ואז מה הם יגיבו ?חזק וברוך רבי @בן ציון הלמדן ייש"כ על העלאת הנושא וזיכוי הרבים
בענין הפניה לתקשורת והציפייה לתגובה, אי אפשר להתעלם מהשינוי התקשורתי שעובר גם על החברה שלנו, ואם נדרוש נקבל תשובות!!!
החמאה על הראש בשמש, נמסה.
אני חושב שלמרות כל יחסי התן/קח של התקשורת, אפשר להשחיל לשרשור הזה אחד מן העיתונאים/ות שמסתובבים כאן בפרוג, שיעלה מול גופי הכשרות הנ"ל ויעמת אותם עם הנתונים, בפרט שיש כאן כמה וכמה גופים שמתחרים ביניהם כלכלית, את החומר יהיה לו מאוד קל להשיג.
אני מניח שעורכי המגזין דכאן ייאותו אפילו לתת לכך במה.
רבי, כשיאמתו מול נתונים, הקלטות, תמונות סרטונים וכו וכו' הם יהיו חייבים להגיב נכון ולשפר, אחרת הם הולכים הביתה עם חובות.ואז מה הם יגיבו ?
שהם בודקים והכל מצויין?
ניסית לראיין בעל חנות פלאפל על הטענות כי הפלאפל שלו מגעיל?
הוא יענה לך שזהנטעים ורק הוא יודע איך מכינים.
אותו דבר.
אחרי כמעט שבוע שבעזהי"ת,
ובעזרתכם,
הנושא עלה למודעות,
ואני בעצמי החכמתי המון ושיניתי הרגלים.
זה הזמן לסיכומים.
שוב הכל רק לכאורה והבוחר יבחר.
א. אין מושג של ירק נקי וללא תולעים, חייבים לשטוף לפי ההוראות.
ב. גם אם שטפנו - הכי טוב עד"ח.
ג. אח"כ - שא"י.
ד. אח"כ - רק אם אין ברירה (כך דעתי ותחושתי) - האחרים,
ובתנאי שמקפידים על שטיפה יסודית וטובה.
ה. צריך בירור באיזה ירק משתמשים במסעדות ובאולמות ובמוצרים (כגון סלטים),
שבהכשר של הרב רובין או הרב מחפוד או שאר רבנויות מהדרין,
אדם יכול לאכול פלאפל או סלט תמים, ואם הירק הוא בדרגה נמוכה,
וכפי הרגילות לא שוטפים שם היטב כמו בבית, ואז נכשלים באיסורים חמורים.
ו. בהצלחה לכולם. ותודה לכולם.
בעזהי"ת תראו ביום חמישי...@בן ציון הלמדן
מה התיקון הבא??
לא הבנתי.ד. אח"כ - רק אם אין ברירה (כך דעתי ותחושתי) - האחרים,
ובתנאי שמקפידים על שטיפה יסודית וטובה.
בשאר הנושאים הכשרותיים בדקתם איך כל מערכת כשרות עובדת?
מה שונה שחיטת עופות או ניפוי קמח מירקות עלים?
הפוך ירקות אתה מנקה בבית ורואה על העוף אף פעם לא תדע.
מחר יפתחו כאן נושא שכשרות פלונית מקפידה על בדיקת הסכינים פחות מכשרות אלמונית.
השיקול צריך להיות האם סומכים על מערכת כזו או אחרת לא על מאכל מסוים.
והדרישה להסבר מוזרה יש רב לכשרות הוא חושב שזה מה שצריך אתם לא סמכים עליו על תקנו.
מסכים בכל מילה!, אבל אנשים שומעים שמועות ברחוב מכל מיני 'מבינים', וממילא כולם נהיו מבינים.במאמר מוסגר אנשים שמבינים בכשרות יודעים לומר את המוצר הזה אני מעדיף מכשרות אחת. ובפסח מכשרות שניה וכו אבל לא נראה לי שרב הכותבים כאן מבינים ככה בכשרות.
אני יסביר,לא הבנתי
לא ביררתי ישירות מול רובין אבל הבנתי בעבר שיש ליינים מסויימים של הר' אפרתי שהם מאשרים - לא ממקור מוסמך.הלכה למעשה. לא קונים במכירות באמצע הרחוב של שלוש בעשר או שלוש בשתים עשרה של כל מיני הכשרים שונים. אלא קונים בחנות ירק עלים בכשרות בד"ץ העדה החרדית או הרב לנדא.
ולפני שנצליח לטפל בחברות המשווקות תוצרת הזו. אם נצליח אי פעם. בואו כל אחד יודיע לבני משפחתו וסביבתו הקרובה את הנושא החשוב הזה. ולמזהיר ולנזהר וכו'.
על חתם סופר פתח תקווה אומרים שזה נטו ביזנעס, והרבה יותר גרוע מהרבה רבנויות ומי שיודע מי הרב שעומד מאחוריה שיקום, [רמז אני לא יודע]אני לא יודע על סמך מה התירו - ושכל אחד ישאל את הרב שלו. אבל מוכרים אוכמניות ופירות יער קפואים (נ"ל חברת מאמא מרי) תחת כשרות של חת"ס פ"ת וכותבים שם "לטחינה בלבד" כלומר מסתמכים על זה שזה ספק ואז אם אתה טוחן זה מותר.
אם כבר התחלתם עם שמות, אז.... ערבך ערבא צריך... (לא יודעת ארמית? יותר טוב...)מי שרוצה עוד פרטים שישאל את הרב של טבריה שנלחם נגד כל העסקים בטבריה שיש להם את הכשרות הזאת,
לא מכיר את הכשרות של טבריה אבל מאוד יפה לראות שהם מוציאים עלון כל שבוע ומפורט שם מאוד יפה מה קורה בכל עסק. מי רבנות רגילה מי מהדרין ואצל מי יש בישול יהודים ואולי עוד פרטים שאינני זוכר כרגע.אם כבר התחלתם עם שמות, אז.... ערבך ערבא צריך... (לא יודעת ארמית? יותר טוב...)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: