עזרה מה הבעיה ברישיון נהיגה?

מצב
הנושא נעול.

teacher

משתמש מקצוען
הרבה דברים היו פעם מעבר לקו הגבול (למשל, שנשים תצבענה בבחירות - כל הרבנים היו נגד, גם הרב קוק) והעולם השתנה. אם זה טוב או רע? יש פה מקום לדיון אררוווווךךךךך שפרוג מעדיפים שלא ננהל פה ואני מכבדת את רצונם.
היחס שלנו לבחירות השתנו בהוראת הרבנים!!!

לא ידוע לי שיש רבנים שמכריזים שמותר להוציא רישיון....

אני יודעת שרבנים מתירים במקרה הצורך
אבל מקרה הצורך נהיה התר גורף.....

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
היחס שלנו לבחירות השתנו בהוראת הרבנים!!!

לא ידוע לי שיש רבנים שמכריזים שמותר להוציא רישיון....

אני יודעת שרבנים מתירים במקרה הצורך
אבל מקרה הצורך נהיה התר גורף.....
הדיון בעניין נוגד את כללי הפורום.

ruti ts

משתמש רשום
לגבי מה שהרב וואזנר אמר אני זכור לי שהוא פסק נחרצות שזה כלי גבר וזה אסור להלכה משום לא תלבש.
וכמובן שיש גם שמתירים
ולגבי ספרדים הייתה לי חברה שהלכה לשאול תרב עובדיה והוא גם ענה לה נחרצות שזה איסור והוא הוסיף שלא עלינו כל התאונות בעוון נשים נוהגות

*לא באתי להטיף מוסר זה פשוט מה ששמעתי דעת פוסקים וזאת הסיבה שלא רואים אתזה כמשהו טוב בציבור בני התורה*

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לגבי מה שהרב וואזנר אמר אני זכור לי שהוא פסק נחרצות שזה כלי גבר וזה אסור להלכה משום לא תלבש.
וכמובן שיש גם שמתירים
ולגבי ספרדים הייתה לי חברה שהלכה לשאול תרב עובדיה והוא גם ענה לה נחרצות שזה איסור והוא הוסיף שלא עלינו כל התאונות בעוון נשים נוהגות
יש אמירות דומות על יציאת נשים לעבודה.
רק אומרת.

אין דופי

משתמש סופר מקצוען
אם את אמורה להכנס לסמינר זה אומר שאת קטנה ועדיין לא יכולה להוציא רישיון,לא?!
א. בפרופיל של פותחת האשכול רשום דברים אחרים, אני מניח שהשאלה היא כללית\בשביל מישהו אחר.

ב. אם השאלה מגיעה ממקום של 'הלכה', ובכן שכל אחד יעשה כדעת רבותיו (המסתפק - ישאל, היודע - נו מה, שיתחיל לחפש תירוצים?).
ג. אם היא מגיעה ממקום של 'אצלי הרב מתיר, אבל מה יאמרו', - ובכן זו התבוננות יותר מסובכת, מכיון שצריך להכיר את הסביבה המתייגת והמשתייכת;
אם הסביבה נשמעת לאותו הרב - לכאו' אין כאן בעיה. אם זו 'סביבה משתנה', צריך לשבת ברצינות ולחשוב כמה זה יכול להשפיע ואיך, והאם הנזק שווה למול הרווח.
ד. בלי כל קשר לנאמר, אני מכיר הרבה בחורים שבשידוכים חיפשו 'שמורה, ובין היתר בלי רשיון', אבל הם שמחו מאוד לגלות לאחר האירוסים שלמיועדת אכן יש רשיון.

בהצלחה רבה!

שמחה לשמח

משתמש מקצוען
אפשר כבר מגיל 16 תאוריה, ומגיל 17 רישיון
אבל אחרי מה שכולם אומרים כאן, עדיף לעשות שיקול נוסף
בודאי שלא לומדים נהיגה בסמינר.
למרות ששמעתי על מישהיא שעשתה ביב נראלי והיתה שמה מטפחת ומשקפי שמש כדי שלא יזהו אותה...;););)
אבל לא לוקחים את הסיכון הזה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה