כמה מקובל שההורים נותנים בשביל דירה לזוג הצעיר?

מצב
הנושא נעול.

עפולה

משתמש מקצוען
רק עוד נקודה נוספת:

המחירון של הבחורים נקבע לפי פרמטרים מאוד צרים. זה תלוי כמה הבחור טוב בלימוד - מתמיד, אך יותר מזה נדרש שיהיה כשרוני ומבין, + חשיבות הישיבה.
הבחורים שדורשים/מקבלים הכי הרבה הם אלו שעונים על שני הפרמטרים הנ"ל, לומדים בישיבה נחשבת, ונחשבים טובים בלימוד.
ככל ששני הפרמטרים הללו יורדים באיכותם, כך יורד מחיר הבחור.

הענין הוא, שאדם שפוי בבואו לחפש חתן לבתו לא אמור לתת יותר מידי משמעות לשני הפרמטרים הנ"ל. אין בהם לתרום דבר וחצי דבר לאיכות הבית שיוקם, לזוגיות טובה, לחינוך הילדים, ולכל מה שאדם שפוי רוצה לראות אצל ילדיו ונכדיו. מי שרוצה שידוך "איכותי" ואין לו לשלם יותר מידי יכול לחפש בחורים פחות "נוצצים" מישיבות פחות נוצצות, ודרכו אל האושר והנחת סלולה.

אמור מעתה: זה שאין לו לשלם, לא באמת נדרש ממנו להתפשר על דבר אמיתי, סה"כ על פרמטרים חיצוניים שאינם משפיעים על טיב הבית שיבנה בע"ה.

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש יותר מאחת אבל זה לא הויכוח.
העקרון הוא ששינוי בהיצע הדמוגרפי יהיה חזק יותר מכל נסיון להובלת שינוי תודעתי.
מעניין למה בחברה הספרדית.
לכאורה -נתוני דמוגרפיה דומים לליטאים.
ולא מדובר בכלל עם כאלו סכומים.
אפשר גם לחתן במינמום כמעט
(כנראה שיש גם אחרים אבל זה לא גורף כמו הליטאים)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מעניין למה בחברה הספרדית.
לכאורה -נתוני דמוגרפיה דומים לליטאים.
ולא מדובר בכלל עם כאלו סכומים.
אפשר גם לחתן במינמום כמעט
(כנראה שיש גם אחרים אבל זה לא גורף כמו הליטאים)
א. כי החשיבה שונה מאז ומעולם.
ב. חלקם- בעיקר אלו שמתחנכים בישיבות אשכנזיות כן מנסים להעתיק את המודל. לא תמיד זה עובד.

BestMe

משתמש פעיל
אני חושבת שבדור שלנו זה עוד איכשהו עובד כי לרוב בני הארבעים פלוס אין משכנתאות
ולו בגלל הסיבה שמחירי הדירות היו נמוכים יותר לפני עשרים שנה
הבעיה העיקרית היא מה יקרה בעוד עשר עשרים שנה כשאנשים יתחילו לחתן כשהם עדיין נחנקים עם משכנתא
לכן צריך לנסות לעצור את התופעה כבר עכשיו
לפני שהטרוף האמיתי יתחיל

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ב. חלקם- בעיקר אלו שמתחנכים בישיבות אשכנזיות כן מנסים להעתיק את המודל. לא תמיד זה עובד.
אני חושבת שהסיבה היא שמעולם לא היה שם את דור מקבלי הקצבאות....
ובטח-- מעוד סיבות

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מנסים, מנסים ולעיתים רבות מצליחים.
הדרישות זהות לדרישות הבחורים הליטאיים.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מנסים, מנסים ולעיתים רבות מצליחים.
הדרישות זהות לדרישות הבחורים הליטאיים.
הדרישות לא זהות לגמרי אבל נניח לזה.
המשפחות שמעניקות סכומים דמיוניים בציבור הספרדי הן לרוב משפחות עשירות מאד.
השאר נותנים מה שהם יכולים וחלקם מתאמצים מאד בשביל זה. ואין הסכמה שצד הכלה אמור לתת יותר.
ובכל אופן, יש די והותר משפחות ספרדיות שגם 100K ש"ח ואפילו פחות זה יפה מאד בחשיבה שלהן.
(ובואי לא נשכח שברוב המשפחות האלו עזרה לא מתחילה ונגמרת בדירה. יש לימודים של הבת לשלם, חצי שכירות לשנה ראשונה, אירוח תדיר מאד בשבתות וחגים ועוד).

studentit1

משתמש פעיל
אשכול קצת מעצבן,
כשאני יצאתי לשידוכים אבא שלי אמר לי בשמחה אוכל להתחייב על 200000 מעבר לזה עם יותר מאמץ, מה את חושבת שעדיף, וכן, אני אמרתי לו שאני לא מוכנה בשום פנים ואופן לשקל יותר ממה שהוא יכול לדעתו בלי בעיות.
ואני מספיק טובה שירדפו אחרי. ולא בקטע של כסף.
ולא רוצה בשום אופן בחור שבוחר לפי הכסף, ותפסיקו לבלבל את השכל שהתורה באה רק אם יש דירה.
בואו התחתנתי בין הראשונות בכיתה עם בחור מצוין מאחת הישיבות הידועות עם הההשם, ולא הגעתי ממשפחה מיוחסת או עשירה או לא יודעת מה. ומה שהכי חשוב זה המידות וגם הוא בדיוק בדעה שלי שאף אחד לא חייב לנו כלום.
בעיני זה ענין של אמונה ובחירה, ה' בחר לי את הזיווג מממזזמן וככה גם את המצב הכספי, לא רואה סיבה לדאוג, ובעיקר בעיקר בשום פנים ואופן לא לתת לאבא להתחייב על סכום שקשה, רואה בזה ממש גועל.
אה איך שכחתי אני ליטאית. בעלי ליטאי. וכן כבר איכשהוא קנינו דירה, כי יש מי שדואג למעלה.
בלי קשר אני חושבת ש200000 זה סכום עעעצצצום. והלואי שנוכל להחזירו.

מתכנתת - בהתהוות...

משתמש פעיל
שם האשכול הוא 'כמה נותנים לדירה', נראה לי שצריכים להחליף אותו בכמה מתחייבים לדירה, כי מאיפה אנשים משלמים סכומים כאלו?! ההורים מתחייבים רק כדי לסגור שידוכים...
הורים שמתחייבים כדי "לסגור שידוך", ולא מתכוונים לשלם,
עושים נזק בראש ובראשונה לזוג עצמו!!!
מי שכתב את זה,
עשה את זה מידיעה ומהיכרות עם כאלה משפחות?
או סתם כי הוא לא מאמין שאפשר לשלם כאלה סכומים?

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
אשכול קצת מעצבן,
כשאני יצאתי לשידוכים אבא שלי אמר לי בשמחה אוכל להתחייב על 200000 מעבר לזה עם יותר מאמץ, מה את חושבת שעדיף, וכן, אני אמרתי לו שאני לא מוכנה בשום פנים ואופן לשקל יותר ממה שהוא יכול לדעתו בלי בעיות.
ואני מספיק טובה שירדפו אחרי. ולא בקטע של כסף.
ולא רוצה בשום אופן בחור שבוחר לפי הכסף, ותפסיקו לבלבל את השכל שהתורה באה רק אם יש דירה.
בואו התחתנתי בין הראשונות בכיתה עם בחור מצוין מאחת הישיבות הידועות עם הההשם, ולא הגעתי ממשפחה מיוחסת או עשירה או לא יודעת מה. ומה שהכי חשוב זה המידות וגם הוא בדיוק בדעה שלי שאף אחד לא חייב לנו כלום.
בעיני זה ענין של אמונה ובחירה, ה' בחר לי את הזיווג מממזזמן וככה גם את המצב הכספי, לא רואה סיבה לדאוג, ובעיקר בעיקר בשום פנים ואופן לא לתת לאבא להתחייב על סכום שקשה, רואה בזה ממש גועל.
אה איך שכחתי אני ליטאית. בעלי ליטאי. וכן כבר איכשהוא קנינו דירה, כי יש מי שדואג למעלה.
בלי קשר אני חושבת ש200000 זה סכום עעעצצצום. והלואי שנוכל להחזירו.
אני איתך

לפי כל הסכומים שעפים פה אז ההורים שלי סופר עניים-סליחה על הביטוי

וב"ה קצת למעלה משנה עם דירה גדולה!!! באחת ההרים-לא בב"ב ולא בי-ם אבל במקום ג"כ שנחשב כעיר חרדית

נכון-לקחנו ע"ע משכנתא מכובדת

אבל אין כמו לקום בבית ולומר תודה על ההורים החיים והרגועים שלנו

אפרים 1

משתמש פעיל
ב"ה זכיתי לחתן 4 ילדים ומעולם לא התחייבתי יותר ממה שיכולתי - קרי הלוואות בפריסה שמאפשרת לשלם מן ההכנסה החודשית. ב"ה יש הכנסות סבירות אבל לגמרי לא מעבר לכך. לא רכשנו דירות למגורים אלא השקעות שהתשואה שלהן מכסה שכירות + משכנתא. אסור ללוות כספים מבלי לדעת מהיכן ישלמו אותם. כתוב "לווה רשע ולא ישלם" בלשון עתיד שבזמן ההלוואה כבר יודע שלא ישלם כי אין לא ממה
יצוין שכולם ב"ה יושבים ולומדים ומרוצים מאוד למרות שמתגוררים בדירות שכורות
2 הגדולים כבר התחילו לפעול בכוחות עצמם להגיע לדירה משלהם כאשר תמורת הנכס המושקע תשמש להם בעז"ה עם הזמן כהון עצמי

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
העניין הוא לא החסכון שהוא דבר רצוי בכל היבט ולאו דווקא של נדל"ן.
העניין הוא שכל דור דואג לכאורה למנוחת הנפש של הדור הבא אחריו אבל בפועל אין לאף דור מנוחה.
כולם בלחץ על חסכונות לדור הבא.
אני בעד שהורים שדוחפים ילד להינשא בגיל צעיר ידאגו לו גם לחכה (מקצוע לבת) וגם לדגים (עזרה ככל יכלתם).
אבל אם כל זוג משעבד את עצמו טוטלית לרכישת דירה או מחציתה לכל ילד למען המנוחה הרי שמנוחה לא תהיה לאף אחד.
את צודקת שזה לא בריא המצב הקיים אבל כל עוד ככה זה מתנהל כל הכבוד לזוג שבתחילת הדרך דואג לעבור את האתגר הזה יותר בקלות

ראובן 23

מנוי פרימיום
אמר לי פעם הרב ישעיהו הבר זצ"ל בבדיחות שהיה אבא שהיה לו בן ובת חורגים והוא מאוד רצה לחתן אותם אבל זה לא יצא לפועל כי לא היה לו לשלם על הבת את הסכום שהוא דורש על הבן

ראובן 23

מנוי פרימיום
ובאותו עניין הוא חישבן לי פעם שזוג מגלגל במהלך החיים 20 מיליון בערך אז מה ההיגיון שהחיים נקבעים על 100kבתחילת הדרך

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה