מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
עם זה אני דווקא מסכימה מאד!!!
הכל יותר טוב מלהיות בחובות.
ולחסוך משהו לימים שיבואו גם בעיני חשוב בכל תקציב.

אבל אם חושבים שזו רמת חיים מצוינת באופן אבסולוטי יכולה להיות התפכחות מאד לא נעימה כשהילדים יטיחו בפניהם את העובדות בפנים.
אתמול פגשתי את השכנה הכי חסכנית בבנין. אשה מקסימה שתמיד גורמת לי להתפעל מיכולות התמרון.
הפעם פניה היו פחות זורחות. היא לקראת בר מצוה והילד משגע אותה. היא באה להתיעץ איתי כי בן שלי באותה כתה וחשבה שאנחנו באותה סירה.
היה לי כואב להגיד לה שהבן שלי לא התערב בכלל, סמך על ההורים שלו והיה לו אמון מוחלט שהכל יהיה על הצד היותר טוב.
ילדים מרגישים מצוין איפה בסקאלה ההורים שלהם מונחים.
חבל שתקופה כזו יפה הופכת למאבק מתסכל וזה רק ההתחלה.... צריך להתכונן גם לימים האלו. ואם אפשר לעשות משהו לעשות אותו...
נכון מאוד. ולפעמים זה יכול להיות גם מסוכן עבור הילד.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
לא. זה לא קטנות. ואסור להקל בהן ראש.
קצפת עולה 5-7 ש'.
שוקולד עולה 2 ש' אבל נמכר במארזים של 6
ואם קונים סוכריות בכמה גוונים בשביל שהילדים יהנו (ואולי שערות חלוה או משהו מפנק אחר)
זה מעלה את הקניה מ15 ל50. ואם עושים למחרת עוד משהו נחמד. זה מכפיל את התקציב שלך מ50 לשבוע ל350 לשבוע.

נכון שלכאורה אפשר יהיה להשתמש בסוכריות בסופגניות של שנה הבאה.
אבל כשחיים ברמת חיים טובה והילד מבקש לאפות עם סוכריות נותנים לו (ברמת חיים חסכנית שומרים עליהן גבוה)
וכשחיים ברמת חיים טובה ויש בבית שוקולד אז מכינים סופלה לכבוד שבת ולא מחכים עם החבילה השניה למשלוחי מנות של פורים. (בפורים יקנו עוד ולכן גם אותו יחשבו כ1000 ולא כ200)

אני לאורך כל השרשור הזה לא באה להגיד שאי אפשר. את בהחלט מוכיחה שאפשר.
אני כן באה לאמר שזה פשוט חסכני ולא תמיד נעים. ואפשר וכדאי ורצוי לכוון גבוה יותר.
(וכמו שגם אמרו כשהילדים קטנים אפשר למכור להם הכל, כשהם קצת גדלים הם בעצמם רוצים קצת יותר גם אם זה בעינייך נראה לגמרי מספיק וכיפי סופגניה פשוטה עם ריבה פעם אחת בכל החנוכה וזה הכל)
@nori גם לי יש בערך אותם גילאים של ילדים כמו בסיפור של @מקצועי בלבד ואני ממש לא מוציאה כל יום 50 שקל, 50 שקל על אוכל לילדים בגיל כזה היא רמת חיים גבוהה יותר מהממוצע,
יום יומיים מיוחדים, בסדר, אבל 50 שקל לכל יום מימי חנוכה? זה הרבה,
יכול להיות שהילדים שלך יותר גדולים או שהם רגילים לרמה גבוהה, והכנת סופגניות עם ריבה לא מספקת אותם, אבל לבוא ולהתחשבן איתה כמה עולה הכנת סופגניות+קצפת+תוספות כשזה בכלל לא הסטנדרט לגיל הזה הוא לא פייר.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@nori גם לי יש בערך אותם גילאים של ילדים כמו בסיפור של @מקצועי בלבד ואני ממש לא מוציאה כל יום 50 שקל, 50 שקל על אוכל לילדים בגיל כזה היא רמת חיים גבוהה יותר מהממוצע,
יכול להיות שהילדים שלך יותר גדולים או שהם רגילים לרמה גבוהה, והכנת סופגניות עם ריבה לא מספקת אותם, אבל לבוא ולהתחשבן איתה כמה עולה הכנת סופגניות+קצפת+תוספות כשזה בכלל לא הסטנדרט לגיל הזה הוא לא פייר.
תקראי את נורי בעיון.
היא דיברה על סופגניות+מאכל חלבי(לדוג', לערב לביבות?)+מתנות קטנות

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש ימים שזה יהיה עלות על נסיעות. פעמיים.
פעם אחת בייביסיטר כי סבא שלי עושה מסיבה ללא ילדים.
נגיד פעמיים שזה יהיה הוצאה על אוכל בבית.
פעמיים אני צריכה להביא איתי משהו (פשטידה גם עולה 15 ש'? קינוח?)
יום אחד הוצאה על משחק שאני מתכונת להכין להם
ועוד הוצאות מתכלות של החנוכיה (יש לי בנים, אז סביר שיהיה לי הוצאות יותר מאחרות בסעיף זה מגיל 8-9 הם מבקשים ומדליקים בשמן)
קניתי גם סביבונים שווים לקטנים.
ואנחנו מחלקים ממתק אחרי ההדלקה למי ששר יפה (לבעלי זה חשוב, שחצי שעה ישבו ליד הנרות וישירו)
אין לי טבלאות אקסל ואני לא באמת עשיתי חשבון כמה זה יעלה לי, אבל מגיע חג בתוך שגרה עמוסה מאד שהילדים מתנהגים בה למופת, לומדים יפה וברצף ואנחנו בהחלט מתכונים לחגוג ולהנות בו. ואני לא חושבת שזה פזרני. אפשר גם אחרת. נכון מאד.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
תקראי את נורי בעיון.
היא דיברה על סופגניות+מאכל חלבי(לדוג', לערב לביבות?)+מתנות קטנות
צודקת, היא דברה יום אחד על פרסים, זה לא רק על אוכל,
ובכל אופן 50 שקל זה הרבה ליום,
גם לי יש ילדים בגילאים האלה ואפילו לא נסתי לחסוך,
מכינה כל יום משהו כמו סופגניות שמרים, סופגניות חלביות, ספינג',
מוסיפה לילדים כל חנוכה עוד סביבונים מיוחדים-אורות, מציירים וכו',
תוכניות לא ממש עושה עם ילדים בגיל הזה, אבל גם יום אחד עם פרסים שווים לא מגיעים למחיר הזה.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
צודקת, היא דברה יום אחד על פרסים, זה לא רק על אוכל,
ובכל אופן 50 שקל זה הרבה ליום,
גם לי יש ילדים בגילאים האלה ואפילו לא נסתי לחסוך,
מכינה כל יום משהו כמו סופגניות שמרים, סופגניות חלביות, ספינג',
מוסיפה לילדים כל חנוכה עוד סביבונים מיוחדים-אורות, מציירים וכו',
תוכניות לא ממש עושה עם ילדים בגיל הזה, אבל גם יום אחד עם פרסים שווים לא מגיעים למחיר הזה.
ואתם עושים ערב לביבות עם המשפחה המורחבת?

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
יש ימים שזה יהיה עלות על נסיעות. פעמיים.
פעם אחת בייביסיטר כי סבא שלי עושה מסיבה ללא ילדים.
נגיד פעמיים שזה יהיה הוצאה על אוכל
יום אחד הוצאה על משחק שאני מתכונת להכין להם
ועוד הוצאות מתכלות של החנוכיה (יש לי בנים, אז סביר שיהיה לי הוצאות יותר מאחרות בסעיף זה מגיל 8-9 הם מבקשים ומדליקים בשמן)
קניתי גם סביבונים שווים לקטנים.
ואנחנו מחלקים ממתק אחרי ההדלקה למי ששר יפה (לבעלי זה חשוב, שחצי שעה ישבו ליד הנרות וישירו)
אין לי טבלאות אקסל ואני לא באמת עשיתי חשבון כמה זה יעלה לי, אבל מגיע חג בתוך שגרה עמוסה מאד שהילדים מתנהגים בה למופת, לומדים יפה וברצף ואנחנו בהחלט מתכונים לחגוג ולהנות בו. ואני לא חושבת שזה פזרני. אפשר גם אחרת. נכון מאד.
לא אמרתי פזרני, לא מדובר בסכומים גדולים,
אבל היא הדגישה שזה ההוצאות למשפחה שלה ואת עם הוצאות יותר גדולות מסיבות מוצדקות משווה את ההוצאות שלך לכמה לא הגיוני ההוצאות שלה, כשההוצאות שלה לחנוכה עם ילדים בגליאים האלה + אין בנים גדולים הגיוני בהחלט.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא אמרתי פזרני, לא מדובר בסכומים גדולים,
אבל היא הדגישה שזה ההוצאות למשפחה שלה ואת עם הוצאות יותר גדולות מסיבות מוצדקות משווה את ההוצאות שלך לכמה לא הגיוני ההוצאות שלה, כשההוצאות שלה לחנוכה עם ילדים בגליאים האלה + אין בנים גדולים הגיוני בהחלט.
אמרתי ש50 ש' הוצאות לחנוכה חג של שמונה ימים זה חסכני. זה הכל.
הבאתי את המשפחה שלי לאיך חוגגים ברמת חיים טובה. כי מקצועי טענה שהמשפחה המדוברת חיה ברמת חיים מצוינת.
זה בסדר לחיות חסכני. אבל מותר להכיר בעובדות.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
גם אם יש הוצאות נוספות בחנוכה,
לכל דבר יש סעיף,
לנסיעות לסבתות למשל, זה משוקלל בסעיף הנסיעות.
ואולי יש טיפה יותר אוכל, אז זה נכלל בממוצע של ה 2400 ש"ח.

וממש ממש חבל להיכנס לפרוטות.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אמרתי ש50 ש' הוצאות לחנוכה חג של שמונה ימים זה חסכני. זה הכל.
הבאתי את המשפחה שלי לאיך חוגגים ברמת חיים טובה. כי מקצועי טענה שהמשפחה המדוברת חיה ברמת חיים מצוינת.
זה בסדר לחיות חסכני. אבל מותר להכיר בעובדות.
הכל גם לפי הרמת חיים שרגילים אליה,
אצלך 400 שקל הוצאות חנוכה זה חסכני ואצלי שאני אפילו לא מנסה לחסוך אני לא מגיעה לזה,
ויכול להיות בהחלט שבזמן אחר אני אוציא כפול ממך,
ומסכימה איתך שהרמת חיים הכוללת שהיא הביאה היא בפרוש חסכנית אבל זה לא סותר שהם חיים מצוין.

elibeli

משתמש מקצוען
הכל גם לפי הרמת חיים שרגילים אליה,
אצלך 400 שקל הוצאות חנוכה זה חסכני ואצלי שאני אפילו לא מנסה לחסוך אני לא מגיעה לזה,
ויכול להיות בהחלט שבזמן אחר אני אוציא כפול ממך,
ומסכימה איתך שהרמת חיים הכוללת שהיא הביאה היא בפרוש חסכנית אבל זה לא סותר שהם חיים מצוין.
זה לא רק רמת חיים. זה המון נתונים נוספים.
יש אמא שנמצאת עם הילדים בבוקר כי היא מורה וגם היא בחופשת חנוכה וכל הבוקר הם רק הכינו את הסופגניות המושקעות. ויש אמא שחוזרת עם הנשמה ביד להדלקת נרות ובדרך היא רצה לקנות סופגניות/ וופל בלגי וכו' שעולה יותר...
והדבר הזה נכון לכל תחום בחיים (אני מדברת עכשיו בעיקר על הנושא הכלכלי). בדוגמא ש @מקצועי בלבד נתנה יש הוצאות אופטיקה של 40 ש"ח לחודש (ממוצע שנתי) אצלי בבית יש ב"ה 3 ילדים עם משקפיים שאחרי מה שהקופה נותנת אנחנו צריכים לקנות עוד 2 זוגות לכל אחד בשנה.
כתבתי קודם שהדירה שלי בקומה אחרונה שזה אומר חימום/ קירור יותר מסיבי.
יש משפחות שהבעל עוזר המון ויש משפחות שהוא מעדיף ללמוד עוד שעה ביום ושתגיע עוזרת אחת לשבוע.
בקיצור, לכל משפחה יש את רמת החיים שלה ובדבר אחד היא חיה בצמצום ובשני היא לא מבינה איך השכנים יכולים לחיות ברמה שנחשבת לסטנדרטית.

הכי חשוב זה שתהיה מודעות ומעקב אחר הכנסות והוצאות ולדעת מה האפשרויות כרגע.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
משהו כאן ממש מוזר לי.
לאורך האשכול התחננו ל @מקצועי בלבד לעלות פירוט של ההוצאות ואז החלו לתקווף.
יש המון דברים שגם לי לא מסתדרים בחישוב הזה.
אבל הגברת לא חיבת לנו כלום. למה הכל בצורת תקיפה כאילו היא גנבה לכם כסף מהארנק?
יש כאלו שנכנסו באמצע הדיון, קראו חלקיקי משפטים והם בטוחים שהיא כתבה שכולם כך מתנהלים.
אז זהו שלא. היא לא הביאה מדגם מייצג, רק סיפור על משפחה שמסתדרת, ולאחר בקשות לפירוט היא הביאה גם אותו.
מוענק כנקודה למחשבה.

Rochit

משתמש מקצוען
אבל אם חושבים שזו רמת חיים מצוינת באופן אבסולוטי יכולה להיות התפכחות מאד לא נעימה כשהילדים יטיחו בפניהם את העובדות בפנים.

יש לי חברה טובה שבאה מבית מאוד עני. והיא התחתנה עם כלום (כמוח הרבה זוגות אחרות), ותמיד הצליחה לחסוך אלפי שקלים למרות שהיא לא עבדה ובעלה אברך שקיבל מלגת כולל טובה (יחסית לאברכים אחרים) אבל בהחלט לא בגובה משכורת מינימלית.
ואף פעם לא הבנתי איך היא עושה את זה. איך היא חוסכת??
פעם התארחתי אצלה לשבת. לה היה שני ילדים (בני שלוש ושנה). אוכל לשבת כלל שני רבעי עוף (ציינה בפני שבשבת רגילה מכינה רק רבע עוף אחד וזה מספיק "ברווח" לארבעתם - פולקה ומשולש אחד!!), קצת אורז, לבוקר חמין פיצפון. כמה סלטים, ולסעודה שלישית סלט ביצים מביצה אחת!
היא גרה רחוק מההורים ולא קיבלה מהם שום עזרה. בגדים לילדים לא קנתה, אמא שלה הלכה בשבילה לגמח"ים (אין לי שום בעיה,רק מציינת). היא באמת לא הוציאה שקל אחד יותר ממה שהייתה חייבת.

אני הייתי מזועזעת. היינו בעצמינו זוג צעיר עם תינוק ואני הרווחתי מינימום. ובעלי נראה לי 700 שקל דתות וזהו. ושילמנו שכירות בירושלים...

החברה הזו הרגישה מצויין עם המצב שלה. מצויין. וכל עוד היא חוסכת מלא היא שמחה. לא הרגישה שחסר לה כלום. בטח חשבה שאני פזרנית חסרת תקנה.
אני במצב כזה הייתי נכנסת לדיכאון. ולא יעזור שום חסכון בבנק שטופח.

ועכשיו אותה חברה יש לה משפחה ממש גדולה (מעל 5 ילדים...), והם גם כבר די גדולים. והיא לא חסכנית ככה. עדיין חיה ברמה נמוכה. זה בטוח. אבל קונה צעצועים לילדים מידי פעם. והילדים כל היום מבשלים ואופים ואני בטוחה שמוציאה יותר מ-700 שקל לחודש על אוכל כולל 4 שבתות.

ואני בטוחה במליון אחוז שזה הגיע כי זה עשה טראומות לילדים. כי לבד היא בחיים לא הייתה משתנה ככה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
משהו כאן ממש מוזר לי.
לאורך האשכול התחננו ל @מקצועי בלבד לעלות פירוט של ההוצאות ואז החלו לתקווף.
יש המון דברים שגם לי לא מסתדרים בחישוב הזה.
אבל הגברת לא חיבת לנו כלום. למה הכל בצורת תקיפה כאילו היא גנבה לכם כסף מהארנק?
יש כאלו שנכנסו באמצע הדיון, קראו חלקיקי משפטים והם בטוחים שהיא כתבה שכולם כך מתנהלים.
אז זהו שלא. היא לא הביאה מדגם מייצג, רק סיפור על משפחה שמסתדרת, ולאחר בקשות לפירוט היא הביאה גם אותו.
מוענק כנקודה למחשבה.
זה רק מלמד אותי דבר או שניים על אנשים, וכן גם לפעם הבאה.

elibeli

משתמש מקצוען
נזכרתי גם שאתמול הבנים הביאו פתק מהחיידר שעורכים בחנוכה פעילות ולכן לשלוח 20 ש"ח לכל ילד.
אצלי, זה כבר עובר את ה-50 ש"ח של המשפחה ההיא להוצאות חנוכה.
אני חושבת -בשבילי בכל אופן- היה מחכים לראות את ההתנהלות של המשפחה הנ"ל לא כדי להשוות אלא כדי לנתח לעצמי במה, אולי, אפשר להתייעל. וכמובן שרק בצורה שמתאימה למשפחתי.

eng

משתמש פעיל
קראתי כל תגובה שנכתבה לעניין המשפחה שניתנה כדוגמה לנורמה.
כמשפחה שחיה בצורה מאוד מחושבת וכל שקל רשום ומפורט אומר כך:
מדובר במשפחה שחיה בצמצום גדול ובדקדוקי עניות, ומשכנעים את עצמם שזה הנורמה בשביל לא להרגיש מסכנים.
הם מסכנים! ולא משנה כמה ישכנעו את עצמם אחרת, רק להתפלל שזה לא יתנקם בהורים ל"ע ,כשהילדים יגדלו.

לא מצפה מהכותב שלא לשכנע אותנו בכמה חייהם פורחים מבחינה כלכלית, כי רק מי שלא חי ככה אלא חי נורמלי באמת! יודע היטב שזה לא מתקרב לנורמה אלא סיפורי נרניה...
וגם אני מקצוען בענייני כלכלה.....מיניתי את עצמי.

רפ

משתמש סופר מקצוען
קראתי כל תגובה שנכתבה לעניין המשפחה שניתנה כדוגמה לנורמה.
כמשפחה שחיה בצורה מאוד מחושבת וכל שקל רשום ומפורט אומר כך:
מדובר במשפחה שחיה בצמצום גדול ובדקדוקי עניות, ומשכנעים את עצמם שזה הנורמה בשביל לא להרגיש מסכנים.
הם מסכנים! ולא משנה כמה ישכנעו את עצמם אחרת, רק להתפלל שזה לא יתנקם בהורים ל"ע ,כשהילדים יגדלו.

לא מצפה מהכותב שלא לשכנע אותנו בכמה חייהם פורחים מבחינה כלכלית, כי רק מי שלא חי ככה אלא חי נורמלי באמת! יודע היטב שזה לא מתקרב לנורמה אלא סיפורי נרניה...
וגם אני מקצוען בענייני כלכלה.....מיניתי את עצמי.
מסכימה שהם חיים בצמצום.
לא מסכימה עם זה שהם בהכרח מסכנים.
ולא עם זה שהילדים בהכרח יסבלו ממשקעים.
מאוד מאוד תלוי בגישה לאורח החיים הזה.

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@מקצועי בלבד- כל הכבוד על הפרוט והשקעה, מחכים ללמוד מאחרים.
א. כל הכבוד גם למשפחה שיודעים כמה עולה להם כל דבר וחיים בצורה שקולה.

ב. סעיף הצרכניה ב2400 הכי לא הצלחתי להבין- ניסתי לשבור את הראש, אלא אם כן הם לא מבשלים צהריים, או שמקבלים סלי מזון מעמותה. או שאצלם שבת זה חלה עם טחינה ודג זול ובייסיק של מנה עיקרית, כמובן בלי אורחים. (אני לשם הדוגמא זוג + שני קטנים רק הירקות לשבת לסלטים וכד' עולים מינימום 60 ש"ח בלי אורחים.)

ג. בגדים שמעבירים מאחד לשני זה לא רמת חיים מצוינת זה רמת חיים שאמא שלי חיה שהיתה ילדה בירושלים לפני 50 שנה. וכן אם מעבירים בגד מאחד לשני אז מן הסתם הם לא לבושים עדכני בכלל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה