החסידים כבר הבינו את זה ויש להם דירות בשפע בפריפריהצריך גם שלב ראשון להבין שא''א להישאר ב''ב ירושלים וכ'ו ופריפריה זה המקום
לצערי אתה צודק, אין מידי הרבה דירות יד שניה. אני הבאתי רשימה של ערים שיש בהן דירות עד מיליון, אצלכם אין (גמלא לא נחשב)הבעיה בפתרון הנ"ל זה , שבפריפריה אין כ"כ הרבה דירות למכירה.
{מענין לדעת אם אני בא עכשיו לעפולה עילית או גבעת המורה או לאזור החרדי באופקים כמה דירות אני אוכל לראות ולבחור?}
זאת אומרת כל שנה יוצאים לשוק כמה עשרות בודדת של דירות
אין ספק שבמרוצת השנים זה מביא פתרון למאות משפ' אבל לא מענה לרבבות הממתנים לדירה במחיר שפוי
{כדוגמא עפולה גבעת המורה שכבר 13 שנה על המפה כמה משפ' הגיעו בא נאמר 500 משפ' תחלק את זה ל13 תגיע לפתרון שנתי ל40 משפ' בסך הכל!!!!!}
עדיין לפי איך שאני מבין חלק מהענין גם לסייע בהון העצמיזו השורה הבעייתית. התכנית הזו תעלה אוטומטית את המחיר לפי גובה המענק. היחידים שירויחו הם המוכרים.
איך ניתן לאכוף כזה דבר?לכן כתבתי שזה רק לאנשים שבאים בפועל לגור במקום, לא שכירות ולא קומבינות, ואז פתאום תראה שאין ביקוש מטורף (מידי)
בדקתי -150 קמ' מפרידים בין כרמיאל לתל אביב. רכבות מהירות נוסעות ב350 ק"מ.צריך הקמת רכבת על-מהירה.
מהסוג שיש בסין. שתצא מתל אביב ישירות לתחנה במרכז הגליל ולהיפך.
ומשם תחבורה לשאר הגליל. שנסיעה לא תעלה על חצי שעה.
במציאות בשטח זה ממש לא ככה,בדקתי -150 קמ' מפרידים בין כרמיאל לתל אביב. רכבות מהירות נוסעות ב350 ק"מ.
זה כ25 דק. נסיעה.
מכרמיאל לצפת לדוגמה , זה כיום 40 דק באוטובוס, וחצי שעה ברכב.
סה"כ תוך שעה ורבע להיות מצפת בתל אביב, זה אפשרי.
(
באתי לפתור בעיית תעסוקה.במציאות בשטח זה ממש לא ככה,
נסיעה לוקחת הרבה יותר זמן,
המתנה בין האוטובוס לרכבת,
נסיעה מתל אביב לעיר הנצרכת,
לדוג בני ברק
זה עוד נסיעה שיכולה לקחת זמן,
וד"א בצפת כבר אין דירות (כמעט) בפחות ממליון
אצל הליטאים מצוקת הדיור זה באמת בעיה שקשה יותר לפתוראין שום פיתרון בעולם, כל עוד כולם נעולים על האקסיומה:כל פתרון שיבוא, יקפיץ מחירים, כי כולם רוצים את אותו מוצר.
"כל זוג שאין לו דירה משלו הוא פשוט מסכן"
מדברים פה כאילו מיליון זה מספר קסם... מאיפה בדיוק יביא אברך כולל שאשתו אינה הייטקסיטית, והוא מתעתד לגדל בעז"ה 6-9 ילדים, מיליון ש"ח?
האם שכחו שרק לפני עשר שנים היית יכול לקנות דירה בבית שמש במיליון ש"ח, ועדיין דיברו חזק מאוד על 'מצוקת הדיור'?
אני לא מתמצא בתחום אך מה שידוע לי מהיכרות אישית , בקהילה אליה אני משתייך נרכשו בשנים האחרונות קרוב למאה דירות בכל שנה בערים חיפה -צפת -טבריה , (חלק גדול מאד מהם בפחות ממיליון )נתונים בבקשה !!!!!
אשמח לדעת שיש בצפת או חיפה או נוף הגליל או אופקים או כל מקום אחר בארץ
מאות דירות למכירה ובכל חודש יוצאים עוד ועוד דירות למכירה
ותעשו חשבון לכמה זוצי"ם בשנה זה יביא פתרון
ולא שאני נגד הרעיון
רק אני חושב שזה אולי פלסטר קטן
זה נכון חלקיתאין שום פיתרון בעולם, כל עוד כולם נעולים על האקסיומה:
"כל זוג שאין לו דירה משלו הוא פשוט מסכן"
אני לא חושבת שזה קשור.אני רואה שבלל המצב הכלכלי היחסית יותר משופר בציבור החסידי
יש ממש לחץ חברתי שחייבים לגור במרכז כמו בית שמש וכדומה
אצל החסידים אין בכלל מצוקת דיוראצל הליטאים מצוקת הדיור זה באמת בעיה שקשה יותר לפתור
אבל אצל החסידים שיותר מצוי ששני בני הזוג עובדים מיליון שקל זה סכום בר השגה
אבל כמו שאומרים "יש לו מנה רוצה מאתיים"
אני רואה שבלל המצב הכלכלי היחסית יותר משופר בציבור החסידי
יש ממש לחץ חברתי שחייבים לגור במרכז כמו בית שמש וכדומה
ומי שהולך לגור בפריפריה נחשב למאד מוזר
הלוואי שבציבור שלנו זה לא היה נחשב לבושה לגור בעפולה או בחריש
בטח שיש הבדל, כי ב"ה בפריפריה באים עוד ועוד לקנות דירות שעד היום לא היו בבעלות חרדית, ולכן צריך מזוזות,לזה בדיוק ביקשתי יותר פרטים: להסביר מדוע סופר סתם כאן מרוויח יותר משם (אם זה נכון שיש בכלל הבדל)?
אני רק יחזק את הדבריםבטח שיש הבדל, כי ב"ה בפריפריה באים עוד ועוד לקנות דירות שעד היום לא היו בבעלות חרדית, ולכן צריך מזוזות,
וב"ה מתפתחים להם הרבה קהילות חשובות שצריכות ס"ת, ומעדיפים לקנות אצל אחד מהקהילה.
אבל בערי המרכז, גם אם כבר קונים, בד"כ זה ממישהו חרדי, ולא מחליפים (מיד...) מזוזות, והקהילות כבר קיימות ואין צורך בכל שנה לעוד 40-50 ס"ת.
זו דעתי, ואני מניח מר רוזנבלט @ שתוכל להסכים עימי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: