סליחה על ההקפצה אבל איזה גודל החבילת ממרח תמרים?כבר העלתי פה פעם אחת אבל שווה להעלות שוב
(וכדאי להוסיף קוקוס מאד משדרג את העוגה)
צפה בקובץ המצורף 296095
רגילה, של 450סליחה על ההקפצה אבל איזה גודל החבילת ממרח תמרים?
אני העליתי את המתכון בפעם הראשונה, מהפעם השניה שהכנתי ואילך זה אף פעם לא מתערבב אצלי.
העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית.
אני רואה שהיה לי קצת קשה להגיד במילים מה שאני עושה אבל מקווה שהובנתי.
אני פה לכל שאלה, מכינה את זה כבר בעצימת עיניים.
האם זה תופח קצת לגובה?כבר העלתי פה פעם אחת אבל שווה להעלות שוב
(וכדאי להוסיף קוקוס מאד משדרג את העוגה)
צפה בקובץ המצורף 296095
יש משהו שאני לא מבינה, אולי תוכלי להסביר לי?
בהוראות כתוב לשפוך קודם את השוקולד כי הוא הכבד ביותר ואחכ הקפה ומעל הלבן
ובתמונה הסדר הוא הפוך, רואים את הלבן הכי למטה?
תודהה
[/QUOTE
זה הפוך כי אני פשוט הופכת את העוגה אחרי האפייה
וואלה לא זוכרת, כבר מזמן לא עשיתי את העוגה הזוהאם זה תופח קצת לגובה?
אני הופכת כי אני מכינה בתבנית כמו בתמונה ואז צריך להפוך.אהה מעניין, למה להפוך?
ולמה השכבה הלבנה קטנה יותר מהשאר?
תודה רבהאני הופכת כי אני מכינה בתבנית כמו בתמונה ואז צריך להפוך.
לגבי השאלה השניה, לא יודעת, ככה יוצא ליצפה בקובץ המצורף 995723
לאיזה גודל של תבנית המתכון הזה?עוגת שכבות תפוחים
חומרים:
4+1/2 כוסות קמח
10 תפוחים
1+1/2 כוסות סוכר
1+1/2 כוסות סוכר
2 ביצים
1+1/2 שקיות סוכר וניל
1+1/4 כוסות שמן
1 כף אבקת אפיה
מילוי:
10 תפוחים
1+1/2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. ערבבי את החומרים עד לקבלת בצק מפורר.
2. קלפי את התפוחים וגרדי אותם בפומפיה עבה,הוסיפי את הסוכר-סחטי את המיץ שמצטבר מהתפוחים.
3. חלקי את הבצק לשלושה חלקים. שטחי חלק אחד ומעליו הניחי מחצית מכמות התפוחים וכן הלאה. מעל פוררי את הבצק הנותר.
4. אפי בחום בינוני עד שמוכן.
תבנית בינונית a4לאיזה גודל של תבנית המתכון הזה?
שימו לב שבטעות רשום פעמיים סוכר בבצק,תבנית בינונית a4
מקפיצה - מה גודל התבנית ? חדפ a4 ?צפה בקובץ המצורף 594991
הכנתי לשבת ויצאה מדהימה!!! נכנסת עכשיו למתכונים הקבועים שלי עד שימאס...
לוקחת ממש כמה דקות עבודה ויוצאת כמו פטיפור מושקע עם טעם מטריף...
אבל מה, שידרגתי עם שמנת מתוקה במקום ריץ. הרי בכל מקרה היא חלבית בגלל החמאה.
אני לא כל כך זוכרת, אבל נראה לי הבינונית שקצת צרה יותר.מקפיצה - מה גודל התבנית ? חדפ a4 ?
סליחה על ההקפצה - אפשר להקפיא?העתקתי הכל!! המון תודות!
ומעלה גם:
עוגה עסיסית –תבנית תנור
חומרים:
לבצק טורט:
8 ביצים
1 כוס סוכר
1 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כוס שמן
3 כפות מיץ לימון
למלית:
1 וחצי כוס מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/3 כוס קמח
1/2 כוס מים
1 מרגרינה או 3/4 כוס שמן + 1/4 כוס מים
1 חב' אינסטנט פודינג בטעם וניל
לציפוי:
אפרסקים / שזיפים וכד' חתוכים (חי או משומר)
2 חב' אינסטנט ג'לי
הכנה:
להקציף את הביצים בשלמותן עם הסוכר- 10 דקות!
להוסיף אחרי הנמכת העוצמה למינימום: קמח, אבקת אפיה, שמן ולימון, לערבב לתערובת חלקה, ולחלק ל-2 תבניות תנור.
לאפות כל חלק כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד להשחמה קלה, לקרר.
הכנת המלית:
להרתיח בסיר 1/2 כוס מים, סוכר וניל וכוס סוכר.
לערבב בבלנדר (אפשר גם במזלג – לטרוף היטב) את הביצים, 1/3 כוס קמח וחצי כוס מים. להוסיף לסיר עם הרתיחה, להמשיך לערבב עד שמסמיך (כעין ג'לי)
לכבות, לערבב פנימה את המרגרינה – מחולקת (או השמן + מים), להוסיף פודינג ולערבב שוב למלית סמיכה וחלקה.
למרוח את המלית על חלק אחד של העוגה, להפוך בזהירות את החלק השני על המלית ולקלף בעדינות את דף האפיה.
לפזר חתיכות פרי בצורה נאה על העוגה העליונה, להכין את הג'לי לפי ההוראות ולשפוך מעל הפירות.
לאחסן במקרר. להגיש קר. העוגה נשמרת טובה וטריה במקרר למשך שבוע+
תודה רבהעוגת שוקולד אוורירית מאוד
2 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
2 ביצים
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות קמח
6 כפות קקאו
2 כוסות קפה חם (כוס מים רותחים+כפית קפה)
לערבב, לאפות,
3 אינגלייש קייק
מכינה תמיד את המתכון לפחות פעמיים, זה פשוט מתחסל
עוגת גבינה טורט
7 ביצים (להפריד ולהקציף)
בקערה שמים את החלמונים
4 גבינה 5%
2 סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
2 כפות פודינג וניל
4 כפות קמח
לערבב הכל ביחד ולהנמיך את המיקסר לדרגת מהירות 1 ולהוסיף את הבלילה לקצף לערבב הכל יחד ולשפוך לתבנית ח"פ בינונית, אופים על 180 מעלות כשעה.
לקישוט
שמנת +3 סוכר וניל לערבב טוב, שמוציאים מהתנור שמים את השמנל מעל, ומחזירים לתנור מכובה אבל חם לעוד שעה..
בהצלחה
מה הכוונה 4 גבינה על איזה כמות מדובר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: