זה אני ולא אף אחד
משתמש רשום
אני יודעת להסתדר אם בעלי דירות
אבל - 30,000 זה המוןן
אבל - 30,000 זה המוןן
כל עסק בעולם הוא כזה,כלומר, הקונה/המוכר, משלם על אכזבות מעסקאות שלא התבצעו
מה שאין באף מקצוע אחר (פרט לשדכנים שמבקשים להצמיד את שכרם לשכר המתווכים)
את בעצם אומרת שהם מתווכים דירה פחות מפעם בחודשיים?אני מכירה שני מתווכים מוצלחים מאוד והם ממש לא עשירים.
אם תחלקו את הסכום שהם מקבלים על עסקה אחת, למספר השעות שהם השקיעו בלתווך מאז העסקה הקודמת, תגיעו לשכר מינימום ומטה.
מתווכים רגילים עושים דירה אחת ל3-6 חודש.את בעצם אומרת שהם מתווכים דירה פחות מפעם בחודשיים?
מי שמוכר דירה (רגילה, שלוש מליון) כל חודש אמור להיות בעשירון העליון
1. צורת החישוב של השכר באמת לא הגיוניתאז למה, לכ"ה, מתווך מקבל על ארבע שעות עבודה 60,000 ש"ח !!!
יכול להיות שהוא הפיל בפח את המוכר.לדוג' אני קניתי דירה דרך מתווך, וראיתי במציאות שהוא הצליח להוריד את המוכר ב 120,000 ש"ח!!!
אין מוצר בשוק שלא משלמים על העסקאות שלא הלכוכלומר, הקונה/המוכר, משלם על אכזבות מעסקאות שלא התבצעו
מה שאין באף מקצוע אחר (פרט לשדכנים שמבקשים להצמיד את שכרם לשכר המתווכים)
בוודאיאת בעצם אומרת שהם מתווכים דירה פחות מפעם בחודשיים?
מאוד פשוט כשאתה מפרסם לבד מגיעים הרבה לקוחות לא רלוונטייםפרסמתי דירה במלא פלטפורמות
הגיעו לקוחות התלוננו על המחיר
חתמתי על בלעדיות
וקיבלתי לקוחות שמשלמים יותר + דמי תיווך שאני משלם + דמי תיווך שהם משלמים
אמיתי לא מבין לקוחות
כשאני פרסמתי דירה בישא ברכה המווון מתווכים התקשרו להעביר את הדירה שלי אליהם. התחננו ממשוכעת הוא מוצא אותה בבלעדיות אצל מתווך
זה נחמד להוציא רישיון תיווךלטעמי הפתרון האמתי נעוץ בפיקוח על המתווכים, לצערנו בציבור שלנו וזה עצוב לכתוב את זה נכנסו לתחום התיווך הרבה אנשים שלא יודעים מה זה נדלן ויודעים רק לדבר גבוהה גבוהה, אם הם היו הולכים להוציא רישיון תיווך, והיה עליהם פיקוח המצב היה הרבה יותר טוב.
אלפי אלפי תודות על שהעליתם את הנושא !!שעת יעוץ עם רופא עור מומחה עולה כ800 ש"ח.
שעת יעוץ עם אורטופד עולה כבר בסביבות 1200 ש"ח.
שעת יעוץ עם עורך דין מהטובים בארץ כבר תעלה 2000 ש"ח.
אז למה, לכ"ה, מתווך מקבל על ארבע שעות עבודה 60,000 ש"ח !!!
איזה ערך מוסף הוא נותן לי?
העובדה היא שאסור לסמוך על מילה של מתווך, יש כאלה ישרים אמנם, אבל ישנם גם הרבה כאלה שלא.
דוגמא לטעויות/ רמאויות:
לא מספרים שהשכן מלמטה משגע את המוכרים ומזמין להם משטרה כל יומיים, שאמנם יש למוכר היתרי הבניה אבל
אחד השכנים נלחם בכל תוקף נגד וזה יהיה 'מפטיר' להתעסק איתו, שהאזור כולו עומד בפני פינוי בינוי ואצטרך לעבור דירה שוב
בעוד זמן קצר, או להיפך ידגיש שעוד רגע פינוי בינוי בשעה שהחתימות רק התחילו לאחרונה ועוד עשור מתיש לפנינו.
כל אחד שהתעסק בקנית דירה יכול להוסיף סיפורים רבים על כך (אתם מוזמנים להוסיף למטה).
סיכומו של דבר, אינני יודע אם יש ערך בכלל למתווך אבל גם אם כן, אין שום הצדקה למחיר המופקע שמשלמים עליו.
הבעיה העיקרית היא אם האנשים שנותנים בלעדיות למתווך ובכך תוקעים את הקונים, אין שום סיבה לענ"ד לתת בלעדיות
גם אם אתם רוצים למכור עם תיוך תמיד תמצאו מתוך שיעשה זאת גם בלי בלעדיות.
הפתרון הוא פשוט:
א. התשלום על תיווך יהיה כמו בכל שאר המקצועות לפי שעה. לקוח ישלם למתווך 100-200 ש"ח לשעת תיווך,
ושלום על ישראל.
ב. מי שבכל אופן רוצה להשאר בקונספט הישן, יש לסכם על מחיר ולא לפי אחוז.
כשאדם מתחייב על עשרת אלפים ש"ח הוא הרבה יותר מרגיש את הכסף, מאשר אחוז מסוים מהדירה.
בתקוה לשינוי..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: