דרוש מידע כשרות של ירקות עלים

vhsvchch

משתמש מקצוען
יש גוף כשרות מסוים שהיה לו מונופול על הכשרות בעיר תורה וחסידות מסוימת. בשנים האחרונות נכנסו גופי כשרות לאותה עיר, וחנויות תחת אותן כשרויות החלו לצוץ כפטריות אחר הגשם. לפתע התגלו בעיות כשרות חמורות באותן חנויות, עד שנותן הכשרות הקודם, זה עם המונופול, הוצרך לפרסם שוב ושוב מודעות על בעיות כשרות חמורות....
לא התכוונתי ח"ו אותו, יש גופי כשרות שעטים על כל עסק שעזב את הכשרות וד"ל

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
תודה רבים לכל מי שהגיב כאן,
ולכל מי שטרח וכתב לי מידע חשוב בפרטי.
תודה רבה לכל הצופים המרובים שמעלים את הנושא למודעות.
אם יש מישהו נוסף שרוצה להגיב, כאן או בפרטי,
נא לעשות כן בהקדם לפני שאני אכתוב את מה שנראה לי מסקנת העניין.
בברכה.

ש

שמחוש

אורח
נקודה מהצד לדיון. הרי חלק מהשיקול של אנשים זה המחיר היקר של חסלט בהכשר העדה החרדית. כל שבוע ניתן להשיג מוצרי חסלט בכשרות העדה החרדית במכירה של משנת יוסף בארבעה שקלים בלבד. אז מדוע בצרכניה גובים על זה שבע תשעים. פי שנים ממחיר העלות.

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
זה ממש נקודה צדדית,
כמו קורנפלקס ושאר מוצרים שבמשנת יוסף בגלל שאין פערי תיווך המחיר יותר זול.
חוץ מזה, גם בעד"ח יש חנויות זולות יותר.
אולי צריך לבדוק את החנות שאתה קונה...

ש

שמחוש

אורח
לכן ציינתי שזה נקודה מהצד. ולכאורה לא קשורה לנושא. אבל מה נעשה וזה משפיע על מקבל ההחלטות בבית. האם לקנות בחוץ ברחוב שלש בעשר. או בצרכנייה בשמונה שקל.
נ.ב. בבני ברק מוכרים חסה העדה החרדית רק בצרכניה יש ובר כל

ישי פ

משתמש צעיר
נושא חשוב ביותר, וטוב שהועלה כאן. גם אני, כמו רבים אחרים, סברתי עד לפני כמה שנים שכל ירקות העלים שבאים באריזה הם אותו הדבר, בפרט כשעל חלקם יש רשימה מכובדת של גופי כשרות. ואז באקראי שמעתי מרב נכבד שהמצב בכלל לא כך, ובחלקם יש נגיעות גבוהה ביותר. מאז אני קונה רק בד"ץ עד"ח.
לאחרונה שוחחתי בנושא עם אדם שעובד בכשרות כבר שנים רבות, והוא אמר לי שהם עשו לא מעט נסיונות ובדיקות בכל מיני ירקות עלים, והמסקנא היא שבד"ץ עד"ח הטוב מכולם, שא"י משתדלים מאד, והם אכן ברמה טובה יחסית, אך לא כמו הבד"ץ, ואילו באחרים, לפחות בחלקם, יש בעיות גדולות, ושומר נפשו ירחק מהם.

ש

שמחוש

אורח
ישי פ. כל הכבוד. נכון שזה יותר יקר. אבל על הידור לא מתפשרים. האמת היא שגם אצלי בבית. כבר מעל עשר שנים. מאז ששמעתי את הרב זריצקי שהבאתי בתגובה אחרת. וגם אחרי שביררתי אצל כמה אנשי כשרות. לא נכנס אלי הביתה שום ירק עלים שלא תחת כשרות העדה. לפעמים יש מחסור. וזה מעט פוגם לבני הבית בשולחן השבת. אבל עדיף מעט פחות עונג שבת. מאשר להתגעל במאכלות האסורות שמשפיעות על הנפש.
טיפה הקצנתי. אבל במקום שהנושא כל כך פרוץ. ולצערינו מחוסר ידיעה אף בין יראי השם המדקדקים בקלה כבחמורה. צריך להקצין לכיוון השני.

ישי פ

משתמש צעיר
זו לא הקצנה בכלל, מדובר על חששות גדולים ביותר ומצויים ביותר, וכמובן חמשה לאוים לכל חרק... ובסך הכל מדובר בהפרש של כמה שקלים...

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
לכל חברי הפורום.
רציתי לחכות עוד קצת לקבל עוד תגובות,
אני רואה שיש ניקים שהשעה דחוקה להם...
אני אכתוב בצורה מאוד זהירה, מכמה טעמים.
ראשית, אני לא עיתונאי שיש לו כלים לעשות תחקיר מקיף,
בסכ"ה העלתי את הנושא וקיבלתי הרבה תגובות,
חלקן אתם יכולים לראות וחלקם (החמורות והממוקדות יותר נשלחו לי בפרטי).
שנית, אני לא בא ליכנס לחשש לה"ר בפרט לא אחרי פרשת שלח ולפני קרח...
ובכל זאת,
מי שרואה את עצמו כנפגע יכול להגיב כאן ולטעון להד"ם או להסביר את מעשיו.

אז, למרות שהכל לכאורה, והכל בבחינת הרגשה אישית ולא קביעת מסקנות,
הנה מה שאני החלטתי לגבי עצמי, והבוחר יבחר.
הכי טוב - בד"צ עד"ח. חשוב להדגיש גם הירק שלהם אינו נקי לחלוטין וחייבים לשטוף
לפי ההוראות. כפי שציינו הרב לנדא מחמיר אף בשלהם.
אחריהם - שארית ישראל (הסיבה לכך היא שהם מאשרים משום מה דברים שהעד"ח אינה מאשרת,
ובעיקר בגלל תלונות ששלחו לי בפרטי - שוב אולי זה חורשי רעתם - אבל מ"מ לחשוש צריך עד שהם יענו על הטענות). תאמינו לי, עולה לי בבריאות למתוח ביקורת על שא"י ועוד יותר לפרגן לעד"ח, וד"ל.
אחריהם - כל השאר. יש תלונות קשות שאני בכוונה לא מפרט כנגד מי (רמז רב חשוב מפורסם ומוערך שנותן כשרות...)
עכ"פ אם התלונה (שמגיעה מכמה ניקים שונים חלקם טוענים שהם יודעים כך בוודאות) היא נכונה, זו לא רק רעידת אדמה, אלא סתירת לחי בכל מי שנתן (ואני נתתי...) בו אימון לאורך שנים רבות !!!

אני לכה"פ - ביקשתי מאשתי, לא לקנות יותר בסופרים הגדולים או במכירה בשכונה, רק בחנות של העד"ח.
אנחנו משקיעים יותר את כל חיינו בחינוך ילדנו ובכשרות המזון - לא ניכשל בשביל כמה שקלים.
לסיום אדגיש שוב - כל הכתוב כאן הוא מסקנתי האישית, אינה ראיה לנכונות הדבר, ובבחינת לכאורה בעלמא. כל אחד מוזמן לבחון בעצמו, ומי שנפגע מוזמן להגיב ואשמח לתקן אם אני טועה.
שבת שלום ומבורך.
שבת כשרה...
תודה לכולם.

נערך לאחרונה ב:

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא נכנסת לפלפולים דכאן, רק אציין שעל נענע עד"ח לא נותנים הכשר כלל- זה לא ענין של תקופות ומדגמים. לגבי בזיליקום, הוא נמכר בקופסאות שאין עליהן הכשר של עד"ח אבל בירקנים בכשרות עד"ח כן מוכרים אותו (בעוד שאת הנענע שומרים מתחת לדלפק...).

צבייון

משתמש מקצוען
הראיה הכי גדולה למסקנא שנכתבה לעיל היא שבחסה של עד"ח יש מידי פעם מחסור ולכן במשנת יוסף לפעמים בחלק מהמכירות או בכולם אין חסה ואילו בכל הכשרויות האחרות יש תמיד 3 ב-10 וד"ל

אני וביתי

משתמש מקצוען
לפי ההוראות. כפי שציינו הרב לנדא מחמיר אף בשלהם
גם העדה מחמירים בזה, שנים ארוכות לא היה חותמת של העדה על ירקות עלים מכיון שבלי השטיפה עדין יש חשש לחרקים רק היה כיתוב באישור ועדת הכשרות של העדה, כיום בגל חשש זיופים יש להם חותמת מיוחדת לירקות עלים מאושר בתנאי שטיפה, למעשה הפיקוח על חרקים הוא על מה שלא יורד גם בשטיפה חרקים שיורדים בשטיפה הם מאשרים כי לא שייך כ"כ בלי ולכן חייבים לשטוף!

ישי פ

משתמש צעיר
לא מדויק, אני למשל סומך תמיד על שארית ישראל, אבל מאחר ושמעתי [מכאלה שקרובים לשא"י יותר מלבד"ץ] שבירקות עלים הבד"ץ עדיף, אני משתדל מאד לקחת רק בד"ץ.

ש

שמחוש

אורח
וזה פה המוקש בירק עלים. שידידינו בן ציון הלמדן רק רימז וגילה טפח אבל כיסה טפחיים. ואני מסכים לגלות עוד טפח. שנכון שהכשר בנוי על אמון ברב מסויים. אבל יתכן רב מוערך שהוא הכי בקיא והכי מפורסם בנושא התולעים. אבל הירק עלים שהוא נותן עליו הכשר נגוע בהרבה חרקים. זה חידה סתומה שכבר שנים אין לה הסבר. אבל זה מראה על חוסר סנכרון שיכול להיות בין הרב למוצר בשטח.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לפי ההוראות. כפי שציינו הרב לנדא מחמיר אף בשלהם.
גם העדה מחמירים בזה, שנים ארוכות לא היה חותמת של העדה על ירקות עלים מכיון שבלי השטיפה עדין יש חשש לחרקים רק היה כיתוב באישור ועדת הכשרות של העדה, כיום בגל חשש זיופים יש להם חותמת מיוחדת לירקות עלים מאושר בתנאי שטיפה, למעשה הפיקוח על חרקים הוא על מה שלא יורד גם בשטיפה חרקים שיורדים בשטיפה הם מאשרים כי לא שייך כ"כ בלי ולכן חייבים לשטוף!

בד"ץ העדה החרדית מוכרים גם ירקות עלים שטופים ומוכנים לאכילה (עלי חסה קטנים, חסה אייסברג קצוצה, לקט כרוב וגזר, כרוב סגול, כרוב לבן, ועוד).

מבחינת הבד"ץ - ירקות אלו מאושרים לאכילה מיידית, מהשקית לצלחת. ללא צורך בשטיפה נוספת.

הרב לנדא מחמיר, ואינו מתיר שימוש באולמות שבהשגחתו בירקות מוכנים אלו, אלא רק בירקות שהמשגיח במקום השרה, שפשף ושטף בעצמו.
זהו הידור יחידני של הרב לנדא.
כלומר: יהודים רבים יראים ושלמים, צדיקים וחסידים וליטאים, כן אוכלים את הירקות המוכנים שטופים באריזה, ללא כל שטיפה נוספת, ואין החומרה של הרב לנדא פוגעת ברמת הצדקות שלהם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה