מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
את כותבת בכל מקום "מי שיודע להתנהל בחכמה יכול לחסוך אלפים כל חודש" כאילו שכל מי שלא מצליח לחסוך זה בגלל סוג של חוסר שיקול דעת, פזיזות, נהנתנות, חיים בלי חשבון וכד'
אז את הכאילו את כתבת,
אני רק כתבתי שזה אפשרי עם חכמה,
אז ממש לא. יש אנשים מאוד מחושבנים, מאופקים שלא יכולים לאפשר לעצמם לחסוך אלפים כל חודש.
ברור, יש גם משפחות שכרגע לא יכולות לשרוד בלי ועד הרבנים לענייני צדקה, רק איפה כתבתי אחרת?
דבר ראשון, בגלל שלמשפחה הנחמדה שלך יש כמה סעיפים משמעותיים עם "מזל" יותר מהנורמה השכיחה: הם קנו דירה לפני עשור בדיוק לפני שעלו מחירי הדירות,
מה לעשות שביקשו דוגמה לזוג + 5, ומה לעשות שהתחתנו לפני כעשור?
אה יש בעיה, שהם היו חכמים והם קנו דירה בפריפריה ב 450,000 ש"ח, עם משכנתא קטנה של
כ 100,000 ש"ח, ולא קנו דירה במיליון במרכז, עם משכנתא של 650,000 ש"ח,
(ועוד מצליחים לשכור בבית מספיק גדול לאחסן בו בקבוקי ספינג ושמן לחצי שנה...:)),
הם דווקא לא שותים ספרינג:p ושמן הם קונים 10, אצלך זה מספיק לחצי שנה???
האישה כנראה היתה מסודרת בעבודה כבר מהתחלה, שאפשרה לה לחסל משכנתא תוך 10 שנים,
אולי זה פשוט שהאשה לא מפונקת וכל פעם עבדה במה שיש?

ותאמיני לי שאם הייתי מביאה דוגמה לזו"צ של היום שמתנהל בחכמה, הנתונים היו טובים בהרבה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
די בתחילת האשכול, (#55) כתבתי:
לא חושבת שזה הפתרון
כל אחד אמור לעשות את החשבון לעצמו.
סדרי העדיפויות משתנים, גילאי הילדים שונים, הוצאות הם בסדר עדיפות אחר.
בדיקה עצמית של הכנסות, בדיקה עצמית של הוצאות - על ידי האדם עצמו, לפעמים בעזרת מישהו, יכולה להפנות זרקור לגבי דברים שלא תמיד ששמים לב כמה הם עולים.
השוואות - לא יכולות להוות בסיס לחישוב. זו דעתי.

לאחר כל הדיון סביב סעיפי הוצאה כאלו ואחרים וירידה לרזולוציות קטנות (כולל זלזול במי שלא חושב בדיוק כמו) אני מרגישה שמה שכתבתי שם היה ועודנו נכון לגמרי.
יש כאלו שחושבים שמנוי על 3 עיתונים (אחד לבעל, אחד לאישה והשלישי לילדים) - זה צורך אוכל נפש, אחרים מוותרים על חדשות (מבחירה!) ומשקיעים בספרים, אחרים - מנויים לספריה ומתעדכנים כל העת במה שקורה (א)
יש כאלו שנוסעים באוטובוסים, אחרים במוניות ואחרים שחושבים שלחיות בלי רכב זו עניות, קמצנות או כל משהו אחר.
אני יכולה להמשיך לפרט. לא חשובת שיש בכך תועלת וגם מכינה מגינים מפני ההתקפות על הפרטים, כאשר המטרה היא לא הפרטים, לא הפרטים!
חיים בצורה מחושבת לא אמורים להיות עוני ולא מסכנות. הם אמורים להיות בדיוק זה: חיים במצורה מחושבת. מתאימה להכנסות, מתאימה לאפשרויות, מתאימה להשקפת העולם.
ותודה ל @מקצועי בלבד שמשדרת כל הזמן את אלו שלא נכנעו.
לא יכולתי לכתוב את זה יותר טוב!

רבקהא

משתמש מקצוען
שאלתי אותה לגבי זה, והיא אמרה לי שהם קיבלו הוראה מרב, שהם צריכים לתת מעשרות, רק אחרי שמוציאים את הדברים הבסיסיים של הבית והילדים,
מה שאומר שהם משלמים כ200 ש"ח בממוצע למעשרות, [וצריך באמת להוריד זאת מחישוב החיסכון שנשאר, שזה אומר 2280 - 200 של מעשרות, - 30 שטעיתי בסעיף החשמל = 2030]
והיא לא כתבה לי את זה בהתחלה, כי זה נתון שבאמת ספציפית אליהם, ולא היה לה כ"כ נעים לשתף.
לא מתערבת בהוראת רבנים-
אבל כאחת שבאמת משתדלת לחסוך ויש לנו חסכונות באמת יפים בצד- (מקווה שישאר משהו אחרי השיפוץ המתוכנן)
אחד הדברים שמעולם לא התקמצנתי עליהם זה מעשרות ואפילו יותר-
"עשר תעשר בשביל שתתעשר"- לא אני אמרתי!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא מתערבת בהוראת רבנים-
אבל כאחת שבאמת משתדלת לחסוך ויש לנו חסכונות באמת יפים בצד- (מקווה שישאר משהו אחרי השיפוץ המתוכנן)
אחד הדברים שמעולם לא התקמצנתי עליהם זה מעשרות ואפילו יותר-
"עשר תעשר בשביל שתתעשר"- לא אני אמרתי!
מסכימה לגמרי!!!!
אבל אני לא הרב שלהם.

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אז את הכאילו את כתבת,
אני רק כתבתי שזה אפשרי עם חכמה,

ברור, יש גם משפחות שכרגע לא יכולות לשרוד בלי ועד הרבנים לענייני צדקה, רק איפה כתבתי אחרת?

מה לעשות שביקשו דוגמה לזוג + 5, ומה לעשות שהתחתנו לפני כעשור?
אה יש בעיה, שהם היו חכמים והם קנו דירה בפריפריה ב 450,000 ש"ח, עם משכנתא קטנה של
כ 100,000 ש"ח, ולא קנו דירה במיליון במרכז, עם משכנתא של 650,000 ש"ח,

הם דווקא לא שותים ספרינג:p ושמן הם קונים 10, אצלך זה מספיק לחצי שנה???

אולי זה פשוט שהאשה לא מפונקת וכל פעם עבדה במה שיש?

ותאמיני לי שאם הייתי מביאה לזו"צ של היום שמתנהל בחכמה, הנתונים היו טובים בהרבה.

כתבת על המשפחה הזו והתנפלו עליך, אז פשוט ניסיתי להסביר לך למה. ה"חכמה" בהתנהלות היא וודאי חשובה, אבל לא רק היא קובעת, אלא גם הנתונים שקבל כל אחד מאלוקים. וממך זה נשמע שאלו שלא חוסכים אשמים בזה, ואולי זה לא מה שאת מתכוונת, אבל אני אומרת לך שבתור קורא מהצד זה הרוח של הדברים שלך, ותתקנו אותי אם אני טועה.
ושוב את אומרת, "אשה לא מפונקת" כאילו, אם לא הייתם מפונקים, הייתם יכולים למצוא עבודה שתכסה לכם את המשכנתא תוך 10 שנים. ואם אשה נקרעה בעבודה בשכר מינימום ולא הצליחה - אז היא מפונקת? אז נכון שזה לא מילה במילה מה שאמרת, אבל לי זה מה שזה נשמע, אולי אני מדי פגיעה...

ארזים1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רק יאמר לזכותם שכמו שאינם מוציאים כסף על גשמיות כך אינם מוציאים על רוחניות (שיש אנשים שמשום מה רק שזה נוגע למצוות הם נהיים חסכנים...)
בQUOTE]
אכן, ההוצאות על רוחניות אצלם ממש מועטות.
אני מסתכלת ביחס אלינו,
מעשרות, תרומות מדי פעם, ערבים, מצות.
אני חושבת שכל הכבוד להם,
אבל לא כולם יכולים לחקות,
אני חושבת שהוצאות הפסיכולוג שהיתי צריכה כתוצאה מאורח חיים זה היו עולות יותר

rivkiweiss

מעצבת בתים עם צרכים מיוחדים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@מקצועי בלבד אני מקווה שהמשפחה המדוברת לא רואה את כל התגובות כאן, אם כן, חוששתני שזה עלול להקשות עליהם להמשיך כך.
בכל אופן, כל הכבוד להם על התנהלות נכונה ומחושבת.
תכלס, כסף והתנהלות כלכלית זאת נקודה רגישה אצל הרבה אנשים ולכן יש כאן הרבה תגובות מתלהמות. זה מורכב מנתונים שאינם תלויים בנו ומנתונים שכן תלויים בנו. זה מלווה לפעמים בהרבה תסכול.
ממליצה לכולם לשמוע את הרב צבי סילבר על כלכלה נבונה, הוא מדבר דווקא על הגדלת הכנסות כדי להגיע לאיזון כלכלי.
בהצלחה לכולם!!!

רפ

משתמש סופר מקצוען
ומי שקיבל קצת, יכול לגור במקום שהסכום הזה מספיק לקנות בו דירה.
א. ומי שלא קיבל בכלל? יש גם כאלו.
ב. פעמים רבות, בכזה אזור שהדירות בו זולות גם קשה למצוא עבודה, ואז אמנם לא יהיה צורך לממן משכנתא, אבל גם לא יהיה כסף להוצאות מחיה בסיסיות. ואני מדברת מניסיון אישי לגמרי.

האמת שזה לא כל כך משנה, רק תסכימי עם זה שיש דברים שלא תלויים בנו.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כאילו, אם לא הייתם מפונקים, הייתם יכולים למצוא עבודה שתכסה לכם את המשכנתא תוך 10 שנים.
קודם כל לא מדובר עליי!!
ומשכנתא של 100,000 לסגור ב10 שנים זה ממש לא סיפור גדול, [1000 ש"ח בחודש],
וכן אשה לא מפונקת בדר"כ יכולה למצוא עבודה,
ולגבי שכר מינימום, האם שמת לב, שגם היום היא לא מרוויחה הרבה מעבר למינימום?
המינימום זה 5300 ש"ח לחודש, והיא מרוויחה אחרי עשור של ניסיון וותק 6200 ש"ח.

ואני מצטערת אם פגעתי בך או משהו, ואני מבקשת סליחה מכל מי שנפגע.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
א. ומי שלא קיבל בכלל? יש גם כאלו.
ב. פעמים רבות, בכזה אזור שהדירות בו זולות גם קשה למצוא עבודה, ואז אמנם לא יהיה צורך לממן משכנתא, אבל גם לא יהיה כסף להוצאות מחיה בסיסיות. ואני מדברת מניסיון אישי לגמרי.

אפשר לנסוע לעבודה במרחק,
(כאילו שבמרכזי הערים החרדיות יש עבודה מתחת לבית.....)
ואני אכן רוצה דוגמאות לדברים שלא תלויים בנו.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ברור שיש, כמו לדוגמה הוצאות על בעיות בריאות, שלא נדע.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ברור שיש, כמו לדוגמה הוצאות על בעיות בריאות, שלא נדע.

כמה דברים כאלה יש שלא ממומנים ע"י קופ"ח??
ברור שיש, אבל זה נדיר.
ואם זה בגלל שרוצים רופא טוב יותר ולכן הולכים פרטי- זו בחירה.

רפ

משתמש סופר מקצוען
ברור שיש, אבל זה נדיר.
אני רוצה לחזור לדוגמא של הכסף שקיבלנו לרכישת דירה - הסכום שקיבלנו וודאי לא תלוי בנו.
מה שתלוי בנו זה מה אנחנו עושים במצב שאליו נקלענו.
לעיתים ההחלטה החכמה תהיה לגור במקום שבו הדירות זולות, ולעיתים - תתפלאי לשמוע, יהיה יותר חכם לקחת משכנתא גדולה יותר ולגור במקום מרכזי יותר מכל מיני שיקולים.

את רוצה להוביל למסקנה שהכל עניין של בחירה?
זה פשוט לא נכון.
יש נתונים שנקבעים עבורינו ואנחנו בוחרים מה לעשות איתם.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ברור שיש, אבל זה נדיר.
טוב שאת לא מכירה,..
לצערי אני מכירה.
אבל זה לא משנה יש המון דוגמאות
יש אפשרות לא לשלם ארנונה?
לא לשלם כלל חשמל?
אם אין דירה, אז לא לשלם כלום על שכירות?
לא לשלם כלום על אוכל, נסיעות, וכו' וכו'

אלא א"כ את מתכוונת שהם בוחרים בכך, כי הם לא יושבים בבית התמחוי, ולנים ברחוב.

elibeli

משתמש מקצוען
ברור שיש, אבל זה נדיר.
משקפיים לילדים. ממומן ע"י הביטוח המשלים. אבל... פעם אחת בשנה. כבר כתבתי קודם- ומה לעשות ששלושה מילדי בגילאי 3-8 מרכיבים משקפיים ובגיל הזה (או שזה תלוי גם בשילוב של הקש"ר שלהם...) צריך יותר מזוג בשנה?
כתבתי לך פה משהו פשוט וב"ה לא מהותי. אבל רק הסעיף הזה יוצא לי בחישוב שנתי כ-1800 ש"ח שזה 150 ש"ח לחודש. לכל אחד מהם ממוצע של 3 זוגות בשנה (שאחד מהמשלים) אז הממוצע הוא 2 זוגות לכל אחד *300 ש"ח.
עריכה: ויש עוד הרבה דברים שבמסגרת עבודתי אני נתקלת. שלא נדע.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
טוב שאת לא מכירה,..
לצערי אני מכירה.
אבל זה לא משנה יש המון דוגמאות
יש אפשרות לא לשלם ארנונה?
לא לשלם כלל חשמל?
אם אין דירה, אז לא לשלם כלום על שכירות?
לא לשלם כלום על אוכל, נסיעות, וכו' וכו'

אלא א"כ את מתכוונת שהם בוחרים בכך, כי הם לא יושבים בבית התמחוי, ולנים ברחוב.

אפשר לשלם על שכירות, חשמל וארנונה,
וללכת לעבוד בשביל לשלם את זה,
במה לעבוד- זו כבר בחירה...

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
משקפיים לילדים. ממומן ע"י הביטוח המשלים. אבל... פעם אחת בשנה. כבר כתבתי קודם- ומה לעשות ששלושה מילדי בגילאי 3-8 מרכיבים משקפיים ובגיל הזה (או שזה תלוי גם בשילוב של הקש"ר שלהם...) צריך יותר מזוג בשנה?
כתבתי לך פה משהו פשוט וב"ה לא מהותי. אבל רק הסעיף הזה יוצא לי בחישוב שנתי כ-1800 ש"ח שזה 150 ש"ח לחודש. לכל אחד מהם ממוצע של 3 זוגות בשנה (שאחד מהמשלים) אז הממוצע הוא 2 זוגות לכל אחד *300 ש"ח.

אין בעיה, תקני כמה משקפיים שבא לך, אבל אפשר לעבוד עוד בשביל לממן את זה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה