תמיד ודאי שלאהשאלה שלי היתה, האם זה נכון שבנק לאומי דורש את המסמך הזה תמיד (זה הנוסח שהם ביקשו מאיתנו). ואם כן, לשם מה?
אבל @ari1980 מומחה עולמי לענייני לאומי
נחכה לתגובתו
תמיד ודאי שלאהשאלה שלי היתה, האם זה נכון שבנק לאומי דורש את המסמך הזה תמיד (זה הנוסח שהם ביקשו מאיתנו). ואם כן, לשם מה?
אני אשמחתמיד ודאי שלא
אבל @ari1980 מומחה עולמי לענייני לאומי
נחכה לתגובתו
1. ניסיון - יועץ משכנתאות מומחה שיכול לדרוש גם מחירים גבוהים יותר הוא יועץ מנוסה שעבד עם לקוחות מרוצים רבים. זמן העבודה שלו יהיה קצר יותר ויוכל לחסוך לכם המון כסף וזמן. ניסיון לא חייב להיות דווקא כיועץ משכנתאות פרטי. גם ניסיון בנקאי יכול לעזור ולפעמים להביא תועלת רבה.שאלה
אם מעונינים לקחת יועץ משכנתאות
האם אמורים להגיע אליו עם הסכמות עקרוניות מכמה בנקים או שזה התפקיד שלו?
ועל מה לשים דגש כשבוחרים יועץ? יש המלצות רבות ברשת....
ניתן ליצור איתי קשר באישי - יש לי מה להציע לכם!איפה יש תשואה טובה יחסית לקניה ולהחזר וביקוש של תושבים ?
אני אשמח
1. ניסיון -יועץ משכנתאות מומחה שיכול לדרוש גם מחירים גבוהים יותר הוא יועץ מנוסה שעבד עם לקוחות מרוצים רבים. זמן העבודה שלו יהיה קצר יותר ויוכל לחסוך לכם המון כסף וזמן. ניסיון לא חייב להיות דווקא כיועץ משכנתאות פרטי. גם ניסיון בנקאי יכול לעזור ולפעמים להביא תועלת רבה.
2. התמחות -כידוע אין הכשרה רשמית ליועצי משכנתאות, אבל יש לא מעט מכללות המלמדות את התחום. אתם יכולים לדרוש תעודה של אחת מהן. זה לא אומר שאין יועצים טובים בלי תעודה. אבל צריך לוודא שיש לפחות אחד מהשניים: ניסיון או התמחות.
3. חוות דעת -לצד הניסיון וההכשרה חשוב לא פחות למצוא חוות דעת. יש כמה יועצים מנוסים שעברו הכשרה. אבל איך תדעו אם הם מתאימים לכם? קודם כול כדאי להתייעץ עם לקוחות שלהם, למצוא את הלקוחות שעבדו איתם לאורך זמן. אם אין לכם קשר עם הלקוחות אפשר למצוא חוות דעת בגוגל, ברשתות חברתיות ובאתר העסק, כמובן שעליכם לסנן תגובות שנראות לא אמינות או חוזרות על עצמן ולשים לב גם לחוות דעת שליליות, אם זה בנושא שמהותי לכם או לא.
4. התאמה אישית.כמו בכל העסקת בעל עסק חשוב לבחור מישהו שמבין את הצרכים שלכם, שנוח לכם לתקשר איתו ומדבר את השפה שלכם. לפעמים רק על זה קמות ונופלות עסקאות.
5. זמינות -חשוב מאוד שיהיה לכם זמין, ולא שיעבור למזכירה/שירות הודעות וכו'
בהצלחה!
תודה על העזרה,מה שקובע אם הדירה היא חליפית או לא זה מה שהעו"ד דיווח למסמ"ק במועד חתימת החוזה
אם הוא לא דיווח אז חליפית עכשיו זה כנראה מאוחר מדי
וכן, יש אופציה להצהיר חליפית על דירה שלישית אבל כנראה בעסקה שלך זה היה בלתי אפשרי בגלל השווי של 2 הדירות הקיימות אבל אכמ"ל
בכל מקרה,
אתה יכול לקבל בבנק 50% ומהנכסים האחרים אפשר להוציא את השאר,
אבל לא כגישור (אני בהנחה שהשלישית לא מדווחת כחליפית)
לגבי ההשאלה האחרונה,
ממליץ לך מאוד לקחת איש מקצוע שיתכנן לך את כל המהלך , אפשר 'להישרף' בקלות בבנק
בהצלחה
לא, שלנו בטפחות.המשכנתא שאתם לוקחים זה באותו בנק?? בבנק לאומי??
לא נתקלתי בשוטף שדורשים זאת, אבל כנראה שיש במקרה הזה סיבה שדורשיםהשאלה שלי היתה, האם זה נכון שבנק לאומי דורש את המסמך הזה תמיד (זה הנוסח שהם ביקשו מאיתנו). ואם כן, לשם מה?
סגור, קיבלתהייתי מוסיף לך עוד פרט קטן.
מי שהוא חבר התאחדות המשכנתאות.
זה משהו שנוכל שעברו הכשרה. עברו מבחן. והמבחנים בשנים האחרונות יותר ויותר קשים. זה עוד משהו שאתם יכולים לבדוק באתר של התאחדות המשכנתאות.
אני מצטער לשמוע על החוויה הלא טובה שהיתה לכםתודה על העזרה,
העו"ד דיווח על הדירה הזאת כדירה חליפית (היא נרכשה לפי הדירה השנייה שאגב גם עליה דווח בתור דירה חליפית),
לגבי איש מקצוע, היה לי ניסיון לא מוצלח עם איש מקצוע בעבר, חוסר זמינות, ומהירות נמוכה, איחור בתשלומים, וחוסר יחס והבנה של התיק הקודם. וחשבתי שזה יחסוך לי זמן וכאב ראש, ולא חסך לא את זה ולא את זה, הייתי צריך לרדוף אחרי הבנקים ואחריו עד שהכסף השתחרר. והרגשתי שהכסף ששילמתי לו לא שווה, (12,000)
וכעת שאני מנסה לבד, הזמינות מול הבנק הרבה יותר פשוטה, וגם הרבה נעשה אונליין. אבל אני צריך עזרה בפרט אחד מחברי הפורום החשוב, והיא עזרה בבניית התמהיל הכי נכון למקרה הנ"ל. בנתיים הבנקים (מזרחי ודיסקונט ולאומי) די רודפים אחרי, ואני מאמין שעם מיקוח נכון הם ירדו ויורידו ריביות, אבל אני לא יודע מספיק טוב מה כדאי לי לדרוש.
תודה ותבוא עליכם ברכת טוב
במקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.אני אשמח
יש לי הרגשה שביקשו מהקונים חוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכריםבמקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.
אולי חשבו שזה משכנת?? גם מוזר לי
זה במודיעין עילית, יכול להיות שזה נקרא חברה משכנת ולא טאבו? אבל בכל מקרה זה רשום על שמנו.במקרים של רישום דרך חברה משכנת הבנק מבקש לראות שעשו רישום כי זה לא ממש מישכון . אבל בטאבו?? לא מובן לי.
זו דירה ראשונה שלהם.יש לי הרגשה שביקשו מהקונים חוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכרים
יש לי הרגשה שביקשו מהקוניםחוזה מכירה של הדירה שמכרו ובטעות חשבו שהתכוונו לחוזה רכישה של המוכרים
בקשר למימון אני חושב שהבנתי, ולכאורה זה הולך בכיוון הזה... מצד הבנקים (מזרחי דיסקונט ולאומי...)אני מצטער לשמוע על החוויה הלא טובה שהיתה לכם
אבל בעיני אתה לא צריך להעניש את עצמך הפעם בגלל שפעם שעברה היה יועץ שדפק אותך
כמו שכתבו פה,
חשוב לברר את הדברים האלה לפני שלוקחים יועץ .
לגופו של עניין,
אם זה מדווח כחליפית, אתה יכול להוציא הלוואת גישור על הדירה הקיימת שלך עד 50 אחוז מערכה ועוד הלוואה של 70 אחוז מערך הדירה החדשה
אלא אם אתה לא מתכוון למכור את הקיימת שאז 'תיתקע' עם הגישור לכשהבלון 'יתפוצץ'
לא.השאלה שלי היתה, האם זה נכון שבנק לאומי דורש את המסמך הזה תמיד (זה הנוסח שהם ביקשו מאיתנו). ואם כן, לשם מה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: