יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

לא מוגדרת

משתמש פעיל
מבחינת ההכנסות אפשר לקחת משכנתא של מיליון ש"ח ומעלה בקלות יחסית.
מבחינת ההון עצמי, זה כבר צריך כל מיני פתרונות יצירתיים ואכמ"ל.
מה הכוונה פתרונות יצירתיים? אני צריכה עוד הלוואה רק על ההון עצמי שצריך?

zmmb

משתמש פעיל
מה הכוונה פתרונות יצירתיים? אני צריכה עוד הלוואה רק על ההון עצמי שצריך?
לפי הנתונים היבשים, ההון עצמי הזה מספיק לרכישת דירה במחיר 452,000 ש"ח בדירה ראשונה...
לא נראה לי שיש פה בארץ דירות במחירים כאלו.
אפשר לקחת הלוואה להשלמת ההון עצמי, ואפשר גם בכל מיני דרכים להוציא יותר מ-75% בבנקאי, וכפי שכבר כתבתי אכמ"ל.

לא מוגדרת

משתמש פעיל
לפי הנתונים היבשים, ההון עצמי הזה מספיק לרכישת דירה במחיר 452,000 ש"ח בדירה ראשונה...
לא נראה לי שיש פה בארץ דירות במחירים כאלו.
אפשר לקחת הלוואה להשלמת ההון עצמי, ואפשר גם בכל מיני דרכים להוציא יותר מ-75% בבנקאי, וכפי שכבר כתבתי אכמ"ל.
יש אפשרות להלוואה מהבנק של 200000 ואז איזה מחיר דירה אפשר?

zmmb

משתמש פעיל
יש אפשרות להלוואה מהבנק של 200000 ואז איזה מחיר דירה אפשר?
כפי שכתבתי, אתם יכולים להגיע למשכנתא של מיליון עד מיליון ומאתים אש"ח. זאת אומרת מחיר דירה עד מיליון וחצי ש"ח מקסימום, אבל בהחלט אולי כדאי לכם לחפש נכס להשקעה וכדו' כדי שיכסה את המשכנתא+ההלוואה הבנקאית.

לא מוגדרת

משתמש פעיל
כפי שכתבתי, אתם יכולים להגיע למשכנתא של מיליון עד מיליון ומאתים אש"ח. זאת אומרת מחיר דירה עד מיליון וחצי ש"ח מקסימום, אבל בהחלט אולי כדאי לכם לחפש נכס להשקעה וכדו' כדי שיכסה את המשכנתא+ההלוואה הבנקאית.
איפה יש תשואה טובה יחסית לקניה ולהחזר וביקוש של תושבים ?

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כמה שאלות...
א. כרגע יש לי ב' דירות, דירה ראשונה בשווי 2.5 מליון דירה שני בשווי 1.3 מליון בערך, וקניתי דירה שלישית מקבלן בתשלומי 20 בחוזה 80 במסירה, אני עומד בשלב של לפני 80 במסירה, אני צריך להביא סכום של 1.85 מליון (זה כולל עליית מדד תשומת הבנייה), על הדירה הזאת דיווחתי כדירה חליפית, במטרה לקבל עליה 70 מימון ולהשלים את שאר המימון הנדרש מהדירה הראשונה, האם אפשר לקבל על הדירה השלישית 70 מימון בתור דירה חליפית?
בנתים בבירור עם כמה בנקים, בנק פועלים אמר לי שכיון שיש לי כבר 2 דירות נוספות אי אפשר להגדיר את הדירה השלישית בתור חליפית ולא הסכימו לתת לי את המימון אבל בנק מזרחי ודיסקונט אמרו שאם אני מצהיר שאני מוכר את ב' הדירות וכך כתוב ברשויות המס אין בעיה לקבל עליה 70 מימון? מי צודק כאן? ומה פשר השינוי בין הבנקים? (בנק פועלים מתנהגים בצורה מאד מרובעת משום מה)
ב. אני מעוניין לקבל את הכסף בתור הלוואת גישור לשנה וחצי שנתיים שאני אוכל למכור את הדירה בנחת, ומקווה שתיהיה עליית מחירים נוספת על הדירה מהקבלן (אני מודע לכך שיתכן ולא תהיה כלל, אבל כיון שהאזור שם (בית שמש רמה ד') כרגע הוא סוג של אתר בנייה השערתי שברגע שהמקום יתנרמל המחירים יתנו זינוק נוסף), מה התמהיל הכי מוצלח שאני צריך לבקש ויכול להשיג?
ג. בנתיים ביררתי עם בנק פועלים מזרחי דיסקונט ולאומי, האם יש המלצות לבנק נוסף שכדאי לברר איתו??
ד. נקודה נוספת על הדירה הראשונה יש לי משכנתא של 400 אלף בערך ועל השנייה בערך 600, כך שאני צריך ב' הלוואות גישור, 70 על הנרכשת ולהשלים מן הקיימת ואמרו לי שאני יכול לקחת כ50 מן הדירה פחות המשכנתא שיש עליה.
תודה רבה

נערך לאחרונה ב:

אפרת אייזן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
UX UI
אוטומציה עסקית
יש לי שאלה, מכרתי דירה והקונה מוציא משכנתא מבנק לאומי. כעת הוא מבקש מאיתנו את החוזה שאנחנו קנינו את הדירה (לפני שלש שנים, כבר סיימנו לשלם עליה אז....) היועצת משכנתאות שלהם טוענת שבנק לאומי תמיד מבקש כזה דבר.
האם מישהו שמע על זה, ואם כן, מה הסיבה? ואם לא, אז מה יכולה להיות הסיבה....?
תודה רבה.

E_Y

משתמש פעיל
כמה שאלות...
א. כרגע יש לי ב' דירות, דירה ראשונה בשווי 2.5 מליון דירה שני בשווי 1.3 מליון בערך, וקניתי דירה שלישית מקבלן בתשלומי 20 בחוזה 80 במסירה, אני עומד בשלב של לפני 80 במסירה, אני צריך להביא סכום של 1.85 מליון (זה כולל עליית מדד תשומת הבנייה), על הדירה הזאת דיווחתי כדירה חליפית, במטרה לקבל עליה 70 מימון ולהשלים את שאר המימון הנדרש מהדירה הראשונה, האם אפשר לקבל על הדירה השלישית 70 מימון בתור דירה חליפית?
בנתים בבירור עם כמה בנקים, בנק פועלים אמר לי שכיון שיש לי כבר 2 דירות נוספות אי אפשר להגדיר את הדירה השלישית בתור חליפית ולא הסכימו לתת לי את המימון אבל בנק מזרחי ודיסקונט אמרו שאם אני מצהיר שאני מוכר את ב' הדירות וכך כתוב ברשויות המס אין בעיה לקבל עליה 70 מימון? מי צודק כאן? ומה פשר השינוי בין הבנקים? (בנק פועלים מתנהגים בצורה מאד מרובעת משום מה)
ב. אני מעוניין לקבל את הכסף בתור הלוואת גישור לשנה וחצי שנתיים שאני אוכל למכור את הדירה בנחת, ומקווה שתיהיה עליית מחירים נוספת על הדירה מהקבלן (אני מודע לכך שיתכן ולא תהיה כלל, אבל כיון שהאזור שם (בית שמש רמה ד') כרגע הוא סוג של אתר בנייה השערתי שברגע שהמקום יתנרמל המחירים יתנו זינוק נוסף), מה התמהיל הכי מוצלח שאני צריך לבקש ויכול להשיג?
ג. בנתיים ביררתי עם בנק פועלים מזרחי דיסקונט ולאומי, האם יש המלצות לבנק נוסף שכדאי לברר איתו??
מה שקובע אם הדירה היא חליפית או לא זה מה שהעו"ד דיווח למסמ"ק במועד חתימת החוזה
אם הוא לא דיווח אז חליפית עכשיו זה כנראה מאוחר מדי
וכן, יש אופציה להצהיר חליפית על דירה שלישית אבל כנראה בעסקה שלך זה היה בלתי אפשרי בגלל השווי של 2 הדירות הקיימות אבל אכמ"ל

בכל מקרה,
אתה יכול לקבל בבנק 50% ומהנכסים האחרים אפשר להוציא את השאר,
אבל לא כגישור (אני בהנחה שהשלישית לא מדווחת כחליפית)

לגבי ההשאלה האחרונה,
ממליץ לך מאוד לקחת איש מקצוע שיתכנן לך את כל המהלך , אפשר 'להישרף' בקלות בבנק

בהצלחה

E_Y

משתמש פעיל
יש לי שאלה, מכרתי דירה והקונה מוציא משכנתא מבנק לאומי. כעת הוא מבקש מאיתנו את החוזה שאנחנו קנינו את הדירה (לפני שלש שנים, כבר סיימנו לשלם עליה אז....) היועצת משכנתאות שלהם טוענת שבנק לאומי תמיד מבקש כזה דבר.
האם מישהו שמע על זה, ואם כן, מה הסיבה? ואם לא, אז מה יכולה להיות הסיבה....?
תודה רבה.
קורה
מה אכפת לכם לשלוח לה?

אפרת אייזן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
UX UI
אוטומציה עסקית
שזה לא הבקשה הראשונה ולא האחרונה.....
מה הם צריכים את זה? אני רק מנסה להבין, הדירה רשומה על שמי, מה זה משנה ממי קניתי אותה? ואיך שילמתי?

אפרת אייזן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
UX UI
אוטומציה עסקית
השאלה שלי היתה, האם זה נכון שבנק לאומי דורש את המסמך הזה תמיד (זה הנוסח שהם ביקשו מאיתנו). ואם כן, לשם מה?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה