לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

תזרים

משתמש מקצוען
לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןצפה בקובץ המצורף 296125
עשיתי השבוע את העוגה בשלושה צבעים - יצא מיוחד!! יישר כח למי שהעלתה!! אשמח שתזדהה כדי להודות לה, ולא רק אני :)
אפיתי בתבנית תנור - בכמויות של פי 1 ושליש,
בקמח מלא 80% של "בר ולחם" (מעולה! לא מרגיש מלא בכלל, אני אופה כמעט רק איתו)
והעוגה כבר כמעט נגמרה :)
שוב תודה!
 

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.

להקציף את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.
לשמור בצד כוס מהבלילה.

לחלק את הבלילה שבקערה ל2 תבניות האנגליש קייק בשווה.
(לא להילחץ שממלא רק רבע תבנית-זה תופח מאוד באפיה...)

  • את כוס הבלילה ששמרנו בצד לערבב עם 100 גרם שוקולד מריר מומס.

לשפוך פס של בלילת שוקולד לאורך 2 תבניות האנגליש קייק בשווה- שיווצרו עוגות לבנות ובאמצען פס עבה של שוקולד.

לאפות בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות.

בתאבון!
הכנתי.
לא ראיתי שרשום לעשות בכוסית ח"פ, רק אחכ בתגובות.
הכנתי בכוסות מדידה.
העוגות נפלו .לא נאפו 40 דקות.
אשמח לשמוע באיזה כוסות השתמשו פה
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עוגת כושי מעולה(רק נראת פשוטה..)
הייתי בטוחה שמישהי תכתוב את המתכון אבל לא..

החומרים:
כוס( רגילה) קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית ( אני ניסיתי חברות אחרות שוקולית תמיד מנצחת)
שקית א.אפיה
כוס שמן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
חצי מכל ריצ'

לקרם:
חצי מכל ריצ'
150 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים חוץ מהריצ' ומערבבים. מוסיפים את הריצ'
ושופכים לתבנית משומנת עגולה או מלבנית חד"פ.
לקרם: מחממים את הריצ' שנשאר ומוסיפים לו את השוקולד שבור לקוביות. משאירים על האש עד שנמס. שופכים על העוגה.

הערות שלי:
אפשר בלי הקרם,
אפשר את הקרם להכין רק מ100 גר'שוקולד.
מעולה בהקפאה אם נשאר לכן מה להקפיא.
הכונה לכוסות חד פעמי?
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עוגת רסק תפוחים

לערבב
2.5 כוסות קמח
אבקת אפיה

להוסיף כוס וחצי סוכר חום מומס בערך בחצי כוס מים רותחים ולערבב

להוסיף 2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי קופסת שימורים רסק תפוחים
ולערבב
לשפוך לתבנית A4

לערבב בקערה קטנה
רבע כוס סוכר חום
כוס אגוזים קצוצים
כפית גדושה קינמון
(זה היחס, בפועל צריך פחות )
ולפזר מעל העוגה.

לתנור, ב180 מעלות כ40 דקות.

נ.ב
את המתכון המקורי מצאתי כמובן כאן בפורום. שינתי קצת בכמויות וזה משנה את המרקם. אפשר לשחק עם היחס של הקמח/סוכר/רסק וכו'
שכחתי לשים אבקת אפיה והעוגה לא גבהה, וכמה שאני אופה אותה היא גם לא נאפית בפנים
בקיצור דיקט רך.
למי יש רעיון איך לנצל את העוגה למשהו אחר.
כדורי שוקולד ילך?יש מתכון?
 

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שכחתי לשים אבקת אפיה והעוגה לא גבהה, וכמה שאני אופה אותה היא גם לא נאפית בפנים
בקיצור דיקט רך.
למי יש רעיון איך לנצל את העוגה למשהו אחר.
כדורי שוקולד ילך?יש מתכון?
בגלל שאני באופן אישי לא נצמדת למתכון המקורי, משנה כמויות ולא מודדת בדיוק - כל פעם יוצא מרקם אחר. אם זה ממש רטוב אז כנראה שזה באמת לא אפוי, אבל אם זה רק דיקט רך, אז מהנסיון שלי הוא בהחלט יכול להיות טעים גם ככה. (אין לי נסיון עם שכחת אבקת אפיה )
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
יש לזה ריח טוב אבל לא אכיל.
אפשר לעשות מזה כדורי שוקולד?
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
עוגת גבינה קלה וטעימה:
1 קילו גבינה
מעט מיץ לימון
1 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 פודינג וניל
5-6 ביצים

לערבב את כל המצרכים יחד
(עדיף במטרפה ידנית. לא מומלץ בכלל במיקסר)
לשפוך לתבנית
או בינונית או עגולה גדולה
לאפות 45 דק' 180 מעלות
עד שהעוגה זהובה טיפה, ויציבה

בתאבון
בלי שמן?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לפני תקופה היה פה שרשור של עוגות עם 2 עוגות מוצלחות
(ותודה למי שהעלתה אותן אז)
המתכון של העוגה ב-3 צבעים אני עושה ב3 תבניות אינגלישקייק ויוצא מצויןצפה בקובץ המצורף 296125
מקפיצה לטובת כולן.
טורט הקפוצ'ינו ב3 צבעים , אחד הטורטים הטובים שראיתי. אוורירית יותר מעוגה עם ביצים מופרדות, וגם יפהפייה!!! הכנתי ב2 אינגלישקייק ויצא גבוה ומרשים !!!
ואגב, הכנתי בלי הזיגוג
(הודעה מס' 15 בדף הראשון של האשכול)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
20200119_030908.jpg
לא יודעת אם יש משהו בסגנון לא היה לי זמן לבדוק
(צריכה להספיק להכין את העוגה;))
עוגה ממש מיוחדת
ללא אפיה
ובחמש דקות

250 גרם פתי בר
250 גרם חמאת בוטנים
2 כפות דבש
50 גרם מרגרינה

לרסק את הפתי בר בבלנדר למרקם חולי
להמיס את שאר החומרים
לערבב ולשטוח בתבנית בינונית

200 גרם שוקולד מומס
לערבב עם 1 ריץ לתערובת אחידה
ולשפוך מעל הפתי בר

בתאבון
הכנתי לשבת ויצאה מדהימה!!! נכנסת עכשיו למתכונים הקבועים שלי עד שימאס...
לוקחת ממש כמה דקות עבודה ויוצאת כמו פטיפור מושקע עם טעם מטריף...
אבל מה, שידרגתי עם שמנת מתוקה במקום ריץ. הרי בכל מקרה היא חלבית בגלל החמאה.
 

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צפה בקובץ המצורף 594991
הכנתי לשבת ויצאה מדהימה!!! נכנסת עכשיו למתכונים הקבועים שלי עד שימאס...
לוקחת ממש כמה דקות עבודה ויוצאת כמו פטיפור מושקע עם טעם מטריף...
אבל מה, שידרגתי עם שמנת מתוקה במקום ריץ. הרי בכל מקרה היא חלבית בגלל החמאה.

מדוע חלבית?
רשום מרגרינה?
 

שושניתוש

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
צפה בקובץ המצורף 594991
הכנתי לשבת ויצאה מדהימה!!! נכנסת עכשיו למתכונים הקבועים שלי עד שימאס...
לוקחת ממש כמה דקות עבודה ויוצאת כמו פטיפור מושקע עם טעם מטריף...
אבל מה, שידרגתי עם שמנת מתוקה במקום ריץ. הרי בכל מקרה היא חלבית בגלל החמאה.
מתאימה לשמחות? לא צריכה מקרר?
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה