דגים מה אפשר לעשות עם דג סול?

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פיש אנד צ'יפס
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אני אוהבת למלא אותו
הוא דק ונוח לשם כך.
מטגנת בצל ופטריות במחבת, מתבלת לפי הטעם,
מניחה את הפילטים לאורך, ובקצה התחתון של כל אחד מניחה מהירקות
מגלגלת בזהירות, נועצת קיסם שלא יפתח
מכינה רוטב אדום בסיסי (כמו של פלפל ממולא/ קציצות)
שופכת את הרוטב בתבנית לא גדולה שלא ילך לאיבוד
מניחה בתוך הרוטב את גלילי הדג עם הקיסם
ואופה כ-20 דק' עד חצי שעה לפי הצורך.
באמצע האפיה משתדלת לעצור ולהשקות את הדג ברוטב.
 

ANANAS

משתמש מקצוען
את הדג הכי טעים שיש.

מקמחים את הדג, מצפים בביצה ופירורי לחם, מטגנים כמו שניצל.

מכינים תערובת של בצל, שום, גמבות ועגבניות מאודים, אם רוצים אשלח מתכון מדוייק.
מנחים את השניצלים בתבנית בשכבה אחת, שוטחים מעליהם את התערובת, אופים.

מושלם!! הדג שהכי אוהבים אצלינו.
 

החתול במגפיים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג

פלורה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני עושה את זה בטיגון אבל אפשר לעשות אולי גם בתנור:
מטגנת רצועות בצל עד שמזהיב קלות, מוסיפה ירקות - קישואים, גזר, תפו"א, רצועות גמבה , (מה שאוהבים)
מוסיפים את הדג חתוך לקוביות, מוסיפים מים, רסק עגבניות וקצת קטשופ וקצת סוכר וממשיכים לבשל עד שמתרכך.
 

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
טובלים בקמח>ביצה>פ. לחם, מטגנים ומגישים חם עם רוטב פטריות\צלי של אוסם.
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
אני ממלאה בבצל וירקות
מעדן
טובלת ברוטב אדום, ממלאה ומגלגלת,
ואופה
מתכון חגיגי במיוחד לחגים
אם תרצי אתן לך מתכון
 

*רות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אופים בתנור מעל ציפס-יוצא מיוחד
לא זוכרת בדיוק את המתכון -
אם רלוונטי אני אחפש
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
אשמח מאוד
תודה רבה
אשמח מאד למתכון

דג סול ממולא / אמא (כ 12 מנות)
המוצרים:
12-15 מנות דג סול (להשרות בלימון כחצי שעה לפני תחילת ההכנה)
למלית:
3 בצלים בינוניים - להזהיב
כשמוזהב להוסיף :
1 חבילת פטריות שימורים גדול
2 קישואים גדולים חתוכים למוקפץ
(ניתן להוסיף פלפל אדום וגזר מגוררים)
לאדות הכל יחד עד שהקישואים מרוככים קמעא, להוסיף:
1/4 כוס מים+ 2 כפות קמח - לערבב לרביכה
לתבל ב: מלח, פלפל, כף א. מרק עוף
לבשל יחד כ10 ד' על אש נמוכה. לכבות את האש ולקרר

למטבל הסול:
לשטוף את הפרוסות מהלימון ולהניח במסננת, כל פרוסה לטבול משני הצדדים ברוטב הבא:
1 כוס ר"ע
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מיונז (אפשר לוותר לישראליות)
1 כף רוטב טריאקי (בשעת הדחק להמיר ברוטב סויה)
מלח פלפל
כף פפריקה
כף א.שום
שתי כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
טובלים את פרוסת הדג ברוטב משני הצדדים
הצד היפה יותר - פונה כלפי מטה, כלומר מונח על משטח העבודה
את המילוי מניחים בקצה (הדק יותר) של כל פרוסה על הצד הפחות פוטוגני שלה (המחוספס)
מניחים כף גדושה במילוי שהתקרר בקצה הפרוסה ומגלגלים
מניחים בתוך תבנית אינגליש (הם צריכים להיאפות צפופים כדי שלא ייפתחו וכדי שלא יתייבשו)
כשפס הסגירה כלפי מטה
ממלאים את התבנית ב5-6 דגים ממולאים,
מעל כל גליל מניחים 1/2 כפית מילוי
כשגומרים לסדר 2-3 תבניות - מברישים את הדגים ביתרת הרוטב שנשאר.
אופים מכוסה כחצי שעה על 180-200°
בעשר דקות האחרונות - להסיר את נייר הכסף ולאפות פתוח

זהו המתכון החביב על הילדים שלי לחגים, וכן על האורחים
קל, פשוט וחומרים זמינים.
בהצלחה וחג שמח!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה