דרוש מידע לימודי הייטק/ תכנות לגבר חרדי שיוצא לעבוד

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
לא קראתי את הכל רק רוצה לציין כאישה שבעלה הצטרף לאחת התוכניות שרשמו כאן,
זה קשה! קשה! קשה! פרך מטורף לצאת ללמוד יום שלם בגיל שלושים עם ילדים.
כל יום אנחנו מתלבטים אולי להפסיק וזהו.
כל החיים מתהפכים והמלגה שמקבלים לא מכסה אפילו את הנזק שנגרם לעבודה שלי - שכעת היא הפרנסה העיקרית.
מה שיותר קשה זו ההבנה שלכאורה גם בתום הלימודים העבודה לא תהיה קלה יותר מבחינת שעות ועוד יהיו
אתגרים נוספים בתחום הרוחני. (אחרי ברכה של אדם גדול שלא פוטרת מאחריות)

בנוסף אני גם רוצה לציין שלמרות שהמקומות הללו מתהדרים בשם ''לימודים לחרדים'' המציאות מוכיחה שהם לא בדיוק יודעים מה הוא חרדי.
ואתן דוגמה קטנה - לבעלי אין ''וואצפ'' וכביכול לא חייבים,
אבל מה - אין אפשרות בלי.
יש דברים שכותבים ושולחים רק שם, בעלי צריך לבקש כל פעם שישלחו לו בנפרד,
ואם הוא מפספס - אז מדובר בחומרים שהוא צריך לשבת ולהשלים לבד באמצע הלילה.
וזה בלי לדבר על תחושת הנזקק, הדפקט, והפיגור שזה נותן לו.
ומדובר כמובן באחד התלמידים המבריקים שיש להם. (ואני אוביקטיבית לחלוטין ;))

בכל מקרה - אם תרצי עוד פרטים
תוכלי ליצור איתי קשר באישי.
רוצה לעודד אותך,
עשינו את זה, כמעט חמש שנים של לימודים אינטנסיביים
היה קשה קשה קשה
אבל הלחץ ירד משמעותית ממש ברגע שהתחיל לעבוד.
אי אפשר להשוות את רמת הלחץ של הלימודים לעבודה.
יש לקושי הזה סוף
אל תתייאשי, בהצלחה!

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אבל מה שנתן שיפור ניכר זה ספרים מודפסים, קניתי ספרים בנושאים שנראו לי מספיק מרתקים, הספר הראשון היה Uncommon Sense Teaching (על "ללמוד איך ללמוד מבחינה נירולוגית") אמנם היה בהתחלה קשה אבל בגלל שהספר היה מעניין ישבתי על זה שעות בקלות, הספר השני היה Thinking, Fast and Slow של דניאל כהנמן שאליו התחברתי קצת פחות וגם עם אנגלית קצת יותר גבוה ותכלס עדיין לא גמרתי אותו (יש לי רשימה ארוכה של ספרים על טכנולוגיה שנראים לי מעניינים אבל אני רוצה לקרוא בשבת ככה שאני קצת מוגבל בנושאי הספרים) הנקודה שאני בה לומר זה שהכי טוב ללמוד שפה עם כמה שיותר מוטיבציה, גם במוטיבציה לדעת את השפה וגם שחומר התרגול יהיה מעניין ושלמי שכבר כותב קוד יש את שניהם.
אשמח מאד להמלצות על ספרים.
ולמי שמתעניין- מומלץ מאד להזמין מאמזון, מחירים מגוחכים בהמון מקרים.

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מה שיותר קשה זו ההבנה שלכאורה גם בתום הלימודים העבודה לא תהיה קלה יותר מבחינת שעות ועוד יהיו
אתגרים נוספים בתחום הרוחני. (אחרי ברכה של אדם גדול שלא פוטרת מאחריות)
רק כדי לחזק אותך.
בעברי, עבד בצוות שלי חרדי נשוי. ההתנהלות שלו היתה מופתית. מכבדת. בן אדם נעים הליכות ומכובד.
ב7:45 התחיל את היום, וב16:45 סיים.
תזכרי שבהייטק יש מקובלות של חופש ביולי אוגוסט לפחות של שבועיים - שלושה.
היום בעידן ההיברידי, כשאפשר לשלב ימים מהבית - זה פשוט חלום.
מחלה מיום ראשון - כשבן זוג או ילד חולה.
כרטיסי אוכל.
ביטוחי שיניים, תשלום בייביסיטר.

מנסה לומר, שזה לא כ"כ נכון כבר שהייטק=הרבה שעות.
בהשוואה למנהל חשבונות, חשבות שכר, מהנדסים, ושלל מקצועות דומים של משרה מלאה.

ואני לא מדבר רק מתיאוריה אני חבר בקבוצת מתכנתים בסלאק שבו יש ערוץ בשם english-enthusiasts בו כל אחד יכול לשאול שאלות על דקדוק באנגלית, ויש שם בחור ישיבה שלא יודע אנגלית ולמד לכתוב קוד לבד ששואל כל הזמן שאלות (בעיקר על ניסוח של הערות בקוד) ונראה שהוא משתפר עם הזמן.
בכל אופן כאמור לא כולם צריכים לעבוד שם
יש מספיק מקום בחברות אחרות

אין לי נתונים של סטטיסטיקות או מחקר אבל מניסיון אישי של מקומות עבודה מגוונים וכעשור בתחום - אכן כך.
ידיעת האנגלית בעיקר חשובה למתכנת לצורך SOF, קריאת tutorials, docs וכולי.
תקשורת, גם בחברה בינלאומית וסופר הייטקיסטית - יקבלו בהבנה תכתובת בעברית.
בסוף, אנחנו בישראל.
זה משהו שגם לאישה חרדית יכול להוות שיקול בעת מעבר עבודה. לא ללכת לחברות שדורשות התנהלות מלאה מלאה באנגלית.

אבל לא הייתי ממהר לראות בזה חסרון
אולי זה קצת (או קצת הרבה) עיצבן את חברי הצוות, במיוחד לפני שהתמתנתי (PR עם 200 הערות של הוויכוחים מרים זה היה דבר שבשיגרה בתקופה הראשונה)
אבל בסופו של דבר, אני חושב שזה דבר מבורך לתעשייה. מה שנקרא diversity

מחזקת.
במיוחד היום שמעודדים מגוון ויש מחקרים שזה מעודד יצירתיות וישראל המגוונת-אוכלוסייתית מצליחה להיות בטופ במדדים של יצירתיות בדיוק בגלל הגיוון האנושי הזה.
ונכון שלפעמים יהיה לא נעים.
אבל גם אוכלוסיית הרוסים מתאפיינת באופי לא מושלם - מרובע, מיושן, כבד, לא מתקדם, ווכחן.
אבל עדיין, בגלל הכישרונות, ההתמדה והידע שלהם - זוכים למקום מאוד מכובד.

אז הכול תלוי בן אדם. ואיפה הוא תופס את עצמו או עובר גבולות.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
וזה הפתרון המערכתי לחרדים שרוצים ללמוד אנגלית? להעלות את כולם על מטוס לניו יורק?
עוד פתרן אפשרי לטווח הרחוק זה פשוט שתוכנות התרגום ישתכללו ברמה שלא יכול להבחין שזה טקסט מתורגם בכלל, ואז אנגלית פשוט תהיה כמעט מיותרת.
אם הייתי אומר לפני 20 שנה שחדרים יוכלו לעבוד מהבית בתכנות בלי לדעת אנגלית היו אומרים שאני הוזה, בפועל זה קורה היום אצל מתכנתים עצמאיים שלמדו לבד (ועושים עבודה יפה ומכניסים יפה).

כמובן שזה לא פתרון למי שרוצה לעבוד היום אבל סיכוי סביר שזה יהיה הפתרון לדור הבא.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עוד פתרן אפשרי לטווח הרחוק זה פשוט שתוכנות התרגום ישתכללו ברמה שלא יכול להבחין שזה טקסט מתורגם בכלל, ואז אנגלית פשוט תהיה כמעט מיותרת.
אם הייתי אומר לפני 20 שנה שחדרים יוכלו לעבוד מהבית בתכנות בלי לדעת אנגלית היו אומרים שאני הוזה, בפועל זה קורה היום אצל מתכנתים עצמאיים שלמדו לבד (ועושים עבודה יפה ומכניסים יפה).

כמובן שזה לא פתרון למי שרוצה לעבוד היום אבל סיכוי סביר שזה יהיה הפתרון לדור הבא.
עד אז AI תחליף את המתכנתים

בונה אתרים

משתמש פעיל
המקצוע היחיד שעדיין מתגמל זה רק הייטק?
למה זה נשמע תמיד או הייטק או שתלמד משהו אחר שאין בזה עבודה...
אין משהו באמצע או אפילו מעל האמצע?

העתק שמש

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
תגידו
שאלה יותר לגברים שבינינו
אפשר בגיל שנושק ל 40 להתחיל ללמוד תיכנות ועדיין להישאר בלימוד ?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה