ירידות מחירים נדל"ן???!!!

מצב
הנושא נעול.

אני456

משתמש מקצוען
@כמו הרוח ,

האם את חושבת שהמצב הכלכלי העכשווי (אינפלציה, העלאת הריבית, עליית המדד, ההשפעה על שוק המשכנתאות וכו') ימשך שנים ארוכות?

כי אם לא, מה הרווחנו?
יושב לו זוג על הגדר, מבין שעכשיו לא כדאי לקנות וממתין, בינתיים הכסף מאבד מערכו כי ערך הכסף תמיד נשחק, פלוס העובדה שככל שהמדד והריבית עולים ההכנסה שלהם יכולה לכסות פחות משכנתא.
אם הסיטואציה תימשך כמה שנים, ייתכן והמחיר ירד ואף יתקבע,
אבל אם עוד שנה שנתיים ייצבו את השוק, המדד יירגע ויתחילו שוב להוריד ריביות, הגלגל פשוט יחזור מההתחלה רק עם עוד שנתיים המתנה (ותשלום שכירות, ושחיקת ההון העצמי כאמור).

לכן אני תוהה לאן התזה שלך חותרת, שלא כדאי יותר לקנות לנצח במרכז החרדי למי שצריך משכנתא של יותר מ500-600 אל"ש?

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
אכן
אבל מה יעשו זו"צ שבגלל עצות ה"חכמות" של אנשים בפורום נלחץ
ולקח חובות של מיליון ש"ח+ ועכשיו עלה לו ההחזר על 2/3 פריים למעלה מ500 חודשי?
יש המון זו"צ שכבר ככה הם על הקצה,
ומה יהיה עוד שנה שיהיה להם ילד או שתיים
ופריים יעלה בעוד אחוז?
שיעשו טוב חשבון לפני האם הם יכולים לעמוד בזה

אף אחד לא אמר לכל הזוצ"ים לקנות בלי חשבון
מי שביכלתו ויכול לעמוד בזה שיקנה, למה לא
אני באופן אישי לא הייתי קונה דירת3 חדרים ב 2 מליון

shimשימי

משתמש סופר מקצוען

כלכלנים קלאסיים ומרקסיסטים במאה התשע עשרה ובתחילת המאה ה-20 הסכימו, בדרך כלל, כי לא ייתכן מצב של כשל שוק מתמשך ומתמיד. בין המחזיקים בתפישות המנוגדות היו חילוקי דעות חריפים ביחס להערכת טיבה של התוצאה של פעולת השוק: הכלכלה הקלאסית גרסה כי פעולת השוק החופשי מובילה לשגשוג, ואילו המרקסיסטים סברו כי התוצאה היא שקיעה של העניים בעוני הולך וגובר, אך שני הצדדים הסכימו כי פעולה זו אינה כשל.

• תודה
Reactions: y&m

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
המשקיעים=כשל שוק
ועדת רבנים לקביעת מירי הדירות ומי שלא יעמוד בהם עף מהמוסדות=הגיוני

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אכן
אבל מה יעשו זו"צ שבגלל עצות ה"חכמות" של אנשים בפורום נלחץ
ולקח חובות של מיליון ש"ח+ ועכשיו עלה לו ההחזר על 2/3 פריים למעלה מ500 חודשי?
יש המון זו"צ שכבר ככה הם על הקצה,
ומה יהיה עוד שנה שיהיה להם ילד או שתיים
ופריים יעלה בעוד אחוז?
ומה לעשות שבגלל אנשים חכמים פה בפורום אנשים נאלצים לשלם עכשיו הרבה יותר???

אני456

משתמש מקצוען
@אאאא.....

מכיוון שגם אנחנו באותה סירה, אני מאד מבינה את כל מי שמצב הדיור בארץ כולל הקפיצה המטורפת שחווינו בשנה האחרונה ובפרט עבור מי שעומד בפני רכישת דירה, מתסכל ביותר,

אבל לא כדאי לבזבז את הזמן בהמתנה שהמשק כולו יישר קו עם החוסר הוגנות שבדבר ויתחיל לפעול כראוי,
יש פה מידי הרבה ידיים ואינטרסים ותאוריות,

כדאי לכל פרט לחשוב מה נכון לו לעשות במצב הנוכחי בהתאם לתנאים האישיים שלו, אחרת עוד שנתיים יתעוררו ויגלו שהמצב לא נעשה טוב יותר וגם דירה באופקים אין.

אאאא....

משתמש פעיל
המשקיעים=כשל שוק
ועדת רבנים לקביעת מירי הדירות ומי שלא יעמוד בהם עף מהמוסדות=הגיוני
אחד ההיגיון שלו אומר שיוכלו לרכוש דירה במחיר שפוי.
והשני ההיגיון שלו אומר שעדיף שיהיה קומץ משקיעים שמרוויחים המון, והמון זו"צ שאין להם דירה או שיש להם כבר ועכשיו אחרי הודעת הנגיד הם :cry:.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
והשני ההיגיון שלו אומר שעדיף שיהיה קומץ משקיעים שמרוויחים המון, והמון זו"צ שאין להם דירה או שיש להם כבר ועכשיו אחרי הודעת הנגיד הם :cry:.
אחד ההיגיון שלו
בא ננצל את המצב ולפחות נקנה במחיר הנוכחי
כדי שלא יהיה יותר יקר

ואחד ההיגיון שלו
בא נלחם ונצעק בפרוג
נסביר כמה הדברים לא הגיוניים
וננסה לשכנע את המשקיעים לרדת מהבמה
תוך תקווה שהמחיר ירד

אני456

משתמש מקצוען
לא רק אתם גם הילדים של
אי אפשר לדעת מה תהיה הנורמה עוד עשר ועשרים שנים.

פעם נתנו לזוצ"ים דירות, היום ניתנים להם סכומי כסף ענקיים, שגם עליהם מזדעקים ועדיין הסכומים הללו לא מספיקים לדירות בין גדרה לחדרה.

טקטית

משתמש פעיל
באותה דרך אפשר לפתור הרבה בעיות:
מי שמתחייב על סכום לדירה לבתו- יומת הוא וחתנו וכל בני ביתו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה