יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

מקצועי בנדל"ן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שאלה
אם מעונינים לקחת יועץ משכנתאות
האם אמורים להגיע אליו עם הסכמות עקרוניות מכמה בנקים או שזה התפקיד שלו?

ועל מה לשים דגש כשבוחרים יועץ? יש המלצות רבות ברשת....
1. ניסיון - יועץ משכנתאות מומחה שיכול לדרוש גם מחירים גבוהים יותר הוא יועץ מנוסה שעבד עם לקוחות מרוצים רבים. זמן העבודה שלו יהיה קצר יותר ויוכל לחסוך לכם המון כסף וזמן. ניסיון לא חייב להיות דווקא כיועץ משכנתאות פרטי. גם ניסיון בנקאי יכול לעזור ולפעמים להביא תועלת רבה.

2. התמחות - כידוע אין הכשרה רשמית ליועצי משכנתאות, אבל יש לא מעט מכללות המלמדות את התחום. אתם יכולים לדרוש תעודה של אחת מהן. זה לא אומר שאין יועצים טובים בלי תעודה. אבל צריך לוודא שיש לפחות אחד מהשניים: ניסיון או התמחות.

3. חוות דעת - לצד הניסיון וההכשרה חשוב לא פחות למצוא חוות דעת. יש כמה יועצים מנוסים שעברו הכשרה. אבל איך תדעו אם הם מתאימים לכם? קודם כול כדאי להתייעץ עם לקוחות שלהם, למצוא את הלקוחות שעבדו איתם לאורך זמן. אם אין לכם קשר עם הלקוחות אפשר למצוא חוות דעת בגוגל, ברשתות חברתיות ובאתר העסק, כמובן שעליכם לסנן תגובות שנראות לא אמינות או חוזרות על עצמן ולשים לב גם לחוות דעת שליליות, אם זה בנושא שמהותי לכם או לא.

4. התאמה אישית. כמו בכל העסקת בעל עסק חשוב לבחור מישהו שמבין את הצרכים שלכם, שנוח לכם לתקשר איתו ומדבר את השפה שלכם. לפעמים רק על זה קמות ונופלות עסקאות.

5. זמינות - חשוב מאוד שיהיה לכם זמין, ולא שיעבור למזכירה/שירות הודעות וכו'

בהצלחה!

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
1. ניסיון -​
יועץ משכנתאות מומחה שיכול לדרוש גם מחירים גבוהים יותר הוא יועץ מנוסה שעבד עם לקוחות מרוצים רבים. זמן העבודה שלו יהיה קצר יותר ויוכל לחסוך לכם המון כסף וזמן. ניסיון לא חייב להיות דווקא כיועץ משכנתאות פרטי. גם ניסיון בנקאי יכול לעזור ולפעמים להביא תועלת רבה.

2. התמחות -​
כידוע אין הכשרה רשמית ליועצי משכנתאות, אבל יש לא מעט מכללות המלמדות את התחום. אתם יכולים לדרוש תעודה של אחת מהן. זה לא אומר שאין יועצים טובים בלי תעודה. אבל צריך לוודא שיש לפחות אחד מהשניים: ניסיון או התמחות.

3. חוות דעת -​
לצד הניסיון וההכשרה חשוב לא פחות למצוא חוות דעת. יש כמה יועצים מנוסים שעברו הכשרה. אבל איך תדעו אם הם מתאימים לכם? קודם כול כדאי להתייעץ עם לקוחות שלהם, למצוא את הלקוחות שעבדו איתם לאורך זמן. אם אין לכם קשר עם הלקוחות אפשר למצוא חוות דעת בגוגל, ברשתות חברתיות ובאתר העסק, כמובן שעליכם לסנן תגובות שנראות לא אמינות או חוזרות על עצמן ולשים לב גם לחוות דעת שליליות, אם זה בנושא שמהותי לכם או לא.

4. התאמה אישית.​
כמו בכל העסקת בעל עסק חשוב לבחור מישהו שמבין את הצרכים שלכם, שנוח לכם לתקשר איתו ומדבר את השפה שלכם. לפעמים רק על זה קמות ונופלות עסקאות.

5. זמינות -​
חשוב מאוד שיהיה לכם זמין, ולא שיעבור למזכירה/שירות הודעות וכו'

בהצלחה!​
הייתי מוסיף לך עוד פרט קטן.
מי שהוא חבר התאחדות המשכנתאות.
זה משהו שנוכל שעברו הכשרה. עברו מבחן. והמבחנים בשנים האחרונות יותר ויותר קשים. זה עוד משהו שאתם יכולים לבדוק באתר של התאחדות המשכנתאות.​

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה שקובע אם הדירה היא חליפית או לא זה מה שהעו"ד דיווח למסמ"ק במועד חתימת החוזה
אם הוא לא דיווח אז חליפית עכשיו זה כנראה מאוחר מדי
וכן, יש אופציה להצהיר חליפית על דירה שלישית אבל כנראה בעסקה שלך זה היה בלתי אפשרי בגלל השווי של 2 הדירות הקיימות אבל אכמ"ל

בכל מקרה,
אתה יכול לקבל בבנק 50% ומהנכסים האחרים אפשר להוציא את השאר,
אבל לא כגישור (אני בהנחה שהשלישית לא מדווחת כחליפית)

לגבי ההשאלה האחרונה,
ממליץ לך מאוד לקחת איש מקצוע שיתכנן לך את כל המהלך , אפשר 'להישרף' בקלות בבנק

בהצלחה
תודה על העזרה,
העו"ד דיווח על הדירה הזאת כדירה חליפית (היא נרכשה לפי הדירה השנייה שאגב גם עליה דווח בתור דירה חליפית),
לגבי איש מקצוע, היה לי ניסיון לא מוצלח עם איש מקצוע בעבר, חוסר זמינות, ומהירות נמוכה, איחור בתשלומים, וחוסר יחס והבנה של התיק הקודם. וחשבתי שזה יחסוך לי זמן וכאב ראש, ולא חסך לא את זה ולא את זה, הייתי צריך לרדוף אחרי הבנקים ואחריו עד שהכסף השתחרר. והרגשתי שהכסף ששילמתי לו לא שווה, (12,000)
וכעת שאני מנסה לבד, הזמינות מול הבנק הרבה יותר פשוטה, וגם הרבה נעשה אונליין. אבל אני צריך עזרה בפרט אחד מחברי הפורום החשוב, והיא עזרה בבניית התמהיל הכי נכון למקרה הנ"ל. בנתיים הבנקים (מזרחי ודיסקונט ולאומי) די רודפים אחרי, ואני מאמין שעם מיקוח נכון הם ירדו ויורידו ריביות, אבל אני לא יודע מספיק טוב מה כדאי לי לדרוש.
תודה ותבוא עליכם ברכת טוב

abc321

משתמש פעיל
השאלה שלי היתה, האם זה נכון שבנק לאומי דורש את המסמך הזה תמיד (זה הנוסח שהם ביקשו מאיתנו). ואם כן, לשם מה?
לא נתקלתי בשוטף שדורשים זאת, אבל כנראה שיש במקרה הזה סיבה שדורשים

מקצועי בנדל"ן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הייתי מוסיף לך עוד פרט קטן.
מי שהוא חבר התאחדות המשכנתאות.
זה משהו שנוכל שעברו הכשרה. עברו מבחן. והמבחנים בשנים האחרונות יותר ויותר קשים. זה עוד משהו שאתם יכולים לבדוק באתר של התאחדות המשכנתאות.​
סגור, קיבלת
וגם אחד כזה חשוב שיהיה לו ניסיון, זמינות, ניהול מו"מ וכו'

E_Y

משתמש פעיל
תודה על העזרה,
העו"ד דיווח על הדירה הזאת כדירה חליפית (היא נרכשה לפי הדירה השנייה שאגב גם עליה דווח בתור דירה חליפית),
לגבי איש מקצוע, היה לי ניסיון לא מוצלח עם איש מקצוע בעבר, חוסר זמינות, ומהירות נמוכה, איחור בתשלומים, וחוסר יחס והבנה של התיק הקודם. וחשבתי שזה יחסוך לי זמן וכאב ראש, ולא חסך לא את זה ולא את זה, הייתי צריך לרדוף אחרי הבנקים ואחריו עד שהכסף השתחרר. והרגשתי שהכסף ששילמתי לו לא שווה, (12,000)
וכעת שאני מנסה לבד, הזמינות מול הבנק הרבה יותר פשוטה, וגם הרבה נעשה אונליין. אבל אני צריך עזרה בפרט אחד מחברי הפורום החשוב, והיא עזרה בבניית התמהיל הכי נכון למקרה הנ"ל. בנתיים הבנקים (מזרחי ודיסקונט ולאומי) די רודפים אחרי, ואני מאמין שעם מיקוח נכון הם ירדו ויורידו ריביות, אבל אני לא יודע מספיק טוב מה כדאי לי לדרוש.
תודה ותבוא עליכם ברכת טוב
אני מצטער לשמוע על החוויה הלא טובה שהיתה לכם
אבל בעיני אתה לא צריך להעניש את עצמך הפעם בגלל שפעם שעברה היה יועץ שדפק אותך
כמו שכתבו פה,
חשוב לברר את הדברים האלה לפני שלוקחים יועץ .
לגופו של עניין,
אם זה מדווח כחליפית, אתה יכול להוציא הלוואת גישור על הדירה הקיימת שלך עד 50 אחוז מערכה ועוד הלוואה של 70 אחוז מערך הדירה החדשה
אלא אם אתה לא מתכוון למכור את הקיימת שאז 'תיתקע' עם הגישור לכשהבלון 'יתפוצץ'

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
במקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.
אולי חשבו שזה משכנת?? גם מוזר לי

abc321

משתמש פעיל
במקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.
יש לי הרגשה שביקשו מהקונים חוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכרים

אפרת אייזן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
UX UI
אוטומציה עסקית
זה במודיעין עילית, יכול להיות שזה נקרא חברה משכנת ולא טאבו? אבל בכל מקרה זה רשום על שמנו.
יש לי הרגשה שביקשו מהקונים חוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכרים
זו דירה ראשונה שלהם.

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
במקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.​
אולי חשבו שזה משכנת?? גם מוזר לי​
יש לי הרגשה שביקשו מה
קונים​
חוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכרים​
צודק. נשמע הגיוני. בפרט המשפט שאמרו להם שכל פעם מבקשים.​

רוויט

משתמש רשום
עיצוב ואדריכלות פנים
@ari1980 ,
סופי עולה מחר הריבית?זה מתעדכן מיידי?

אם חתמתי כבר על משכנתא בבנק עם כל הטפסלוגיה הנלווית ורק אנו מחכים לבטחונות שיגיעו מהמוכרים,
הבנק יכול מחר לעלות את הריביות בהצעה שהוא נתן לי?(יכול להיות שכבר האישור העקרוני פג היום..)

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני מצטער לשמוע על החוויה הלא טובה שהיתה לכם
אבל בעיני אתה לא צריך להעניש את עצמך הפעם בגלל שפעם שעברה היה יועץ שדפק אותך
כמו שכתבו פה,
חשוב לברר את הדברים האלה לפני שלוקחים יועץ .
לגופו של עניין,
אם זה מדווח כחליפית, אתה יכול להוציא הלוואת גישור על הדירה הקיימת שלך עד 50 אחוז מערכה ועוד הלוואה של 70 אחוז מערך הדירה החדשה
אלא אם אתה לא מתכוון למכור את הקיימת שאז 'תיתקע' עם הגישור לכשהבלון 'יתפוצץ'
בקשר למימון אני חושב שהבנתי, ולכאורה זה הולך בכיוון הזה... מצד הבנקים (מזרחי דיסקונט ולאומי...)
מה הכוונה הבלון יתפוצץ??
כוונתי היא למכור את הדירה השלישית שמחירה עלה מאד בנתיים, ואני מתכנן לשלם את הריבית עם השכירות שהיא תיתן בתקופה הקרובה, ומקווה שמחיר עוד יעלה...
אבל אני מאד מבקש ממי שיש לי ידע קצת, מה התמהיל המומלץ להלוואת גישור כזו?

הגולם מפראג

משתמש פעיל
נכס שכרגע מוגדר כנכס מסחרי
(עבר אישור זמני חריג למגורים ע״י וועדה)
יש לך מושג איך הבנק ישום אותו
ואם כמסחרי מה הריביות במסחרי?
תודה רבה

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
השאלה שלי היתה, האם זה נכון שבנק לאומי דורש את המסמך הזה תמיד (זה הנוסח שהם ביקשו מאיתנו). ואם כן, לשם מה?
לא.
זה לא נכון שהם תמיד דורשים את זה.
זה בעיקרון לא אמור לעניין אותם. אלא א"כ, ישנה בעיית רישום שלכם, ומעוניינים לשייך אתכם למה שכן רשום על הנכס, שזה הבעלים הקודם שמכר לכם.
סוג של פיתרון.
עכשיו שימי לב, התחלת שיש רישום בטאבו - והמשכת שזה במודיעין עילית, שזה מעבר לקו הירוק, והכל מנהל!
כך, שאת כנראה פחות מבינה מה באמת קורה עם הרישום נכס שלכם, גם אם שילמתם הכל מזמן..
גם החברות המשכנות שם לפעמים ברישומים בעיתיים, ולכן אם אין טעות בין חוזה קונים למוכרים, כנראה שמה שכתבתי זו התשובה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה