חבל שאת מאפירה את המילים וחבל לקחת שאלות לגיטמיות ולהציג אותן כלא לגיטימיות.רק שלפעמים זה נראה, שלא משנה מה אני אגיד, הרי מה שאת אומרת זה פשוט לא הגיוני.
מה שנקרא על תבלבלו אותי עם עובדות.
זו המטרה של פורום- ריבוי דעות.
חבל שאת מאפירה את המילים וחבל לקחת שאלות לגיטמיות ולהציג אותן כלא לגיטימיות.רק שלפעמים זה נראה, שלא משנה מה אני אגיד, הרי מה שאת אומרת זה פשוט לא הגיוני.
זה התשובה...הם גם קיבלו כמה פעמים בחייהם סכומים רציניים יותר--
אנחנו יכולות להגיד בדיוק אותו דבר על העמדה שאתן מייצגות ולהתחיל הכל לשאול מהתחלה.רק שלפעמים זה נראה, שלא משנה מה אני אגיד, הרי מה שאת אומרת זה פשוט לא הגיוני.
שימו לב!!סליחה
אבל גם אם כל חיי לא אקנה בגדים
ולא אדליק בוילר או מזגן
לא אגיע לעולם ועד לדירות לילדים בנחת ובכבוד, בואי... זה היסחפות, כן?
אולי להוצאות הבלתי צפויות השוטפות יש להם קצת בצד
אבל לא הרבה מעבר
כמה אפשר כבר לחסוך מזה? במספרים?
דירות???
אין שום קשר. סורי
זה חלק מן התשובה.זה התשובה...
לו היתי מקבלת כזה סכום לרכישת דירה, (לא קבלתי ולקח זמן עד שיכולנו לקנות דירה, בינתיים המחירים עלו)אין מה לעשות סקר, אני מסכימה עם זה!
אבל יש לי שאלה אחרת, כמה משפחות את מכירה שמרוויחים בערך כמו המשפחה הזאת, שאחרי 20 שנה, יש להם חיסכון של מעל 1,000,000 ש"ח??
אין ספק שזה משפחה לא סטנדרטית, כי הם למדו משהו על התנהלות כלכלית נבונה,
מה ש 90% מהציבור לא למדו.
אין להם 500,000 ש"ח,בואי נשאל ככה,יש להם היום כבר 500 אלף?
ולא היתי נותנת מעשר
מאמינה שהיתי מגיעה גם לכזה חסכון
20 שנה כפול 2000 שח לחודש זה 480 אלף לא הבנתי איך הגעת למיליון????אין להם 500,000 ש"ח,
כי שכחת את המושג ריבית דריבית שככל שעובר הזמן מרוויחים יותר,
אבל כן יש להם כ 450,000 ש"ח, כי בהתחלה חסכו יותר מ2000 ש"ח לחודש.
אבל באמת אלו אנשים שמעולללללם לא התפתו להוציא שקל מיותר.
אף פעם לא התחשק להם גלידת שטראוס למשל כי הריאו שלידה עולה שתי שקל פחות (למרות שאין השוואה בטעם)
בגדים-- רק ואך ורק אם זה נצרך.
בלילה-- ישנים עם מאוורר ובשום אופן לא מזגן (במרכז הרותח)
אבל מצד שני-- אין לי מה לטעון.
לא מכירה עוד הרבה אנשים שחיתנו כל כך ברוגע ובכבוד.
הילדים שלהם כולם גרים בדירות משלהם ובמרכז.
אז אם אני מחפשת הוכחה שחסכנות עם הרבה סיעתא דשמיא מוכיחה את עצמה--
אני לא צריכה ללכת רחוק- זה פשוט עובד
אז את כנראה מה 10% האחריםלו היתי מקבלת כזה סכום לרכישת דירה, (לא קבלתי ולקח זמן עד שיכולנו לקנות דירה, בינתיים המחירים עלו)
ולא היתי נותנת מעשר
מאמינה שהיתי מגיעה גם לכזה חסכון
שוב, כשהכסף מושקע לאורך השנים, ומרוויחים תשואה ממוצעת של 7% לשנה.20 שנה כפול 2000 שח לחודש זה 480 אלף לא הבנתי איך הגעת למיליון????
אני מכירה את ההרגשה. אבל ודאי וודאי שאפשר להגיע לסכומים נאים, או לפחות משהו קטן שתהיה לברכה על מה לחול.אולי פעם זה היה יכול לעבוד.
ודאי שבמציאות של היום כשערך הדירות גבוה כ"כ, זה לא ריאלי גם עם סכומי חיסכון גבוהים, להגיע לאפשרות של קניית דירות לכל הילדים.
יכול להיות שהיאוש הזה דווקא גורם לאנשים להגיד שאם בכל מקרה תהיה לנו בעיה עם נישואי הילדים, לפחות בינתיים נחיה ברמת חיים סבירה.
זה לא מספיק לחסוך, צריך גם לדעת איך להשקיע את הכסף בצורה סולידית, ושמניבה רווחים יפים.ועוד משהו- למרות שאני בהחלט בעד חיסכון מושכל, מכירה קרוב משפחה שחסך כל חייו ואחרי נישואי הבת השניה, אמר שאמנם היה לו בהחלט יותר קל עד עכשיו אבל מה קורה מפה והלאה? הוא בדיוק באותו מצב כמו אנשים אחרים. נקודה למחשבה...
בהחלט נכון, מצד שני - לאכול את העתיד בשביל שטויות, וכל אחד יודע מה אצלו שטויות, גם לא מומלץ.להקריב את כל החיים על מזבח החסכון התמידי זה לאבד את ההווה בשביל העתיד.
לפחות את השתיים הראשונות חיתן ברוגע. זה לא משהו??ועוד משהו- למרות שאני בהחלט בעד חיסכון מושכל, מכירה קרוב משפחה שחסך כל חייו ואחרי נישואי הבת השניה, אמר שאמנם היה לו בהחלט יותר קל עד עכשיו אבל מה קורה מפה והלאה? הוא בדיוק באותו מצב כמו אנשים אחרים. נקודה למחשבה...
הארטיק שאישה קונה לעצמה בערב אחרי השכבה בשביל בריאות הנפש לא תהיה משמעותית כל כך בחישוב הסופי.בהחלט נכון, מצד שני - לאכול את העתיד בשביל שטויות, וכל אחד יודע מה אצלו שטויות, גם לא מומלץ.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: