מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ג. בגדים שמעבירים מאחד לשני זה לא רמת חיים מצוינת זה רמת חיים שאמא שלי חיה שהיתה ילדה בירושלים לפני 50 שנה. וכן אם מעבירים בגד מאחד לשני אז מן הסתם הם לא לבושים עדכני בכלל.
הם לא מעבירים בגדים מלפני 5 שנים, אלא מעונה או שתיים קודמות.
ב. סעיף הצרכניה ב2400 הכי לא הצלחתי להבין- ניסתי לשבור את הראש, אלא אם כן הם לא מבשלים צהריים, או שמקבלים סלי מזון מעמותה. או שאצלם שבת זה חלה עם טחינה ודג זול ובייסיק של מנה עיקרית, כמובן בלי אורחים. (אני לשם הדוגמא זוג + שני קטנים רק הירקות לשבת לסלטים וכד' עולים מינימום 60 ש"ח בלי אורחים.)
חיים טוב מאודדד.
מבשלים צהריים כל יום בשרי, [יש שתי בנות בצהרון]
ולא מקבלים צדקות בכלל! וגם לא סלי מזון.
אצלם שבת זה מינימום 3 מנות בסעודה ראשונה ושניה, כולל דגים, ועוף שלם כל שבוע ללילה וכולל בשר בצ'ולנט, כולל קינוחים טובים, כולל כבד עם ביצה, וגם מארחים מידי פעם, וגם מתארחים מידי פעם, וגם עושים מינימום 5 סוגי סלטים לסעודה.

רפ

משתמש סופר מקצוען
הם לא מעבירים בגדים מלפני 5 שנים, אלא מעונה או שתיים קודמות.

חיים טוב מאודדד.
מבשלים צהריים כל יום בשרי, [יש שתי בנות בצהרון]
ולא מקבלים צדקות בכלל! וגם לא סלי מזון.
אצלם שבת זה מינימום 3 מנות בסעודה ראשונה ושניה, כולל דגים, ועוף שלם כל שבוע ללילה וכולל בשר בצ'ולנט, כולל קינוחים טובים, כולל כבד עם ביצה, וגם מארחים מידי פעם, וגם מתארחים מידי פעם, וגם עושים מינימום 5 סוגי סלטים לסעודה.
@מקצועי בלבד באמת לא בקטע של זלזול!!! מעריכה מאוד את כל ההשקעה, ושונאת להתקטנן.
אבל בכל זאת - אולי תספרי לנו כמה עולה אצלם כבד, בשר, עוף, בקיצור סל קניות סטנדרטי.
מתסכל אותי לשמוע על משפחה שחיה לפי התיאור שלך באותה רמת חיים שלי, ומוציאה על כך הרבה פחות.

מנגנת

משתמש מקצוען
ג. בגדים שמעבירים מאחד לשני זה לא רמת חיים מצוינת זה רמת חיים שאמא שלי חיה שהיתה ילדה בירושלים לפני 50 שנה. וכן אם מעבירים בגד מאחד לשני אז מן הסתם הם לא לבושים עדכני בכלל.
אני לא מסכימה עם זה.
אבל כמובן שדרך הפורום אין לי דרך להוכיח.

בובתי

משתמש מקצוען
עם זה אני דווקא מסכימה מאד!!!
הכל יותר טוב מלהיות בחובות.
ולחסוך משהו לימים שיבואו גם בעיני חשוב בכל תקציב.

אבל אם חושבים שזו רמת חיים מצוינת באופן אבסולוטי יכולה להיות התפכחות מאד לא נעימה כשהילדים יטיחו בפניהם את העובדות בפנים.
אתמול פגשתי את השכנה הכי חסכנית בבנין. אשה מקסימה שתמיד גורמת לי להתפעל מיכולות התמרון.
הפעם פניה היו פחות זורחות. היא לקראת בר מצוה והילד משגע אותה. היא באה להתיעץ איתי כי בן שלי באותה כתה וחשבה שאנחנו באותה סירה.
היה לי כואב להגיד לה שהבן שלי לא התערב בכלל, סמך על ההורים שלו והיה לו אמון מוחלט שהכל יהיה על הצד היותר טוב.
ילדים מרגישים מצוין איפה בסקאלה ההורים שלהם מונחים.
חבל שתקופה כזו יפה הופכת למאבק מתסכל וזה רק ההתחלה.... צריך להתכונן גם לימים האלו. ואם אפשר לעשות משהו לעשות אותו...
וחשוב מאד להדגיש שמבחינת יכולות שתינו מאד דומות. לא נראה לי פער משמעותי בהכנסות.
אבל היא בחרה בצורת חיים אחרת. שבהכרח יש לזה השלכות (טובות וגם פחות טובות)
לא נראה שכחוסכים 2000 ש"ח בחודש יהיה להם בעיות בהוצאות בר המצווה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד באמת לא בקטע של זלזול!!! מעריכה מאוד את כל ההשקעה, ושונאת להתקטנן.
אבל בכל זאת - אולי תספרי לנו כמה עולה אצלם כבד, בשר, עוף, בקיצור סל קניות סטנדרטי.
מתסכל אותי לשמוע על משפחה שחיה לפי התיאור שלך באותה רמת חיים שלי, ומוציאה על כך הרבה פחות.
לרשום את כל הסל קניות קצת כבד עליי, וגם לא נכנסתי אתם לרזולוציה של כמה עולה להם פפריקה,
אבל יכולה לשתף ממה שאני קונה כמה דברים שהזכרת, אם יעזור לך.
עופות כ - 20 ש"ח לקילו [במכירה]
בקר כ 55 ש"ח לקילו
כבד כ 34 ש"ח ל400 גרם,

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא נראה שכחוסכים 2000 ש"ח בחודש יהיה להם בעיות בהוצאות בר המצווה
אהמ... אל תהיי בטוחה בכלל.
אורח חיים חסכני הוא אורח חיים.
ומי שקשה לו להוציא את הכסף ביום יום. קשה לו הרבה הרבה הרבה יותר להוציא אחרי שהוא חסך ושמר עליו כל השנים כעל בבת עינו. בשביל מה? בשביל להאכיל את השכנים? ואם חסכו כל השנים על אתרוג אז למה להשקיע בתפילין מהודרות?
אז רוצים לעשות את המינימום ונשארנו באותה נקודה.

נערך לאחרונה ב:

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@מקצועי בלבד
אני באמת מנסה להבין
אני הייתי מאד שמחה לחסוך 2000 שקל בחודש, מאד מאד
אם המשפחה המקסימה הזו יכולה ללמד אותי איך עושים שבת כמו שאת מתארת ומבשלים כל יום בשרי ובכל זאת ההוצאות הן 2400 שח
אני מצדיעה להם!!
זה פשוט לא הגיוני מבחינתי!
או שיש להם בשר בשקלים בודדים
אני ממש אשמח לשמוע, אם לא אכפת לך, אם יש להם רשימת קניות חודשית שהם עושים ב2400 שח, שנראה איך זה יתכן
ואם זה אכן הגיוני- אני יותר מאשמח! כי אני גם רוצה לחסוך
תודה!
וכל הכבוד לך על הסבלנות!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אהמ... אל תהיי בטוחה בכלל.
אורח חיים חסכני הוא אורח חיים.
ומי שקשה לו להוציא את הכסף ביום יום. קשה לו הרבה הרבה הרבה יותר להוציא אחרי שהוא חסך ושמר עליו כל השנים כעל בבת עינו. בשביל מה? בשביל להאכיל את השכנים?
אז רוצים לעשות את המינימום ונשארנו באותה נקודה.
מי שמתנהל בחכמה כל השנים, לא אמורה להיות שום בעיה גם בבר מצווה.
ומי שלא מתנהל בחכמה, הבעיות יכולות לצוץ עוד הרבה לפני הבר מצווה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד
אני באמת מנסה להבין
אני הייתי מאד שמחה לחסוך 2000 שקל בחודש, מאד מאד
אם המשפחה המקסימה הזו יכולה ללמד אותי איך עושים שבת כמו שאת מתארת ומבשלים כל יום בשרי ובכל זאת ההוצאות הן 2400 שח
אני מצדיעה להם!!
זה פשוט לא הגיוני מבחינתי!
או שיש להם בשר בשקלים בודדים
אני ממש אשמח לשמוע, אם לא אכפת לך, אם יש להם רשימת קניות חודשית שהם עושים ב2400 שח, שנראה איך זה יתכן
ואם זה אכן הגיוני- אני יותר מאשמח! כי אני גם רוצה לחסוך
תודה!
וכל הכבוד לך על הסבלנות!
ואז תריבו איתי, אם קמח עולה 2.5 ש"ח, או 2.6 ש"ח.
נראה לך שבאמת יש לי את כל השבוע הקרוב, בשביל לדון בזה?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מי שמתנהל בחכמה כל השנים, לא אמורה להיות שום בעיה גם בבר מצווה.
ומי שלא מתנהל בחכמה, הבעיות יכולות לצוץ עוד הרבה לפני הבר מצווה.
אוקי. ספרתי ספור על בעיה שקרתה לשכנה שלי. והבעיה צצה בהחלט רק בגיל הזה.
חשבתי שגם את רוצה ללמוד מאחרים ולא רק אנחנו.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אוקי. ספרתי ספור על בעיה שקרתה לשכנה שלי. והבעיה צצה בהחלט רק בגיל הזה.
חשבתי שגם את רוצה ללמוד מאחרים ולא רק אנחנו.
מסכימה אתך ואין בעיה, רק שהיה נשמע גם מעוד הודעות, שמי שחי כך,
עושה עוול לילדים שלו, או משהו כזה, והיה חשוב לי להדגיש את זה.

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
משהו כאן ממש מוזר לי.
לאורך האשכול התחננו ל @מקצועי בלבד לעלות פירוט של ההוצאות ואז החלו לתקווף.
יש המון דברים שגם לי לא מסתדרים בחישוב הזה.
אבל הגברת לא חיבת לנו כלום. למה הכל בצורת תקיפה כאילו היא גנבה לכם כסף מהארנק?
יש כאלו שנכנסו באמצע הדיון, קראו חלקיקי משפטים והם בטוחים שהיא כתבה שכולם כך מתנהלים.
אז זהו שלא. היא לא הביאה מדגם מייצג, רק סיפור על משפחה שמסתדרת, ולאחר בקשות לפירוט היא הביאה גם אותו.
מוענק כנקודה למחשבה.
צודק לגמרי,
אני אישית מאוד מאוד נהנה לקרוא את ההודעות של מקצועי בלבד, מזדהה עם העקרון ומבין אותו,
מי שזה לא מתאים לו/לא בא לו טוב מבחינה רוחנית או מכל סיבה אחרת, שייתכבד ויעבור לאשכולות אחרים,
הבנאדם בא לעזור, הניחו כוונה טובה ותפסיקו לתקוף.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מקצועי, אני אגיד לך מה לדעתי מקומם בהודעות שלך:
את כותבת בכל מקום "מי שיודע להתנהל בחכמה יכול לחסוך אלפים כל חודש" כאילו שכל מי שלא מצליח לחסוך זה בגלל סוג של חוסר שיקול דעת, פזיזות, נהנתנות, חיים בלי חשבון וכד'
אז ממש לא. יש אנשים מאוד מחושבנים, מאופקים שלא יכולים לאפשר לעצמם לחסוך אלפים כל חודש.
דבר ראשון, בגלל שלמשפחה הנחמדה שלך יש כמה סעיפים משמעותיים עם "מזל" יותר מהנורמה השכיחה: הם קנו דירה לפני עשור בדיוק לפני שעלו מחירי הדירות, מצאו דירה בפריפריה שמצליחים תמיד להשכיר אותה, (ועוד מצליחים לשכור בבית מספיק גדול לאחסן בו בקבוקי ספינג ושמן לחצי שנה...:)), האישה כנראה היתה מסודרת בעבודה כבר מהתחלה, שאפשרה לה לחסל משכנתא תוך 10 שנים, (או שהם קבלו מספיק כסף מההורים), הם גרים במרכז ולא צריכים חימום, הילדים הגדולים זה בנות ואין הוצאות חיידר, מצאו גן פרטי ב520 ש"ח (!), הרב שלהם הורה לא לעשר...
ודבר שני, בגלל שהם מרגישים טוב ברמת חיים שלא כל אחד מרגיש בה "רמה מצויינת". אני מאמינה שטוב להם באמת, אבל לכל אחד יש סף אחר שבו הוא מרגיש נוח. אפשר לעבוד על זה, אבל זה גם מושפע מהרגלי ילדות, אופי וכלים מולדים ששונים אצל כל אחד, לאו דווקא מפזרנות יתר. אני למשל גרתי בדירת חדר וחצי עד הילד הרביעי. וזה לא כ"כ הפריע לי. יש אנשים שלא יכולים לדמיין לעצמם חיים כאלה ויגידו שחייתי במסכנות. לעומת זה, יש תחומים שאני אקרא פזרנית לעומתם: אני שונאת לשטוף חסה וקונה רק מוכן לאכילה...
ויש עוד נקודה מנסיון אישי, כל זה טוב ויפה כשהילדים קטנים. ככל שהם גדולים, יש להם יותר דרישות ולא כל דבר אפשר לומר לא. כשילד בא לבקש כסף לבריכה, ואת אומרת שאי אפשר והוא מחזיר לך בעצבים: אה, כי אין לך כסף! זה דוקר בלב. אני מבחינתי לא צריכה שום בריכה ומעדיפה להתרווח על הספה עם ספר ששאלתי משכנה ועלה לי 0 ש"ח. אבל לא כל מה שטוב לי טוב גם לו.

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אני רק רוצה לחזק את @מקצועי בלבד , לא אוהבת לקרוא את התגובות שמזלזלות ומקטינות.
בפירוש התנאים של המשפחה הנ"ל הגיוניים, ולא מעידים על דקדוקי עניות או על טראומות שנוצרות לילדים. הוי, כמה לא.
כאילו שחסרים ילדים שמפנקים אותם בכל טוב העולם והם ממורמרים וחסרי הכרת הטוב, לעומת ילדים אחרים שמקבלים פרסים מהכל בשקל - ומאושרים עד אין סוף.
מסכימה לגמרי לגמרי, שרמת החיים הזו לכאורה תצטרך להשתנות כאשר הילדים יגדלו, והיא מתאימה יותר למשפחה עם ילדים קטנים, אבל זו הדוגמא הספציפית שהובאה כאן, על מה יש להתקומם? האם כל מי שמתנגדת בכל לבה להתנהלות הזו זה בגלל שיש לה ילדים גדולים, או שאולי מצבה המשפחתי דומה ולמרות זאת רמת החיים שלה גבוהה בהרבה?
וכן, בעיני להוציא 50 ש"ח לכל ערב בחנוכה [מעבר להוצאות הרגילות] זה ממש לא מאסט, זה אפשרי, אבל אפשרי לגמרי להתנהל אחרת.
ובבקשה לא להפוך את אלו שרמת החיים הזו טובה ונכונה להם לילדים שיגדלו לילדים עם טראומות, מכירה מקרוב משפחות כאלו שילדיהם גדלים שמחים, מאושרים, ומשוחררים, אפילו שלא ישבו לקשט איתם את הסופגניות בקצפת וריבת חלב, אלא רק המיסו קובית שוקולד במיקרו ופיזרו עליה סוכריות לעוגה.

ותודה @מקצועי בלבד על המאמץ, ברור לי שחוץ ממני יש עוד רבים שמסכימים עם הדברים.

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
די בתחילת האשכול, (#55) כתבתי:
לא חושבת שזה הפתרון
כל אחד אמור לעשות את החשבון לעצמו.
סדרי העדיפויות משתנים, גילאי הילדים שונים, הוצאות הם בסדר עדיפות אחר.
בדיקה עצמית של הכנסות, בדיקה עצמית של הוצאות - על ידי האדם עצמו, לפעמים בעזרת מישהו, יכולה להפנות זרקור לגבי דברים שלא תמיד ששמים לב כמה הם עולים.
השוואות - לא יכולות להוות בסיס לחישוב. זו דעתי.

לאחר כל הדיון סביב סעיפי הוצאה כאלו ואחרים וירידה לרזולוציות קטנות (כולל זלזול במי שלא חושב בדיוק כמו) אני מרגישה שמה שכתבתי שם היה ועודנו נכון לגמרי.
יש כאלו שחושבים שמנוי על 3 עיתונים (אחד לבעל, אחד לאישה והשלישי לילדים) - זה צורך אוכל נפש, אחרים מוותרים על חדשות (מבחירה!) ומשקיעים בספרים, אחרים - מנויים לספריה ומתעדכנים כל העת במה שקורה (א)
יש כאלו שנוסעים באוטובוסים, אחרים במוניות ואחרים שחושבים שלחיות בלי רכב זו עניות, קמצנות או כל משהו אחר.
אני יכולה להמשיך לפרט. לא חשובת שיש בכך תועלת וגם מכינה מגינים מפני ההתקפות על הפרטים, כאשר המטרה היא לא הפרטים, לא הפרטים!
חיים בצורה מחושבת לא אמורים להיות עוני ולא מסכנות. הם אמורים להיות בדיוק זה: חיים במצורה מחושבת. מתאימה להכנסות, מתאימה לאפשרויות, מתאימה להשקפת העולם.
ותודה ל @מקצועי בלבד שמשדרת כל הזמן את אלו שלא נכנעו.

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
ואגב, אני לא באמת יודעת אם המשפחה הנ"ל גרה בפריפריה או לא, אבל אכן חלק משיקולי המגורים בפריפריה הם רמת החיים הנדרשת, שאם מעבירים בגדים מילד לשני, זה רמת חיים מעולה, ולא כמו שכתבו כאן בזעזוע שככה חיו לפני 50 שנה...
זה חלק מהמחיר של לגור במרכז התחרות המאסיבית הזו, ומי שבוחר לגור במרכז, בוחר גם לשלם את המחירים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה