כי עמוס אצלו עכשיו.למה?
ועוד שאלה לא קשורה?
לפרוע כמה אלפים, מה עדיף
קל"צ 4.52 או משתנה 4.59 (מרווח 0.25)?
חושבת בקלצ
כי עמוס אצלו עכשיו.למה?
ועוד שאלה לא קשורה?
לפרוע כמה אלפים, מה עדיף
עם קצת הבנה בנושאי הפיתוי אתה יכול להרוויח לא מעט
אני לא יכול לקחת יותר מ 300K כי זו לא דירה ראשונה אז אני מוגבל ל 50% מימוןאם בכל זאת אתה פוחד מהעמלה קח עוד 150000 במשכנתא שאינך צריך כקבועה צמודה זה גם יוזיל לך את השאר וגם תיפטר מזה חודש אחרי ותישאר רק עם המשתנה
ספציפית במקרה שלי שזו דירה להשקעה יש סבירות לא קטנה שאני יגיע למצב של עמלות היוון.עמלות היוון זה רק למקרים של פירעון מוקדם.
בחלק ניכר מהמקרים לא מגיעים לזה.
שאתה כותב "מרווח" כוונתך לכל כמה זמן הריבית משתנה?לא פקפקתי אבל במקרה שלי דוקא כן
מצרף גם את ההתחלה של דיסקונט וסימולציה מזרחי לעומת פועלים בעיקר בשביל האומץ של השואל הנ"ל ירידה מהירה ממש וקלה בתוך יומיים כשמעכשיו העבודה הרבה יותר קלה אם לאומי יאשרו מרווח כמו פועלים במק"מ הגעתי ל-4.45 נראה לי אטרקטיבי כך ש"נתפשר על 4.55 ויעלו לי במרווח? אודרופ... (כתבתי לו 4.7 ל-20 שנה)
ברור סייעתא דשמיא אבל כן. קיים.
תראי ריבית חזויה
בדיוק אני מנסה למחזר משכנתא, האם באמת עכשיו זה לא הטיימינג הנכון?כי עמוס אצלו עכשיו.
חושבת בקלצ
תמיד כדאי לנסות. אם לא ילך כאן ילך בסניף אחר.בדיוק אני מנסה למחזר משכנתא, האם באמת עכשיו זה לא הטיימינג הנכון?
לא. כוונתי לתוספת לעוגןשאתה כותב "מרווח" כוונתך לכל כמה זמן הריבית משתנה?
קל"צלפרוע כמה אלפים, מה עדיף
שאלה של חוסר ידע: מה המשמעות של הרווח לתוספת עוגן מהריבית עצמה?לא. כוונתי לתוספת לעוגן
אמנם המילה מרווח מתייחסת לעוד פרמטרים במשכנתא ספציפית פה זה כוונתי
ברביות על בסיס עוגןשאלה של חוסר ידע: מה המשמעות של הרווח לתוספת עוגן מהריבית עצמה?
כלומר ריבית של 4 + 1 תוספת לא דומה לריבית 5?
ריבית של 4+1 לא דומה לריביות של 4.5+0.5.כלומר ריבית של 4 + 1 תוספת לא דומה לריבית 5?
הבנתי, קיבלתי הצעה של עוגן - 0.5 אז זה ודאי לא קשורברביות על בסיס עוגן
ריבית העוגן הוא ריבית שמשתנה והמרווח לא משתנה
למשל לקחתם עכשיו כשהעוגן הוא 4% + 1% אתם משלמים 5% עד נקודת היציאה שלכם נגיד עוד שנתיים יבדקו מה העוגן אם העוגן ירד למשל ל3% זה יהיה 3+1 ואם זה עלה ל 5% זה יהיה 5+1
לא הבנתי למה זה לא קשור המרווח ישאר אותו דבר גם במינוס וגם בפלוס מה שישתנה זה העוגןהבנתי, קיבלתי הצעה של עוגן - 0.5 אז זה ודאי לא קשור
לא קשור - כלומרלא הבנתי למה זה לא קשור המרווח ישאר אותו דבר גם במינוס וגם בפלוס מה שישתנה זה העוגן
ההצעה שהעלית באשכול אחר היא רובה על בסיס עוגנים חוץ מהקל"צ שכשמה כן היא ריבית קבועה
רק העוגן של הפריים יכול להשתנות כל חודש ועוגן של המשתנות משתנה בתקופה שקבע הבנק למשל שנתיים
יכול להיות שאני מפספס משהו, ניתן לבקש מהבנק להעלות את העוגן ולהוריד את המרווח ולהפך? העוגן הוא לא משהו קבוע?לא הבנתי למה זה לא קשור המרווח ישאר אותו דבר גם במינוס וגם בפלוס מה שישתנה זה העוגן
ההצעה שהעלית באשכול אחר היא רובה על בסיס עוגנים חוץ מהקל"צ שכשמה כן היא ריבית קבועה
רק העוגן של הפריים יכול להשתנות כל חודש ועוגן של המשתנות משתנה בתקופה שקבע הבנק למשל שנתיים
כנראה דיברנו בשפת חרשיםלא קשור - כלומר
יכול להיות שאני מפספס משהו, ניתן לבקש מהבנק להעלות את העוגן ולהוריד את המרווח ולהפך? העוגן הוא לא משהו קבוע?
אגב מה דעתך על ההצעה שקיבלתי?
העוגן הוא קבוע גם פריים וגם במטח, נכון?כנראה דיברנו בשפת חרשים
הבנק לא משנה את העוגן
המשחק הוא על המרווח
לגבי ההצעה שלך
ההצעה מצויינת
בקל"צ אפשר לרדת
הצמוד אני לא יודע אם שווה ללכת על זה אבל לעצם המסלול זה טוב
הפריים מעולה
המל"צ בסדר גמור
תבדוק שלא מעלים לך במסלולים האחרים כשאתה מוציא את הצמוד ואז תשאללגבי המשכנתא, את הצמוד אני לא באמת צריך..
העוגן בפריים הוא ריבית בנק ישראל +1.5% הוא יכול להשתנות כל חודש וחצי בערך על פי החלטת בנק ישראל מה שביד הבנק לשנות זה את המרווח לדוגמא אצלך המרווח בפריים הוא - 0.95 ריבית הפריים עומדת כיום על 6% (ריבית בנק ישראל 4.5% + 1.5%) ולכן הריבית השנתית שלך תהיה כעת 5.05% אם ריבית בנק ישראל תעלה או תרד הריבית שלך תשתנה בהתאםהעוגן הוא קבוע גם פריים וגם במטח, נכון?
מישהו כתב כאן שהוא יבקש מהבנק להוריד את המרווח ולעלות את העוגן וזה מה שלא הבנתי.
לגבי המשכנתא, את הצמוד אני לא באמת צריך..
זאת הצעה ראשונה שקיבלתי, יש לאן לרדת?
תודה על התשובה המפורטת והברורה.העוגן בפריים הוא ריבית בנק ישראל +1.5% הוא יכול להשתנות כל חודש וחצי בערך על פי החלטת בנק ישראל מה שביד הבנק לשנות זה את המרווח לדוגמא אצלך המרווח בפריים הוא - 0.95 ריבית הפריים עומדת כיום על 6% (ריבית בנק ישראל 4.5% + 1.5%) ולכן הריבית השנתית שלך תהיה כעת 5.05% אם ריבית בנק ישראל תעלה או תרד הריבית שלך תשתנה בהתאם
המרווח במשכנתא שלי למשל היא פריים - 0.5% ולכן הריבית שלי כיום היא 5.5%
באג"ח העוגן נקבע בצורה שונה ולא הבנק קובע את זה אבל הוא פחות תנודתי כי הבנק נועל לך את זה לתקופה של שנתיים למשל וגם פה המשחק של הבנק הוא במרווח
מקווה שהובנתי ואם יש עוד שאלות אפשר לשאול
לגבי ההצעה שלך
יש לאן לרדת בפרט בקל"צ וגם קצת במל"צ בפריים מסופקני
תבקש מהבנקאי שיעלה לך בצמוד על חשבון המסלולים האחרים אם אתה מתכנן לפרוע את זה
תלך לבנק אחר עם ההצעה הזאת ותערוך מו"מ בין הבנקים
לגבי עמלת ההיוון בהנחה שעד עוד 4 שנים הריביות יירדו באחוז, העמלה על חלק הקל"צ במקרה של 10 שנים תהיה כ-1700 ש"חספציפית במקרה שלי שזו דירה להשקעה יש סבירות לא קטנה שאני יגיע למצב של עמלות היוון.
אני ינסה לקבל הצעות, נראה לאן אגיע.
שוב תודה לכל מי שטרח להעלות את תובנותיו
קיבלתי עכשיו הצעה נוספת:העוגן בפריים הוא ריבית בנק ישראל +1.5% הוא יכול להשתנות כל חודש וחצי בערך על פי החלטת בנק ישראל מה שביד הבנק לשנות זה את המרווח לדוגמא אצלך המרווח בפריים הוא - 0.95 ריבית הפריים עומדת כיום על 6% (ריבית בנק ישראל 4.5% + 1.5%) ולכן הריבית השנתית שלך תהיה כעת 5.05% אם ריבית בנק ישראל תעלה או תרד הריבית שלך תשתנה בהתאם
המרווח במשכנתא שלי למשל היא פריים - 0.5% ולכן הריבית שלי כיום היא 5.5%
באג"ח העוגן נקבע בצורה שונה ולא הבנק קובע את זה אבל הוא פחות תנודתי כי הבנק נועל לך את זה לתקופה של שנתיים למשל וגם פה המשחק של הבנק הוא במרווח
מקווה שהובנתי ואם יש עוד שאלות אפשר לשאול
לגבי ההצעה שלך
יש לאן לרדת בפרט בקל"צ וגם קצת במל"צ בפריים מסופקני
תבקש מהבנקאי שיעלה לך בצמוד על חשבון המסלולים האחרים אם אתה מתכנן לפרוע את זה
תלך לבנק אחר עם ההצעה הזאת ותערוך מו"מ בין הבנקים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: