בלי קשר לדיון הכללי- אם הגישה היא לעזור לילדים שלך אז למה רק לבנים?לבנים הוא לא נותן 500, רק לבנות.
בלי קשר לדיון הכללי- אם הגישה היא לעזור לילדים שלך אז למה רק לבנים?לבנים הוא לא נותן 500, רק לבנות.
היא באמצע...@Ruty Kepler
אולי תכתבי על זה ספר?
את יודעת לגעת בנושאים רגישים בציבור ויש לך כח!!!
אולי תצליחי לעשות שינוי.............
מעניין למה בחברה הספרדית.יש יותר מאחת אבל זה לא הויכוח.
העקרון הוא ששינוי בהיצע הדמוגרפי יהיה חזק יותר מכל נסיון להובלת שינוי תודעתי.
א. כי החשיבה שונה מאז ומעולם.מעניין למה בחברה הספרדית.
לכאורה -נתוני דמוגרפיה דומים לליטאים.
ולא מדובר בכלל עם כאלו סכומים.
אפשר גם לחתן במינמום כמעט
(כנראה שיש גם אחרים אבל זה לא גורף כמו הליטאים)
אני חושבת שהסיבה היא שמעולם לא היה שם את דור מקבלי הקצבאות....א. כי החשיבה שונה מאז ומעולם.
ב. חלקם- בעיקר אלו שמתחנכים בישיבות אשכנזיות כן מנסים להעתיק את המודל. לא תמיד זה עובד.
מנסים, מנסים ולעיתים רבות מצליחים.א. כי החשיבה שונה מאז ומעולם.
ב. חלקם- בעיקר אלו שמתחנכים בישיבות אשכנזיות כן מנסים להעתיק את המודל. לא תמיד זה עובד.
הדרישות לא זהות לגמרי אבל נניח לזה.מנסים, מנסים ולעיתים רבות מצליחים.
הדרישות זהות לדרישות הבחורים הליטאיים.
הורים שמתחייבים כדי "לסגור שידוך", ולא מתכוונים לשלם,שם האשכול הוא 'כמה נותנים לדירה', נראה לי שצריכים להחליף אותו בכמה מתחייבים לדירה, כי מאיפה אנשים משלמים סכומים כאלו?! ההורים מתחייבים רק כדי לסגור שידוכים...
אני איתךאשכול קצת מעצבן,
כשאני יצאתי לשידוכים אבא שלי אמר לי בשמחה אוכל להתחייב על 200000 מעבר לזה עם יותר מאמץ, מה את חושבת שעדיף, וכן, אני אמרתי לו שאני לא מוכנה בשום פנים ואופן לשקל יותר ממה שהוא יכול לדעתו בלי בעיות.
ואני מספיק טובה שירדפו אחרי. ולא בקטע של כסף.
ולא רוצה בשום אופן בחור שבוחר לפי הכסף, ותפסיקו לבלבל את השכל שהתורה באה רק אם יש דירה.
בואו התחתנתי בין הראשונות בכיתה עם בחור מצוין מאחת הישיבות הידועות עם הההשם, ולא הגעתי ממשפחה מיוחסת או עשירה או לא יודעת מה. ומה שהכי חשוב זה המידות וגם הוא בדיוק בדעה שלי שאף אחד לא חייב לנו כלום.
בעיני זה ענין של אמונה ובחירה, ה' בחר לי את הזיווג מממזזמן וככה גם את המצב הכספי, לא רואה סיבה לדאוג, ובעיקר בעיקר בשום פנים ואופן לא לתת לאבא להתחייב על סכום שקשה, רואה בזה ממש גועל.
אה איך שכחתי אני ליטאית. בעלי ליטאי. וכן כבר איכשהוא קנינו דירה, כי יש מי שדואג למעלה.
בלי קשר אני חושבת ש200000 זה סכום עעעצצצום. והלואי שנוכל להחזירו.
אהבתיהכרתי אדם שרטן הרבה על 'הבחורים היום' שדורשים בלי פרופורציות
וכשהבנים שלו היו בשידוכים הוא פסל שידוכים על כסף גם אם הם הציעו יותר ממה שהוא נתן לבנותיו.
אפשר פירוט?לא רכשנו דירות למגורים אלא השקעות שהתשואה שלהן מכסה שכירות + משכנתא.
את צודקת שזה לא בריא המצב הקיים אבל כל עוד ככה זה מתנהל כל הכבוד לזוג שבתחילת הדרך דואג לעבור את האתגר הזה יותר בקלותהעניין הוא לא החסכון שהוא דבר רצוי בכל היבט ולאו דווקא של נדל"ן.
העניין הוא שכל דור דואג לכאורה למנוחת הנפש של הדור הבא אחריו אבל בפועל אין לאף דור מנוחה.
כולם בלחץ על חסכונות לדור הבא.
אני בעד שהורים שדוחפים ילד להינשא בגיל צעיר ידאגו לו גם לחכה (מקצוע לבת) וגם לדגים (עזרה ככל יכלתם).
אבל אם כל זוג משעבד את עצמו טוטלית לרכישת דירה או מחציתה לכל ילד למען המנוחה הרי שמנוחה לא תהיה לאף אחד.
אפשר פירוט?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: