חייבים זה בדיוק כמו לקחת משכנתא חדשהשלום, לקחנו משכנתא לפני שלוש שנים ובינתיים ערך הדירה עלה כמו כל הדירות בארץ, אנחנו רוצים לשפץ את הדירה ולכן צריכים סכומים גדולים, השאלה האם ישנה אפשרות להגדלת המשכנתא כאשר לקחנו כבר 75 אחוז מהערך המקורי, ואם כן האם צריך להביא שמאי חדש או מטעם הבנק, וכן האם צריך או כדאי לקחת עוד פעם יועץ משכנתא לצורך זה?
לכאורה תוספת (לכזה סכום אפשר לבדוק אלטרנטיבות נוספות) כגון הלוואה על חשבון קרן פנסיה)תודה על התגובות וההמלצות, במצב הריביות של היום האם עדיף למחזר את כל המשכנתא לפי ערך הדירה החדש או לקחת פשוט תוספת שיפוצים למשכנתא קיימת? חשוב לציין שעוד לא התחלנו לחשוב על התקציב הנדרש (בין 100 ל200 אלף כנראה) וכן חשוב שלא תהיה בירוקרטיה יותר מדי כי להבנתי אם זו משכנתא לשיפוצים אז צריך להוכיח את כל ההוצאות מה גם שחלק מזה זה ריהוט וכו'..
ממש כך אין צורך לקחת משכנתאלכאורה תוספת (לכזה סכום אפשר לבדוק אלטרנטיבות נוספות) כגון הלוואה על חשבון קרן פנסיה)
מתוך האתר של מזרחייש לי חבר שקנה דירה בבניה ויש לו משכנתא של 70% מהקניה והוא צריך עוד 100 א' בגלל כל המדדים וריביות וכו
המשכנתא שלו במזרחי והערך של הדירה עלה בכמה מאות אלפי ש''ח
יש מצב להוציא לו לפני שהדירה מוכנה עוד 100א בבנק מזרחי ?
הוא מקבל את הדירה עוד כחצי שנה אך זקוק כעת לכסף לתשלום לקבלן
דיברתי לא על הכרטיס אלא על זה שהם נותנים הלוואה משלימה למי שלקח משכנתא בתנאים טובים.נדמה לי שהכרטיס אשראי טפחות, זה רק עד 50% משווי הנכס,
אבל אפשר לקבל הלוואה בתנאים טובים ללא קשר לכא''ט.
הוא כבר ניצל את ההלואה כעת הוא צריך עוד 100 אלף ש''ח תוספת למשכנתא האם זה אפשרי לפני קבלת הדירהמתוך האתר של מזרחי
"אם יש לכם כבר משכנתא אצלנו, באפשרותכם לקבל הלוואה לכל מטרה בתנאים אטרקטיביים ובפריסת תשלומים לתקופה ארוכה.
את ההלוואה ניתן לממש באחת מהאפשריות הבאות- קבלת כל הסכום בתשלום חד פעמי או על בסיס טעינת סכום ההלוואה לכרטיס טפחות בו משלמים בשיטת - לא ניצלת, לא שילמת!"
למחזר כרגע לא יעזור כי המסלולים האחרים עולים בהתאם.יש לי מסלול של ריבית פריים לא צמודה.
עלה מאד לאחרונה תשלומי המשכנתא שלי בגלל שריבית הפריים עלתה.
האם שווה לי למחזר את המשכנתא או לפרוע אותה?
או שהמסלול הזה יחיסת טוב?
לא כתבתי את השאלה כ"כ ברור.למחזר כרגע לא יעזור כי המסלולים האחרים עולים בהתאם.
לגבי לפרוע ע"י מה?
תכתוב ריביות בשתיהםלא כתבתי את השאלה כ"כ ברור.
יש לי 2 מסלולים במשכנתא
* ריבית פריים לא צמודה
* ריבית קבועה צמודה למדד
אם יש לי סכום כסף לפרוע, האם שווה לי לפרוע את החלק של המסלול הראשון או השני?
אשמח לתשובות מקצועיות ומידע.
תודה רבה!!!
פריים- 4.65%- עלה השנה בגלל בנק ישראלתכתוב ריביות בשתיהם
ק"צ עדיף לפרועפריים- 4.65%- עלה השנה בגלל בנק ישראל
ריבית קבועה צמודה למדד- 2.62%, הריבית קבועה אבל הקרן צמודה למדד
תודה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: