אם זה ההנחיה הרפואית שקיבלתם אז סבבה.מה זה "רגישות"?
(שואלת באמת)
הרופאים שהיינו אצלם אמרו לתת תזונה בריאה כללית עם סיבים.
אם זה ההנחיה הרפואית שקיבלתם אז סבבה.מה זה "רגישות"?
(שואלת באמת)
הרופאים שהיינו אצלם אמרו לתת תזונה בריאה כללית עם סיבים.
הכיוון של הליקובקטר לא עלה. אשאל את הרופא...@ח.ג.ג'. האם שללתם הליקובקטר?
ושינוי תזונה בהחלט ייתכן שיסייע. (בעיקר 3 דברים לבנים: קמח-סוכר-מ.חלב. המנעות לתקופה יכולה 'לאפס את המערכת'. ניסינו את זה בהמלצת רופא לילד בן חמש עם תלונות דומות, והיה שיפור משמעותי.)
מעבר לזה, אני לא חושבת שניתן לתלות את זה בקשיי תחושה. (מכירה היטב את התחום)
לכאורה צריך להעמיק יותר בבירור של הגורם הפזיולוגי.
לא מאמינה.הגרון יכול להיות עניין תחושתי?
נשללגרון ובטן?
fmf שללו?
תמשיכי בכיוון הזה..נראה לי שבאופן כללי היא עונה להגדרה של "ילד רגיש מאד".
חושבת שאולי לא הבנת.טוב, השתדלתי לא להיגרר לדיון על השיטות האלו אבל אני לא מתאפקת.
את מתארת פה שינוי תזונתי רציני לכיוון הבריא שקרה מעצם זה שהתחלת להגביל באופן רציני את התפריט. היה עובד באותה המידה אם היו מורידים לך רשימה אחרת של מאכלים.
אז אני פשוט משתדלת שהתזונה בבית תהיה בריאה באופן כללי.
בוודאי!!!הבת שלי (בת 7) סובלת הרבה מכאבי בטן וכאבי גרון. זה ככה כבר כמה שנים, בעיקר הבטן.
עשינו בירורים רפואיים, לא מצאו כלום (מדי פעם כאב הגרון מתגבר ובחלק מהפעמים האלו זה סטרפטוקוק, אבל כואב לה גם כשאין סיבה). היא לא ממציאה, וזה גם לא נראה עניין רגשי.
אני כבר כמה זמן חושדת, וסיום הבירור הרפואי בלי תוצאה רק חיזק את המחשבה הזו, שמדובר באיזשהו סוג של רגישות תחושתית.
לפחות העניין של הגרון, כי כאבי בטן בלי סיבה זה בכל זאת תופעה מוכרת אצל ילדים. כלומר נראה שהיא מרגישה משהו בגרון ומבחינתה זה "כואב" אבל מישהו אחר לא היה קורא לזה כאב.
היא אחת כזו שתמיד כואב לה משהו. מכה קטנה פה, שריטה קטנה שם. עושה מזה עניין.
בנוסף יש לה קצת רגישות לרעשים (כשהיתה קטנה זה היה הרבה יותר גרוע), ונראה לי שבאופן כללי היא עונה להגדרה של "ילד רגיש מאד".
השאלה היא אם יש מה לעשות עם זה?
נניח שאני אקח אותה למרפאה בעיסוק ונניח שהיא אכן תאבחן רגישות יתר תחושתית, יש משהו שאפשר לעשות כדי לטפל ברגישות הזו לכאבים?
1 אולי היא אלרגית למשהו ולכן היא כל כך רגישההבת שלי (בת 7) סובלת הרבה מכאבי בטן וכאבי גרון. זה ככה כבר כמה שנים, בעיקר הבטן.
עשינו בירורים רפואיים, לא מצאו כלום (מדי פעם כאב הגרון מתגבר ובחלק מהפעמים האלו זה סטרפטוקוק, אבל כואב לה גם כשאין סיבה). היא לא ממציאה, וזה גם לא נראה עניין רגשי.
אני כבר כמה זמן חושדת, וסיום הבירור הרפואי בלי תוצאה רק חיזק את המחשבה הזו, שמדובר באיזשהו סוג של רגישות תחושתית.
לפחות העניין של הגרון, כי כאבי בטן בלי סיבה זה בכל זאת תופעה מוכרת אצל ילדים. כלומר נראה שהיא מרגישה משהו בגרון ומבחינתה זה "כואב" אבל מישהו אחר לא היה קורא לזה כאב.
היא אחת כזו שתמיד כואב לה משהו. מכה קטנה פה, שריטה קטנה שם. עושה מזה עניין.
בנוסף יש לה קצת רגישות לרעשים (כשהיתה קטנה זה היה הרבה יותר גרוע), ונראה לי שבאופן כללי היא עונה להגדרה של "ילד רגיש מאד".
השאלה היא אם יש מה לעשות עם זה?
נניח שאני אקח אותה למרפאה בעיסוק ונניח שהיא אכן תאבחן רגישות יתר תחושתית, יש משהו שאפשר לעשות כדי לטפל ברגישות הזו לכאבים?
תמשיכי בכיוון הזה..
ממש נשמע
ילד רגיש מאד/ אדם רגיש מאד
אלו בנ"א עם מערכת עצבים רגישה יותר, הנוירונים רגישים יותר ודנטריטים קולטים הרבה יותר מידע
הן מבחינה פיסית והן רגשית.
ולכן משהו שיתבטא כאי נוחות קלה במערכת עיכול אצל אדם רגיל, או אפילו פיצי עד כדי כך שלא ירגיש כלום
אצל אנשים רגישים מאד מסוימים זה יכול להגיע עד כדי לרוץ למיון באמצע הלילה מרוב כאבים
ואותו דבר ברגשי
סיטואציה עצובה/שמחה או כל מיני
נקלטת בחדות הרבה יותר גבוהה אצל רגישים וגורמת להם להרגיש הרבה יותר חזק מהחברה שסביבם
נשמע לך מתאים עליה?
תמשיכי לבדוק את הפיזי כי אף פעם אי אפשר להיות בטוחים שלא שם יושב הפיל אבל אם את חושבת ששללתם הכל, הגיוני לפנות לכיון הזה
כאן יש שאלון להורים לגבי ילדיהם - האם הם רגישים מאד
ואם תרצי אני אוכל לאמר עוד
איזה ספר?וכך אני מתרשמת מהספר
@הולי הובי
לא מכירה בכלל את יערה, נתתי קישור רק לשאלון ששלפתי באופן אקראי מהרשת..
לגבי אנשים רגישים את יכולה לחפש עוד פה
והכי מומלץ לקרוא את הספר של ד"ר איליין ארון בעצמו - אדם רגיש מאד
רגישות גבוהה היא לגמרי לא מחלת נפש אלא פשוט מערכת עצבים מפותחת מאד, כלומר;
מה שמתפרש כגירוי נורמאלי במח של אדם רגיל
מתפרש כגירוי עצמתי יותר במח רגיש
וממילא נטיה לרגישות חושית ורגשית, בד"כ חכמים יותר מהירי תפיסה דקי עיבוד וכו
אם את מחפשת עוד מידע ו/או פירוט תוכלי לפנות אליי באישי
הספר של יערהאיזה ספר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: