מידע שימושי ל"ג בעומר במירון תשפ"ב

מצב
הנושא נעול.

כח הרצון

משתמש מקצוען
אבל רוב השיפורים (לא מכליל את כולם) נעשו מתוך ראייה ומחשבה "חילונית" כיצד לתקן ולחנך "אותנו",
במקום כיצד "לעזור" לנו!...

לקראת הילולת הרשב”י במירון שתיערך בעוד ימים אחדים, הגאון רבי יהודה אריה דינר שליט”א, רב מרכז בני ברק, פונה לשומעי לקחו ומפציר להישמע להנחיות מארגני ההילולה.

“אנחנו עומדים כמה ימים לפני ל”ג בעומר, יום ההילולא של רשב”י וכל אחד רוצה לקחת רוחניות כמה שאפשר באותו היום. שמעתי מבעל שבט הלוי זצ”ל הגר”ש וואזנר זיע”א שהחסידים שהיו בישיבת חכמי לובלין באותם ימים, היו יושבים בחדר שיעורים וחוזרים על המימרות של רבי שמעון בר יוחאי”.

הגרי”א דינר אף ציטט בעניין זה את דברי מרן הגרא”מ שך זצ”ל ויבדלחט”א מרן ראש הישיבה הגרי”ג אדלשטיין שליט”א: “זה הקשר הכי טוב עם רשב”י. מרן הרב שך היה אומר לנו תמיד: אדרבא, רוצים קשר עם רשב”י? הכי טוב לשבת ללמוד בגמרא, כל מקום שיש מימרא בשם ר’ שמעון, זה רשב”י. כששפתותיו דובבות בקבר, אז מקבלים הכל. גם מרן ראש הישיבה רבי גרשון אדלשטיין, אומר לשבת ללמוד ובכך שואבים רוחניות בצורה הכי טובה”.

עם זאת, הבהיר הגרי”א דינר כי “מי שבכל זאת רוצה ללכת, צריך לדעת שבשנה שעברה היה מה שהיה ולכן חייבים לשמור על ההוראות של הסדרנים, ולשמור על השעות שמותר לשהות שם. לשמור על הסדר, והשם יעשה שבזכות זה יתקבלו כל התפילות וישועת השם כהרף עין”.

קריאתו של הגרי”א דינר מצטרפת לקריאתם של מרנן ורבנן ומגיעה על רקע ההנחיה לפיה כלל העולים למירון חייבים לרכוש כרטיס מראש, כאשר הכרטיס מהווה אישור שהייה למשך 4 שעות בהר. במהלך השבוע, רבנים ובני משפחות קרבנות האסון שנספו, צפויים לצאת אף הם בקריאה דומה לכל שדרות הציבור.

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
תמיד ממערת ר אלעזר ברוב השעות לא היה לאיפה לצאת רק לתוך ההדלקות והיה הרבה צפיפות שם השנה על פי התוכנית זה יהא היציאה המרכזית ללא חסימות.
המדרגות בכל רחבי ההר לא היו תקניות כלל והחליפו ושיפצו הכל.
ממרפסת הכהנים זה נראה שיהא גשר עד סמוך לכניסה לציון במקום מה שהיה עד היום מדרגות לרדת ולעלות.
מה שהם לא חידשו את הגשר היכן שהיה האסון לדעתי פשוט בגלל פחד מהתקשורת וכדו אבל זה היה יכול להיות הרבה יותר טוב.
להרחיב את המתחמים לא ניתן תוך שנה כולל אישורים וגם לא הכל עדיין הופקע לא ראיתי שצמצמו מתחמים אלא שיפצו הכל עם גדרות חדשים וישרו שטחים אולי מקומות משופעים ועקומים סגרו.
מערת רבי אלעזר - כתבתי על 5 יציאות אחרות נתפסתם על יציאה אחת שהייתה סגורה בהדלקה של תולדות אהרן ותו לא.

איזה מדרגות החליפו חוץ מהמדרגות שבצד שמאל לכניסה לציון?

לכאורה, אם אפשר להרוס ולהתגבר על כל מכשול משפטי / מנהלי בתוך 4 חודשים, אפשר לבנות בתוך שנה הכל עניין של סדרי עדיפויות.

בנובמבר 2021 הופקעו 145 דונם משמורת הר מירון לטובת מתחם הרשב"י, איזה שטחים לא הופקעו?

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
הנחש זה אחד הדברים היותר מטופשים שנעשו במירון - בצורה שנעשה
והדוגמא הטובה זה מה שקרה בעז"נ - נשים הצטופפו שעות בקטע של פחות מרבע / חמישית מהחצר (בזמן שבשאר הקטע הריק והסטרילי שוטטו בשעמום שוטרים שכל תפקידם היה "לאכוף" את הנחש...)
במקום לפזר את הנשים על שטח רחב צמצמו אותם לשטח קטן משמעותית,
וזה מה שהולכים לעשות השנה גם בגברים
כל אחד ודעתו, עניות דעתי שמסלול הנחש הוא אחד הדברים הטובים שנעשו אך ללא הסברה על הפתרון.

• הפחית מאד את מקרי ההתעלפויות
• נתן לכל אשה סיכוי לעבור ע"י הציון, מה שלא היה לפני כי נשים היו נעמדות לשעות סמוך לציון.

הורה מאושר

משתמש צעיר
מעניין מאד. כי עקבתי גם אז. אכן ראיתי שהתווספו כרטיסים אבל רק בשעות הבוקר.
מהשעה 16:00 ואילך ביום רביעי - המצב נשאר סטטי כמו שהיה.
ולא נשמע לי הגיוני שבחמש דקות שאולי לא ראיתי, נגמרו מאות כרטיסים.
מניין לך? הייתי בדקה השנייה משנפתח המכירה ולא היו כרטיסים
אני פתחתי את המכירה ב 7:00 בערב של יום ראשון
והיו כרטיסים לכל השעות
"מבני ברק" גם אחה"צ המאוחרות ותחילת ערב של יום רביעי

Esty Levy

משתמש פעיל
אני פתחתי את המכירה ב 7:00 בערב של יום ראשון
והיו כרטיסים לכל השעות
"מבני ברק" גם אחה"צ המאוחרות ותחילת ערב של יום רביעי
טוב. אז ברבע השעה הראשונה ואולי גם בחצי היו כרטיסים.
ומה עכשיו?
כולם נגמרו?
אין יותר כרטיסים כאלו מיום ראשון.

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
אני מכיר בן אדם שקנה שלושים כרטיסים ומכר אותם במחיר כפול
אני ראיתי במו עיני את השלושים כרטיסים
היה בלגן הבנתי גם שהלשינו עליו
לא מבין איך אנשים מספסרים ברשב"י, זה אש!

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai

אני וביתי

משתמש מקצוען
מערת רבי אלעזר - כתבתי על 5 יציאות אחרות נתפסתם על יציאה אחת שהייתה סגורה בהדלקה של תולדות אהרן ותו לא.

איזה מדרגות החליפו חוץ מהמדרגות שבצד שמאל לכניסה לציון?

לכאורה, אם אפשר להרוס ולהתגבר על כל מכשול משפטי / מנהלי בתוך 4 חודשים, אפשר לבנות בתוך שנה הכל עניין של סדרי עדיפויות.

בנובמבר 2021 הופקעו 145 דונם משמורת הר מירון לטובת מתחם הרשב"י, איזה שטחים לא הופקעו?
כל ה5 יצאות מובילות למרפסת הכהנים שעמוסה מאוד גם.
החליפו בכל ההר מדרגות ושבילים ממה שראיתי ביום חמישי האחרון.
על גשר הכהנים אין לי מילה אחת טובה להגיד טפשות לשמה בנו אותו מחדש על דרך המהדרין עצמה חוסם חצי מהרוחב.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
המציאות מוכיחה שבמדינת ישראל 2022 וגם לפנ"כ רק במעשי קיצוניות הם מבינים דברים
אתה רואה איך שמארגני ההילולא רועדים שמא אנשי הישוב הישן יארגנו להם לבד אוטובוסים ללא כרטיסים
עד כדי כך שטסלר ישב לפני כמה ימים עם העדה החרדית כמה שעות וניסה לשכנעם שישתפו פעולה
אך לא הסכים לתנאים שהציבו לו וע"כ גם הם לא הסכימו לו
זה רק מראה לנו שאיתם צריך לעשות מעשי קיצוניות ואם לא א"א לעשות שום דבר
ומה עם עוד אלפים שרוצים לנסוע למירון כמידי שנה ולא יכולים כי אין כרטיסים, או שהם צריכים לעמוד דרוכים על המחשב שמא יתפנו עוד כמה כרטיסים
זה ברור לכולנו שאם כל הקהילות היו מתארגנות ביחד שלא קונים כרטיסים או שכן היו קונים אבל עם תנאים שלנו ולא שלהם אז וודאי שלא היה להם מה לעשות והם היו נותנים לנו את כל מה שהיינו מבקשים
הבעיה היא שהיום כל קהילה עם האינטרסים שלה והג`ובים שהיא מקבלת א"א לעשות כלום וכולם נכנעים אליהם
שוב אני יחזור על המילים שלי..
בשביל זה יש לנו גדולי ישראל שהם אילה שאומרים מה לעשות..
בינתיים כל הרבנים אמרו לשמור להוראות הסדרנים ויש כאילה שאמרו לא לעלות....
זה שאנשים יבואו בלי כרטיסים יבצר באלגן אחד גדול וחס וחלילה יכול לקרות לא עלינו עוד אסון וחבל........
כל המטרה שלהם אחרי הכל זה למנוע אסון הבא_(זה נכון שיש להם אינטרסים כלפי החרדים והכל פוליטיקותת)
אבל אנחנו צריכים לעשות את שלנו.......

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
משהו מבין למה אין שום פרסום איפה השטח שהולכים לעשות ריקודים בחג הקדוש הזה
זה כמו תקנות לקורונה שיעשו תקנה שאפשר לעשות חופה בלי סעודה וריקודים בחתונות
זה לא יאומן
הם פשוט רוצים לעקור את ההילולה מתוכן.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
פרויקטור מירון, צבי טסלר, מכריז: אזלו הכרטיסים להשתתפות ליום ההילולה בל"ג בעומר במירון. ואוו ואוו. עשרות אלפים בטוחים שבימים הקרובים ישחררו עוד כרטסיים, טסלר אומר - לא ולא. נותרו כרטסים רק ליום שישי, יממה לאחר ההילולה.

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
שוב אני יחזור על המילים שלי..
בשביל זה יש לנו גדולי ישראל שהם אילה שאומרים מה לעשות..
בינתיים כל הרבנים אמרו לשמור להוראות הסדרנים ויש כאילה שאמרו לא לעלות....
זה שאנשים יבואו בלי כרטיסים יבצר באלגן אחד גדול וחס וחלילה יכול לקרות לא עלינו עוד אסון וחבל........
כל המטרה שלהם אחרי הכל זה למנוע אסון הבא_(זה נכון שיש להם אינטרסים כלפי החרדים והכל פוליטיקותת)
אבל אנחנו צריכים לעשות את שלנו.......
לא ראיתי בשום מקום שכל הרבנים אמרו משהו בענין הזה, ואני בכלל לא חושבת שצריך את הרבנים בשביל להבין שבאופן עקרוני צריך להישמע לסדרנים.

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
רבנים יצאו בהוראות חד משמעיות רוצה ציטוטים??
אין צורך, רק הסתייגתי מהמינוח "כל" הרבנים, כי בנתיים אני אישית לא נתקלתי במכתב של כל או רוב הרבנים בענין הזה, אבל שוב לא צריך רבנים בשביל לדעת שראוי לשמוע בקול הסדרנים. רק חבל מאוד שהסדרנים לא עושים מה שצריך לתועלת הבטיחות והציבור. וחשוב מאוד שתהיה על מעשיהם ביקורת ודיון ציבורי חופשי ושלא יתכסו מאחורי אדרת הרבנים תוך ניצול העובדה שהם השולטים והם לא סופרים את הציבור ומכניסים אותנו למצב שאין ברירה אלא להישמע להם למרות שהם לא פועלים בהגינות..

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כל אחד ודעתו, עניות דעתי שמסלול הנחש הוא אחד הדברים הטובים שנעשו אך ללא הסברה על הפתרון.

• הפחית מאד את מקרי ההתעלפויות
• נתן לכל אשה סיכוי לעבור ע"י הציון, מה שלא היה לפני כי נשים היו נעמדות לשעות סמוך לציון.
מאז שהתחילו לעשות את הנחש הרבה נשים ויתרו מלהיכנס למערה

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אין צורך, רק הסתייגתי מהמינוח "כל" הרבנים, כי בנתיים אני אישית לא נתקלתי במכתב של כל או רוב הרבנים בענין הזה, אבל שוב לא צריך רבנים בשביל לדעת שראוי לשמוע בקול הסדרנים. רק חבל מאוד שהסדרנים לא עושים מה שצריך לתועלת הבטיחות והציבור. וחשוב מאוד שתהיה על מעשיהם ביקורת ודיון ציבורי חופשי ושלא יתכסו מאחורי אדרת הרבנים תוך ניצול העובדה שהם השולטים והם לא סופרים את הציבור ומכניסים אותנו למצב שאין ברירה אלא להישמע להם למרות שהם לא פועלים בהגינות..
מאוד לגיטימי וצודק שיהיה ביקורת על זה כי בינינו כי אחרי הכל הם פועלים על פי אניטרסים כאילו ואחרים ולא צריך להיות תמים בשביל לראות את זה בעיניים..
אני יכולה להגיד לך שיש רבנים שאמרו בפה מלא לא לעלות כי הם יודעים איזה באלגן יהיה שם...
וגם היה רב אחד שיתבטא ואמר שלא לעלות להר כי הממשלה מסוכנת ואין לה סיעתא דשמיא......(לא זוכרת איזה רב לכן אני לא מצטטת בדיוק את הנאמר)

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מאוד לגיטימי וצודק שיהיה ביקורת על זה כי בינינו כי אחרי הכל הם פועלים על פי אניטרסים כאילו ואחרים ולא צריך להיות תמים בשביל לראות את זה בעיניים..
אני יכולה להגיד לך שיש רבנים שאמרו בפה מלא לא לעלות כי הם יודעים איזה באלגן יהיה שם...
וגם היה רב אחד שיתבטא ואמר שלא לעלות להר כי הממשלה מסוכנת ואין לה סיעתא דשמיא......(לא זוכרת איזה רב לכן אני לא מצטטת בדיוק את הנאמר)
מי שמאמין בחשיבות העליה למירון עושה הכל כדי להמשיך לעלות, ומי שהגיע יותר בשביל האוירה ובקטע נחמד לא מומלץ לא לעלות וזה כי השנה לא תהיה חוויה ולא יהיה כ"כ נחמד, הפרויקטור עושה הכל במכוון כדי לייבש את ההילולא.

Esty Levy

משתמש פעיל
פרויקטור מירון, צבי טסלר, מכריז: אזלו הכרטיסים להשתתפות ליום ההילולה בל"ג בעומר במירון. ואוו ואוו. עשרות אלפים בטוחים שבימים הקרובים ישחררו עוד כרטסיים, טסלר אומר - לא ולא. נותרו כרטסים רק ליום שישי, יממה לאחר ההילולה.
ז''א, לפי הדיווחים שלהם קנו בערך 65,000 כרטיסים.
מה זה אומר? שכמה כרטיסים ניתנו לפרוטקציונריים??

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
כל ה5 יצאות מובילות למרפסת הכהנים שעמוסה מאוד גם.
החליפו בכל ההר מדרגות ושבילים ממה שראיתי ביום חמישי האחרון.
על גשר הכהנים אין לי מילה אחת טובה להגיד טפשות לשמה בנו אותו מחדש על דרך המהדרין עצמה חוסם חצי מהרוחב.
לג בעומר במירון הכל עמוס.
הייתי אתמול ולא ראיתי מדרגות שהחליפו השנה חוץ מבצד שמאל.
ואכן דרך הכהנים החדש זה דבר טיפשי והכי רחוק מבטיחות, מצ"ב תמונות.

קבצים מצורפים

• IMG-20220511-WA0008.jpg
    IMG-20220511-WA0008.jpg
    KB 259 · צפיות: 45
  • IMG-20220511-WA0007.jpg
    IMG-20220511-WA0007.jpg
    KB 233.2 · צפיות: 52
  • IMG-20220511-WA0006.jpg
    IMG-20220511-WA0006.jpg
    KB 242.9 · צפיות: 51
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה