נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2320502:אה? יש סיפורים כאלו? עם שמות?
זה לא לשון הרע על אשתו של אותו גדול?!
חני
והסיפור על הרבנית שנשכה את הפיטם של האתרוג והרב לא כעס?!
זה סיפורים שאף פעם לא הצלחתי להבין איך הם יכולים לקרות...
חני
נכתב ע"י סטודיו פלאש;2320291:לא קראתי את הספר וכו'
אבל יש לי מה להגיד...
ומה לעשות שכך כותב הפלא יועץ?....: ערך אהבת איש ואשה
ואשה אשר נפל בגורלה איש רע ובליעל מכה ומקלל ... תקבל עליה דין שמים ותסבול ולא תיבול לכפר על נפשה כי טוב שכרה לעולם הבא ואשת חיל אשה משכלת לא תגלה חרפת בעלה ורע מזגו וטבעו לבריות וקולה לא ישמע למען לא יתבזה בעלה וכו וכו אין לי כח להקליד
ואני מדלגת לסוף, העצה של הפלא יועץ לנשים כאלו היא:
לשון רכה תשבר גרם וגם תשפוך נפשה לפני ה' מידי יום ביום אולי יחנן ה' לה ותפילתה תעשה פרות להחזיר את בעלה לדרך הטובה והיא גם תמצא מנוחה
ומכלל אהבת אישה לבעלה הוא שתתפלל עליו לפני ה' כי תפילת האשה מתוך שלבה רך ודמעתה מצויה אם צועקת היא אל ה' מתוך קירות ליבה בודאי תפילתה תעשה פרות.
שמעתם? לפלא יועץ יש עצה שהוא כותב עליה:
בודאי
אז כדאי להתיעץ עם הפלא יועץ
נכתב ע"י סטודיו פלאש;2320291:ומה לעשות שכך כותב הפלא יועץ?....: ערך אהבת איש ואשה
ואשה אשר נפל בגורלה איש רע ובליעל מכה ומקלל ... תקבל עליה דין שמים ותסבול ולא תיבול לכפר על נפשה כי טוב שכרה לעולם הבא ואשת חיל אשה משכלת לא תגלה חרפת בעלה ורע מזגו וטבעו לבריות וקולה לא ישמע למען לא יתבזה בעלה וכו וכו
נכתב ע"י שושן צחור;2320656:את חושבת שרבני זמננו לא שמעו על הפלא יועץ?
ובכל זאת במקרים רבים הם פוסקים אחרת.
נכתב ע"י ok;2320733:פתחתי את ה"פלא יועץ" וראיתי שהוא כותב את הדברים בהקשר אחר.
נושא הפרק הוא שאשה צריכה לכבד את בעלה בכל מצב, ולא לבזות אותו גם אם עושה לה צרות.
בקטע שציטטת הוא מבהיר שזה לא יועיל לה לזלזל בו, אלא רק יזיק.
מובן מדבריו באופן ברור שאם כן יועיל לספר לאנשים אחרים - כן תספר.
וכמובן הוא לא כותב שאשה צריכה להישאר לחיות עם בעל כזה בכל מצב...
את מוזמנת לקרוא את כל הפרק מתחילתו
תחילת הספר. אות א.נכתב ע"י סטודיו פלאש;2320751:אשמח אם תצוטטי איפה כתוב שתספר, אני לא מצאתי, אשב על זה בשבת בס"ד
את הקטע שציטטתי ראיתי פעם באיזה עלון ולכן ידעתי למצוא אותו ובאמת לא קראתי את כל הפרק
נכתב ע"י סטודיו פלאש;2320750:למי כוונתך רבני זמנינו?
האם לסופרת הזו יש הסכמה של רבני זמנינו?
יש לי ספר על הרבנית קניבסקי בשם 'באר שבע' ואני מצטטת קטעים נבחרים מתוך הפרק 'שלום בית' עמוד צ"ד:
הרבנית קניבסקי אומרת לאשה שבאה לשפוך את ליבה על בעלה:
"מה אפשר לעשות, זה מה שנגזר על הנשים "והוא ימשול בך" וכמו שאי אפשר לשנות בשום אופן את "בעצב תלדי בנים" אפילו עם תרופה שמשככת כאבים, גם פה - צריכים לסבול את עולו של הבעל. מה לעשות? צריך לקבל את זה באהבה...'
ועוד בעמוד צ"ה:
סיפרה הרבנית שפעם הגיע אל הסטייפלר זצ"ל אשה מסכנה, שמאוד סבלה מבעלה, הסטיפלר לא קיבל נשים, ולכן היא דיברה עם ביתו, סיפרה לה את מה שהיא סובלת וכמה קשה לה עם בעלה, היא שאלה את הסטיפלר מה לעשות. בתו נכנסה אליו וסיפרה לו, הסטיפלר אמר: מה אפשר לעשות? אשה צריכה לסבול מהבעל! בתו של הסטיפלר נבוכה, כיצד תאמר לאישה מסכנה תשובה זו, אך לא היתה לה ברירה, היא יצאה והודיעה לה את תגובתו - תשובתו, וחיכתה במתח לשמוע מה האישה תענה על כך.
למרבה הפלא, אורו פני האשה, כאילו הוקל לה, והיא אמרה ברצון ובהשלמה: כך אמר הסטיפלר? שהאשה צריכה לסבול?, אם כן, אמשיך לסבול!
עד כאן
ידוע שהסטיפלר היה מבין גדול בנפש, והוא מרבני זמנינו..
מה לעשות?
התורה שלנו היא האמת הנצחית והציטוטים שרשמתי הם מילה במילה מתוך הספרים
אני חושבת שכל התחבולות האלו שכתבו פה, להעמיד בעל על מקומו וכו' וכו' מזכירים את מילות השיר הזה: ואם גם אתאמץ בעצות ותחבולות וכל יושבי תבל יעמדו לימיני...
ה' יעזור לכל בנות ישראל לעשות את רצון ה' באמת ולא ללכת לחצוב להן בורות נשברים
אלא ללכת אחרי מקור מים חיים שזו תורתינו הקדושה וכשהתורה אומרת לנו איך להתנהג, זה לא הופך את זה לחולשה אלא ההפך, זה הגבורה וזה הכח האמיתי של בת ישראל - להיכנע לבורא עולם
חני
נכתב ע"י סבתא של נעה;2320782:לרוב לרוב לרוב
נשים שבוחרות לפרק את ביתן
עושות זאת עם ליווי רבני
לא מכירה אישה שקמה בוקר אחד
אומרת נמאס לי
ומפרקת משפחה
כולן יודעות שמזבח מזיל דמעות
וכולן מבינות וחוות את ההשלכות הקשות של גירושין
על עצמן ועל ילדיהן
כתוספת לדברים: הרבה בנות מקבלות חינוך חזק בעניין הזה שלא מתגרשים, שצריך לא להיות מפונקות, ואם זה הגורל שלנו- להתמודד ולחשוק שפתיים, להתפלל חזק ולקוות לטוב.נכתב ע"י סבתא של נעה;2320782:במחילה גדולה מכבודך
כמדומתני שעל שכגון זה נאמר
'נשים דעתן קלה'
עם כל הכבוד
כך לא מגבשים דעה
כך לא מסיקים מסקנות
כך לא יוצאים בהצהרות וב'שיטות' וב'גישה יהודית'
ועוד משהו...
לרוב לרוב לרוב
נשים שבוחרות לפרק את ביתן
עושות זאת עם ליווי רבני
לא מכירה אישה שקמה בוקר אחד
אומרת נמאס לי
ומפרקת משפחה
כולן יודעות שמזבח מזיל דמעות
וכולן מבינות וחוות את ההשלכות הקשות של גירושין
על עצמן ועל ילדיהן
אכן דרך התורה היא לשמוע בקול הרבנים
אך אל תשכחי
שכשיש רבנים שסוברים אחרת ממה שכבודה סוברת
גם הם רבנים, מה לעשות
ואלו ששומעים להם
הולכים אף הם בדרך התורה
יש לי ספר על הרבנית קניבסקי בשם 'באר שבע' ואני מצטטת קטעים נבחרים מתוך הפרק 'שלום בית' עמוד צ"ד:
"מה אפשר לעשות, זה מה שנגזר על הנשים "והוא ימשול בך" וכמו שאי אפשר לשנות בשום אופן את "בעצב תלדי בנים" אפילו עם תרופה שמשככת כאבים, גם פה - צריכים לסבול את עולו של הבעל. מה לעשות? צריך לקבל את זה באהבה...'
ועוד בעמוד צ"ה:
סיפרה הרבנית שפעם הגיע אל הסטייפלר זצ"ל אשה מסכנה, שמאוד סבלה מבעלה, הסטיפלר לא קיבל נשים, ולכן היא דיברה עם ביתו, סיפרה לה את מה שהיא סובלת וכמה קשה לה עם בעלה, היא שאלה את הסטיפלר מה לעשות. בתו נכנסה אליו וסיפרה לו, הסטיפלר אמר: מה אפשר לעשות? אשה צריכה לסבול מהבעל! בתו של הסטיפלר נבוכה, כיצד תאמר לאישה מסכנה תשובה זו, אך לא היתה לה ברירה, היא יצאה והודיעה לה את תגובתו - תשובתו, וחיכתה במתח לשמוע מה האישה תענה על כך.
למרבה הפלא, אורו פני האשה, כאילו הוקל לה, והיא אמרה ברצון ובהשלמה: כך אמר הסטיפלר? שהאשה צריכה לסבול?, אם כן, אמשיך לסבול!
עד כאן
מה לעשות?
אני חושבת שכל התחבולות האלו שכתבו פה, להעמיד בעל על מקומו וכו' וכו' מזכירים את מילות השיר הזה: ואם גם אתאמץ בעצות ותחבולות וכל יושבי תבל יעמדו לימיני...
אלא ללכת אחרי מקור מים חיים שזו תורתינו הקדושה וכשהתורה אומרת לנו איך להתנהג, זה לא הופך את זה לחולשה אלא ההפך, זה הגבורה וזה הכח האמיתי של בת ישראל - להיכנע לבורא עולם
ועוד בעמוד צ"ה:
עד כאן
מה לעשות?
זו לדעתי התגובה הכי נכונה. זה מסוכן מאד לקחת פסקים מספרים. מידי הרבה פעמים דברים יוצאים מהקשרם למרות שבבסיס יש אמת בדבריהם. וחייבים לדעת שכל מקרה לגופו. ומי שפוסק על דעת הספרים שידע שלעיתים הוא מזיק את עצמו וזה באשמתו בלבד.נכתב ע"י מרציפן;2320911:אסור בשום אופן להסתכל על הספרים כגון אלו כספרי הלכה!! הם לא נכתבו בידי פוסקי הלכה כי אם בידי מלקטים למיניהם.
כל הסיפורים המובאים שם, גם אם הם היו - לא בהכרח שהכותב היה מודע לכל פרטי הסיפור - מה גם שכל מקרה לגופו, וגם אם הרבנית קניבסקי הבינה שבאותו מקרה ספציפי כך היה צריך לענות לאשה, זה לא אומר שלכל אשה כך היא היתה עונה.
נכתב ע"י תא;2321126:אבל למה שקוראות יחליטו שבגלל שקראו על סיטואציה מסוימת הם גם צריכים להתנהג כך?
נכתב ע"י תא;2321185:אבל בגלל ספר לא מחליטים להתגרש\ לא להתגרש... מתיעצים, שואלים... זה משהו שמחליטים מהרגע לרגע
נכתב ע"י nechamizak;2320885:סטודיו פלאש יקרה,
הציווי " והוא ימשול בך" מלמד על ההירארכיה בבית היהודי. הבעל הוא המלך והמנהיג, אבל האישה איננה שפחה, אלא - המלכה. היא לא נועדה לסבול. אין שום ציווי להתעמר באישה, ח"ו, אלא, ההיפך, לכבד אותה ולדאוג לה – "אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו" (רמב"ם, הלכות אישות פרק טו, הלכה יז-כ).
אז לאיזו מטרה היא כתבה את הספר? עזרה עצמית? עלילה?נכתב ע"י בפוטנציאל;2321194:ספרים יכולים בהחלט לגרום לשינוי מהותי אצל הבנאדם .
שמעת על הספר אוהל הדוד תם? המהפכה האמריקנית נוצרה ממנו.
הספר הזה חולל בתודעה הציבורית מהפיכה אמיתית.
לספר יש כוח והרבה מאד כוח ועוד הרבה יותר כוח.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: