דרוש מידע ילדי השכנים ורעש בפרוזדור...

sem

משתמש פעיל
יש לנו רק שכן אחד בבנין די מבוגר 60+ שכל הזמן התלונן על רעש והפרעות

בעלי שאל דיין אם צריך להתחשב בדעת השכן היחיד, והדיין השיב שממש לא
כי כל מה שהדרך לעשות בבנין ולהתנהג אז כולם שותפים שם ויכולים לעשות כמה רעש שרוצים
והילדים יכולים לשחק כל היום... ואין לאף אחד מהשכנים הזכות להעיר על זה, אם הוא רוצה זכותו
לעבור דירה

עכשיו תחליפי את השכן הזה באבא שלך/ או כל מבוגר אחר שקרוב ללבך, האם עדיין תגידי לו להחליף דירה, אפילו שהדירה שהוא גר בה קרובה לבית כנסת שלו, לילדים שלו, זה הרחוב שהוא רגיל כבר הרבה שנים ועוד.

אוי ואבוי אם לא נלמד את הילדים שלנו לכבד את המבוגרים, זה ממש א' ב'.

אשה כשרה

משתמש צעיר
סליחה, אני לא כזאת רעה...
אבל לא צריך לערב 'רגש' ו'הלכה'

עפ"י ההלכה זכות ילדי השכנים להשתמש בחצר גם למטרות משחק המקימות רעש
אם אחד מן השכנים לא חפץ בזה באפשרתו לעבור לבניין שקט, אם זה היה אבא שלי נראה לי שהייתי
מבררת לו על בנין שקט...

ayelet

משתמש מקצוען

אם אחד מן השכנים לא חפץ בזה באפשרתו לעבור לבניין שקט, אם זה היה אבא שלי נראה לי שהייתי
מבררת לו על בנין שקט...
וכשזה יולדת? שגם תעבור דירה אחרי כל לידה?
לא יותר הגיוני שכל אחד ישמור על ילדיו?

ט.ש.

משתמש פעיל
יש לנו שכנים חביבים שילדיהם קבוע מרעישים במסדרון של הקומה(קומת 4 דיירים)
הם ילדים די קטנים והבית כנראה צר מלהכיל
הם מרעישים מאד(יש לציין שעל פי רוב בשעות סבירות)
מלכלכים ואוכלים שם
אם מבקשים הם מנקים...
אבל הרעש-מה יהיה עליו?
לא נעים להעיר כל הזמן.
אם לבקש מהם לא עובד אולי עדיף להיות חכמים ולא צודקים ואפילו להוציא מעט על זה... אולי תארגנו מבצע? על כל יום שקט הפתעה קטנה שלוק או משהו?

sem

משתמש פעיל
מבררת לו על בנין שקט...

יש הבדל עצום בין החצר לבין לובי הבנין וחדר המדרגות. וגם בחצר הרעש צריך להיות בגבול סביר ובשום אופן לא בשעות מנוחה

MACHAK

משתמש מקצוען

מבררת לו על בנין שקט...

איזו הלכה?
מעניין אותי אם זה היה שכן של הרב הוא היה נותן לילדיו לשחק בחוץ, מניחה שלא.
אני לא מזלזלת בדבריו של הרב. אבל אין הלכה או זכות בסיסית להרעיש לאחר.
זה לא ענין של רוב האנשים, זה ענין למי זה מפריע וכמה.

זה כמו שתגידי באוטובוס את לא קמה לזקנים כי לפי ההלכה לא חייבים לעמוד ובכלל הרב פה צעירים אז שהמבוגרים יעמדו.

משחק של ילדים בתוך בנין זה לא יפה! (במילים עדינות) זה שטח מגורים וצריך להיות שקט ונקי. יש שטחים שמיועדים למשחק.
ברור שאם למישהו זה מפריע חובה להפסיק זאת מיד. (במידה וזה היה במדרגות או בלובי ולא בחצר משחקים)

ולמי שאומר שזה כמו חילונים ו'שמעמידים דבריהם על דין תורה'- זה הזוי שעושים פשעים כנגד אחרים ואומרים להם שמעמידים דבריהם וכו' תוך כדי הצדקה של גרימת נזק משמעותי לאחר שזה בטוח אסור.
וכן, גם חרדים רוצים לחיות בתנאים נוחים שקטים ורגועים ואין שום הלכה שסותרת את זה. להיפך, לחיות בלכלוך רעש ובלגן לא ראוי לבני תורה.

נערך לאחרונה ב:

בט

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שלום רב!
אני גרה בבנין מופצץ ילדים קטנים ומשפחות צעירית
שמבלות (גם האמהות) בבנין ובלובי ביום ובלילה
יש לנו רק שכן אחד בבנין די מבוגר 60+ שכל הזמן התלונן על רעש והפרעות

כי כל מה שהדרך לעשות בבנין ולהתנהג אז כולם שותפים שם ויכולים לעשות כמה רעש שרוצים
והילדים יכולים לשחק כל היום... ואין לאף אחד מהשכנים הזכות להעיר על זה, אם הוא רוצה זכותו
לעבור דירה

עצוב מאד לשמוע, לובי של בניין הוא מקום ציבורי, ועל בן אדם לחברו, הייתי רועדת מפחד...

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
יש אבל תופעות שעוברת את גבול ה'מובן' ו'מעדיפה להיות בצד שמעירים על ____ שנשכח מאשר להעיר לכולם כל הזמן'
כי כשאמא ושני ילדים קטנים ממש רוצים לרדת לגינה בצהרי השבת, והילדה נתקעת ונפצעת מהאופניים שנשכחו בחדר מדריגות, והעגלה מחליקה על עשרות מעטפות שהחליטו משפחה אלמונית להוציא לפני שבת קודש ולכבוד שבת קודש כדי שיהיה סלון נקי לתפארת מכל הניירת שהצטברה שם.. לאן מוציאים? כמובן למדריגות המובילות לקומה שמעליהם
(כן כן, ממש על המדריגות עצמם, חצי מרוחבם תפוס ב - שואב אבק, מעטפות, מגירה, בימבה שבורה, מזוודה).

שכוייח שכנים! עד שהאמא/ילדה/תינוק בעגלה לא יחליקו ורח"ל יקרה משהו - לא תבינו שזה מציק ומסוכן?
וליבנתיים צריך ללכת בצפיפות ובחששות? שלא נדבר על האי נעימות

אמת, השכנים התרגלו לזה בצדק כי תקופת מה לא גרו בקומה מעליהם. ועדיין, אתם יודעים טוב טוב בעומק הלב שזה השתנה כבר למעלה משנה וחצי, אתם שמים לב שהרהיטים והחפצים 'זזו' במשך השבת (ע"י מלאכי השרת מלאכי השלום כנראה). נכון שממש לא נעים להעיר עוד פעם ועוד פעם, ממש לא כיף להיות ה'שכן מלמעלה' שחופר. ועדיין - רבותי, עשו טובה, תשאירו את המרחב המשותף מרחב משותף נעים ונקי.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם לבקש מהם לא עובד אולי עדיף להיות חכמים ולא צודקים ואפילו להוציא מעט על זה... אולי תארגנו מבצע? על כל יום שקט הפתעה קטנה שלוק או משהו?
רעיון
אחכ נמצא את כל עטיפות השלוקים זרוקים על הרצפה.

די

משתמש סופר מקצוען
הבניינים הגדולים שאנחנו גרים בו מכונים בנינים משותפים,
השיתוף הוא לא תמיד נוח (גם באשכול על הרחבת הדירות ראינו זאת) וגם באכול הקטנוני הזה על הפרעות בשינת הצהריים וכדומה,
אנחנו שותפים לטוב ולמוטב.
משותף זאת אומרת שהוא שייך לכולם, ולא רק למי שְאַלִים.

מרחבית

משתמש מקצוען
לעבור דירה

יש הרבה שאלות הלכתיות שקשורות לקניינים, ממונות, שותפות וכדו'. וכשדיין עונה על שאלה מסוג כזה, הוא עונה מה מותר ומה אסור מהבחינות הממוניות האלה. מה למשל גזל ומה לא, מה מותר להשתמש ברכוש המשותף ובמה לא, וכו'.
אין לי ספק, שהדיין ענה לכם רק על הצד הממוני.

חייבים לדעת שגם אם מותר להשתמש מבחינת דיני ממונות וכדו' - אין לזה כל קשר לחוסר התחשבות אנושית ויהודית בשכן שסובל!
לחשוב שבגלל ההתר הממוני, קנייני וכדו' - לא צריכים להתחשב, ויכולים לעשות כמה רעש שרוצים כל היום - גם כשזה גורם סבל גדול לשכן - זו טעות גדולה! ועוד בשם ההלכה כביכול!
כי לא לגרום צער וסבל לאחרים - זו גם תורה, לא רק מה מותר מצד דיני ממונות! והדיין ענה לכם על דיני ממונות, כי זו היתה השאלה.

אם יש שני שותפים בתוך דירה, ומותר לכל אחד מהם להשתמש בסלון מבחינה ממונית. האם יסיקו מכך, שמותר לכל אחד מהם לעשות כל מה שהדרך לעשות בסלון - ולא צריך כלל להתחשב בשותפו גם אם מעשיו גורמים לו לצער וסבל גדול?

bnoya

משתמש מקצוען
בלת"ק.
פשוט אל תעירי.
תתחשבי גם בהם, ילדים קטנים. וזהו
אם זה לא בערב או בשעות המנוחה והם מנקים אחריהם. אז תתעלמי.
למה צריך להעיר על כל דבר?
ז"א שהיא צריכה להתחשב בילדים קטנים אבל הם לא צריכים להתחשב? זה דרך החינוך היום?
כאילו זה נורמלי שהם יגרמו לה לרעש שיפריע לה והיא תשתוק ותתחשב בהם?

מרחבית

משתמש מקצוען
הבניינים הגדולים שאנחנו גרים בו מכונים בנינים משותפים,
רכוש משותף מותר להשתמש בו רק כשכל השותפים מסכימים! בדיוק הפוך ממה שחלק חושבים שאם זה משותף, אז לכל אחד מהשותפים מותר לעשות בו מה שבא לו! זו טעות!
אלא מה, יש את הדרך הרגילה והמקובלת מה משתמשים ברכוש המשותף, ואת זה מותר. עכשיו אפשר להתווכח מה מקובל ועד כמה.

נערך לאחרונה ב:

gila zohar

משתמש מקצוען
ז"א שהיא צריכה להתחשב בילדים קטנים אבל הם לא צריכים להתחשב? זה דרך החינוך היום?
כאילו זה נורמלי שהם יגרמו לה לרעש שיפריע לה והיא תשתוק ותתחשב בהם?
כתבתי רק אם זה לא בשעות המנוחה ואם מנקים אחריהם.
בשאר השעות- כן. יש גבול למה שניתתן לדרוש מילדים.
וזה סתם יגרור תסכול מצד האמא שלהם, וגם מצידה כי זה לא ילך.....

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
באמת מתנצלת שהפרעתי לכם רק להתלונן במקום לחשוב על רעיונות פרקטיים

לא לקחת אישי
זה פשוט נכתב מנסיון לצערי
ותודה בכל אופן על הרעיון...

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
מאד מתחברת לפותחת האשכול וגם סובלת מאותה בעיה שמחמירה בערב פסח עד בלתי נסבלת......
אוכלים, מציירים, עושים יצירות ועבודות בחדר מדרגות ליד הדלת שלי ממש.... וכל הפסולת נשארת ונכנסים הביתה בשמחה ר(לבית הנקי והמסודר כמובן!) פה לא מדובר על דירה קטנה אלא על רצון לשמור על הבית מבפנים נקי ומסודר...
בעלי ואני רואים זאת כנסיון שאנו צריכים לעמוד בו בכבוד!
מרגישים שאם נעיר זה יגרר למתיחות בינינו ובעלי אומר לי כל הזמן לוותר , לעצום עינים ולשתוק!
מה דעתכם?
אני הפסדתי המון כסף!
רב ששאלנו אותו אמר להיזהר מקפידות של שכנים ולוותר למרות שמבחינה הלכתית ומוסרית אנחנו צודקים
וידוע שצריך להזהר מקפידות גם אם הצד השני לא צודק

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה