דרוש מידע כשרות של ירקות עלים

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
כלומר: יהודים רבים יראים ושלמים, צדיקים וחסידים וליטאים, כן אוכלים את הירקות המוכנים שטופים באריזה, ללא כל שטיפה נוספת, ואין החומרה של הרב לנדא פוגעת ברמת הצדקות שלהם
נו באמת,
נראה לך שאני בא כאן לתת ציונים לאנשים אם הם צדיקים או לא,
הרי עד שאני יאמר למישהו טול קיסם מבין שיניך הוא יטען לי טול קורה מבין עיניך.
הדגשתי שהמסקנות הם שלי ולעצמי והבוחר יבחר לעצמו.
כל המטרה של כולנו כאן היא רק לברר מהי הכשרות שעליה כדאי לסמוך ועל מה לא.
ולחשוף כמה מכשולים שלצערנו הכשילו אותנו במשך שנים.
ולהראות שאנחנו לא עדר טועה או בלשון העם פרייארים .
לגופו של עניין, למיטב הבנתי, הרב לנדא הוא גוף כשרות מעולה וחבל שאינו גדול כ"כ,
והוא לא סומך על דבר שאינו מכשיר בעצמו, לכן גם על הבד"צ הוא לא סומך ומצריך שטיפה בפני עצמה, ולא בהכרח מחמת שיש בזה בעיות.
שבת שלום ומבורך.

נערך לאחרונה ב:

אני וביתי

משתמש מקצוען
הרב לנדא לא סומך על הכשרים אחרים כלל או כמעט בכלל לדוגמא תבניות חד פעמי אלומיניום במסעדות שבהשגחתו עושים ליבון קל ולא סומך על כשרות הבדצ על התבניות וכן יש עוד הרבה דוגמאות כך שאין כ"כ ראיה ממה שלא סומך על ירקות קצוצים של הבדצ

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
בעבר הרבנות הראשית הייתה מממנת בדיקות מדגמיות של מעבדה חיצונית,
והייתה מפרסמת כל חצי שנה רשימה מדורגת של כל החברות.
הנ"ל לא קיים כבר 6-7 שנים, לכאורה מחוסר תקציב, ואולי גם מסיבות אחרות.

השאלה איך אפשר ליצור גוף שיקח על עצמו בדיקות כנ"ל, ואיך דואגים שהוא יהיה באמת אוביקטיבי, ולא יקבל שלמונים או איומים ממקומות שונים. כי דבר כזה יצור תחרות עצומה ותועלת גדולה.

elibeli

משתמש מקצוען
תסלחו לי רבותי שרק עכשיו ראיתי את השרשור הזה ועל כן אני מגיב רק עכשיו.
ובפרט, שאינני גולש כאן בד"כ
אני משגיח כשרות. ויש תחתי הרבה עסקים. ולא כולם תחת אותו סיווג וכשרות.
לשם השוואה: משגיח שצריך לנקות 5 קרטונים של חסה זה לא נקרא הרבה... זה אולי כמות ממוצעת של מסעדה חלבית קטנה
לפי האזהרות על רעידת אדמה... אני אתן קצת מידע ממה שאני רואה במציאות. אני לא חושש משום תביעה וכדו' כי אני מסתמך על מידע שאני רואה משקיות ירק שאני פותח. וכל מי שחושב אחרת מוזמן להתווכח איתי.
אני אשתדל לא לתת מידע בגדר לשוה"ר אלא אך ורק לתועלת.
נתחיל?
קודם כל- חובה להשרות ולשטוף...
א. ירק עלים הולך בד"כ לפי מגדל ולא לפי כשרות. אולי גם וגם אבל בעיקר לפי המגדל.
כלומר: "חסלט" -על פי רוב- נקי יותר מכולם!!! וכשאני אומר כולם זה כולם ולא משנה איזה הכשר, ולא משנה איזה הכשר בחסלט. מתווכחים איתי? חושבים אחרת? תבדקו...
ב. איך מאשרים ירק לייצוא? ברוב הכשרויות לוקחים כ 50 ראשי חסה (במקרה הטוב) ומשרים במים וסבון ומסננים את המים. אם אחרי ההשרייה יש פחות מ 50 תולעים שיורדים בשטיפה הירק מוכן לייצוא! מכירים וועד כשרות שעושה אחרת? תתאמו לי ביקור ואני רוצה לראות.
אגב, יש כשרויות שהיחס הוא 10 ראשי חסה ל 50 תולעים....
וכאן הבן שואל.. ומה אם הירק נקי אבל ה 10 תולעים באו מחסה אחת בודדת? -שאלה קשה.
ג. אחרי החגים תמיד יש יותר נגיעות בגלל שכשיש לחץ אז המשגיחים במקום נוטים לאשר יותר....
ד. גם בקיץ...
ה. רוב הירק עלים ש"קשה למצוא" מגיע בעיקר למפעלים ואולמות...
ו. בתכל'ס, אז יש הבדל שהפטרוזיליה בהכשר הזה או הזה? כן. והעיקר. חברה שלא מוכרת לך?לך רק על הטוב ביותר! ואם לא מצאת? זה בעיה שלך שאתה לא יודע לבדוק נגיעות. העיקר מה שאתה צריך לוודאות שמצאת נגיעות שיורדת בשטיפה ולא נגיעות שלא יורדת בשטיפה.
ז. הכי חשוב לדעת. לא כל וועד כשרות מתמצא בכל דבר... לא נעים לומר אבל וועד כשרות שמבין במעשרות לא בטוח כזה טוב בחרקים... כנ"ל וועדי כשרות של דגים... מישהו לא מסכים איתי? אין בעיה, תראו לי וועד כשרות אחד (חוץ מעדה חרדית, וגם זה לא בטוח) שמוכן להתחייב לי שאחרי שאשטוף חסה שלו אני לא אמצא כלום!!! טוב, אז סתם השמצתי, הם מבינים בחרקים אבל עדיין יש אצלם חרקים... אז תעשו לי טובה

נערך לאחרונה ב:

elibeli

משתמש מקצוען
נ.ב. הרב ויא שליט"א אדם מאוד בקיא ונחמד ואינו חושש לתת את דעתו בנידון.
הוא עונה לשאלות כל ערב בין 23:00 ל 0:00 בלילה ובימי שישי בערך מ 13:00 (אולי קודם) עד כשעה לפני כניסת השבת
025325588

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
רק עכשיו גילית את האשכול
הידע שלי מתבסס בעיקר מידידה טובה, שעובדת כבר שנים אצל אחד ממשוקי ירקות העלים הגדולים ביותר בארץ.
וגם קצת מבן משפחה שסיפר סיפור מצמרר.

אז ככה-
אותה ידידה שרואה את התהליך יום יום כמעט מוסרת שהמשגיחים של הרב לנדא הכי חזקים. גם מהבחינה ההלכתית (דרישות מאוד גבוהות) וגם מהבחינה הפרקטית (שליטה בשטח וכו').
הרב לנדא בודק כל דבר בצורה מאוד מאוד יסודית ויורד לרזולוציות הכי נמוכות.
הבד"ץ גם הם משקיעים המון המון בבדיקה ובמדגמים ודורשים תוצאות ממש גבוהות. אם כי קצת פחות מהרב לנדא.

ועכשיו לסיפור-
בן משפחתי מתעסק הרבה עם נוער נושר. אחד הנערים מצא עבודה אצל משווק ירקות עלים והזמין את אותו בן משפחה לבקר אותו בעבודה.
הוא הגיע לבקר אותו וראה את המשגיח של הבד"ץ יושב עם בדיקות מדגמיות על שולחן אור ובודק. אחרי בדיקה ארוכה, כשהתוצאה המדגמית היתה יותר גרועה מגרועה, המשגיח פסל את הסחורה.
מייד הגיע לשם משגיח של כשרות אחרת (ולא אנקוב בשמה) ונתן הכשר לאותה סחורה שהיא בחזקת נגועה ומתולעת!!

ואל תגידו אנחנו שוטפים היטב ובודקים במים וסבון-
המים והסבון טובים רק לזבובונים וחרקים שנדבקים לירקות העלים.
ירקות שלא גדלו בגידול מיוחד וללא השגחה מתאימה עלולים להכיל מליוני חרקים קטנטנים שללא ציוד מקצועי אין דרך להבחין בהם.
וזה מה שהמשגיחים בודקים, שהירקות נקיים מאותם חרקים שאין דרך להבחין בהם.

ביינט

משתמש מקצוען
מה שנקרא 'אלטע נייעס'
לפני מספר שנים הרב קסלר הרב של מודיעין עילית דיבר על זה בדרשת שבת הגדול, ב'רחל בתך הקטנה'
לא אנקוב בשמות כי אולי הנתונים השתנו מאז,

רחשי הלב

משתמש מקצוען
מה שנקרא 'אלטע נייעס'
לפני מספר שנים הרב קסלר הרב של מודיעין עילית דיבר על זה בדרשת שבת הגדול, ב'רחל בתך הקטנה'
לא רלוונטי. הרב קסלר הרי לא דיבר ברבים נגד שארית ישראל, נכון? אז זה לא מעניין את למדנינו. הוא סימן את שא"י. יש לך חומר נגדם, תביא. יש רק נגד הרב אפרתי? לא מעניין.

צבייון

משתמש מקצוען
לא רלוונטי. הרב קסלר הרי לא דיבר ברבים נגד שארית ישראל, נכון? אז זה לא מעניין את למדנינו. הוא סימן את שא"י. יש לך חומר נגדם, תביא. יש רק נגד הרב אפרתי? לא מעניין.
תעשה אחד ועוד אחד ותבין לבד הוא אומר שיש לו חומר של רעידת אדמה והשניה אומרת שהיא מכירה יבולים שנפסלו על ידי בד"ץ ונלקחו על ידי כשרות אחרת תבין לבד את התוצאה אף אחד לא יכתוב זאת במפורש כי גם כך עוד מעט יגידו שזה פןליטי ודינו של האשכול האמיתי הזה לימחק

צבייון

משתמש מקצוען
תעשה אחד ועוד אחד ותבין לבד הוא אומר שיש לו חומר של רעידת אדמה והשניה אומרת שהיא מכירה יבולים שנפסלו על ידי בד"ץ ונלקחו על ידי כשרות אחרת תבין לבד את התוצאה אף אחד לא יכתוב זאת במפורש כי גם כך עוד מעט יגידו שזה פןליטי ודינו של האשכול האמיתי הזה לימחק

ש

שמחוש

אורח
אז לכאורא סיכום הדברים מכל המגיבים. העדה החרדית מצויין. הרב לנדא מעט יותר מהעדה החרדית. שארית מעט פחות מהעדה החרדית.
והרב אפרתי והרב וויא עדיף לא ליגוע. כך הבנתי. (אף ויתכן ויש חברות וגידולים בכשרותם שהם כן איך שהו בסדר. אבל יש הרבה גידולים שלא בסדר. ואיך הצרכן הקטן יכול לדעת.)

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
מה שנקרא 'אלטע נייעס'
כפי שאפשר לשים לב מריבוי המגיבים זה ממש לא אלטא נייעס,
ראשית, דברי תורה צריכים חיזוק כל הזמן,
שנית, הרבה לא שמעו את הרב קסלר - גם אני בוש ונכלם הייתי קונה במכירות הזולות לפעמים,
עד ששמתי לב לשינויים בין שא"י לעד"ח,
ותודה רבה לפרוג שבזכותם אני ורבים אחרים יודעים עכשיו ליזהר !!!
שלישית, כפי שכבר טענו הרב קסלר השווה את שא"י לעד"ח, ולצערי זה לא נכון.
יתירה מכך, הטענות שהועלו אצלי בפרטי כנגד אותו רב מוכר ומעורך שהרבה אנשים (ולצערי הרב אני בתוכם) סמכו עליו, הם ממש מחרידות. אני בכוונה לא כותב את הטענה כיון שאין לי עליה ידיעה ברורה אלא אני ניזון מאחרים, ועוד שאני מסופק אם זה באמת חשוב לרדת לפרטים,
העיקר זה המסקנות.
שבוע טוב, ותודה רבה לכל המשתתפים.

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
יש יהודי יקר ומסור,
שמו הרב יוסף דורפמן שליט"א.
הוא מתעסק הרבה בשנים האחרונות בתחום התולעים,
והעלה סרטונים יפים ליוטיוב כיצד בודקים כל דבר.
כותבים בגוגל הרב דורפמן יוטיוב - רוב הסרטונים פתוחים גם בנטפרי.
העליתי כאן אחד לדוגמא.
יום טוב.

קבצים מצורפים

• בדיקת פטרוזיליה עם הרב יוסף דורפמן - YouTube.mp4
    12.6 MB · צפיות: 38

אשר שרבר

משתמש סופר מקצוען
אני רק אוסיף נושא אחד שאולי יחדד את הטעון חידוד.

יש רבנים גדולים, שאנחנו סומכים על פסיקותיהם ועל ניסיונם, בתחומים כאלו ואחרים.

זה לא אומר שהם יודעים להפעיל מערכת כמו שצריך, כשרות זו מערכת בקרה ופיקוח מאוד מהודקת, עם המון אינטגרות ופוליטיקות פנימיות, והרבה מאוד אינטרסים כלכליים חיצוניים, עד כדי שיטות מאפיונריות עם בעלי עסקים משווקים וכו', לא כל רב ידוע ותלמיד חכם ככל שיהיה יודע לנהל מערכת.
ולכן הרבה פעמים אנחנו מעדיפים מערכת טובה וחזקה, שיתכן שחלק מפסיקותיה פחות מחמירות, או לא כמו שהיינו פוסקים ובלבד שהמערכת מספיק חזקה, ההירארכיה ברורה, הסמכויות ברורות, החלוקה בין פיקוח לבקרה ברורה, בקיצור מערכת חזקה, ובנויה נכון וטוב.

elibeli

משתמש מקצוען
מ
אז לכאורא סיכום הדברים מכל המגיבים. העדה החרדית מצויין. הרב לנדא מעט יותר מהעדה החרדית. שארית מעט פחות מהעדה החרדית.
והרב אפרתי והרב וויא עדיף לא ליגוע. כך הבנתי. (אף ויתכן ויש חברות וגידולים בכשרותם שהם כן איך שהו בסדר. אבל יש הרבה גידולים שלא בסדר. ואיך הצרכן הקטן יכול לדעת.)
מי אמר לך לא ליגוע בירקות עלים בכשרות של הרב ויא?
זה נכון שטענו לפני זמן שמצאו בחנות מסויימת בצפת שהיה שם ירק עלים מאוד נגוע. אבל אין זה בהכרח להעיד על הכל...
ולמי שמקודם חיפש שיגידו "במפורש" על שארית אז שידע שאף אחד לא יגיד לו.
אני אבהיר משהו
אני מצאתי הרבה פעמים ירק של שארית נגוע. ובאמת מצאתי בכל החברות.
אבל השאלה מה עושים עם זה ומה הלאה...
כלומר? יש כשרויות שכשאתה מוצא משהו נגוע או מוצר בעייתי אז יש לך למי לפנות ולקבל תגובה (כגון: עד"ח ושא"י) ויש כשרויות שאין לך אפילו מה לנסות לפנות על בעיות שמצאת וכ"ש שאין מי שיתן לך תגובה.
וזה פשוט. כשאתה מוצא נגיעות ויש לך למי לפנות ולקבל תגובה אז אתה יודע שמדובר בפאשלות שאת זה יש לכולם. אבל כשאין לך למי לפנות אז המצב ממש גרוע...
כלומר כשהמערכת עובדת אז יש גם פאשלות וכשהמערכת לא עובדת אז זה לא נקרא פאשלות אלא דפקט במערכת

ש

שמחוש

אורח
מי אמר לי לא ליגוע בירקות עלים בכשרות של הרב ויא.
אז התשובה היא שהייתי בעבר בתחום הכשרות חמש שנים. היה לי הרבה שיעורים בנושא. וניפגשתי עם כמה וכמה מומחי כשרות גדולים. לא זוכר אחד שאמר לי שזה בסדר.

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
אז לכאורא סיכום הדברים מכל המגיבים. העדה החרדית מצויין. הרב לנדא מעט יותר מהעדה החרדית.
אני לא חושב שהוא יותר מהם, פשוט הוא לא סומך על אף אחד.
דרך אגב, אני לא גר בב"ב (יש דורשים לשבח ויש לגנאי...),
האם מישהו יודע איזה ירק מכניסים בחנויות של הרב לנדא.
בברכה.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה