- בישיבות שבהם ידוע שאחוז גדול מבין הבחורים יצאו לעבוד בשנים הבאות, ולא כ"כ קשה לדעת את זה.
- בחסידויות מסויומות שבהם ידוע שיש שלב שבו רוב האברכים יוצאים לעבוד.
- ארגונים כמו כיוון וקמח שיפרשו חסות על מפגשים כאלה.
בטח יהיו פה עוד רעיונות לאנשים
זה יהיה קצת מצחיק וחופר לפרט אבל בשמחה, בתקווה שזה יעזור למישהו, ולא מדובר בדברים רעים כלל וכלל, ולא באנשים רעים, אני באמת באמת הערכתי אותם בתור אנשים ומתכנתים, וגם בתור אברכים חרדיים שמורים, אלא פשוט סגנון אופי והתנהלות, שכנראה שיותר מצוי בקרב תלמידי ישיבות (וזה לפי דברי בעלי שנמצא בתוך הסגנון הישיבתי ב"ה
) זה התבטא בעיקר בנושאים של עבודת צוות לפי עקרונות ה agile אבל גם לפי כל עקרון צוותי, ודבר שני.... במרות וכניעה לכללים ולדרישות הצוותיות. אני אתן כמה דוגמאות:
- חוסר השתתפות בפגישות צוותיות שנוגעות למהלך הספרינט - דיילי, פלנינג, רטרו וכו
- התנגדות ומריבה על כל הערה ב code review , איך מצופה ממפתח מתחיל (וגם מנוסה) ללמוד על צורות כתיבה נכונות יותר ועל קונבנציות כתיבה שמקובלות בצוות הזה?
- ימי חופשה או ימי מחלה ללא שום הודעה, לא מראש ולא בשעת מעשה.
- עבודה יחידנית.
- חוסר סנכרון בין שאר חברי הצוות כי אם לא עדכנתי משימות ב TFS/ADO/JIRA => לא הייתי בדיילי => לאף אחד אין מושג מה אני עושה.
- עבודה על משימות שלא בעדיפות או שבעדיפות תחתונה, כי הן יותר מגניבות ומענינות.
זה נשמע גרוע כשכתבתי את זה ככה, אז אני אדגיש שוב שהיה מדובר במתכנתים חכמים מאד, עם ידע טכנולוגי ותכנותי מעל לממוצע.
מקווה שעזרתי למישהו, וברור שיש מתכנתים חילוניים לגמרי ומתכנתות חרדיות או חילוניות שגם מתנהלים ככה, זה אופי, אבל אופי שפחות מתאים לצוותים בחברות הייטק שמכבדות את עצמן שרובן או כולן עברו היום לעבוד באופן צוותי הדוק.
ואני אשמח לשמוע את תגובותיכם, חשבתי על זה הרבה במהלך עבודתי איתם, וגם אחרי, מענין אותי מה אתם חושבים על כך.