בליל שישי היו כמה במות שבורות.אתמול הייתי במירון
כל מה שהם בנו לל"ג בעומר הכל קיים
הקנאים לא שברו כלום
דרך אגב לידיעת בעלי רכבים:
כבר לא נותנים לעלות למעלה
אפשר לחנות רק במושב
יש שם חסימה קבועה של המשטרה בצומת למטה...
בליל שישי היו כמה במות שבורות.אתמול הייתי במירון
כל מה שהם בנו לל"ג בעומר הכל קיים
הקנאים לא שברו כלום
דרך אגב לידיעת בעלי רכבים:
כבר לא נותנים לעלות למעלה
אפשר לחנות רק במושב
יש שם חסימה קבועה של המשטרה בצומת למטה...
תמיד ממערת ר אלעזר ברוב השעות לא היה לאיפה לצאת רק לתוך ההדלקות והיה הרבה צפיפות שם השנה על פי התוכנית זה יהא היציאה המרכזית ללא חסימות.לעת עתה - לא אושרה שום הדלקה נוספת מעבר להדלקה המרכזית.
היציאה מהמערה תמיד הייתה מהפתחים של מרפסת הכוהנים (5 יציאות) וממערת רבי אלעזר, ובכל זאת ברור שהיו צריכים להסדיר את זה וטוב עשו עם מסלול הנחש אצל הנשים והלוואי שיקרה גם אצל הגברים.
המדרגות בחצר הציון וממרפסת הכוהנים תקניות כבר עשרות שנים
מה שמצער בעיני, שבמקום להרחיב את המתחמים (וזה אפשרי חוקית, כי השטחים כבר הופקעו) ולעבוד על הרחבתם מיום אחרי ההילולא ובכך לאפשר לכל עם ישראל לעלות בבטיחות ובשמחה, דואגים רק לצמצם מתחמים.
לצמצם ולחסום זה כמו שבמקום להרחיב את כביש 1, יצמצמו בגלל שקרו תאונות.
יש מקווה בישובשאלות של לטאים....
לידיעתכם, חסידים רבים מקפידים לטבול לפני תפילת שחרית במקוה!
לא יאמן שבמירון סוגרים מקוה, מצאו להם זמן בדיוק היום
מה עם אנשים ששכרו שם צימרים ויהיו שם עד אחרי שבת? גם מקוה ימנעו מהם???
מעניין מה כן נותן דוקטורט בנושא תושב מאה שערים או מי שהתפרנס עד היום מזה?עדיין אני חושב שזה לא נותן לך דוקטורט בנושא
נו הכל צריך סיבה מובנת?המקוה בציון משמש מאות יהודים מדי יום במשך כל שעות היום, הוא שופץ לאחרונה, והוא ממש לא מסוכן.
סתם לידיעה זה מהלך של 25 דקות לפחות מההר של הציון וסוגרים מוקדםיש מקווה בישוב
המציאות מוכיחה שבמדינת ישראל 2022 וגם לפנ"כ רק במעשי קיצוניות הם מבינים דבריםדרך קיצונית לא מועילה שלום דבר
אני ראיתיראית בעיניים שהיה?
ניסית לקנות והצלחת?
כי אני לא. עד עכשיו. ויש עוד רבים כמוני.
למה לא הגיונימעניין מאד. כי עקבתי גם אז. אכן ראיתי שהתווספו כרטיסים אבל רק בשעות הבוקר.
מהשעה 16:00 ואילך ביום רביעי - המצב נשאר סטטי כמו שהיה.
ולא נשמע לי הגיוני שבחמש דקות שאולי לא ראיתי, נגמרו מאות כרטיסים.
אני הייתי בדקות הראשונותמניין לך? הייתי בדקה השנייה משנפתח המכירה ולא היו כרטיסים
באיזה שעה זה התעדכן?אני נכנסתי בשניה שאמרו והיה בס''ד לשעה 4 בצהריים.
והבנתי שיהיו עוד.
פשוט תעקבו
לא יודע איזה מקווה בדיוק סגרו, אבל יש עוד מקווה כמה דקות הליכה מהציון, זה שייך למישהו פרטי לא זוכר איך קוראים לזהסתם לידיעה זה מהלך של 25 דקות לפחות מההר של הציון וסוגרים מוקדם
הנחש זה אחד הדברים היותר מטופשים שנעשו במירון - בצורה שנעשהזה וטוב עשו עם מסלול הנחש אצל הנשים והלוואי שיקרה גם אצל הגברים.
לא ראיתי בשום מקום שמצווה לעשות דברים קיצוניים.המציאות מוכיחה שבמדינת ישראל 2022 וגם לפנ"כ רק במעשי קיצוניות הם מבינים דברים
אתה רואה איך שמארגני ההילולא רועדים שמא אנשי הישוב הישן יארגנו להם לבד אוטובוסים ללא כרטיסים
עד כדי כך שטסלר ישב לפני כמה ימים עם העדה החרדית כמה שעות וניסה לשכנעם שישתפו פעולה
אך לא הסכים לתנאים שהציבו לו וע"כ גם הם לא הסכימו לו
זה רק מראה לנו שאיתם צריך לעשות מעשי קיצוניות ואם לא א"א לעשות שום דבר
ומה עם עוד אלפים שרוצים לנסוע למירון כמידי שנה ולא יכולים כי אין כרטיסים, או שהם צריכים לעמוד דרוכים על המחשב שמא יתפנו עוד כמה כרטיסים
זה ברור לכולנו שאם כל הקהילות היו מתארגנות ביחד שלא קונים כרטיסים או שכן היו קונים אבל עם תנאים שלנו ולא שלהם אז וודאי שלא היה להם מה לעשות והם היו נותנים לנו את כל מה שהיינו מבקשים
הבעיה היא שהיום כל קהילה עם האינטרסים שלה והג`ובים שהיא מקבלת א"א לעשות כלום וכולם נכנעים אליהם
בעיות צניעות בשאטליםכי מה?
כל מילה נכונההנחש זה אחד הדברים היותר מטופשים שנעשו במירון - בצורה שנעשה
והדוגמא הטובה זה מה שקרה בעז"נ - נשים הצטופפו שעות בקטע של פחות מרבע / חמישית מהחצר (בזמן שבשאר הקטע הריק והסטרילי שוטטו בשעמום שוטרים שכל תפקידם היה "לאכוף" את הנחש...)
במקום לפזר את הנשים על שטח רחב צמצמו אותם לשטח קטן משמעותית,
וזה מה שהולכים לעשות השנה גם בגברים
זה יגרום: 1. לצפיפות הרבה הרבה יותר. 2. לבלאגן 3. הכי חשוב - לאלימות בין השוטרים שישעו הכל שהנחש ה"קדוש" ישמר לבין הציבור שיידחס לזמן רב בין גדרות (זה הרי הולך להיות על כל העלייה לציון)
וזה רק אחד מאינספור "שיפורים" שנעשו השנה ללא קשר ותיאום בין המציאות לבין התכנון הנכון מול הקהל המתאים
ושוב, עכשיו הולכים לקפוץ כל המגיבים מימין ומשמאל, בעד ונגד
אז חשוב לזכור, שיפורים חובה לעשות, הכל לא מותאם כבר שמונים שנה
אבל רוב השיפורים (לא מכליל את כולם) נעשו מתוך ראייה ומחשבה "חילונית" כיצד לתקן ולחנך "אותנו",
במקום כיצד "לעזור" לנו!...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: