יש כאן כאלה שעשו את התוכנית. יודעים לומר לי עליה פרטים. ברמה הפרטית איך זה. ואיך זה מול פיתוחים?
אין בכלל כאלו 'שעשו את התוכנית', ולו מהסיבה הפשוטה שמדובר בתוכנית חדשנית, שהמחזור הראשון שלה התחיל ללמוד בראש חודש אלול האחרון.
בתור אחד שהצטרף למחזור הראשון, אני יכול לומר שזו תוכנית מיוחדת במינה, שמומלץ מאד להירשם אליה.
מקימי התוכנית הם אנשים שעסקו שנים רבות בהשמת חרדים בעבודה, ויודעים את כל הקשיים שקיימים אצל החרדים בלימוד המקצוע ובעבודה, ועבדו רבות כדי להקים תכנית שתנסה לתת מענה לכל הבעיות הללו.
הם לקחו את טובי האנשים. כך למשל, האחראי על המיונים לקבלה לתוכנית הוא אחד שעמד במשך שנים בראש מערך המיון של צה"ל.
אלו שנרשמים עוברים מיונים קפדניים ביותר, כך שאלו שהתקבלו לתוכנית הם בעלי סיכויים גבוהים ביותר לעבור את התוכנית בהצלחה ולהתקבל לעבודה טובה.
כך למשל, לאחר יום שבו עושים במשך 4 שעות המון מבחנים ממוחשבים במחיר מצחיק של 50 ש"ח - אלו שהצליחו לעבור את המיון מגיעים ל'יום הערכה', שבו הם פוגשים צוות המורכב מאיש הייטק ופסיכולוג, שיעריכו את סיכוייו של המועמד לעבור את התכנית בהצלחה.
גם אלו ש'נפלו' במיונים ולא התקבלו לתוכנית - מופנים עם תוצאות המבחנים למרכזי הכוון מקצועי, שם הם מקבלים בחינם פגישה עם יועץ תעסוקתי.
כך שאני ממליץ בחום להירשם לתכנית 'מיגו', כך אם התקבלת לתכנית תוכל לדעת בוודאות שאתה מתאים להייטק.
כמו כך, גם סגנון הלימודים הוא חדשני ונלקח מתוכניות הלימודים שביחידות הטכנולוגיות הצבאיות כמו '8200'. גם המדריכים הצמודים הם בוגרי יחידות כאלו ובעלי תואר במקצועות המתאימים.
בשונה מ'פיתוחים' שבה אתה מחויב כספית לתכנית, כשבמשך 3 השנים הראשונות המשכורת שלך עוברת דרכם והם נוגסים בה חלק משמעותי - הרי ש'מיגו' אינם נוטלים שקל על התוכנית, ואדרבה, נותנים מלגה של 2000 שקלים לחודש. כל מה שהם מבקשים הוא שתמלא שאלון על סכום המשכורת שלך במשך השנים הראשונות, כדי לדעת האם התכנית הצליחה.
הלימודים הם במשך שנה ורבע, חמישה ימים בשבוע, 8 שעות ביום, מהשעה 9 ועד 5 אחר הצהריים, כששעות הבוקר מוקדשות לשיעורים, ושעות אחר הצהריים מוקדשות לתרגולים. בארבעת החודשים הראשונים לומדים 'מכינה' של מתטיקה ואנגלית, ולאחר מכן ילמדו לתעודת 'טכנאי תוכנה' של מה"ט, כשב'מיגו' מדגישים שהעיקר הוא לא התעודה, אלא אך ורק ההכשרה העצמית והידע שאתו מגיע הבוגר.
אותם מאה מאושרים שהתקבלו לתכנית מחולקים לשתי ערים - בני ברק וירושלים. 50 אלו מחולקים לשתי כיתות, וכל כיתה מחולקת לשני ראשי צוות, שעוקבים באופן שוטף אחר התקדמותו של כל חניך. אני יכול להעיד על כאלו שהתקשו במתמטיקה, שישבו איתם מדריכים במשך שעות על גבי שעות, כשהם מסבירים להם בסבלנות פעם אחר פעם, עד שיבינו.
ראשי הצוותות, כפי שציינתי, נמצאים באופן שוטף לאורך היום, והם בעלי ידע מקיף בתכנות, חלקם היו גם מפקדים ביחידות טכנולוגיות, כך שיש להם את היכולות והידע להקנות את התכנות לסטודנטים.
הסטודנטים החרדים מגיעים משלל מקצועות ותחומים, ומכל רחבי הארץ. כך ניתן למצוא אצלנו אברכי כולל לצד רואי חשבון, עצמאים ובעלי תארים, שהגיעו ל'תקרת זכוכית' בשכר והבינו שהכסף הגדול נמצא בהייטק.
חלק מההכשרה שעליה עובדים ב'מיגו', היא 'דמות העובד'. כפי שציינו כאן באשכול, יש בעיה נפוצה בקרב החרדים, של 'חיפוף' בעמידה בזמנים וביעדים, ולכן מקפידים מאד ב'מיגו' על הגעה בזמן ועמידה במטלות, כשהמדריך עוקב אחר כל אחד ואחד, וקורא לו לשיחות במקרה הצורך.
בתחילת חודש אלול, לאחר יום הפתיחה החגיגי - הוזמנו כל תלמידי המחזור הראשון של מיגו ליומיים של סמינר פתיחה בקמפוס החרדי בגן יבנה, שם הוגשו ארוחות חלביות כיד המלך, וניתנו הרצאות וסדנאות שהסבירו את האידיאל של 'מיגו', נתנו הצצה לעולם ההייטק, הושיבו לפאנלים עם אנשי הייטק שהשיבו לשאלות וחששות של התלמידים, ונתנו מוטיבציה אדירה לתלמיד להמשיך עם התכנית עד לסיומה, זאת לאור הידוע על שיעורי הנשירה הגבוהים בקרב הציבור החרדי.
אציין שאין לי שום קשר להנהלת 'מיגו', ואני כותב זאת רק מתוך רצון שיבואו תלמידים נוספים לדבר המדהים הזה, שהושקעו בו מיליונים על גבי מיליונים, כדי להגדיל את שיעורי הגברים החרדים שעובדים בהייטק, ומתוך הכרת הטוב להנהלת 'מיגו'.
כפי שאמר מוטי פלדשטיין מנכ"ל קרן קמח בהרצאתו: "אנחנו מאד לא רוצים שתשתנו. אנחנו רוצים שתישארו בדיוק כפי שאתם, באותה רמת הקפדה על שמירת המצוות. כל מה שאנחנו רוצים הוא שתרוויחו הרבה כסף".