליט החלטות מצילות חיים.
ישראל ב''ה לא חכתה יותר מידי ועצרה את הטיסות מסין, והכניסה לבידוד את השבים מסין.
ביתיים ראה העולם מה קורה באיטליה.
אחר כך בעוד ארצות.
לכל מדינה יש את הנתונים שלה. אך בגדול, מדינות שהתחילו סגר מוקדם, הם ב''ה במצב הרבה יותר טוב, כמו ישראל קליפורניה וצ'כיה.
ובמקומות שהמתינו, המצב למרבה הצער קשה.

ארצות הברית באה בטענות לסין. מה שמוזר הוא, שגם אם סין פשעה בהסתרה, היה לארצות הברית הרבה זמן יחסית לראות מה קרה בתוך סין, כשכבר המגיפה פרצה בכל עוזה, ואחר כך באיטליה.
הם ראו, ולא עשו בתחילה כלום. רק כשזה היכה בהם בחוזקה, החליטו על צעדים מאוחרים.

אי אפשר לצפות מהרשויות או מהמדענים שידעו הכל מייד על מחלה חדשה ובלתי מוכרת. ודאי יתברר שהיו השערות לא מדויקות. אף אחד גם לא טען אי פעם שהכל ידוע במדויק לגבי המחלה החדשה הזו.

בגדול, ההערכה שמדובר במגיפה של ממש - הוכחה למרבה הצער כנכונה.
ובגדול - ההערכה שבידוד וסגר מוקדם הוא כלי קריטי במערכה - גם היא הוכחה כנכונה.
בעתיד ידעו בע''ה דברים נוספים ואולי מדויקים יותר.

ולוואי שד' ימשיך לעשות לנו ניסים, וירפא את העולם מהשבר שעובר עליו.

נערך לאחרונה ב:

מצות

משתמש פעיל
אי אפשר לצפות מהרשויות או מהמדענים שידעו הכל מייד על מחלה חדשה ובלתי מוכרת. ודאי יתברר שהיו השערות לא מדויקות.
במשרדים השונים יושבים בני אדם. אי אפשר לצפות מהם שיהיו יודעי כל. ולוקח הרבה זמן ללמוד מחלה חדשה.
אבל אפשר לצפות מארגון ההבראיות העולמי שלא יפרסם נתונים, שכל ילד בגן מבין שנתונים כאלו מטעים את הציבור ואתת מקבלי ההחלטות.
בכל אופן, מה שחשוב ביותר, עכשיו שאנחנו יודעים יותר, צריך להוציא את הציבור מהפניקה ולהסביר לכולם שחשבו שמגיפה נוראית מתרחשת בעולם שזה היה טעות.

נערך לאחרונה ב:

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בגרמניה קוראים לתופעה הזו ''פרדוקס המניעה''. אם מצליחים לבלום מגיפה, מתגברים הקולות שטוענים, שבעצם אין מגיפה...
כמו שאומר פרופ' לאס:
כל הסגר והבהלה אכן היו טעות. הנה, יש לנו רק 250 קורבנות, בשעה ששפעת גובה מדי שנה כ1000 קורבנות.
ו250 זה פחות מאלף.

אז כן, 250 זה פחות מאלף.
בלי לקחת בחשבון את משך התקופות, ובעיקר בלי שלוקחים בחשבון את הסגר שמנע את ההתפשטות.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא קראתי את כל האשכול.
אבל ידוע לי ממקור מוסמך שמכיון שהבדיקות עברו לקופות החולים
ויש סרבול מסוים בבדיקות השליליות, אנשים מעדיפים להכנס לבידוד בחשד, בלי להבדק.
כך שיש יותר נדבקים ממה שידוע.
וכדאי מאד לקחת בחשבון את הנתון הזה בכל יציא /שליחת ילד למוסד.

מצות

משתמש פעיל
מה הנתונים הברורים של ניו יורק? מה מספר המתים שם מקורונה במשך החודשיים האחרונים?
אני לא מחפש לברוח מניו יורק, אני ינסה להסביר את הכל.
בכל אופן צריך להבין שרוב מדינות העולם הם במצב של ישראל או אפילו יותר טוב מישראל.
ישראל קצת משחקת עם המספרים, גם שאר המדינות קצת משחקות.
הפייק שולט על העולם, קשה מאוד לנבור מה נכון ומה שקרי, מה מפורסם בגלל אינטרסים ומה אמת לאמיתה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
כמו שאומר פרופ' לאס:
כל הסגר והבהלה אכן היו טעות. הנה, יש לנו רק 250 קורבנות, בשעה ששפעת גובה מדי שנה כ1000 קורבנות.
ו250 זה פחות מאלף.

אז כן, 250 זה פחות מאלף.
בלי לקחת בחשבון את משך התקופות, ובעיקר בלי שלוקחים בחשבון את הסגר שמנע את ההתפשטות.
הוא באמת אמר דבר כזה?
פשוט מרגיז לשמוע טיעונים כאלו.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני לא מחפש לברוח מניו יורק, אני ינסה להסביר את הכל.
בכל אופן צריך להבין שרוב מדינות העולם הם במצב של ישראל או אפילו יותר טוב מישראל.
ישראל קצת משחקת עם המספרים, גם שאר המדינות קצת משחקות.
הפייק שולט על העולם, קשה מאוד לנבור מה נכון ומה שקרי, מה מפורסם בגלל אינטרסים ומה אמת לאמיתה.
????

מצות

משתמש פעיל
התברר שמדובר סך הכל ברבע מליון הרוגים בחודש וחצי, זה בהחלט לא "מגיפה נוראית"
כמה מתים בשנה משפעת, כל שנה (שפעת גם נמשכת בערךחודשיים וחצי - שלוש )?
תבדוק...
המספר הפופוליסטי רבע מליון לא אמור להכנס לויכוח, ודאי לא בצורה כזאת.
אני לא מדמה את הקורונה לשפעת, רק אומר, לא להפחיד עם המספר הזה רק לבדוק הכל ביישוב הדעת.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
כמה מתים בשנה משפעת, כל שנה (שפעת גם נמשכת בערךחודשיים וחצי - שלוש )?
תבדוק...
המספר הפופוליסטי רבע מליון לא אמור להכנס לויכוח, ודאי לא בצורה כזאת.
אני לא מדמה את הקורונה לשפעת, רק אומר, לא להפחיד עם המספר הזה רק לבדוק הכל ביישוב הדעת.
בקיצור אתה מבקש שאפסיק לבלבל אותך עם מספרים "פופוליסטיים" ונלך להתווכח בשטח האפור של האחוזים, שם קל לבלבל ולהתבלבל, ולשנות את האחוזים לפי מספר נעלם של נשאים חסרי תסמינים.

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הוא באמת אמר דבר כזה?
פשוט מרגיז לשמוע טיעונים כאלו.
בהחלט.
הוא טען כבר בתחילה שלא צריך להבהל, ושאף אחד לא ימות מקורונה (אני חושבת שזה הציטוט המדויק, לא בטוחה).
עכשיו יש לו "הוכחות".

מצות

משתמש פעיל
בקיצור אתה מבקש שאפסיק לבלבל אותך עם מספרים "פופוליסטיים" ונלך להתווכח בשטח האפור של האחוזים, שם קל לבלבל ולהתבלבל, ולשנות את האחוזים לפי מספר נעלם של נשאים חסרי תסמינים.
לא
לא הבנת אותי נכון, הפניתי אותך לבדוק כמה מתים כל שנה משפעת, מקווה שבדקת...
אחרי שתבדוק לא תביא שוב את המספר הזה

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לא
לא הבנת אותי נכון, הפניתי אותך לבדוק כמה מתים כל שנה משפעת, מקווה שבדקת...
אחרי שתבדוק לא תביא שוב את המספר הזה
זכור לי מספר דומה של רבע מליון פלוס.
אבל זה בשנה שלמה וזה בחודש וחצי. ולא נראה שעומד להגמר.
כמה אנשים עוד יצטרכו למות בשביל שתשתכנע שמדובר במגפה נוראה?

מבט נוסף

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מסתבר שלדעתך חציל סגול צומח על עצי תפוזים כשהוא ארוז כבר בתוך קופסת שימורים,
ואחוז הג'ינג'ים באוכלוסייה גבוה פי שמונה מאחוז הערבים.
נחמד לקרוא קצת דברי טעם בתוך כל האשכול ה"עניני" הזה

ויש לי הצעה לאדון 'מצות':
עדיין אפשר להתמודד לנשיאות ארצות הברית - פעם קודמת האמריקאים ממש אהבו את הסגנון....

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בהחלט.
הוא טען כבר בתחילה שלא צריך להבהל, ושאף אחד לא ימות מקורונה (אני חושבת שזה הציטוט המדויק, לא בטוחה).
עכשיו יש לו "הוכחות".
והנה סרטון בו הוא מסביר בפרוטרוט שהקורונה היא דמוית שפעת, והמגפה הזו היא "מגפה של הרשתות החברתיות" , כשהמרויח היחיד מההיסטריה הוא ביבי נתניהו.
(מה שהופך את הראיון לאמין עוד יותר, הוא העובדה שהמראיין מסכים בהתלהבות עם כל מילה :rolleyes:)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה