אם יהיה דירה לא יוכלו לזכות במחיר למשתכן שזה רק למי שאין ולא היה דירה כמה שנים (שש\שלש?)וודאי להרשם למחיר למשתכן, זו האופציה הטובה ביותר. לכאורה.
תוך כדי, לראות מהיכן אתם יכולים לקחת הלוואות עכשיו ולקנות דירה במקום שיש שם שכירות שמכסה את רב ההחזרים והמשכנתא. הדירה צריכה להיות במחיר מציאה ולמכור אותה בעוד כמה שנים . לחסוך כל חודש זה לא מה שיתן לכם דירה כי המחירים עולים במקביל וגם אתם משלמים שכירות.
זה כאב ראש. מנסיון. אבל ככה אני קניתי דירה.
לא משלמים את המשכנתא מההתחלה. וזה בהדרגה בהתאם לקצב הבניה. הבנק לא נותן משכתא על דירה שהיא לא בנויה. תהיה תקופת חפיפה וגם בה אולי יש פתרון של גרייס.לי יש עוד שאלה נגיד שקונים דירה במחיר למשתכן, איך זוג בלי חסכונות יכול לעמוד בלשלם כל חודש גם שכירות וגם משכנתא בשנים הראשונות??
אני חושב שהדרך הפוכה, סביר להניח שקצב עליית המחירים יהיה גבוה יותר מקצב החיסכון שלכם, ככה שבתהליך חיסכון די תרדפו אחרי הרוח.שלום וברכה.
אנחנו זוג צעיר בלי חסכונות קודמים. רוצים לקנות דירה בטווח של 5-7 שנים מהחתונה, כמה כסף עלינו לחסוך כל חודש כדי להגיע לסכום שיאפשר לנו לקנות דירה עם משכנתא?
א. במחיר למשתכן?
ב. בצורה עצמאית?
אני לא יודעת היכן, אך משערת שנצטרך דירה שעולה עכשיו כ2 מליון עד 3 מליון
מה לעשות שהשכירות היא לא בחינםאני לא רוצה ליאש או להחליש, אלא רק לתת נקודת מבט אחרת.
קל מאד לתת עצות, קחו הלוואות, תחסכו כל חודש וכו וכו. אבל באמת חיים כאלו תחת נטל חסכונות וחובות גובים מחיר גבוה מאד. גם כלכלי וגם נפשי.
כדאי לחשוב טוב טוב כמה זה חשוב להיות בעלים של נכס. בסופו של דבר אפשר לחיות כל החיים בשכירות ולחיות חיים הרבה יותר רגועים וטובים. לדעתי עדיף לילדים לגדול בבית אם רווח כלכלי והורים רגועים, מאשר לקבל ירושה נכס בגיל 60.
באמת שלא צריך ללכת אחרי העדר והחלום הקולקטיבי להיות בעלי נכס. יש חלומות אחרים שעדיף להשקיע את הכסף בהם. (למשל, לימוד מקצוע אחר שיותר אוהבים או יותר מכניס, השקעה בחוויות משפחתיות וכדו שהזכרונות שלהם ישארו אתכם כל החיים, תחביבים שיעשו לכם טוב לנפש, וכו וכו כל אחד לפי החיים שלו.)
באמת שאני חושב שחלום לדירה זה חלום לא הכי חשוב , והמחיר שצריך לשלם עליו הוא גבוה הרבה יותר מידי.
(לי עצמי יש דירה.... ואני לא בטוח שזה כל כך שווה)
במחיר למשתכן הבנק כן נותן משכנתא על דירה לא בנויהלא משלמים את המשכנתא מההתחלה. וזה בהדרגה בהתאם לקצב הבניה. הבנק לא נותן משכתא על דירה שהיא לא בנויה. תהיה תקופת חפיפה וגם בה אולי יש פתרון של גרייס.
אבל ככה זה בחיים. פתאום משלמים מעון, חיידר סמינר. זה הרבה יותר טוב מאשר שכירות שעולה באופן פתאומי במאות שקלים
חייב לקחת אותה מייד בהתחלה?במחיר למשתכן הבנק כן נותן משכנתא על דירה לא בנויה
לא חייבים. אם רוציםחייב לקחת אותה מייד בהתחלה?
אלה שמגלגלים עיניים ומדברים על חוסר יציבות לילדים שאין להורים שלהם נכסמה לעשות שהשכירות היא לא בחינם
מעבר דירה הוא לא בחינם
אי יציבות זה לא בדיוק רוגע לילדים
החיים נעים סביב הכסף, אח"כ צריך לחתן ילדים, ואז זוג הורים מוצא את עצמו בלי 4 קירות כשהוא צריך לגייס עשרות אלפי שקלים לחתונה בלבד ולא מדברת על הכספים שהזוג מקבל.
בסוף הקושי הכלכלי טופח בפנים, השאלה אם זו שנה שעשירה בתחילתה ודלה בסופה או להפך.
ולדעתי ההפך יותר יעיל, לזוג אין צורך להאכיל 10 פיות, לקנות בגדים בכל עונה, לשלם למוסדות הלימוד וכו'. הזמן פנוי לעבוד שעות נוספות. ואח"כ בעזרת ה' תבוא היציבות הכלכלית והם יהיו פנויים לכל החלומות.
1. זה בתור התחלה, הכוונה אח"כ למכור אותה ולקנות דירה אחרת, יתכן וזה לא הלך, כי אפילו ספר תורה שבהיכל צריך מזלזה אותם אנשים שממליצים לקנות דירה בקריות ולכסות עם השכירות שם חלק מהמשכנתא ולגור כמובן במרכז בשכירות.
ממליצים לקנות דירה בקריות כדי שבהמשך יהיה אפשר למכור אותה ולקנות במרכז.אלה שמגלגלים עיניים ומדברים על חוסר יציבות לילדים שאין להורים שלהם נכס
זה אותם אנשים שממליצים לקנות דירה בקריות ולכסות עם השכירות שם חלק מהמשכנתא ולגור כמובן במרכז בשכירות.
אז מה ההבדל אם יש דירה להשקעה בבאר שבע ביציבות של הילדים שגרים במרכז?
השקעה בנדל"ן הוא ברמת סיכון נמוכה יותר מהשקעה בשוק ההון, אבל מי שמתאים לו, באמת יכול לחשוב על כיווני השקעה נוספים חוץ מלקנות דירהז זה בדיוק כמו השקעה אחרת.
גם עם השקעה בשוק ההון תוכל לקנות דירה בעוד כמה שנים
אוליאוקי
אז זה בדיוק כמו השקעה אחרת.
גם עם השקעה בשוק ההון תוכל לקנות דירה בעוד כמה שנים
לא בהכרח.השקעה בנדל"ן הוא ברמת סיכון נמוכה יותר מהשקעה בשוק ההון, אבל מי שמתאים לו, באמת יכול לחשוב על כיווני השקעה נוספים חוץ מלקנות דירה
יש על זה אשכול שלםגם יש את הענין ששוק ההון זה "שגר ושכח" לעומת נדלן שיכול להניב להם הכנסה גם בחודשי = שוק ההון זה רק הוצאה נדלן זה הוצאות + הכנסה מה שיכול להיות נגיש יותר..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: