דרוש מידע ילדי השכנים ורעש בפרוזדור...

דגם

משתמש רשום
בואו שמעו את המשך הסיפור.
אתמול ניגשו אלינו 2 נערים מהקומה(בני 14-15, זוג אחים. אנחנו 4 דיירים בקומה שמתוכה ילדי 2 משפחות מבלגנים יחד ו2 המשפחות האחרות עם ילדים גדולים יותר)
ואמרו לנו שפשוט הזיה מה הולך לנו בפרוזדור, נהיה הפקרות
ולא רק זה אלא נהיה גם ריח מסריח! סותמים את האף כשיוצאים מהמעלית לקומה שלנו!
אמרנו להם, אז תעירו לשכנים!
אמרו-הערנו...ראיתם כמה זה עזר....

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מעשה באדם אחד שהיה מסקל מרשותו לרשות הרבים, ומצאו חסיד אחד. אמר לו: ריקא, מפני מה אתה מסקל מרשות שאינה שלך לרשות שלך! לגלג עליו. לימים נצרך אותו האיש ומכר את שדהו, והיה מהלך באותו רשות הרבים ונכשל באותן אבנים, אמר: יפה אמר לי אותו חסיד מפני מה אתה מסקל מרשות שאינה שלך לרשות שלך.
(בבלי בבא קמא נ', ע"ב)

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
מעשה באדם אחד שהיה מסקל מרשותו לרשות הרבים, ומצאו חסיד אחד. אמר לו: ריקא, מפני מה אתה מסקל מרשות שאינה שלך לרשות שלך! לגלג עליו. לימים נצרך אותו האיש ומכר את שדהו, והיה מהלך באותו רשות הרבים ונכשל באותן אבנים, אמר: יפה אמר לי אותו חסיד מפני מה אתה מסקל מרשות שאינה שלך לרשות שלך.
(בבלי בבא קמא נ', ע"ב)
יפה מאוד
אבל לא מדובר באבנים ששכנים זורקים ומזיקים לחיי אדם
אלא מסתובבים בנין ועושים קצת רעש

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יפה מאוד
תתפלאי, זה מפריע ומזיק כמו אבנים. וזה לא קצת רעש, זה לכלוך, בלגן, דלתות שבמקום להסגר בעדינות נטרקות וכו', זה הפרעה לפרטיות של השני, זה התמקדות רק בנוחות שלי, מבלי לראות רגע את השני. וכל זה בלי לדבר על רעשים בתוך הבתים-הפרטיים, אלא בשטחים משותפים.
כבת להורים שגידלו עשרה ילדים, בדירה קטנטונת. וחינכו אותם להתחשבות בזולת, דרך ארץ והתנהגות אצילית כבני מלכים, זה מקומם לקרוא פה את התגובות.
דוגמאות: חוזרים משמחה משפחתית בשעה מאוחרת, לפני הירידה מההסעה אבא מקדים "השעה מאוחרת, השכנים ישנים, להכנס לבנין בדממה"
אסר משחקי כדור ובימבות בבית - רק בחצר ולא בשעות המנוחה.
שכנה דופקת ומתחילים לפטפט מסב בצורה עדינה ויפה "תכניסי אותה לבית ותמשיכו לפטפט, אפשר גם על כוס קפה"
שולחים ילד לרוקן את האשפה, רק מגיל שמסוגל למשימה: "שים לב לא לגרור את השקית, רק להרים אותה" ואם קרה והשקית נטפה והרצפה התלכלכה, ניקיון יסודי שלא ישאר דביק / ריח.
ועוד ועוד

נערך לאחרונה ב:

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
תתפלאי, זה מפריע ומזיק כמו אבנים. וזה לא קצת רעש, זה לכלוך, בלגן, דלתות שבמקום להסגר בעדינות נטרקות וכו', זה הפרעה לפרטיות של השני, זה התמקדות רק בנוחות שלי, מבלי לראות רגע את השני. וכל זה בלי לדבר על רעשים בתוך הבתים-הפרטיים, אלא בשטחים משותפים.
כבת להורים שגידלו עשרה ילדים, בדירה קטנטונת. וחינכו אותם להתחשבות בזולת, דרך ארץ והתנהגות אצילית כבני מלכים, זה מקומם לקרוא פה את התגובות.
דוגמאות: חוזרים משמחה משפחתית בשעה מאוחרת, לפני הירידה מההסעה אבא מקדים "השעה מאוחרת, השכנים ישנים, להכנס לבנין בדממה"
אסר משחקי כדור ובימבות בבית - רק בחצר ולא בשעות המנוחה.
שכנה דופקת ומתחילים לפטפט מסב בצורה עדינה ויפה "תכניסי אותה לבית ותמשיכו לפטפט, אפשר גם על כוס קפה"
שולחים ילד לרוקן את האשפה, רק מגיל שמסוגל למשימה: "שים לב לא לגרור את השקית, רק להרים אותה" ואם קרה והשקית נטפה והתלכלכה, ניקיון יסודי שלא ישאר דביק / ריח.
ועוד ועוד
אני עובדת בתל אביב
מגדל לידי זה מגדל הצעירים - בנין ללא ילדים
אולי צריך לעשות דבר כזה גם לחרדים

מסכימה איתך אבל לא תמיד להורים יש שליטה מוחלטת
הילד שלי בוכה בחדר מדרגות לפעמים כשאני עולה איתו והרבה שכנים פותחים את הדלת ומשתיקים
זה לא צורה
צריך לדעת לסבול קצת

בט

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בושה שיהודים מדברים בצורה כזאת!!!!!!!
ילדים הם ילדים וישארו ילדים בושה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
התלונה היא לא על הילדים , אלא על ההורים שלהם , על החינוך .

לחנך ילדים לא לשחק בחדר מדרגות, או להיות בשקט כי מתחשבים בשכנים ואנשים אחרים.
התחשבות בשני וכל מה שקשור בבן אדם לחברו , גם אם אף אחד לא יודע על זה.
זה מינימום חינוך , ויש לצערנו הרבה מה להשתפר בזה .

112123

משתמש מקצוען
נכון
חדרי מדרגות נועדו להיות גן חיות
לובי אמור להיות מטונף
וזקנים... נשלח אותם לקרחונים באנטרקטיקה כמו שהאסקימוסים עושים רק כדי שלא יגערו בנו
אוי לו למי שמעיז להעיר בנושא של "עוילום הזה"
לישון צהריים הם רוצים... בקבר ישנים
העיקר ח"ו לא לגעור בצעירי הצאן או לחנך אותם
הרי לא שייך ילדות תקינה אם לא זורקים לכלוך בבניין או אם את האנרגיה הולכים להוציא בגינת המשחקים

אז לכל המוזרים שרוצים לחרוג "מהנורמות" של הציבור שלנו תפסיקו להיות נודניקים ותקימו לכם מושבה על הירח

אני מקווה שלא חושדים בי שכתבתי את הדברים ברצינות
כי אחרי מה שקראתי כאן הכל אפשרי

די

משתמש סופר מקצוען
אם זורקים עטיפות ח"ו אנשים יכולים להחליק על זה, כמובן שאף אחד לא חושב על זה כמו שה"ריקא" לא חשב שהוא יפול על האבנים שסיקל לרשות הרבים, סך הכל שיפוצים קלאסי שזורקים את פסולת הבניה לרחוב.

שועל ספרות.

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
תגידו אם כבר מעלים את הנושא של שכנים וכאלה.
מישהו פעם חשב שאנשים מתענגים על ריח הנוזל שנזל לו מהפח על כל הבניין.
אף אחד, נכון? אז למה כל יום זה קורה בבנין שלי ואף אחד לא טורח לנקות אחריו!

צ'רדש

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
נכון, ולכן צריך לפנות להורים.
אין מה לדבר עם הילדים, זה עניין של חינוך בלבד.
מי שבאמת רוצה לפתור את הבעיה הזו, שייגש וידבר עם ההורים בצורה יפה (אם יצעקו עליהם כנראה זה לא יעזור), ויסביר להם את חשיבות העניין וכמה שזה מפריע.
(גם אותי זה היה מעצבן מאד אם זה היה קורה, מזלי שיש לנו שכנים טובים).
בכל אופן, אי אפשר להעיר להם תמיד, נגיד על רעש פחות להעיר - יותר על לכלוך.
לנו לפעמים יש רעש מהשכנים למעלה (גרירת כיסאות, קפיצות חבל) ולפעמים פשוט צריך לסבול בשקט, כי זה החיסרון במגורים בבניין עם שכנים. (אפשר להעיר לפעמים, אבל לא בלי סוף, כי ילדים בד"כ עושים רעש).

rosenfeld

משתמש חדש
אני גם חושבת שאנשים מזלזלים בהפרעות לשכנים כי: "הם חרדים" "יסלחו לנו"
זה לא אומר שאם אנחנו חרדים אנחנו צריכים לחיות בתנאים לא תנאים
להיפך, דווקא בגלל שאנחנו חרדים ואנשים טובים- אז אנחנו לא ממהרים להעיר ונוטים לסלוח,
אבל כמה אפשר לסבול?
אני לא אמורה כל פעם שאני יורדת במדרגות לבקש מילדים שמשחקים שם משחק קופסה (!) לזוז!!
וכן, אני חושבת שזה ענין של תרבות וחינוך
מציאות שאצלנו בבנין דווקא המשפחה עם הפחות ילדים היא זאת המפריעה.

יאיר צ

משתמש פעיל
ילד שעולה ויורד הביתה זה מקובל, אבל זה שהוא גם צועק ומרעיש זה דבר אחר,
אם זה היה בבית שלו בזמן שהיתם נחים, (לדוג' שבת בצהריים) ברור שהאבא היה יוצא סהרורי בפיג'מה ונוזף בו שאסור להפריע לאבא ואמא לשון כי זה גזל שנה וכבוד הורים,
הבעיה היא מה שקורה בשלב הבא...
האבא אומר אתה רוצה לשחק? תשחק בבניין,
מה הילד למד?
לאבא אסור להפריע לשכן מותר
ואם לא נכבס את זה ההבנה שלו היא: אם לא נח לך, תדפוק את זה על השכנים
וחבל...

יאיר צ

משתמש פעיל
סליחה, אני לא כזאת רעה...
אבל לא צריך לערב 'רגש' ו'הלכה'

עפ"י ההלכה זכות ילדי השכנים להשתמש בחצר גם למטרות משחק המקימות רעש
אם אחד מן השכנים לא חפץ בזה באפשרתו לעבור לבניין שקט, אם זה היה אבא שלי נראה לי שהייתי
מבררת לו על בנין שקט...
הלו הלו הלו!!!
יש הבדל עצוםםםםם בין חצר ליד הבניין שנועדה למשחקים, לבין חדר מדרגות ולובי שנועדו למעבר
אי אפשר בכלל להשוות בינהם!
הנושא כאן הוא על חדר המדרגות, שבו גם אם יש משפחות שלא מתחשבות ולא אכפת להם מהשכנים (וזה לא משנה אם הם נחשבות למשפחות פשוטות 'עמך' שלא מחנכות את הילדים שלהם, או למה שנקרא 'מיינסטרים' ו'בנשקים' שמחנכיפם את הילדים שלהם שכל מה שהם חושבים זה נכון) לא הופך את חדה המדרגות למקום לגיטימי למשחקים ורעש, ובודאי שלא לכלוך,
אני לא מאמין שבבית של אותם משפחות יש על הרצפה עטיפות איגלו ארטיק וכו', ולא סתם אלא ממש 5 דק' אחרי שאמא שטפה
זה פשוט חוסר התחשבות משווע ועצם המחשבה שצריך להגיע לדיין בשביל לשאול אותו היא כבר שערוריתית!
בקשר לדבריו של הדיין הנ"ל, אני בטוח שדבריו יצאו מהקשרם ואינם מדוברים על המקרים פה בפורום

gila zohar

משתמש מקצוען
ילד שעולה ויורד הביתה זה מקובל, אבל זה שהוא גם צועק ומרעיש זה דבר אחר,
אם זה היה בבית שלו בזמן שהיתם נחים, (לדוג' שבת בצהריים) ברור שהאבא היה יוצא סהרורי בפיג'מה ונוזף בו שאסור להפריע לאבא ואמא לשון כי זה גזל שנה וכבוד הורים,
הבעיה היא מה שקורה בשלב הבא...
האבא אומר אתה רוצה לשחק? תשחק בבניין,
מה הילד למד?
לאבא אסור להפריע לשכן מותר
ואם לא נכבס את זה ההבנה שלו היא: אם לא נח לך, תדפוק את זה על השכנים
וחבל...
אף אחד לא דדיבר על שעות מנוחה

בט

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אף אחד לא דדיבר על שעות מנוחה
זה בדיוק הענין של רגישות לשני
במקום משותף כמו חדר מדרגות , הוא לא מיועד למשחקים, בכל שעה.

אחת בצהרים- זה שעת מנוחה?
ילדים חוזרים מהחיידר, ואני שעובדת בבית מרגישה בגן משחקים, עד ששואלים אותי בפגישות זום אם הילדים שלי חזרו הביתה .

אז לא אם אני ארצה רעש אלך לעבוד בגן משחקים ,
חדר מדרגות הוא צריך להיות מקום שקט ונקי בכל שעות היממה,

וזה בדיוק נקודה של התחשבות בשני, גם דברים שלך באופן אישי אולי לא מפריעים, אולי לשכן כן?

כמובן לא מדובר על רעש רגעי בזמן שעולים במדרגות, או בכי של ילד שלא רוצה לעלות הביתה
אלא על שיושבים ומשחקים בלובי זמן ממושך.

צ'רדש

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
זה בדיוק הענין של רגישות לשני
במקום משותף כמו חדר מדרגות , הוא לא מיועד למשחקים, בכל שעה.

אחת בצהרים- זה שעת מנוחה?
ילדים חוזרים מהחיידר, ואני שעובדת בבית מרגישה בגן משחקים, עד ששואלים אותי בפגישות זום אם הילדים שלי חזרו הביתה .

אז לא אם אני ארצה רעש אלך לעבוד בגן משחקים ,
חדר מדרגות הוא צריך להיות מקום שקט ונקי בכל שעות היממה,

וזה בדיוק נקודה של התחשבות בשני, גם דברים שלך באופן אישי אולי לא מפריעים, אולי לשכן כן?

כמובן לא מדובר על רעש רגעי בזמן שעולים במדרגות, או בכי של ילד שלא רוצה לעלות הביתה
זה נכון ולא נכון,
אי אפשר לומר "חדר המדרגות צריך להיות שקט ונקי בכל שעות היממה",
אנשים חיים בשותפות בבניין, ומטבע הדברים יש לנו הרבה מה להעיר להם.
כמובן, לא מדובר על מקרה קיצוני, אבל בהחלט על חיות בבניין.
מי שמחפש שקט מוחלט, שלא יגור בבניין (ומלא אנשים עושים את זה), אלא אם כן יש רעש ולכלוך לאורך כל היום, שאז צריך לפנות להורים של הילדים.
בקיצור, אי אפשר להיות קיצוניים, צריך לדעת קצת לשתוק על רעש, אבל כל עוד זה לא עובר את גבול הטעם הטוב...

רפ

משתמש סופר מקצוען
ילדים חוזרים מהחיידר, ואני שעובדת בבית מרגישה בגן משחקים, עד ששואלים אותי בפגישות זום אם הילדים שלי חזרו הביתה
את בטוחה שאין לך בעיה בבידוד? נשמע לי מוגזם. גם אם הרעש באמת חריג.
באחת בצהריים ילדים חוזרים מהחיידר/בי"ס/גן. טבעי שמתעכבים קצת בחדר המדרגות. על מה התלונה?

בט

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
את בטוחה שאין לך בעיה בבידוד? נשמע לי מוגזם. גם אם הרעש באמת חריג.

באחת בצהריים ילדים חוזרים מהחיידר/בי"ס/גן. טבעי שמתעכבים קצת בחדר המדרגות. על מה התלונה?

אכן דלת עץ ישנה בדירה שכורה, כמו הרבה דירות בעיר הקודש ב"ב

כתבתי שאני לא מדברת על משו רגעי ושמתעכבים קצת.

אלא על הרעיון של מדיניות של משחק בחדר מדרגות עם כל מה שאמור בזה.

ובסוף הפואנטה שלי היא-

שכמבוגרים אפשר לבחור או להשקיט את המצפון- מקום משותף, רוב השכנים גם בחוץ, שיעברו ליער , ככה זה ילדים... וכו'...

או שאפשר לבחור לחנך את הילדים לראות את האחר, התחשבות בשני, ובן אדם לחברו,
גם שלא נח לנו, ושבמקום ציבורי שאינו מיועד למשחק כמו חדר מדרגות נתנהג בשקט ובשונה משהות בגן משחקים /בחצר

תנסו את זה זה יתן לילדים המון לחיים על רגישות לשני ואכפתיות בכל תחום!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה