כבוד התלמידה

• פותח הנושא 23
  • פורסם בתאריך

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י להרגיש בבית;1863285:
בתור מורה, מכל המלל הארוך צד את עיני המשפט הזה.
גודל האחריות המוטלת על מורה יוצר שחיקה גדולה מאוד במקצוע.
מורה אינה פקידת בנק ולכן גם כשהיא לא מרגישה טוב/ עם בחילות נוראיות בתחילת הריון/ לאחר הטחות אשמה מצד אחת האימהות/ שיחה טעונה עם המנהלת/ אספת הורים מפרכת של יום לפני וכו'...
היא צריכה לחייך, למסור חומר ובצורה מעניינת, לבדוק שאף אחת לא נפגעה התפספסה, הפסידה משהו.
מול 30 ו 40 תלמידות שמתוכם תמיד שתים ושלוש בעלות לקות זו ואחרת.

וכשקורה מקרה ותלמידה נפגעה למרות כל ההשתדלות,
אף אחד לא זוכר שהמורה היא לפני הכל,
בן אדם.

את צודקת מאד. מורה היא בסה"כ בן אדם.
שגם יודע להיפגע, וגם יכול להרים את התלמידים למקומות גבוהים מאד.
שימו לב שרוב הפגיעות הן פגיעות של חוסר אמון וחוסר כבוד!

אם המורה הזו, (לא ישירות אליך!) וכל המורות שהן רק בן אדם
יזכרו שכל תלמיד וכל ילד נברא בצלם אלוקים, ושהוא ראוי למלוא האמון, גם אם הוא משקר, כי אם הוא משקר יש לו סיבה לכך (יכול להיות פחד מעונש, פחד מהורים, תדמית... הוא ילד קטן!)-
הפגיעות יהיו מזעריות מאד.
לא מדברת על פגיעות שמגיעות ממידות רעות. כי אז אין שום תקנה אחרת.
___
המורות שהכי נחרטו בזכרוני הן מורות שהאמינו בנו באמת, לא משחק!
מורות שהן נשות חינוך אמיתיות.
*מורה שיכלה לומר: ברור לי שלא תעתיקו במבחן, אני יוצאת ל20 דק'.
בזמן הזה היתה דממת אלחוט בכתה. אף אחת לא שברה את האמון.
*מורה שנתנה יד חופשית בקישוט כתה, כי התלמידות רוצות לעשות את זה לבד (כתה ד'), ולא עבודה של המורה, אתן הכי מוכשרות!! (ולמדנו שנה שלמה בכתה זוועה)
*מורה שכתבה מחמאות בלי סוף על כל מבחן בגימטריא של הציון, ולא משנה מה הציון! הרצון להצליח אצלה היה בעננים.
*מורה שאמרה לנו בפה מלא: בנות בכתה י"א חייבות לישון הרבה. זה הגיל שחייבים לישון כדי לגדול טוב. אז מי שלא למדה למבחן או הכינה שיעורים בגלל שישנה ותשלים, אני לא מורידה ציון... לא ניצלנו אותה.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י בראש מילה;1862287:
סיפור מלפני שלש שנים: ילד של חברתי, בן 6 או 7, נשלח ע"י המלמד הביתה מכיוון שהרטיב במכנסיים, מבלי לדבר עם ההורים. זה היה בחורף, וההורים לא היו בבית. הילד חיכה עד הצהריים כך בחוץ. הדברים האלה עדיין קורים, לצערנו, למרות המודעות המוגברת לעניין.

אני הייתי מרימה את בית הספר/החיידר על כזה מקרה.
וכאן זו האחריות של ההורים!!

תאמת, משהו קצת מפריע לי באשכול פה.
כביכול שומעים פה רק צד אחד.
מישהי מספרת שהוציאו אותה מהכיתה, והיא נעלבה, אבל שוכחת לספר שקודם לכן היא הפריעה למורה עד שכמעט ירדו לה דמעות!

תלמידות מפריעות, מתחצפות, מפריעות למהלך התקין של השיעור, לא סופרות את המורות ופוגעות בהן, ואחר כך מתלוננות: המורה הענישה אותי ושמה אותי בצד.

מה את מצפה? שהיא תיתן לך סוכריה על זה?
אם קיבלת עונש על מעשה שלא עשית, אפשר להבין, וראוי באמת ללכת למורה ולהודיע לה על הפגיעה. ברור לי שכל מורה יר"ש תתנצל.

יש פה סיפורים בודדים שאפשר לתלות את ההתנהלות בחוסר יר"ש של המורה!
ובדיוק בשביל מקרים כאלו קיימים ההורים של הילד/ה.
האחריות מוטלת עליהם.

ילד שנשלח הביתה רטוב בלי לוודא שההורים בבית, החיידר יצטרך לתת את הדין, הרב יאלץ להסביר את עצמו, וחזקה עליו שלא יעשה זאת שנית.

אם יש עוולות, דבר ראשון להרים טלפון לרבי, לשאול מה קרה, לבדוק מנקדות מבטו, לאמת את הפרטים עם הילד (שבסוף יגיד: נכון הרבי דחף אותי כי כמעט נכנסתי לאש, והוא הרחיק אותי ממנה:eek:), ואם רואים שזו עוולה, לא להסס לשתף את המנהל.

אם משתפים את המנהל ועדין זה לא עוזר, להעביר את הילד חיידר!
(בבתי הספר זה כבר אחרת כי יש גם מפקחת חרדית וכו).

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י תקוה;1861513:
דוגמא מהשבוע האחרון רגישות יתר של מורה- לטובה
מורת כתה א' מגלה כי אחת מתלמידותיה לא אוכלת בארוחת עשר דבר. יש לה בתיק לחם טעים עם ממרח שהיא אוהבת. כך אומרת הילדה אבל לא נוטלת ידיים לאכול אלא יושבת בשקט.עיניה עצובות. בשיעורים אינה משתתפת. עם חברות אינה משחקת. להפסקה אינה יוצאת. המורה יצאה מהכלים כדי לדובב לבקש הסברים ו.. כלום. הילדה מילאה פיה מים ובעיניים עצובות שתקה.
הרימה המורה טלפון לאם לשאול אולי ישנה בעיה לילדה? אולי יש צורך בטיפול?
והתשובה הדהימה את המורה- הילדה נמוכה מאוד ולא מגיעה לברז כדי ליטול ידיים. לכן אינה אוכלת. היא מתביישת לצאת לשחק בחוץ כי כולם יראו כמה היא נמוכה. פועל יוצא מכך שאינה נהנית בכיתה בכלל ובשיעורים היא מפחדת שכשהיא תענה תשובה למורה כולן תראינה כמה היא נמוכה.
באותו השבוע עברה כל הכיתה מקום לחדר ובו ברז נמוך. המורה הביאה משחק קופסה לכיתה וקלפים רביעיות ואמרה שמי שרוצה יכולה להישאר בכיתה. ומהיום אין צורך לעמוד כשעונים תשובה.
תוך יום יומיים הילדה החלה פורחת.

מרגש!

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
נכתב ע"י במבה נוגט;1863933:
אולי תאכלו אותי, אבל יש עוד בעיה. יש נשים שאינן מתאימות להיות מורות למרות שהן מאוד אצילות, בעלות מידות טובות ומפרגנות. אבל הן יותר מידי עדינות ורכות בשביל להיות מורות. הן הולכות להוראה מפרוטקציה או שלא, ואח"כ הן באמת מסכנות שם. ואני לא חושבת שהתלמידות שלהן אכזריות במיוחד או רעות, הן פשוט תלמידות.
אני עד היום מצטערת על מה שעוללנו למורה שלי בכיתה י"א. נכון שלא היינו בסדר. אבל גם מי שמינה אותה להיות מחנכת בגיל הסוער הזה לא היה בסדר. היא אישה באמת מיוחדת! עדינה עדינה. לא מסוגלת לצעוק. הקול שלה נמוך במיוחד. בקושי שמעו אותה בשיעורים! אין לי מושג איך ציפו מאיתנו להתנהג? מלאכים?
בא לי לכתוב כאן מה היא היתה עושה כשבאמת הפרענו אבל אז כל מי שלמדה אצלה אי פעם תזהה מיד.

אני לוחצת את היד שלך,
לאף אחד אין בעיה להגיד אני לא מתאימה לגרפיקה או לאדריכלות, חינוך זהו מקצוע. ההבדל הוא כמו שאמרו שזגג דורך על זכוכיות ומחנך על נשמות.
אז אם את יושבת שם כי : א. ב. ג. ד. ולא כי את אוהבת את המקצוע וכל הכלול בו. אז זה לא תמונות פחות טובות או בעיות במאזן,
זה נשמות.

inspiration

משתמש צעיר
נכתב ע"י מלפפון;1863940:
אני הייתי מרימה את בית הספר/החיידר על כזה מקרה.
וכאן זו האחריות של ההורים!!

תאמת, משהו קצת מפריע לי באשכול פה.
כביכול שומעים פה רק צד אחד.
מישהי מספרת שהוציאו אותה מהכיתה, והיא נעלבה, אבל שוכחת לספר שקודם לכן היא הפריעה למורה עד שכמעט ירדו לה דמעות!

תלמידות מפריעות, מתחצפות, מפריעות למהלך התקין של השיעור, לא סופרות את המורות ופוגעות בהן, ואחר כך מתלוננות: המורה הענישה אותי ושמה אותי בצד.

מה את מצפה? שהיא תיתן לך סוכריה על זה?
אם קיבלת עונש על מעשה שלא עשית, אפשר להבין, וראוי באמת ללכת למורה ולהודיע לה על הפגיעה. ברור לי שכל מורה יר"ש תתנצל.

יש פה סיפורים בודדים שאפשר לתלות את ההתנהלות בחוסר יר"ש של המורה!
ובדיוק בשביל מקרים כאלו קיימים ההורים של הילד/ה.
האחריות מוטלת עליהם.

ילד שנשלח הביתה רטוב בלי לוודא שההורים בבית, החיידר יצטרך לתת את הדין, הרב יאלץ להסביר את עצמו, וחזקה עליו שלא יעשה זאת שנית.

אם יש עוולות, דבר ראשון להרים טלפון לרבי, לשאול מה קרה, לבדוק מנקדות מבטו, לאמת את הפרטים עם הילד (שבסוף יגיד: נכון הרבי דחף אותי כי כמעט נכנסתי לאש, והוא הרחיק אותי ממנה:eek:), ואם רואים שזו עוולה, לא להסס לשתף את המנהל.

אם משתפים את המנהל ועדין זה לא עוזר, להעביר את הילד חיידר!
(בבתי הספר זה כבר אחרת כי יש גם מפקחת חרדית וכו).

לגבי החלק הראשון של הודעתך אני מסכימה איתך לגמרי. מאוד הדגישו פה באשכול את ענין כבוד התלמידה ואני מסכימה עם כל מילה. אולי אני לא in אבל אף אחת לא הזכירה פה את "כבוד המורה". בדורנו יש " הנחית הורים" איך להתמודד עם הילדים ולספק להם את כל מנעמי העולם הזה ולא להעיר להם חלילה "שלא ישארו עם צלקות בנפש וחסכים לכל החיים" אולי גם צריך לדבר עם הילדים- תלמידים על "כיבוד הורים" וכבוד למורים? נשמע מיושן?? אבל תזכרו שהילדים צריכים לכבד את ההורים ולא ההיפך. ואת זה שכחנו!!!

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י w2549;1863949:
אני לוחצת את היד שלך,
לאף אחד אין בעיה להגיד אני לא מתאימה לגרפיקה או לאדריכלות, חינוך זהו מקצוע. ההבדל הוא כמו שאמרו שזגג דורך על זכוכיות ומחנך על נשמות.
אז אם את יושבת שם כי : א. ב. ג. ד. ולא כי את אוהבת את המקצוע וכל הכלול בו. אז זה לא תמונות פחות טובות או בעיות במאזן,
זה נשמות.

זהו שלא מספיק לאהוב את המקצוע.
צריך מינימום של אסרטיביות. סמכותיות. עמידה על שלך. קסם אישי גם לא מזיק.
וכאן זה כבר התפקיד של המנהלת. כי אם היא מקבלת למקצוע בחורה עדינה עדינה עם קול נמוך ומרוגש, שאין לה מושג איך גוערים בתלמידה סוררת - היא קיבלה את המורה של הכיתה עם הכי הרבה בעיות משמעת בעתיד. ולא באשמתן!

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י einkamoni;1863771:
בכיתה י' המורה הענישה אותי לעמוד כל השיעור כי לא עמדתי כשהיא נכנסה. מאד (!!!) התביישתי, בסוף השיעור ניגשתי אליה ואמרתי לה שממש נפגעתי, היא התנצלה ואמרה שתיכננה לומר לי לשבת אחרי כמה דקות, אבל שכחה.

חברה של אחותי (ג' יסודי), נשלחה למנהלת כי אחרה לשיעור, ונאלצה לעמוד בפינת החדר של המנהלת העסוקה (:rolleyes::eek:) מול המזגן. תחנוני הבת על כך שקר לה נענו בהתייחסות מזלזלת.
2 שיעורים עמדה הבת וקפאה (כפשוטו) מול המזגן... בשם החינוך, כמובן

שרוליק גליקזאהן

מעצב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ביסודי היתה לנו מורה לחשבון שלימדה רק את הבנות החזקות, ז"א אם 2 בנות הבינו את החומר היא עברה הלאה לא משנה ששאר הבנות לא ידעו על מה היא מדברת. בפרט בחומר חדש... והציונים היו בהתאם לכל הכיתה רק מעניין שבסמינר כל הבנות הקפיצו את הציונים שלהם בעשרות אחוזים...:mad:

המורה הזו היתה גם מורה למלאכה חילקה את החומרים בקמצנות נוראה תמיד היה חסר והיו צריכים לבקש ממנה עוד ועוד. למרות שההורים שילמו ממיטב כספם זה לא היה כלול בדמי שכפול ושכלול..
לי באופן אישי בקושי התייחסה ויכולתי לשבת בשיעורים בבטלה כי היא לא סיפקה לי את החומר הנדרש... בכיתה ח' במלאכה של סוכות היא כן חילקה לי חומרים בין הראשונות לא הבנתי מה קרה. אחרי סוכות פגשה אותי ושאלה מה ההורים אמרו על הקישוט ואז הוסיפה ואמרה את רואה?מי שמשלמת בזמן מרוויחה...:rolleyes:

מוכרחה לציין שהייתי בהלם מהמידע ואז קלטתי שהכל כל השנים היה מכוון כאילו אני אחראית לתשלום מוקדם או מאוחר.:confused:

רק לתשומת ליבן של המורות מה שהמורה הזו עשתה לכל הבנות בבית הספר זה לא היה בשגגה אלא בכוונה כזו או אחרת.
ועוד משהו למורה הזו יש שיירה בבית שתקועה והרבה עוגמת נפש ....:mad:

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
..

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
נכתב ע"י inspiration;1863958:
. בדורנו יש " הנחית הורים" איך להתמודד עם הילדים ולספק להם את כל מנעמי העולם הזה ולא להעיר להם חלילה "שלא ישארו עם צלקות בנפש וחסכים לכל החיים"

כמנחת הורים.
כנראה מעולם לא השתתפת בקורס הנחית הורים, אין שום קשר!!! בין מה שכתבת לבין המציאות כלל...

Dvori B

משתמש סופר מקצוען
נכון, גם מורות הן נשמות וגם הן נפגעות, אבל רוב הדוגמאות שראיתי פה הן על עוולות באמת, לא שתלמידה התחצפה והמורה העליבה אותה, וגם אם תלמידה התחצפה, מורה לא אמורה להגיב בצורה של הלבנת פנים ופגיעה בנפש פשוטו כמשמעו! אף אחד לא נולד מלאך, (עיר פרא...), ויש דרכים נורמליות להעניש כשצריך.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מורה מקסימה מהסמינר. מחנכת.
שביקשה מאיתנו, בהוראת ההנהלה, להפסיק לבוא עם הצמידים שהיו אז במודה. (צמידים עם חרוזי פלסטיק ועץ, כל מיני... מי בגיל שלי וזוכרת?)
למחרת היא הגיעה לכיתה וראתה את ידינו הריקות ללא הצמידים, ואז עמדה מולנו והורידה את שרשרת הצוואר שלה (שהייתה די גבולית מבחינת התקנון) ואמרה: "אני מרגישה שאם דרשתי ממכן לוותר על תכשיטים שאתן אוהבות, אני אמורה לדרוש את זה גם מעצמי. יותר לא אגיע עם השרשרת הזו לסמינר".

איפה ישנם עוד אנשים כמו המורה הזו. הגידו לי ואשלח לשם את בנותי.

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י אהרן גליק;1863983:
רק לתשומת ליבן של המורות מה שהמורה הזו עשתה לכל הבנות בבית הספר זה לא היה בשגגה אלא בכוונה כזו או אחרת.
ועוד משהו למורה הזו יש שיירה בבית שתקועה והרבה עוגמת נפש ....:mad:

כמו שיש מושג 'קפידא של מורה', יש לא פחות מושג "קפידה של תלמיד/ה".
ומשמים נפרעים!

מלפפון, צר לי, אבל אני לא מסכימה איתך. יש בתים שהגישה בהם היא "הצוות החינוכי תמיד צודק", בעוד שבחסות החינוך נעשים עוולות אדירים לתלמידים/ות.

וכמו כן, הגענו לגיל בהם אנחנו יכולים להודות 'נענשנו, כי לא היינו בסדר לפני כן'.
ומה תגידי על עונשים שמקבלים בלי סיבה, ובאמת בלי שום שום סיבה? חויתי דבר כזה, איום ונורא. אני לא אפרט, כי אחת הנוגעות בדבר כבר לא בחיים. וכן, אני לא יכולה לסלוח למעורבות בדבר. תגידו מה שתגידו, אני עדיין לא סלחתי.
ואני גם לא זוכרת שבקשו ממני סליחה/התנצלו בפני/אמרו לי משהו אחר כך.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אני מוסיפה בזהירות ובלי הכללות,
אני טיפוס חוקר, ושמתי לב שיש איזה שהוא הבדל בין שתי קבוצות של מורות,
יש את המורות שאוהבות את ההוראה קרי: המסירה, השליטה על הבנות. (כך אמרה לי מורה נערצת...) כלומר המורה והצרכים שלה במרכז והתלמידות הן הכלי.
ויש מורות שאוהבות את התלמידות אוהבות את האפשרות לגעת בנקודות המסוימות של התלמידות לקדם ולעלות אותן על דרך המלך, להשפיע עליהן, לרומם אותן כלומר התלמיד וצרכיו במרכז.
נראה לי ושוב אני אומרת זאת בזהירות,
כי כאן הפוינט!! מי המרכז?? הצרכים של המורה או החינוך של התלמידה.
וכאשר זה מתנגש אחד בשני מה קורה, מה קורה, מה קורה:eek::eek::eek:

Dvori B

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י w2549;1864029:
אני מוסיפה בזהירות ובלי הכללות,
אני טיפוס חוקר, ושמתי לב שיש איזה שהוא הבדל בין שתי קבוצות של מורות,
יש את המורות שאוהבות את ההוראה קרי: המסירה, השליטה על הבנות. (כך אמרה לי מורה נערצת...) כלומר המורה והצרכים שלה במרכז והתלמידות הן הכלי.
ויש מורות שאוהבות את התלמידות אוהבות את האפשרות לגעת בנקודות המסוימות של התלמידות לקדם ולעלות אותן על דרך המלך, להשפיע עליהן, לרומם אותן כלומר התלמיד וצרכיו במרכז.
נראה לי ושוב אני אומרת זאת בזהירות,
כי כאן הפוינט!! מי המרכז?? הצרכים של המורה או החינוך של התלמידה.
וכאשר זה מתנגש אחד בשני מה קורה, מה קורה, מה קורה:eek::eek::eek:

אין קבוצה שלישית? של מורה שאוהבת לא את המסירה ולא את התלמידות אלא רק את המשכורת בסוף החודש? ;) (אני מדברת כמובן על אלה שפשוט לא מתאימות לתפקיד בשום צורה...)

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
נכתב ע"י Dvori B;1864035:
אין קבוצה שלישית? של מורה שאוהבת לא את המסירה ולא את התלמידות אלא רק את המשכורת בסוף החודש? ;) (אני מדברת כמובן על אלה שפשוט לא מתאימות לתפקיד בשום צורה...)

חשבתי שכל הקבוצות נכללות בקבוצה הזו;););)

gg

משתמש מקצוען
חיובי

נזכרתי במורה מיוחדת מכיתה י' זה היה בזמן שחצאיות ארוכות היו עדין במודה אך היא בתור אישה חסידית (במוסד ליטאי) היתה לובשת חצאיות די קצרות.
באחת הפעמים כשדיברנו על צניעות התפתח דיון שחצאיות ארוכות זה בעצם הרבה יותר צנוע מקצרות. ..
למחרת היא הגיעה עם מכפלת פרומה בחצאית וכך עשתה לכל החצאיות שלה! מאותו יום הלכה רק אמצע!
דוגמא אישית מדהימה!

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י א-ירושלמית;1864016:
כמו שיש מושג 'קפידא של מורה', יש לא פחות מושג "קפידה של תלמיד/ה".
ומשמים נפרעים!

מלפפון, צר לי, אבל אני לא מסכימה איתך. יש בתים שהגישה בהם היא "הצוות החינוכי תמיד צודק", בעוד שבחסות החינוך נעשים עוולות אדירים לתלמידים/ות.

וכמו כן, הגענו לגיל בהם אנחנו יכולים להודות 'נענשנו, כי לא היינו בסדר לפני כן'.
ומה תגידי על עונשים שמקבלים בלי סיבה, ובאמת בלי שום שום סיבה? חויתי דבר כזה, איום ונורא. אני לא אפרט, כי אחת הנוגעות בדבר כבר לא בחיים. וכן, אני לא יכולה לסלוח למעורבות בדבר. תגידו מה שתגידו, אני עדיין לא סלחתי.
ואני גם לא זוכרת שבקשו ממני סליחה/התנצלו בפני/אמרו לי משהו אחר כך.

לא כ"כ מבינה את הנקודה שבגלל שהיא לא בחיים
יש בלבך כאב ואת עדיין לא סולחת וזה שהיא בשמים לא משנה, זה מזיק לה אותו הדבר
אדרבא, תוציאי מלבך, ותנקי את הרגשות האלה. ככה יקל עליך לסלוח לה ובשמים זה יעשה לה רק טוב.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י wald;1864074:
לא כ"כ מבינה את הנקודה שבגלל שהיא לא בחיים
יש בלבך כאב ואת עדיין לא סולחת וזה שהיא בשמים לא משנה, זה מזיק לה אותו הדבר
אדרבא, תוציאי מלבך, ותנקי את הרגשות האלה. ככה יקל עליך לסלוח לה ובשמים זה יעשה לה רק טוב.
וזה יעשה גם לך רק טוב.
הקפידות שלנו מזיקות לא רק לפוגע אלא לא פחות, ולדעתי אף יותר, לנפגע.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה