כמה מקובל שההורים נותנים בשביל דירה לזוג הצעיר?

מצב
הנושא נעול.

לימונצ'לו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוד 20 שנה את תראי את ההבדל ביניכם
ולעינינו כל הכבוד לזוג שבמקום לנוח על זרי הדפנה דואג כבר לעתיד
לוקח מההורים כסף לשכירות (כשההורים לא היו אמורים לתת לשכירות. אולי לא הבהרתי את זה מספיק) וחוסך במקביל כסף?! לי זה לא נשמע הגיוני! זה בא בדיוק מאותו מקום שהם בטוחים שההורים חייבים להם

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
"דירה זולה בפריפריה" מה זה מבחינתך דירה זולה בפריפריה"? ואיזו פריפריה?
אנחנו מתגוררים בפריפריה, צפון הנגב של ארץ ישרואל.
דירות שבורות לפני שישים שנה מתחילות ב70000 אלף.
דירה נורמלית בקהילה עולה באזור 1100000.
בואו נחיה כמו בניאדם.
לא מנותקים מהחברה איתה גדלנו,נחסוך מה שאפשר בנחת ולא בצער בהיתר ולא באיסור( לקחת מהפיות של ילדנו את האוכל שמגיע להם)מבלי להרגיש שאנו מחוייבים להיחנק כמו ההמון העם שמשדר כך...
"בחור שווה דורש סכומים של 10000000"
בחור כזה בעיני לא שווה וגם מי שמתמחר אותו לא שווה..
כי כנראה אינם יושבים איפה שאנו יושבים(בתוך העם) ודורשים סכומים אסטורנומים. שבשביל שאברך יצליח להשיג אותם הוא צריך לשדוד בנק....
בפריפריות שאני מכירה אפשר למצוא דירות גדולות ב1,300,000. ואפילו בפחות. ברור שדירה גדולה משפיעה על איכות החיים ועל הרוגע בבית.. (לא לדבר על תקופת הסגרים שעברנו, שאין לי מושג איך אנשים עברו אותה בדירת 3 חדרים צפופה העיקר שהיא בבני ברק או בירושלים)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוד 20 שנה את תראי את ההבדל ביניכם
ולעינינו כל הכבוד לזוג שבמקום לנוח על זרי הדפנה דואג כבר לעתיד
העניין הוא לא החסכון שהוא דבר רצוי בכל היבט ולאו דווקא של נדל"ן.
העניין הוא שכל דור דואג לכאורה למנוחת הנפש של הדור הבא אחריו אבל בפועל אין לאף דור מנוחה.
כולם בלחץ על חסכונות לדור הבא.
אני בעד שהורים שדוחפים ילד להינשא בגיל צעיר ידאגו לו גם לחכה (מקצוע לבת) וגם לדגים (עזרה ככל יכלתם).
אבל אם כל זוג משעבד את עצמו טוטלית לרכישת דירה או מחציתה לכל ילד למען המנוחה הרי שמנוחה לא תהיה לאף אחד.

פשוש

משתמש מקצוען
בלה בלה בלה בלה בלה
לוידעת למה אני כותבת פה, ממילא שום דבר לא יעזור, והכל יישאר כמו שהיה.
צריך לזה אומץ ואפ'חד לא רוצה לצאת מאזור הנוחות שלו.
כי כל אבא אומר: אני לא יהמר על הילדים שלי. לא רוצה שהבנות שלי תסבולנה. לב של אבא....

אבל אם באמת דווקא האבות יגידו לא לסחיטה הזו, זה יפסק.
כי הכל ענין של היצע וביקוש. ברגע שאבות מציעים מעצמם סכומי עתק וכל המרבה במחיר - זכה לו,
למה שהבחור ינסה להוריד אותו? (כאילו מה חשבתם? שהוא יאמר - דייי... אל תיתן כזה הרבה... הרי אין לך... אני אסתפק בדירת חדר וחצי בעפולה....)
אבל אם ישמע יותר ויותר בציבור שלנו הקולות האמיצים שלא מוכנים להתחייב על מה שאין להם, אם עוד ועוד אברכים יגידו: מצטער, אין לי לתת לך יותר, נוכל לשבור את השוק.

@Ruty Kepler
אולי תכתבי על זה ספר? ;)
את יודעת לגעת בנושאים רגישים בציבור ויש לך כח!!!
אולי תצליחי לעשות שינוי.............

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל אם באמת דווקא האבות יגידו לא לסחיטה הזו, זה יפסק.
כי הכל ענין של היצע וביקוש. ברגע שאבות מציעים מעצמם סכומי עתק וכל המרבה במחיר - זכה לו,
למה שהבחור ינסה להוריד אותו? (כאילו מה חשבתם? שהוא יאמר - דייי... אל תיתן כזה הרבה... הרי אין לך... אני אסתפק בדירת חדר וחצי בעפולה....)
אבל אם ישמע יותר ויותר בציבור שלנו הקולות האמיצים שלא מוכנים להתחייב על מה שאין להם, אם עוד ועוד אברכים יגידו: מצטער, אין לי לתת לך יותר, נוכל לשבור את השוק.
זה יכול לקרות רק כתוצר של מציאות ולא של מהפך תודעתי וציבורי.
מהפך לא יהיה פה כי אנחנו לא ציבור שמערער על מוסכמות. לטוב ולמוטב.
תוצר של מציאות הכוונה היא או למצוקה כלכלית ניכרת (וזה כבר קורה אם כי באופן איטי) או תוצר של דמוגרפיה- שהיצע הבחורים יעלה על היצע הבחורות וכרגע אין לזה היתכנות.
(בחסידויות שבהן יש יותר בחורים מבחורות אכן הבנות הן המבוקשות וקרנן גבוהה פי כמה).

א12345

משתמש פעיל
אני לא מכירה בסביבתי אף הורה שיש לו לתת500 אלף לכל ילדיו .
אין לאף אחד לתת סכומים כאלו. אולי בודדים, יחידי סגולה.
אנשים מפחדים להגיד אין לנו, כי הם חושבים שהם לא יקבלו את השידוך שנגזר עליהם משמיים, בגלל כסף.....
מכיר הרבה מאוד אנשים שיש להם לתת 500.
גם כאלה שלא נראה שיש להם.
אנשים השקיעו או קיבלו ירושות וכו'

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תוצר של מציאות הכוונה היא או למצוקה כלכלית ניכרת (וזה כבר קורה אם כי באופן איטי) או תוצר של דמוגרפיה- שהיצע הבחורים יעלה על היצע הבחורות וכרגע אין לזה היתכנות.
(בחסידויות שבהן יש יותר בחורים מבחורות אכן הבנות הן המבוקשות וקרנן גבוהה פי כמה).
אני חושבת שיש חסידות אחת כזאת.
ברוב החסידיות בחור טוב מבוקש הרבה יותר מבחורה טובה.

יהודה.

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
מכיר הרבה מאוד אנשים שיש להם לתת 500.
גם כאלה שלא נראה שיש להם.
אנשים השקיעו או קיבלו ירושות וכו'
גם מי שהשקיע ויש לו ירושה אין לו לתת חמש מאות אלף לכול ילד
שזה אומר אם יש לו עשרה ילדים חמש מיליון ....

מרצדס

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
או תוצר של דמוגרפיה- שהיצע הבחורים יעלה על היצע הבחורות וכרגע אין לזה היתכנות.
זה יקרה אם בנים ובנות יתחתנו באותו גיל.
ולא בחורים בני 24 עם בחורות בנות 20.
כי בשכבת גיל צעירה יותר יש גידול של האוכלוסיה.

אבל יש פה גם בעיה, אם בנים יתחתנו כמה שנים קודם, מתי יהיו השנים הטובות שלהם בישיבה?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה יקרה אם בנים ובנות יתחתנו באותו גיל.
ולא בחורים בני 24 עם בחורות בנות 20.
כי בשכבת גיל צעירה יותר יש גידול של האוכלוסיה.

אבל יש פה גם בעיה, אם בנים יתחתנו כמה שנים קודם, מתי יהיו השנים הטובות שלהם בישיבה?
לא הצעתי שינוי.
תיארתי איזה מצבים אובייקטיביים יכולים להוביל לשינוי בשוק הזה.
זה הכל.
ואגב, אני באמת בעד שבחור בן 24 יתחתן עם מישהי בת 23-24 ולא עם בת 19.

עולם קטן

משתמש פעיל
ואנחנו, שתי משפחות ליטאיות שחיתנו כבר הרבה ילדים, ברוך השם ובלי עין הרע,
לא קיבלנו שקל מאף צד, מלבד הוצאות החתונה הסולידית שהודינו עליהם מאד (ואני באופן אישי השתדלתי לשלם על מה שיכולתי מהמשכורת שלי)
מה נעשה?
לא יודעת. כרגע חיים נהדר, ברוך השם. עובדת, משלמים שכירות ומתחילים לחסוך ולגשש.
יכולים להסתכל בעיניים של ההורים ולדעת שהשיער שהלבין זה לא בגללנו, ושאנחנו לא חלק מהטירוף הקטלני הזה.
אלופים!!! כיף לשמוע שיש קול שפוי בעולם הזה...

לימונצ'לו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
או תוצר של בנות שיקבלו חינוך/שכל ויבינו ששידוך טוב לא תלוי בכמה אבא שלך עשיר או מוכן לקרוע את עצמו.
זה הרבה מאוד ענין של חינוך! בנות שמגיעות ממשפחה שהאחים בישיבות שדורשות או שהאבא לא מכיר דרך אחרת אז ברור להם שאם אבא שלהם לא יקרע את עצמו הם ישארו רווקות לנצח. אני לדוג' באתי ממשפחה שאחים שלי לא חשבו שמגיע להם משהו וזאת לא היתה הגישה והיה לי ברור שאני אקבל בחור מושלם בלי דירה או רבע ממנה...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
או תוצר של בנות שיקבלו חינוך/שכל ויבינו ששידוך טוב לא תלוי בכמה אבא שלך עשיר או מוכן לקרוע את עצמו.
זה הרבה מאוד ענין של חינוך! בנות שמגיעות ממשפחה שהאחים בישיבות שדורשות או שהאבא לא מכיר דרך אחרת אז ברור להם שאם אבא שלהם לא יקרע את עצמו הם ישארו רווקות לנצח. אני לדוג' באתי ממשפחה שאחים שלי לא חשבו שמגיע להם משהו וזאת לא היתה הגישה והיה לי ברור שאני אקבל בחור מושלם בלי דירה או רבע ממנה...
את מדברת ברמת היחיד.
אני מדברת ברמה הציבורית.
אנשים לא רוצים להיות נחשון ומובילי שינוי.
אם הם עושים שינוי הם עושים אותו בתוך ביתם.

פשוש

משתמש מקצוען
את מדברת ברמת היחיד.
אני מדברת ברמה הציבורית.
אנשים לא רוצים להיות נחשון ומובילי שינוי.
אם הם עושים שינוי הם עושים אותו בתוך ביתם.
כל יחיד הוא חלק מציבור.
חייבים להאמין בזה.
אולי אני תמימה....

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני חושבת שיש חסידות אחת כזאת.
ברוב החסידיות בחור טוב מבוקש הרבה יותר מבחורה טובה.
יש יותר מאחת אבל זה לא הויכוח.
העקרון הוא ששינוי בהיצע הדמוגרפי יהיה חזק יותר מכל נסיון להובלת שינוי תודעתי.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה