חגים לכבוד שבועות- לקט מתכוני אלפחורס

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כמה מתכוני אלפחורס-

עוגת מוס אלפחורס עם שכבות מטריפות:
IMG_0827.jpg


מתכון של אלפחורס רגיל הכי טעים מכל המתכונים שניסיתי:
IMG_0820.JPG


עוגת גבינה בטעמי אלפחורס:
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
והעוגיות המהממות האלה-

1.jpg



הן בלי גלוטן.
יוצאות חתיכות וטעימות ממש.

(צריך להקפיד לא לעבד יותר מידי ,רק עד לאיחוד.)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני לא נוהגת להתבטא כך על מאכלים, אבל מדובר במשהו דוחה במיוחד שלעיתים מכיל גרגרי סוכר לעין!!! והמתיקות צורבת וחונקת ברמה קשה (ורכשתי 3 קופסאות כאלו, לצערי... יש למישהו רעיון איך מתפטרים, חוץ מלהשליך לזבל? אחת כבר התנפצה על הרצפה... רק מראה את איכות הפלסטיק שלה)
אם תסתכלי ברכיבים תראי שאחוז החלב בה גבוה בהרבה מבשאר החברות, מה שמעיד דווקא על איכותה!!
לפעמים באמת יש לה גרגירי סוכר אבל רק לפעמים, כנראה תלוי באיכות האיחסון.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אם תסתכלי ברכיבים תראי שאחוז החלב בה גבוה בהרבה מבשאר החברות, מה שמעיד דווקא על איכותה!!
לפעמים באמת יש לה גרגירי סוכר אבל רק לפעמים, כנראה תלוי באיכות האיחסון.
אני מאחסנת במזווה, בדיוק כמו שעומד בחנויות ואחרי הפתיחה במקרר, עדיין נוזלי....
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם תסתכלי ברכיבים תראי שאחוז החלב בה גבוה בהרבה מבשאר החברות, מה שמעיד דווקא על איכותה!!
לפעמים באמת יש לה גרגירי סוכר אבל רק לפעמים, כנראה תלוי באיכות האיחסון.
פוטוס מדברת על הממרח שבא בקופסת פלסטיק.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני מאחסנת במזווה, בדיוק כמו שעומד בחנויות ואחרי הפתיחה במקרר, עדיין נוזלי.
נוזלי כן.
כתבתי בנוגע לגרגירי הסוכר.
אני משתמשת הרבה בריבת חלב, ובאמת לאלפחורס קונה את הסוגים היותר סמיכים. מצד שני, למתכונים של עוגות גבינה שצריך לשייש ריבת חלב אעדיף את הנוזלי יותר. וכן לשכבות טורט ריבת חלב שמנת מתוקה, יותר נח את הנוזלית בשביל למרוח על הרולדה שכבה דקה.
בקיצור, כל סוג למטרתו.
אבל כן חשוב להדגיש שהנוזליות לא קשורה לאיכות, ולפעמים ההיפך! זה מראה על תוספים מלאכותיים שונים שמגבשים.
המדד הוא אחוז רכיבי החלב.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נוזלי כן.
כתבתי בנוגע לגרגירי הסוכר.
אני משתמשת הרבה בריבת חלב, ובאמת לאלפחורס קונה את הסוגים היותר סמיכים. מצד שני, למתכונים של עוגות גבינה שצריך לשייש ריבת חלב אעדיף את הנוזלי יותר. וכן לשכבות טורט ריבת חלב שמנת מתוקה, יותר נח את הנוזלית בשביל למרוח על הרולדה שכבה דקה.
בקיצור, כל סוג למטרתו.
אבל כן חשוב להדגיש שהנוזליות לא קשורה לאיכות, ולפעמים ההיפך! זה מראה על תוספים מלאכותיים שונים שמגבשים.
המדד הוא אחוז רכיבי החלב.
אבל זו לא ריבת חלב. זה ממרח בטעם ריבת חלב. חלב הוא מדד אבל גם צבע טעם וסמיכות הם מדד. ותעיד העובדה שיש להם מוצר נוסף של ריבת חלב אמיתית - אריאלוש העלתה תמונה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אבל זו לא ריבת חלב. זה ממרח בטעם ריבת חלב. חלב הוא מדד אבל גם צבע טעם וסמיכות הם מדד. ותעיד העובדה שיש להם מוצר נוסף של ריבת חלב אמיתית - אריאלוש העלתה תמונה
קניתי אותה והשתמשתי בה.
(כשרה לפסח)
היא באמת טובה.
מה שהיה חשוב לי להדגיש שהסמיכות היא לפעמים תוצר של חומרים כימיים מגבשים כדוגמת שומן צמחי מרגרינה בלעז, ולאו דווקא מעיד על איכותה.
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
5 דקות עבודה.
טעיםםם


עוגה בחושה נימוחה בהשראת אלפחורס (חלבית)

בחושה חדשה ומדהימה
עשיתי כבר בפעם השניה
תכפילו כמויות ותקבלו 4 פסים עם ציפויים שונים
המדידה בכוס מדידה קלאסית
מתאים לשני פסי אינגליש
צריך חצי עד 4\3 צנצנת אחת של ריבת חלב משובחת

קערת הרטובים:
3 ביצים
חצי כוס חלב
1 שמנת חמוצה
4\3 כוס שמן

קערת היבשים:
4\3 כוס סוכר
3כפות פודינג וניל
1 אבקת אפיה
2\1 1 כוס קמח
חצי כוס קוקוס -לבחירה

לערבב את החומרים שבכל קערה ולאחד את שתי הקערות
לשפוך לתבניות

בעזרת כף וכוס מים רותחים לנטף גושי ריבת חלב לכל האורך-המים החמים עוזרים לריבה להחליק
להכניס את הריבה מעט לתוך העיסה
לפזר פקאן קצוץ\לוז קצוץ\שקדים או להשאיר ריק ואחרי האפיה לפזר קוקוס
170 מעלות מחומם מראש כ-40 דקות

העוגה נשמרת במקרר כמה ימים טובים אך טעימה ונימוחה יותר בטמפרטורת החדר
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מה שהיה חשוב לי להדגיש שהסמיכות היא לפעמים תוצר של חומרים כימיים מגבשים כדוגמת שומן צמחי מרגרינה בלעז, ולאו דווקא מעיד על איכותה.
למי שיש סבלנות, ריבת חלב מהדברים שהכי קל להכין לבד בבית
2-3 חומרים והרבה סבלנות וזהו.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קניתי אותה והשתמשתי בה.
(כשרה לפסח)
היא באמת טובה.
מה שהיה חשוב לי להדגיש שהסמיכות היא לפעמים תוצר של חומרים כימיים מגבשים כדוגמת שומן צמחי מרגרינה בלעז, ולאו דווקא מעיד על איכותה.
היא אולי טעימה לדעתך
אבל בהגדרה הקולינרית היא לא ריבת חלב ולכן לא מתאימה למתכונים האלו כ"כ.
וסמיכות של ריבת חלב אפשר להשיג גם עם אבקת סודה לשתיה.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה